Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Portal[x]Mind

86 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írtam a divat emberek agyat manipuláló hozzáállásáról. Demagógia lett volna ahhoz a poszthoz írni, hogy amit mi napi "jaj, de fontos" dolognak tartunk, az a világ másik oldalán emberek kizsákmányolása és napi "dögölj bele" dolog. Nyilván ez is olyan, amit kritikusan nézzünk.…..
Az interneten egyre több kritika fogalmazódik meg a csajozós kezdeményezésekkel kapcsolatban. (pl. itt.) Ha valaki nem ismerné ezeket a PUA (Pick Up Artist: felszedő művész) oldalakat röviden elég ha a következőket tudja. Van egy magát randigurunak és/vagy PUA-nak tartott vezető, aki…..
Nem a bolgárok és egy ukrán város focizik, hanem történészek játszanak itt a gyilkos, hol a gyilkost. Na nem szó szerint, hanem amolyan ízléstelen plágium módon. Most komolyan, el nem tudom mondani mennyire unalmas már a terrorista muszlim és pedofil pap sablon. Magyarországon meg ha…..
Tegnap a Ridikül (gondolom az ismétlését) néztem este a TV-ben. Soha nem kedveltem a divatmániát, de főleg azokat nem, akik ezzel akarják eltakarni, hogy mekkora üresség van mögöttük. Ha mégsincs, akkor meg minek takargatni? A műsorban divatszakemberek mondogatták a tutit, melyben…..
A közbeszéd és a sajtó tele van előre megrágott magyarázatokkal. Ráadásul mintha ránk akarnák kényszeríteni, hogy a "valakik" által legyártott táborok egyikébe tartozzunk. Már iskolás koromban is zavart ez. Azért, mert Ferit úgy nevezték, hogy "dobberman", akkor most én is…..
Hosszú évek óta dolgozom többed magammal a digitális magyar zsolozsmán. Erre a Magyar Kuríron azt olvasom, hogy „Antonio Spadaro jezsuita szerzetes, aki XVI. Benedek nevezett ki a Kultúra Pápai Tanácsa és a Tömegkommunikáció Pápai Tanácsa konzultorának, a Cyberteologia című…..
Portal[x]Mind 2013.01.10 20:00:12
A filippi börtönőr kétségbeesetten kiáltotta: "Mit tegyek, hogy üdvözülhessek?" Pál válasza ennyi volt: "Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülni fogsz" (ApCsel 16,31) Az apostol nem mondott semmit bemerítkezésről vagy szentségekről, gyertyagyújtásról, tömjénről, templomba…..
KKBK Kultúra tálalva 2012.12.05 02:18:00
Egy felfelé fordított tenyerű kézcsonk körüli tizenkét tányérra élethű emberi ürüléket rakott egy művész a Reök-palotában látható installációjában, melynek azt a címet adta, hogy „Nem érzek hálát, amiért részt vehetek a teremtésben”. Több egyház is kifejezte…..
A harcművészet nem sport. A harcművészet életforma. Egy időben a legtöbb harcművész szinte biztosan ezt válaszolta, ha megkérdezték tőle: „Mit sportolsz?” Persze ez csak részben igaz. Egyfelől mert eredetileg a nyugati sportok szellemi-kulturális háttere legalább olyan mély,…..
Portal[x]Mind 2012.12.05 14:33:24
Napi Maflás A TÖKÉLETESSÉG 2012.11.24 06:00:00
A harcművészet távol-keleti értelemben vett művészet. Míg a nyugati művészetben egyedül az alkotás tökéletes volta számít, az alkotó személye nem, a Távol-Keleten máshonnan közelítik meg a kérdést. Úgy vélik, az embernek kell tökéletessé válnia, és ez a tökéletesség…..
