Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tavaszihóvirág

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztos tudjátok - ki ne tudná - hogy komoly változások vannak az Index szerkesztőségében. Ezek egyik hozadéka most, hogy lehetőség nyílt arra, hogy a blog.hu-s tartalmak az Index címlapon blogketrecen kívül is megjelenjenek. A szerkesztőségtől kapott információink szerint az Indexen semmilyen…..
tavaszihóvirág 2020.08.07 20:26:16
Ötéves lett Sarolta hercegnő, Katalin és Vilmos középső gyermeke. A Kensington-palota, ahol a cambridge-i hercegi pár irodája (és londoni otthona) található, ez alkalomból négy képet tett közzé a kislányról.   Fotó: Duchess of Cambridge (engedéllyel)  A fotókat még áprilisban készítette Katalin…..
  Isten mintha játszana velünk ezzel a vírussal, mi meg nem figyelünk a segítségre, amit a játékhoz adott.    *** Szinte az eleje óta tudjuk, hogy áldozatait erősen megjósolható körből szedi, és akkora hatalmas mintánk van már a világból, hogy elég pontos statisztikák írják le azt is, kik…..
                       A lány részéről volt egy kis félresiklás a kapcsolat elején, és ez a nüansz is talán közrejátszik Levélírónk döntésében, miszerint esze ágában sincs elvenni barátnőjét. Hogyan folytatódhat egy olyan kapcsolat, ami sosem volt igazán lángoló, csupán két ember szexuális…..
  Ülök a metrón. Nyomogatom a mobilomat, a közösségi oldalon barangolok. Nem teremtek szemkontaktust, nem szoktam. Hirtelen két csaj vágódik be a szemközti ülésre. Egy pillantást vetek csak rájuk, aztán visszafordulok a telefonomhoz. De a hangjuk beszűrődik a tudatomba. Öntudatlanul figyelni…..
Egy népszerű gazdasági oldalon megjelent egy cikk, most tessék nagyon figyelni, egy hazai bank ingatlan értékesítésével foglalkozó vállalkozásának munkatársától, arról, hogy miért is érdemes ingatlan venni. A cikk címe a „Tízből nyolc fiatalnak esélye sincs, hogy saját…..
Mert az lehetetlen, hogy Orbán politikája tömeggyilkosságokhoz vezetne, vagy akár csak kapcsolatban lenne velük...
tavaszihóvirág 2019.03.19 06:07:02
Roppant büszkén jelentette be a kormány a 7 pontos akciótervét a gyermekvállalás ösztönzésére. Ennek az egyik pontja a nagyszülői GYED bevezetése. Mit is jelent ez? GYED a gyermek – maximum – 2 éves koráig jár, összege függ az igénybe vevő - gyermek születése előtti - jövedelemétől. Hazánkban…..
Ez az írás még nyomokban sem fog tartalmazni számszerű elemzéseket, pontos utánajárást bármilyen törvénynek, vagy statisztikákkal való dobálózást. Nem. Ez emberekről szól és érzésekről. Rólunk, Önről, Rólad. Mondom emberekről. Azt már megszokhattuk az elmúlt közel 30 évben, hogy az éppen aktuális…..
Áll a bál a GQ magazin legutóbbi címlapja miatt, amelyen az amerikai teniszcsillag szerepel. A kérdés csak az, védjegyről van szó vagy inkább provokációról (vagy csak el kell adni a lapot valamivel)...
tavaszihóvirág 2018.11.14 22:05:27
Új "Nemzeti Konzultációt" kezdeményezett a magyar kormány a "családok évének" vége és karácsony felé közeledve. És szokásukhoz híven saját politikájukat propagáló kis kérdőívvel lepnek meg most minden magyar polgárt. Mint jópolgár mi mást tehetnénk, legjobb tudásunk szerint kitöltöttük a szokás…..
tavaszihóvirág 2018.11.06 20:49:30
1. „Egyetért-e Ön azzal, hogy a népességfogyást nem bevándorlással, hanem a családok erőteljesebb támogatásával kell orvosolni?”

NEM. A népességfogyást jól fizető munkahelyekkel és minőségi oktatással kell orvosolni, és akkor a családok nem szorulnak támogatásra, könyöradományra.

2. „Egyetért-e Ön azzal, hogy az új családtámogatási programokat a továbbiakban is munkavégzéshez kell kötni?”

NEM. Azt kell támogatni aki szociálisan rászoruló, függetlenül attól, hogy van-e jövedelme vagy sem. Ne támogassuk a gazdag nagycsaládosokat, nincs rá szükségük.

