Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kockalány

351 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre újra itt. Az elmúlt egy évben nem sok időm volt blogolni sajnos. Pedig nagyon sok minden történt velünk. Tavaly év végére befejeződött az álmunk, a gyönyörű házunk. Januárban megünnepeltük Zoé második szülinapját dobozok között, másnap pedig be is költöztünk. Azóta itt élünk nagy boldogságban,…..
A koronavírus helyzet miatt mindenki otthon van, ráér és unatkozik. Ez az időszak pont jó arra, hogy kicsit kreatívkodjunk, alkossunk, kipróbáljunk valami újat. Például, hogy megtanuljon sütni-főzni, akinek eddig se ideje, se türelme nem volt hozzá. Aki eddig is otthonosan mozgott a konyhában,…..
Minden kedves olvasómnak finomságokban gazdag, boldog karácsonyt kívánok! A szokásos karácsonyi válogatásokat megtaláljátok a Kockalány konyhája facebook oldalán. Nagyon sok recept összegyűlt az utóbbi hónapokban, hamarosan megosztom veletek őket. Közben épül a házunk, amibe az új évben be is…..
Megint jó ideje nem jelentkeztem. Mert igen, még mindig minden szabad percem a kislányommal, Zoéval töltöm, aki már másfél éves, és szuper cuki, szuper okos és szuper huncut. :) Mellette persze sütök-főzök, hol többet, hol kevesebbet, csak valahogy a blogolásra sajnálom az időt. Sorry, megpróbálok…..
Bizony, már 8 éve, hogy útnak indítottam a blogot. Igaz, mostanában nem volt időm új bejegyzéseket írni, de sütni-főzni még mindig szeretek, és szoktam is majdnem minden nap. Minden szabadidőmet Zoé babával töltöm, aki már 16 hónapos, és szinte csak akkor áll meg, ha eszik. :) Na, jó néha kicsit le…..
Zoé baba egy éves lett. Nagyon gyorsan elrepült ez az egy év. Már jön-megy a bútorok mellett kapaszkodva, tesz-vesz, pakol, egész nap meg sem áll. Nagy felfedező, mindenre kíváncsi, ha van kedve, szót fogad, és nagyon huncut. :) Ahogy közeledett a szülinapja, azon gondolkoztam, melyik torta…..
Már hosszú ideje nem hallottatok felőlem, amiért bocsánatot is kérek. A helyzet az, hogy amellett, hogy csinálom a jól megszokott feladataimat itthon, minden szabad percemet az édes kislányommal, Zoécskával töltöm. Aki már 11 hónapos, és egy mindig jókedvű örökmozgó. Nem nagyon szeret megülni a…..
Hát igen, az anyai lét. Eddig csak hallomásból ismertem a "Nincs időm semmire." anyuka kesergést, de most már a saját bőrömön is tapasztalom. Nem értem, Zoé baba előtt miben fáradtam el, vagy miért nem valósítottam meg, amiket addig terveztem, de most már hiába is tenném. :D Négy hónapos lett, és…..
Jelentem jól vagyunk, Zoé baba szépen növekszik, fejlődik. Az ünnepet itthon töltjük csendesen, nyugisan, és persze sok-sok finomsággal. Csak a jól bevált ünnepi ételeket, sütiket készítettem, így most egy-két régebbi húsvéti kedvencemet említem meg nosztalgiázásképpen. Plusz a húsvéti sonkás…..
A csirkére hamarosan rátérek, de előbb a jó hír. :) Akik a blog Facebook oldalát követik, már olvashatták a hírt, hogy január 12-én szerencsésen megszületett a kislányunk. Zoé baba azóta szépen fejlődik, eszik-alszik. Nagyon jó baba, még arra is hagy időt anyának, hogy süssön-főzzön, mint…..
Kockalány 2018.03.09 21:43:10
@she_wolf: "Csirke alkatrészek" ez tetszik :)
Kockalány 2018.03.09 21:44:23
@Pierr Kardán: Köszi :)
Kockalány 2018.03.09 22:00:39
@lorien: Teszek fel neked egy képet az blog Facebook oldalára. :) Megmutatom mennyi szaft szokott kifolyni a sütőzacskóból a csirke alól. :)
Jelentem, jól vagyok, még egyben. Tegnapra voltam kiírva, azaz 40 hetesek és egy naposak vagyunk. Babóca annyira jól érzi magát a mamahotelben, hogy nem szándékozik még kijelentkezni, pedig már nagyon meg szeretnénk vele ismerkedni. :) A szilvesztert nyugisan itthon töltöttük. Lencsefőzelék volt…..
Remélem mindenkinek olyan boldogan telik az ünnep, mint nekünk. Elárulom végre, miért volt a sok távollét, a ritkán blogolás. Jelenleg 38 és fél hetes kismama vagyok, várjuk az első babánkat, aki hamarosan megszületik. Kislány, és már alig várjuk, hogy megismerhessük. :) Szerencsére jól vagyok,…..