Fülke Okos lányok 2012.02.03 07:00:00
Olvasd a Sárdobálót is!A fogamzásgátlástól okosabbak lesznek a lányok, ha tetszik, ha nem, és akinek nem tetszik, az jól tenné, ha erről beszélne. Mert lehet a fogamzásgátlást mindenféle erkölcsi szempontból is megközelíteni, de vaknak lenni a mérhető eredményre…..
Tisztelt Praxis Blog! 29 evig eltem Magyarorszagon.Nyilvanvalo volt, hogy valamilyen immunrendszeri betegsegem van, hiszen minden betegseget elkaptam, es egy egyszerubb, masnak 2 napos fekvessel jaro influenzaval en ket honapot fekudtem.   Edesanyam gyermekkoromtol fogva orvostol orvosig…..
Lássuk röviden a csecsemőkeresztelés történetét a kereszténységben. Az újszövetségi Szentírásban felnőttek keresztelései vannak leírva. A legismertebb történet az Apostolok Cselekedeteinek 2. fejezetében olvasható. Jézus feltámadása utáni első Pünkösd napján leszáll a…..
Portal[x]Mind 2011.08.08 22:40:40
kecs: sajnálom, hogy ilyent kellett tapasztalnod. A helyzet az, hogy a papok ez ügyben nincsenek se felkészítve, se tanítva. A gyerekek megkeresztelkedését kérdőre egy katolikus elvileg nem is vonhatná. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne szabadna róla vitázni, de azért a gyakorlatban ez kell az alap legyen. A másik ilyen "alap", hogy a gyerek katolikus nevelése legyen biztosítva. Az, hogy valaki informatikus főleg az idősebbeknek jelent valami ördögit. Ez is a papi képzések hiánya. (többek között). Tény, hogy a személyes találkozó szülőkkel, és ha ők nem lennének elégségesek, a keresztszülővel nagyon fontos. Bár azt gondolom, hogy Isten ennél is nagyobb. Nem egy vallásos, hívő, sőt pap embert tudnék említeni, akinek a vallásossága akkoriban a pap szerint nem volt biztosított. Csakhát nemcsak szülők meg keresztszülő van, hanem az Úr is.

A másik oldal is probléma: pl. kecs esetében jól jött, hogy volt egy másik lehetőség, de mondjuk olyan esetben, ahol egy pap a keresztelés előtt szeretne találkozni azzal, aki szeretne megkeresztelkedni vagy a gyermek szüleivel, azok megrettennek és inkább nem kell nekik a keresztség, vagy elmennek egy másik paphoz, akinek nincsenek ilyen "igényei". Szóval az sem jó, ha a pap "vakon" keresztel. Fontos, hogy a keresztség egy közösségi tagságot jelent, ha a szülők ezt nem is akarják megérteni, legalább találkozzanak az egyházzal közelebbről, beszélgessenek egy pappal, hogy lássák ő is ember és nemcsak egy elvont filozófus. Egyébként csak temetésen látnak papot, így nem csoda, ha nem is kívánnak vele találkozni más esetekben.

A belinkelt bloghoz pedig: az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatára apellálni a keresztségi döntésében? A keresztség nem társadalmi kérdés, hanem üdvkérdés. Az emberi jogok nem vetekednek az istenivel. Egy katolikus ember nem dönt majd affelől, hogy jó-e az abortusz vagy sem. Ezt a Szentírás, a szent Hagyomány és az Egyház egésze (aminek persze részei vagyunk mi is) értelmezi és ha kell hoz általános szabályokat erre. Tehát nem lehetetlen, hogy a gyerekkeresztelésre egyszer azt mondja majd az Egyház hogy mégsem praktikus, de itt és most szükséges.
  A Magyar Honvédség 2000 körül rendszeresítette nyári gyakorló ruházatként, a 2000M gyakorló ruhát. A ruha könnyebb és légáteresztőbb, rip-stopos anyagból készült el, ami kényelmesebbé teszi mint a korábbi gyakorlók.   Azonban a rip-stopos anyag, inkább…..
