Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chico

0 bejegyzést írt és 276 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
Az élet apró örömeinek habzsolása folytatódik. A délután kettő órai indulás Antigua főteréről, a jó órányi autóútra lévő aktív vulkánhoz, hat dolcsiért semmi olyasmivel nem hitegetett, hogy különösképpen sokat várják ettől a túrától. Ilyen késői indulás, ilyen…..
1 órája ért végett Budaörsön egy átlagosnak tűnő esemény sajtótájékoztatója, amin a kereskedelmileg rendkívűl fejlett város 98-ban létesült legelső bevásárlóközpontja (a francia Auchan) átadta diszkont árazású benzinkútját. Bevallom elgondolkoztam, hogy eleget tegyek e…..
Az egészséges fejlődésű kisfiúk jelentős része kukás akar lenni, ha felnő. A csírákat csak a nagy és büdös autó érdekli, és hogy hátul lehet állva utazni, a profibbak viszont megtervezik az útvonalat is a telephely, a lakossági ügyfélhálózat - értsd lakótelep - és a…..
chico 2014.10.03 12:14:15
@diszkriminans:
kéne munkaadó is, aki felveszi... márpedig csak a gyarmatosító elvetemült pc multiknál nem teljesen lehetetlen ma Magyarországon, hogy elhiggyék, értesz ahhoz amit csinálsz, és bíznak a képességeidben annyira, hogy megpróbálhasd egyáltalán.
Az egyik legismertebb és legsikeresebb X generációs író, Bret Easton Ellis még idén februárban, a Vice magazinnak adott interjúban boncolgatta először hosszabb terjedelemben, hogy mit is jelent az általa kreált „Generation Wuss” kifejezés, amellyel az internet mellett felnőtt,…..
chico 2014.10.02 00:00:45
@retrovírus:
"Nem emiatt nőtt ki ez a buzigeneráció, hanem a liberális média hatására. "

és te persze tiltod majd a gyereknek, hogy ilyen szemetet olvasson, és rendszeresen meg is alázod, hogy edződjön magyar nyomorúságos valósághoz ugye?

ps: a sorkatonaság bezárásával kapcsolatos véleményeddel amúgy egyetértek. Kár, hogy hogy az új úgymond profi sereg is tehetségtelen balfasz tisztek többségével van megáldva - lásd vezérkar, HM -, az egyszeri bokorugrónak meg az is hetekig tartó felkészülést igényel, hogy a nem túl acélos éves erőnléti vizsgán átcsússzon. Megtörtént eset, egy jelenleg is Szentendrén szolgáló cimbi mesélte.
és nehogy azt hidd, hogy ez a sereg takarékosabb - itt is gurítják a kockát és viszik a gömböt.
chico 2014.10.02 01:28:23
@retrovírus:
én kevésbé örülök, bár van egy kis káröröm bennem is - küzdök is ellene. Gondolj bele, neked és nekem, mint tisztességben megöregedő generációnak pokol lesz az élet. Már most is a folyamatos rinyálásról szól a hétköznapi Magyarország, és bármikor a sztratoszférába tudja fellőni a vérnyomást akármelyik új generációs fideszes kritikára adott agresszív, cinikus, támadó jellegű megszólalása.

Ha ez a mentalitás, viselkedés lesz az alapállapot, és nem csak Magyarországon, hanem globálisan, akkor már most elkezdek adakozni, meg lobbizni a Marsra szóló one way ticketért.
Idei eddigi legnagyobb sikerélményünk: hosszú előkészítő munka után végre nyilatkozott blogunknak a nemzeti együttműködés rendszerének féltve őrzött kincse, legfőbb támasza, a tények semmibe vételének koronázatlan királya, a magát a szükséges pillanatokban korlátlanul…..
Szögezzük le az elején: imádok Budapesten lakni, ahogy a valószínűleg a legtöbb olvasó is, és sokkal nehezebb lenne azt összeszedni, hogy mi a jó a fővárosban, mert bőven hosszabb lista lenne, mint hogy mit utálok benne. Lehet hamarosan összeírom azt is majd. Viszont csak azért,…..
Az új földtörvény, pontosabban az új földalapú támogatásról szóló kormányrendelet igen jó példája annak, hogy egy nem szakmai alapon nyugvó döntés hatása sokkal szélesebb körben mutatkozik meg, mint amiről maga jogszabály szólna, illetve amit a módosítással el akartak…..
chico 2014.08.18 17:25:12
@MACISAJT:

