Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naiv legényke

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1.Nem nagyon tud az ember úgy kihajtani az utcájából, hogy legalább egy kocsma előtt ne haladjon el. A vidéki élet velejárója, mondanám reflexből, de a város miért lenne más? Azért, mert ott már kacifántos neve is van a műintézménynek? Falun ilyen úri huncutsággal nem nagyon…..
Kleist híres regényhőse, Kohlhaas Mihály a jámbor, törvénytisztelő polgár mintapéldánya mindaddig, amíg utol nem éri őt egy mondhatni szokványos és hétköznapi igazságtalanság. Talán még ez se okozna súlyos törést, inkább a folytatás okoz, mert emberünk a fejébe…..
Egy megyei napilapból idézet: „A honvédelemről szóló törvény módosítása számos félreértés alapja. A szerkesztőségünkbe érkezett olvasói levelek, telefonok is arról tanúskodnak, hogy az érintett korosztályban sokan a sorkatonai szolgálat visszaállításától tartanak.…..
naiv legényke 2011.07.21 10:56:58
@maskep:
Ha megnézem a posztban a kijelentés szövegkörnyezetét, a kontextust, kiderül számomra, hogy a fejtegetett téma kapcsán semmi indokoltsága nem volt az általam vitatott tartalmú kumini kijelentésnek. Szakpolitikai kédésekről az egész nyilvánosságot szakszerűen, a félreérthatőséget kizáróan kellene tájákoztatni. Hogy jön ide indoklásként a jobboldal markánsabb hazafiassága?
Úgy, hogy ezt a kanonizált prioritást mantrázni kell, (pont aktuális Tusványos kapcsán), akkor is, ha a gyakorlatban mindkét oldal tele van ezzel kapcsolatban példákkal és ellenpéldákkal.
És Kumintól ez nem kommunikációs bénázás.
Kötöttségek nélkül Déjà vu 2011.07.20 12:01:00
Amikor a tegnapi gyöngyöspatai hírt olvastam a Balázs József vs. Juhász Oszkár beszélgetésről, rögtön beugrott egy emlék. Ugyanis nem először lett hír abból, hogy fideszes képviselő zsarolni próbálta a vetélytársát. Íme egy tudósítás a 2006-os választási…..
Az a helyzet, hogy mostanában egyéb elfoglaltságom miatt nemigen volt időm írni. A kevés időmet inkább olvasással töltöttem. Ezt a tevékenységet én úgy szoktam elkövetni, hogy a kurucoktól a Népszaváig elolvasok mindent, amit csak bírok. Természetesen a hozzászólásokkal…..
naiv legényke 2011.07.19 00:15:01
Gyorsan az elején tisztázzuk: új választási rendszert nem azért kell csinálni, mert ezt a Fidesz mindent megváltoztatni akaró úri kedve, vagy a hatalmát bebetonozni szándékozó érdeke így diktálja. A tudtommal minden párt által üdvözölt alacsonyabb parlamenti létszámhoz kell…..
naiv legényke 2011.07.16 19:38:43
@tothh:
Nagyon-nagyon- nagyon remélem, hogy Bajnai és csapata ez a készülödő erő.
   Régi názáreti haverunktól kaptuk ezt az emailt.    Date: Tue, 12 Jul 2011 17:58   From: jesuschristus@heaven.org  To: jotunder@earth.com   Subject: WTF   Laudetur, Tunder, hehe. Meg mindig nincs ekezetem, pedig ket hete szoltam a…..
Varánusz Tanúskodik, Pelikán? 2011.07.07 06:03:00
"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik, és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló." Vagy kém. Mert " a kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg!…..
naiv legényke 2011.07.07 18:43:31
@fatia-negra:
Magyarországon történelmi hagyománya van a kubikosságnak.
A 19-dik században, a gépesítés előtti időkben csoportokba verődő kubikosok, azaz vándorló földmunkások végezték az építkezési földmunkákat. Munkaeszközeik: ásó, csákány, lapát, talicska, taliga.
Ennek a kubikosságnak, a keserves kubikoséletnek az újraszervezését tartja dicső kormányunk a munkanélküliség alternatívájának.
A 21-dik században.
naiv legényke 2011.07.07 21:38:02
@fatia-negra:
Az igaz, hogy a kubikosok önként szerveződtek csoportba, önként, de nyilván gazdasági, szociális helyzetük miatt vállalták családjukat odahagyva a vándormunkás életformát.