A dróton túl Testvérem 2010.01.22 16:51:00
Meg kell mondjam, ahhoz képest, hogy mekkora állatok tudnak lenni ezek a csávók, különösen a közlegények (konkrétan verekedős sztorikkal szórakoztatják egymás esténként meg reggeli közben), feltűnően figyelmes és udvarias mindenki. Az előbb idejött egy arc, hogy menjek be…..
Én még nem nagyon láttam orvost üres köpenyben, így érdekes volt olvasni azt a tanulmányt, amit Írországban végeztek és mely arra akart fényt deríteni, vajon mi lapul az orvosok zsebében. 60 fiatal doktort kértek meg arra, hogy mutassák meg zsebeik tartalmát, de csak 54 egyezett…..
PortalMind EARTH 2009.01.24 23:04:00
Az EARTH c. Disney produkció bemutatóját ajánlanám mindenki figyelmébe. Sokat szoktam bemutatókat nézni és ma az jutott eszembe, hogy vannak, akik büszkén jelentik ki: nem néznek TV-t, se hiradót, ergo ők a legkevésbé manipulált emberek. Több dolog miatt is kérdésesség válik…..
PortalMind BEIKTATÁSOK 2009.01.21 23:26:00
A tábori püspök után beiktatták az új vezérkari főnököt Tömböl Lászlót, egy rövid riport is készült vele a TV-ben. Szubjektív véleményem: a hűség rugalmasságot követel és óriási érték. Mennyire rugalmas az, aki egyszer ide, egyszer oda szolgál?Barack Obama bakijáról…..
Pénteken délelőtt a Szent István Bazilikában beiktatták katonai ordináriusi tisztségébe Bíró László kalocsa-kecskeméti segédpüspököt, a Központi Papnevelő Intézet rektorát.A szertartáson megjelent Havril András vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, Mikita János…..
Többször említést tettem már arról fórumokon, hogy az USA-ban lévő toborzás alapanyagául főként az anyagilag rosszul állók szolgálnak. Ez persze általánosítás és túlzó leegyszerűsítése az egésznek, de nehéz nem észrevenni e jelenséget. Nem mintha új dologról lenne…..
PortalMind GÁZ VAN GÁZÁBAN 2009.01.03 23:38:00
 Gázát immáron szárazföldön is támadja Izrael. A szó (Gáza) erőset jelent, bár aligha hihetné valaki, hogy egymaga ellenáll majd a világ legerősebb seregét maga mögött tudó országnak. Talán különösnek tűnhet, de bizony az arabok közötti összefogás messze nem úgy…..
Az Országgyűlés elfogadta azt a határozatot, amely a tartalékos katonák helyzetét fogja rendezni. 2009 végéig az anyagi ráfordítást nem igénylőket, majd 2012-ig a költségekkel járó jogszabályokat. Tehát a ma "falból" létező önkéntes tartalékos rendszer 2012-re…..
PortalMind Háborúk 2008 2008.12.29 17:44:00
Két tartalmas cikk [1], [2] ami összefoglalja a 2008-as háborúkat a világban. Persze a lista nem teljes, de biztos vagyok benne, hogy a legtöbb ember max 2-3-at ismer csak belőle. ..
PortalMind Bush és az iraki cipők 2008.12.14 22:49:00
A hírekben szereplő titkos ügynökök és testőrök hátulról támadtak arra a férfire, aki két cipőjét Bushnak vágta (bár nem találta el őt). Újságíró volt, ahogy a többi is, a filmekből jól ismert elnökre vetődés és az (esetleges) golyó elé állás elmaradt. Milyen…..
A dohányzás és általában a kábítószerek elleni kampányok nem hatásosak. Kifejezetten vallásos szemszögből azonban nem jellemző ennek megközelítése. Ennek fő oka abban is kereshető, hogy pl. a katolikus bioetika néhány általános megállíapítása implicite tartalmazza az…..