3. „Egyetért-e Ön azzal, hogy a fiatal házaspároknak támogatást kell adni az önálló életkezdéshez?”

NEM. A fiatalokat minőségi oktatással, jó munkahelyekkel, szociális bérlakás-programmal, ingyenes tömegközlekedéssel, ingyenes wi-fivel kell helyzetbe hozni és nem könyöradománnyal.

4. „Egyetért-e Ön azzal, hogy több gyermek vállalása esetén több támogatást kell adni?” „Egyetért-e Ön azzal, hogy a legalább három gyermeket vállaló édesanyáknak kiemelt támogatást kell adni?”

NEM. Támogatásra a szociálisan rászorulóknak van szükségük. A gyerekesek nem könyöradományból akarnak élni, hanem a rendes fizetésükből.

5. „Támogatja-e Ön azt, hogy az állam ismerje el a valódi főállású anyaság intézményét?”

NEM. Az anyákat nem támogatni kell, hanem részmunkaidős munkahellyel helyzetbe hozni.

6. „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kormány támogassa a gyermeküket nevelő nők munkavállalását?”

NEM. Általában a részmunkaidős munkavállalást kell támogatni, függetlenül attól, hogy valaki gyermeket nevelő nő, vagy férfi, vagy beteg vagy idős.

7. „Egyetért-e Ön azzal, hogy a beteg gyermeküket otthon ápoló családtagok nagyobb támogatást kapjanak?”

NEM. Ne támogatást kapjanak, hanem fizetést a munkájukért.

8. „Egyetért-e Ön azzal, hogy gyermekeink szellemi, lelki és fizikai fejlődése olyan érték, amelyet a magyar államnak is védenie kell?”

NEM. Ezt az államnak nem VÉDENIE kell (ugyanis nem támadja senki), hanem az alapfeltételeket kell MEGTEREMTENIE. Ingyenes orvosi ellátást a kismamáknak, ingyenes szülést, ingyenes és magas színvonalú egészségügyi ellátást, ingyenes alap-, közép-, és felsőoktatást és tömegközlekedést 23 éves korig.

9. „Egyetért-e Ön azzal az alapelvvel, miszerint a gyermeknek joga van anyához és apához?”

NEM. Az állam ezt a jogot nem tudja biztosítani, akármilyen szépen hangzik is ez a mondat. Van akinek elváltak a szülei, van akinek meghaltak.

10. „Egyetért-e Ön azzal, hogy a gyermeket nevelő családoknak járó költségvetési támogatások kétharmados védelmet kapjanak?”