Nem állítottam, hogy SZAKmunkát végeztek. Csákánnyal,lapáttal, talicskával stb?
A nevük is valahogy onnan jött, hogy m3- ben mérték az általuk kilapátolt, eltalicskázott földet.
Abban egyetértünk, hogy a kormány a közmunkásoknak ennél is rosszabb, a mindenre használható kényszermunkások sorsát szánja.
Kumin szerint Skizofrénia 2011.07.05 15:29:00
A skizofrénia vagy hasadásos elmezavar kóros állapot, a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang felbomlása. (Wikipédia) Nem sokat kockáztattam, amikor tegnap az Inforádióban egy hosszabb beszélgetésen azt mondtam, hogy a mai strasbourgi EP plenáris ülésen a…..
naiv legényke 2011.07.06 00:23:36
@proeskontra:
MSZP, LMP:
Adtak rá bőven okot, hogy haragudjak "ellenük". "Értük": hát arra nehéz lenne indokot találnom.
naiv legényke 2011.07.06 00:39:34
@proeskontra:
Bajnainak drukkolok.
naiv legényke 2011.07.06 00:54:41
@proeskontra:

Most egyedül Bajnait tatrom alkalmasnak, neki drukkolok.
Munka gecisok, persze, az igen. Majd ha itt, az irodában végeztem, még otthon is össze kell raknom ezt-azt. Nem sietek haza, Björk is kábé kilenc magasságában esik be.De úgy egyébként nincs semmi. Igazából, és ezt akarom leginkább most elmesélni, egy ideje rohadtul unom magamat -…..
Segítség, segítség, gyorsan segítsenek! Kormánypártunk egysége varrás mentén reped!Úgy látszik Kína, és a tibetiek elleni fellépés, no meg annak pofátlan indoklása kellett az első repedések megjelenéséhez a Fidesz egységének eddig szilárdnak hitt Nagy Falán. A képviselők…..
naiv legényke 2011.06.28 14:44:16
@orbánmentesítő:
Nem vitatom. Lehet, hogy Szájer megkérte Orbánt, hogy Orbán kérje meg őt, hogy mondja azt, hogy.....
És ezért merte mondani. Mi meg itt örülünk és dícsérgetjük.
Azt gondolom, hogy nehéz lehet ma Magyarországot képviselni, magyar diplomatának lenni demokratikus országokban.
Főleg a külügyminiszterünk lehet kényes-kínos helyzetekben, pedig/mert ő tapasztalt, elismert diplomata + normális ember.
Nehéz lesz kimosakodnia a mocsokból, ha ki is száll.
Sokszor gyalogolok végig a Kazinczyn, a Király utcától a Kis Parázsig (itt gyakran vacsorázom), majd ki Rákóczi útra. Nem sokban különbözik a többi hetedik kerületi utcától, vannak benne foghíjtelkek romkocsmákkal és parkolókkal, az utca hosszában egy sor autó parkol, egy…..
Döntésre jutottam, Feleim! Itt hagyom a NagyFalut, és olyan sebességgel költözöm elfele, mint Alekosz mellől a pornólédik a villából kifelé. Hová a sietség? Találtam olyan települést, ahol nem hatályosak Magyarország törvényei, ahová nem hat a bíróság ítélete. Vagyis,…..
naiv legényke 2011.06.23 22:23:49
Elnézésteket kérem a hosszabb kihagyásért, de sok a munka mostanság... Ismét az ideg-elme kategória egyik legmarkánsabb képviselője, külföldre szakadt nyilasunk, Alföldi Géza következik. Ezúttal egy hosszabb lélegzetű művel, ki is tölti a rovat terjedelmét. Én tovább nem…..
naiv legényke 2011.06.23 16:27:52
@magpie65:
Szabolcska ehhez képest babérkoszorús költő volt.
De én sem vonom kétségbe Karinthy képességeit és vállalkozó szellemét.
Néhány napon belül kétszer is szerepelt Szlovénia a fontos hírek között. Az első hír hétfőn érkezett és ritka erős wtf élménnyel járt (legalább is nálam). Szlovénia barátságos hely, és rövidke tengerpartja miatt a magyaroknak általában nincs olyan mély benyomása róla,…..
Örülünk, Vincent? Zártszelvény 2011.06.20 11:12:00
 Ez azért, még akkor is, ha komoly zavarokat tud okozni egyes párttagoknak a fejében, összességében megkarcolni se tudják a pártnak azt a zárt szelvényét, ami a párt belső diszkrécióját [jelenti]. Ezek az úgynevezett bloggerek életükben nem voltak még egy taggyűlésen,…..
naiv legényke 2011.06.20 21:31:05
@acs63:
Mondom, hogy naiv vagyok.