az egész nem szól másról, minthogy az elmúlt 25 évben a téesz elnökök által összelopott és életben tartott, fejlesztgetett cégeket, meg az eddig épphogy életben maradt 50 hektár alatti kisparasztokat tönkreteszik (lásd akg). aztán meg a földtörvény adta lehetőséggel élve a MAGOSZtag fideszbérenc 200-300-500 hektáros helyi kiskirályok majd megveszik jól szarért húgyért - az általuk meghatározott "helyben szokásos" földárért - a tönkrementek által eladásra, újrabérlésre kínált földeket.

Az állattenyésztés nemzeti kieg támogatásáról meg csak annyit, hogy majd hiszem, ha az elfogadott költségvetési törvényben, vagy a bankszámlámon látom. Tök jó ötlet pont akkor felduzzasztani a hazai állatállományt, amikor épp csak eladni nincs hova - lásd orosz embargó hatásai. Addig meg etesd, tartsad, ha van helyed, meg pénzed rá...
  A GMO-fagyi visszanyal: a génkezelt haszonnövények – amelyeket évtizedeken át azzal az ígérettel erőltettek rá a gazdákra, hogy kisebb vegyszerfelhasználás mellett nagyobb termést érhetnek el –, kezdenek egészen másképp működni, mint a reklámokban. A gyakorlatban…..
chico 2014.08.05 08:44:40
@Csuti Ördögüző:

azért, mert OV-ék először jól megkonzultálják, jól elbasszák - mint Torgyánék a csatlakozási tárgyalásokat, a szektor felkészítését, az intézményrendszer létrehozását -, aztán mikor megbuktak, lapítanak, mint szar a fűben, hogy ott se voltunk, ők voltak.

majd most idén/jövőre lesz nekik is parasztlázadás az elbaszott támogatásmegvonás, az agrárkörnyezetgazdálkodási támogatások elszalasztása, és a még elbaszottabb földtörvényük miatt....
„Tulajdonképpen arról szól a történet, hogy a piaci középgeneráció nem ér rá politizálni, mert el kell tartaniuk, gondozniuk azokat, aki ráérnek politizálni. A gyerekeik és szüleik nemzedékét. (...) ...a piacról élő, középosztálynak csúfolt »alsópolgárság«,…..
chico 2014.04.29 23:18:00
mi van ergé, kezdtek kiesni a pikszisből? Már nem elég a fidesz lóvé?
vagy ez most ilyen látszat mosakodós, álaggódós poszt, h utána nyugodtan lehessen széles nyelvcsapásokkal tovább haladni a rogánosodás útján?

totál hiteles így a választás után. Miért nem előtte a kampányban kérted számon a vezéred?

mikor csak annyit volt hajlandó kibökni, hogy folytatjuk? Mégis mit? Az ország tönkre nyomorítását, meg a fiatalok kizsákmányolását, a vidék jobbágysorba züllesztését, a hazai vállalkozások tőkéjének külföldre menekítését?

na kb. ezért fordul el a harmincas réteg a politikától. Mert még ha próbálkozna, a pártoknál outsiderként csak jobbágy, meg utolsó senki lehet. Változtatni, jobbá, vagy legalább élhetővé tenni ezt a nyomorult országot mostanra gyakorlatilag lehetetlen, mert már csak olyanok vannak az államigazgatásban, meg a pártoknál és körülöttük is, akik sose próbálták - igaz ez lenne a legnagyobb rémálmuk, ha rákényszerülnének, mert tudják, hogy ott életképtelenek - ki magukat csak piaci viszonyok között, a saját erejükre, teljesítményükre támaszkodva.