NEM. A családoknak nem támogatás és könyöradomány kell, hanem jól fizető munkahely. Ingyenes orvosi ellátást a kismamáknak, ingyenes szülést, ingyenes és magas színvonalú egészségügyi ellátást, ingyenes alap-, közép-, és felsőoktatást és tömegközlekedést 23 éves korig.
Támogatásra a szociálisan rászorulóknak van szüksége, akár van gyerekük, akár nincs.
Tusványoson mindig történik valami váratlan. Ezúttal sem kellett csalódnunk a Fidesz erdélyi szabadegyetemében, hiszen a kormányfő éves nyári észosztását előkészítő fórumokon hirtelen kirajzolódtak a NER törésvonalai. Gazdasági kérdésekben példáig odáig mentek a vitapartnerek, hogy elkezdtek „elmúlt…..
tavaszihóvirág 2018.07.26 23:58:33
tavaszihóvirág 2018.03.09 03:20:36
Bocs, de nagyon sok itt a felesleg. csak 3 példa: 4 nagyobb gyerekem van (10-16 évesek) anno kis lakásban mosógép tetején pelenkázó matracon pelenkáztam, majd ezt a szokást a családi házban is folytattam, nagyon kényelmes volt. Nomál IKEA komód a babaruháknak. Sima uzsonnászacskó a koszos pelusoknak... Felhalmoztok egy csomó felesleges tárgyat, amivel az a fő gond, hogy nem csak a pénzeteket hanem az időtöket és energiaitokat rabolja. Foglakozni velük, eladni amikor (nagyon hamar) felesleges lesz. A babának meg egy dolog kell leginkább: a testkontaktusban megnyilvánuló szerető gondoslodás, mert ő igazából nem követte le az elmúlt 30 ezer év technikai vívmányait, pont annyi és olyan igénye van mint egy ősember gyereknek: hordozás, testkontakt, beszéd-ének-mosoly-szemkontakt ("csapatzaj), két cici.... Még egy megosztó téma: a szoptatás: inkább erre készüljetek gőzerővel, mert a világ legkényelmesebb dolga... Nekem a következőket spórolta meg: cumi cumisüveg babakonzervek, pépesítés, és a velük kapcsolatos összes macera. Olvasgassatok babavárásról itt: www.lll. hu Most 43 évesen jön nálunk az 5 . bónusz baba, félidőben vagyok, jók az anyagi körülményeink. Tudod mit vettem eddig?: Profi hordozókendők, szoptatós melltartók, átlapolós csinos blúzok és ruhák, kismamaként is jó és utána szoptatáshoz is). Még kiságyat sem fogok venni, mózeskosár lesz utána normál kanapé elé egy rács leesés ellen. Babakocsi kettő lesz: 1 nagy és nehéz az első 6 hónapra, utána egy könnyű sport. A nagy lehet akármilyen úgyis csak félévig kell, de inkább nem is biztos hogy kell.... A sport az 3 évig szolgálatban lesz, na az legyen strapabíró.
Sajnos sok kismama nem teheti meg, hogy terhesség első perceitől kezdve otthon maradjon és kizárólag magával és a kis jövevénnyel foglalkozzon, így gyakran a munka és egyéb teendők mellett a rossz táplálkozási szokások megmaradnak, mint például a reggeli elhagyása. Szoptatás alatt már szerencsére…..
Arról már írtam, hogy másfél évig dolgoztam a Közigazgatási- és Igazságügyi Minisztériumban 2011 végéig, és ebből a másfélből volt egy nagyjából fél éves időszak, amikor rendesen be is voltam jelentve (méghozzá oda, ahol ténylegesen dolgoztam - ezekről a könyvemben részletesen írtam, most nem térnék…..
Mielőtt Kovács Zoltán kormány-szóvivő politikára adta a fejét, sajtótörténetet tanított a debreceni egyetemen. Felkészült szakember képzetét keltette. Ezért csodálkoztam karácsonyi megnyilatkozásán, ezt mondta ugyanis a PestiSrácok.hu munkatársának: „Az, hogy Magyarországon ne lenne sajtószabadság,…..
tavaszihóvirág 2017.12.28 04:16:46
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: így igaz! "Magyar ütőérre Magyar vámpírt!"
Rizsporos hétköznapok Tampontöri 2017.12.01 16:25:10
Egyszer, egy író-olvasó találkozón, valaki megkérdezte, ha tehetném, melyik korba utaznék vissza legszívesebben az időben? Minthogy kötetlen volt a hangulat, s csak nők voltunk egymás közt, én megengedtem magamnak azt a viccet, hogy mindegy, csak addigra már találják fel a tampont. Ezután született…..
Az orvosok körében fontos és jó ötlet a szerdán indult e-recept, csak nem pont így. Az egész olyan „magyarosra” sikerült. Az információáramlás nem volt egységesen elérhető, az orvosoknál eddig működő rendszer „nem szerette” az újat, ami a túlterhelés okán amúgy is csak hosszas sorbaállás után volt…..
Ezreket spórolhatsz, ha ahelyett, hogy fürdőszoba szőnyegre költenél, inkább magad csinálod azt meg otthon. Minden háztartásban vannak már agyonhasznált, érdes, esetleg szakadt törülközők. A helyett, hogy a nagytakarításkor megszabadulnánk tőlük, szuper fürdőszobai szőnyeget lehet belőlük…..
Mi lesz velük és a vagyonukkal, ha Orbánnak egyszer mennie kell? A kormánnyal összefonódott halálos ölelésben látja Gyárfás Tamást, a Magyar Úszószövetség elnökét a Magyar Nemzet publicistája. Lukács Csaba szerint „ha elengedik a kezét, kiteregetheti az ütőkártyáit a vizes vébé kapcsán kötött…..
Sokféle módon elkészíthetjük a rántott hús kabátját, a mandulás, a zabpelyhes panír is csodás ízű lehet. Az én véleményem szerint viszont a legfinomabb az, ha gyakorlatilag egy palacsintatésztát készítünk, amelybe a lehető legtöbb szódát tesszük. Ennek köszönhetően…..
tavaszihóvirág 2016.11.19 19:09:54
57 #14 / 30 2016.11.17 07:34:25
B E T E G    ELLÁTÁS ÉRTÉKE 2.    Az egészségügybe befolyó adók összesen kb. 600 milliárd forintot tesznek ki, azonban az elköltött összeg ennek a duplája, azaz 1,2 ezer milliárd forint, vagyis a másik felét valahonnan máshonnan kell pótolni. Mire lehet elég az egészségügyi szolgáltatási…..