Azt gondolom, hogy illetékesék is néha kalandoznak a blogvilágban.
Nagyon fontos és sürgős lenne a közoktatásban ezzel foglalkozni. Kevesebb öngyilkos, kevesebb depressziós, kevese pszichoszmatikus beteg, kevesebb elvált , kevesebb agresszív stb. stb. lenne.
Maroz felvetette, én is kongattam egyet a vészharangon.: csupa nagybetű és felkiáltójelek.
Hátha +1 ember elolvassa és ő talán félig illetékes lesz. Üdvözlet, jó éjt.
Korábbi posztomban virtuálisan felkaptam a fejem az LMP javaslatán, amikor a szocialisták belső meccsének n-edik fordulata közepette előálltak egy virtigli szocdem népszavazási javaslattal. Szinte egy időben valamit Mesterházy Attila is mondott arról, hogy pártja érdeklődik a…..
naiv legényke 2011.06.19 21:07:10
@malacz69 eurofanyalgó,
@fonó:
Nem a te készülékedben van a hiba.
Kuminnak gyakra sikerül egyszerű dolgokat bonyolultan kifejezni. Pedig az beszél jól, aki a bonyolult dolgokat is képes elmondani egyszerűen.

Próbálok segíteni.
A szebb napokat is látott nem cinikus Kumin írásának az a lényege:
A visszamenőleges törvényalkotásról nem érdemes népszavazást kezdeményezni, mert a téma nem eléggé közérdekű. Nincs mozgósító ereje.
Ha rosszul vagy hiányosan tolmácsolok, akkor nem vagyok eléggé legény a talpamon.
Habár T. Mannt olvasva még sosem volt szövegértési gondom.
Amúgy a Kumin által hivatkozott kedves olvasók egyike vagyok, aki a kumini véleménnyel most egyetért.
A szoci felvetés bizony nem populista dolog, mint a vizitdíj volt.
Nem is járatná le a közvetlen demokrácia jó öreg eszközét, a népszavazást. Mégis kevés az esélye, hogy érvényes és eredményes legyen.
naiv legényke 2011.06.19 22:26:42
@jenőke:
Bizony ez a lényeg. A törvény betartásáról pedig elég nonszensz lenne egy népszavazás.
Rossz az MSZP kezdeményzése, de Kumin nem ezt kritizálja, hanem egy mellékes dolgot.

Az MSZP javaslatról jutott eszembe:
Tegyük fel: A kisgyerek villanyoltáskor fél a szobájában a farkastól. Megnyugtatásul végigmutogatom neki, hogy sem az ágyban, sem a szekrényben nincs farkas. Ezzel rosszat teszek, mert elismerem, hogy akár lehetne is itt, csak ma este nincs itt.
Helyette annyit kell mondani, hogy a farkas nem itt, hanem az erdőben él.
Kényes témához nyúlok. Régi ideám, hogy a melegek elfogadottságán sokat lendítene, ha híres emberek (nem celebek, hanem olyanok, akik le is tettek valamit az asztalra) felvállalnák homoszexuális mivoltukat, mint ahogy a világ boldogabbik felén ez már természetes nem csak művészek…..
Soha ilyen szép és gazdag nem volt a magyar nyelv, mint most, ugyanakkor a magyar nyelv bajban van, mint általában minden nyelv – mondta Schmitt Pál köztársasági elnök Széphalmon, a magyar nyelvi szervezetek összefogásával megrendezett első anyanyelvi juniálison…..
 Péntektől már nem lehet zenélni a budapesti tereken, parkokban és aluljárókban. Közterület-használati engedélyhez köti ugyanis a főváros ezt a tevékenységet, és lejár a türelmi idő. Tehát ha valaki úgy zenél, hogy nincs engedélye, azt megbüntetik. A…..
naiv legényke 2011.06.18 14:39:08
@gyilkos fűegér:
Nem kellene alázni Assisi Szent Ferencet. Ő tényleg krisztus útját követte, szent volt.
Semjén pedig álszent.
naiv legényke 2011.06.18 14:40:49
naiv legényke 2011.06.18 16:29:12
@gyilkos fűegér:
Félreértettem. Köszönöm a megnyugtatást.
Szóról szóra így vagyok én is.