És te is csak egy felcserélhető, eldobható csavar, egy utolsó senki vagy ebben a tökéletes NER világban. Bármekkora ásznak, meg véleményvezérnek, "jobboldali gondolkodónak (MUHAHA)" hiszed magad, úgyis csak egy eggyel nagyobb kutya vakkantásától függ, hogy meddig írogathatsz...
jajj, csak el ne hibázzad, mi lesz akkor a te megélhetéseddel ebben a szép új világban? Egyáltalán, hogy-hogy kiposztoltad, kevesebbért is kapott már selyemzsinórt a fidesztől tollforgató...
Szombat este eldőlt, hogy Kállay-Saunders András képviselheti Magyarországot a dániai Eurovíziós Dalfesztiválon. A zsűri Király Viktort, Kállay-Saunders Andrást, a Fool Moont és Bogit vitte tovább. Utóbbi Csiszár Jenőnél és Rákay Philipnél is első lett, Kovács Kati szerint a…..
A várakozásoknak, fórum- és facebook-kommenteknek ellentmondó eredmény született a Való Világ 6 második párbaján: a nagy szájáról ismert, lelki terrortól és igen tapló beszólásoktól sem idegenkedő VV Viki nyerte a néáző szavazatok 57 százalékával. Ellenfele, a lazának…..
chico 2014.02.17 11:13:02
@én már a fény gyermeke vagyok:

na kb ezért születnek teljesen elmebeteg törvények, mert ilyen szellemi kapacitással jogi egyetemre járhat egy ostoba majom is. Amúgy én csak attól tartottam, hogy van olyan kegyetlen az átlag néző, hogy a további erős szarkavarás reményében dávidkát küldik vissza.

Kisebbik rossz mellett döntött a nép.
Egyébként érdekes ám az is, hogy ha Viki mond igazat, vagy őszinte véleményt, akkor gonosz, hazug tehénnek van titulálva - de senki nem gondolkodik el azon, hogy nem volt-e esetleg igaza - , ellenben egy fiú mondja meg a tutit, akkor elfogadják a villában is. Tanulságos lenyomat a korszellemről hogy egy nő csak hazudhat.
Voltál-e már olyan helyzetben, hogy azt érezted: leendő munkaadód megbolondult?  Képzeld azt, hogy ülsz egy állásinterjún egy irodában, túl vagy néhány plusz kérdésen az önéletrajzodból, látod a szemén, hogy csakis téged akar, és biztos vagy benne, hogy megkapod az…..
Mindig elcsodálkozom az emberek megrökönyödésén és felháborodásán, amikor kirobban egy-egy botrány arról, hogy a kormány megfigyeli őket, lehallgatja a telefonjaikat, hogy a Street View segítségével bárki benézhet az ablakukon, hogy a számítógépen keresztül hekkerek…..
chico 2014.01.14 11:52:40
@PomberMaci:
az fel sem merült, hogy virtigli liberális az illető egy rovásíráskompatilbilis mélynemzeti katolikus közegben, ahol egyébként a gyerek füle hallatára megy napi szinten a cigányozás?

más példa: akad egy pár egészségügyben dolgozó ismerősöm - na náluk rasszistább bagázs a Jobbikon belül is kevés van. A rókaszagúak emlegetése, meg a pusztulna ki az összes a legenyhébb, amit megengednek maguknak. Csak annyi a különbség, hogy a Jobbik nyilvánosan hangoztatja a vélekedését, míg az említett ismerőseim magánbeszélgetéseken, külvilág, kívülállók felé nyájas PC a hozzáállás. Mondjuk szerencsére csak a szájuk jár, nem cselekszenek drasztikusan, viszont terjesztik a baromságokat. Más véleményt nincs értelme mondani előttük, mert nincs annyi agyi kapacitás, hogy felfogja az érvelést....
Munkanélküliség- és közmunka-alapú társadalmat épít a Fidesz. Szándékosan pöckölik ki a közoktatásból a diákok egy részét, és ezt immár maguk is elismerik. Csak egy kérdés maradt: elszólták magukat, vagy tényleg büszkék rá? Történt ugyanis, hogy sajtótájékoztatót…..
chico 2013.08.09 07:45:03
@Analfa Béla:
egyszer egy fideszes potentát, akinek ebbe meghatározó beleszólása volt, pontosan ezt az indokot említette, amiért bevezették a tankötelezettség korhatárának leszállítását.