Mindig ez van, ha beköszönt a hideg, borús, esős idő, megszaporodnak nálunk a csokis sütemények. Ősszel a szervezetünk raktározó üzemmódra kapcsol, és jobban kívánjuk a cukrosabb, szénhidrát-dúsabb desszerteket. Ez az alakunknak nem tesz valami jót, ezért csak mértékkel pótoljuk a Cs-vitamint.…..
Olyan gyorsan elszaladt ez a nyár is...még csak most voltunk nyaralni, feküdtünk a tűző napon, édes dinnyét ettünk meg főtt kukoricát, és máris beköszöntött az ősz. A nyár meg szép volt, jó volt, új élményekkel, emlékekkel teli, de hamar el is múlt. Akkor még a nagy hőség miatt panaszkodtunk, most…..
Tavaly olyan jól éreztük magunkat, hogy idén ismét Törökországba mentünk nyaralni. Most hármasban utaztunk édesanyámmal együtt. Nehéz időszakon ment keresztül édesapám elvesztése után, úgy gondoltuk, ráfér egy kis pihenés, kikapcsolódás. Plusz soha nem járt tengerparton, repülővel sem repült még,…..
Flancos nevén Stefánia vagdalt. Még sosem sütöttem, pedig nem nehezebb, mint a rendes fasírt, sőt, majdnem ugyanolyan. Annyi a különbség, hogy ebbe vöröshagymát is tettem, míg a simába csak fokhagymát szoktam, plusz tojással töltöttem, és őzgerinc formában sütöttem meg. Így elsőre egész szépre…..
Kockalány 2017.08.25 16:43:43
@Arpadne Szilagyi: Örülök, hogy ízlett!
Nyáron a hideg gyümölcsös krémleveseket, a hűsítő smoothiekat és gyümölcsturmixokat részesítjük előnyben. Jó ezekkel hűsölni a melegben. Könnyű őket összedobni, és egészségesek is. Mint ez a finom eper-kiwi smoothie, igazi vitaminbomba. Eper-kiwi smoothie Hozzávalók: - egy marék friss eper - két…..
Imádom a spagettit, ez nem titok. Ezerféle variációját készítettem már el, és fogom is még, mivel felhasználási lehetősége végtelen. Most egy olyat választottam, ami főleg zöldséges, de azért egy kis husi is van benne a párom kedvéért. Spárgával, cukkinivel és baconnel készítettem, egészséges és…..
Bizony, már hat éve indítottam útjára ezt a blogot, hogy telik az idő! Azóta sok-sok finomság került fel, remélem sokak örömére. Mostanában kevesebb időm van posztolni a vállalkozásom miatt, de ígérem, meg fogok próbálni gyakrabban jelentkezni. Most is van már legalább öt finomság talonban, amiket…..
Az egyensúlytészta nagyon megbízható sütemény. Ha betartjuk az arányokat, elronthatatlan. Ezért tökéletes alaprecept lehet kezdő háziasszonyoknak. Magában is remek édesség, de még finomabbá tehetjük bármilyen friss vagy aszalt gyümölccsel, illetve olajos magvakkal. Én sokszor sütöm, mert az…..
Kockalány 2017.05.24 18:13:43
@Ildikó 30 Juhász: Jól hangzik :)
Most hozom a kalácsreceptet, amit húsvétkor ígértem. Rahátos kalácsot sütöttem akkor. A rahát más néven szultánkenyér vagy török csemege. Tulajdonképpen színes gyümölcszselé kockákra vágva, porcukorba forgatva. Török desszert, ők pisztáciát, és mindenféle magvakat is szoktak még bele…..
Az elmúlt hónapok nehezen teltek, szomorú eseményeket hoztak magukkal. Ezért voltam távol ilyen sokáig, erről majd a következő bejegyzésemben mesélek. Most vidéken vagyunk, családi körben ünnepeljük a húsvétot, ez a legjobb. Jó együtt lenni, használjátok ki ti is, míg lehet, ez a legfontosabb. Sok…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon hamar elrepült ez a január. Még az előbb ünnepeltük a karácsonyt meg a szilvesztert, most meg mindjárt február van. Most aztán megkaptuk a havat meg a hideget, amiért tavaly télen sírtunk. Még túl sokat is kaptunk, nekem már lassan kezd elegem lenni…..
Tegnap a szüleimmel együtt ünnepeltünk, szűk családi körben. Ebédre érkeztek hozzánk vidékről. Ilyenkor édesanyámmal megosztjuk a feladatokat, előre megbeszéljük, ki mit készít. Nem vittük túlzásba, mert csak négyőnkre kellett tervezni. A levest én főztem, marhahúslevest két szép vastag szelet…..
Sajnos eltűntem egy időre, végre újra itt vagyok. Tudtam, hogy nem lesz csupa móka és kacagás a vállalkozás, sok időt el is vesz az életemből, de hála az égnek egyre jobban megy. Sütni-főzni továbbra is imádok, csak blogolni nincs időm. De most, hogy vége az ünnepek előtti nagy hajtásnak, remélem…..