egyébként már az elmúlt egy évben is havi 3-4 ezer között volt a munkanélküli nyilvántartásban szereplő 16-18 év közötti fiatal. Ez lekérhető statisztika, és ha jól rémlik, a Napi Gazdaságban voltak is pontos számok erről.
Tisztelt Munkahelyi terror blog!  Egy nagy külföldi multicégnél dolgozom alkalmazottként. Az irodák légjavításával kapcsolatban valamit nagyon elrontottak, mert a legutóbbi "optimalizálás" óta gyakorlatilag minden nap csaknem 30 fokot és levegőtlen büdöset kell elviselnünk,…..
Újabb két Dumaszínházas távozik a műsorból azok után, hogy nemrégiben kilépett az egyik legismertebb stand-upos, Bödőcs Tibor. Most Lorán Barnabás „Trabarna" és Rekop György távozik a színházból, kimondatlanul mind a kettőjüknek valószínűleg a társulatvezető Litkay…..
chico 2013.07.22 12:56:55
@dombovariistvan:
szia. Kedvellek, mint embert, amennyire ez képernyőn átjöhet, hogy milyen ember lehetsz. Egy darabig bírtam a poénjaidat is.

De irtóra meguntam, hogy nem nagyon tudsz - legalábbis Showder Klubban - kilépni a falunapos - fesztiválos hányós egyetemistás poénkodás köréből, max némi E/1-ben előadott egészségügyi probléma felemlegetése, és önmagad égetése téma, és emiatt egyre alpáribb a műsorod hangvétele. Már nem nézem a műsorod, és inkább a Showdert sem. Pont emiatt. Értem én, hogy célközönség diktálja, hogy alakul a műsor. Látványos volt az idén, hogy elnyomott valamelyikőtök egy fidesz-szívató poént, és percekig nem mert rá reagálni a közönség, de azért a fentieken túl is vannak még témák bőséggel a világban, amiből lehet viccet csinálni.

Azért sajnálom, mert egy darabig őszintén jókat nevettem a műsorodon, és tényleg kikapcsolódás volt. Hiányzik is egy órányi felelőtlen, felhőtlen röhögés.

Én emiatt írtam amit írtam az eredeti hír kapcsán, mert a kilépőkkel szintén ez volt a bajom. Érdekes, hogy a Kőhalmi kapcsán nem érzem ugyanezt a változást, bár alapból más stílust nyom, és mégis kedvelhető.
Apáink idejében világos és tiszta volt a családról alkotott kép. Apa és anya, házasságban, gyerekekkel (jellemzően kettővel, esetenként többel is). A családok zöme e modell szerint élt, ezt adta tovább gyermekeinek, akik ugyanezt látták más családoknál is, valamint…..
chico 2013.07.22 11:48:03
@Fedor:
ja és a konfliktust az élet is kitermeli, nem kell ahhoz borult agyú fogatókönyvíró. A nagyim miatt számos mexikói, latin amerikai sorozatból voltam kénytelen kikupálni magam, mikor vacak kedvem van olyan sorozatot nézek, amiben szakmányban ölik az embereket.

De egy se mutatott olyat, mint a Szita Bence gyilkosság. Se családmodellben, de kegyetlenségben. Akkor milyen is a média szerepe? Annak a kisfiúnak az volt a természetes, ami körülvette, azt pedig a körülötte lévő felnőttek teremtették és tartották fenn.

Miért is a gyerekekre gyakorolt hatás miatt aggódunk? És miért nem azért mert a felnőttek se gondolják végig a cselekedeteik következményeit, sőt egyáltalán azt, hogy lesznek/vannak következmények?
Hurráoptimizmust sugalló sajtóközleményt adott ki a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája "Világszínvonalú a magyar mezőgazdaság teljesítménye" témában, teljes mértékben igazodva a "Magyarország jobban teljesít" kampányirányvonalhoz. "Magyarország…..
Először egy komoly, összeszedett anyagot terveztem írni a Hajdú-Bétes sztoriról, de a történet annyira szánalmas irányt vett, hogy ez már nem lehetséges. Igazodnom kell a valósághoz, bár a valóság hű leképezéséhez az abszurd dráma csúcsa jobban illik:  hogy rövid…..
chico 2013.05.24 10:12:50
Egy nagy kalap lószar a Hajdú-Bétesek kárpótlása. Majd érdemes lesz figyelni, hogy ki és mennyi lóvét kap kézhez abból a 200 milliából. Mert biztos vagyok benne, hogy nem az összes pénzzel bennragadt kistermelő fog lóvét kapni, arról a baromságról meg ne is beszéljünk, hogy azok, akik nagyobb összeggel ragadtak benne a cégben, azok nem kaphatnak kárpótlást. Ilyen alapon már állhatnának is sorba a kapuváron, pápán, kaposváron milliárdokkal beragadt disznósok is. Mindezt megint közpénzből, úgy, hogy a még működő termelőket, feldolgozókat kivéreztetik a világbajnok áfával, az adójóváírás kivezetése miatt eszetlenül megdrágult munkaerővel, és a szintén világbajnok egyéb hatósági díjtételekkel.

Érdekes módon arról kurva mélyen kussol a Fidesz, hogy a márciusban önkormányzati tulajdonba vett pápai húsüzem egy hónap alatt több mint egymilliárdos adósságot hozott össze. És most a saját hülye fideszes parasztjaikat - akik elhitték, hogy ott a cég mögött az állam, ezért nemcsak készpénzért adták oda árut - kínálta meg az önkormányzat által odaküldött pénzügyi analfabéta a 18 hónap múlva 70 százalékot esetleg fizetek ajánlattal. Az egyik arcnak csak 200 millával adós a cég, ha heteken belül nem fizetik ki, nem tudja etetni az állományát, és ezért még meg is bírságolják, mert állatkínoz, miközben tönkremegy.

Ezeket valahogy nem akarja a parlamentben Wittner Mária képviselni. Nem is értem miért.

Na kb így támogatja a magyar sertéstartást a kormány. A termelők exportra, meg exportcélú feldolgozásra a magyar cégeknek eladják a jóminőségű élőállatot, mert arra versenyképes áron van kereslet, a hülye vásárló meg a kétes eredetű vacak import bőrkepépből meg csontreszelékből előállított párizsit, meg virslit veszi a CBA-ban.

Különben meg igenis megélhetési forradalmár a vénasszony, mert csak akkor áldozat, amikor a fideszt bánccsák. Egyébként meg az egyik legvéresszájúbb pénzbedobós uszítók egyike, akik soha nem foglalkoznak a szavaik, tetteik következményével. Bár a fidesz új szóvivője komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy letaszítsa a dobogóról.
Nyitott koporsós temetést kértünk. De nagy hibát követtünk el a nővéremmel. Nem adtunk hála(?!)pénzt a halottasházban. A koporsó lezárva érkezett. Édesanyám története tavaly novemberi halála óta sem hagy nyugodni. Bánt, hogy tehetetlenül néztem végig szenvedéseit,…..
chico 2013.05.22 15:04:15
általános gyakorlat a magyar kórházakban, hogy ha egy idős beteg netán közvetlenül a bekerülés után kismértékben zavartan viselkedik a betegsége, fájdalmai, vagy csak a szimpla környezetváltozás miatt, akkor a könnyebb kezelhetőség végett az osztályon telenyomják Haliperidollal. Ez a dühöngő pszichiátriai betegeknél szokásos bazi erős nyugtató, két nap alatt egy átlagos, szellemileg még friss nyugdíjasból zöldséget csinál. Pár éve az egri kórházban csinálták azt egy ismerős nénivel, aki cukorsokk miatt került oda, és első éjszaka haza akart menni, meg kicsit összevissza beszélt, hogy másnap már kapta is a nagy dózisos haliperidolt, napjában többször is. Még jó, hogy a rokonok rendszeresen látogatták, és nem engedték, hogy két nap után áttegyék a pszichiátriára. Mikor kb két hét után kiadták az osztályról, az egyébként hozzáértő és rendes orvos elfelejtett szólni, hogy a haliperidolt már nem kellene szedni, ezért a rokonok a többi gyógyszerrel együtt azt is beadták a néninek még kb egy hónapig. Mikor újra fel kellett volna íratni a gyógyszereket, akkor derült ki, hogy egyáltalán nem is lett volna szükség a szedésére. A gyógyszer elhagyása utáni egy hónapban a néni teljesen visszanyerte az életkedvét, és szellemileg azóta is teljesen friss, önellátó, pedig már elmúlt 80.

másik baj ezzel a nyugtatózós gyakorlattal az, hogy fekvőbetegnél kb 2-3 hét alatt elteszi láb alól a nagyon idős, 70-en túli beteget, a kórházak kb ezzel érik el, hogy annyi a végelgyengüléses természetes halál náluk, miután egyébként sikeres műtéteket, meg kezeléseket adtak a betegeknek... Csak hát a lábadozás idején melós ám odafigyelni a nyűgös idősekre, egyszerűbb nyugtatóval nyugtot szerezni a személyzetnek...