Regisztráció Blogot indítok
Adatok
expressziv

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Yorgos Lanthimos görög rendező 2015-ben tette fel magát a nemzetközi radarra A homár c. filmjével, majd két évre rá az Egy szent szarvas meggyilkolásával úgy tűnt, eltökélt célja, hogy a legmegosztóbb rendezők közé küzdje fel magát. Ha rácuppanunk az internetre olybá tűnhet, hogy filmjeire csak és…..
expressziv 2019.08.07 11:46:59
expressziv 2019.08.07 11:46:59
Biztos könnyelműség már szuperlatívuszokkal dobálózni, de kevés jobb sorozat létezhet manapság a Netflixen, HBO-n, Amazonon túli univerzumban, mint az angolul The Bureau címen megtalálható Le Bureau des Légendes. Ha pedig leszűkítjük a halmazt a kémtörténetekre/politikai thrillerekre, akkor végképp…..
expressziv 2018.09.18 16:49:28
A magyar idő szerint vasárnap hajnalban lezajlott 90. Oscar gála egyik legnagyobb izgalmát a királykategória tartogatta. A korábban sokak által egyértelmű győztesnek kikiáltott Három óriásplakát Ebbing határábant (továbbiakban Három óriásplakát) sikerült felülmúlnia a…..
Most, hogy 2017 év végén véget ért az HBO saját gyártású Terápia sorozata, úgy döntöttem, hogy egyben írok ennek a - számomra - kiemelt fontosságú televíziós alkotásnak mindhárom évadáról. Nehéz megragadnom a sorozat különlegességének magvát, de igyekezni fogok, hogy…..
Úgy vagyok én a remake-kekkel, mint az MLSZ a magyar futball közvetítésével: nem szabad túlzásba vinni, mert elkapcsolási faktor lesz belőle. A jó remake viszont olyan, mint egy fasza Liverpool-meccs: évekig emlegeted párás szemmel, még akkor is, amikor éppen kiszívtatok a Stoke…..
expressziv 2017.01.12 12:23:56
@Örni76: Egyerértek!
expressziv 2017.01.12 12:24:32
Ha film leveheti az átkot a magyar XX. századról, Fekete Ibolya négy generációs varázsmeséje megteszi. Anya (Ónodi Eszter), Apa (Gáspár Tibor) és Berta, a kislányuk (Hovanyecz Petra) sétál felénk a film nyitóképén. Apa kezében szakajtó, benne tojások. A szomszéd faluban…..
A mai XV. kerület - Rákospalota, Pestújhely és Újpalota - filmes helyszíneit kerestem. Nem volt nehéz dolgom, mert a rendszerváltás előtt több, generációk számára meghatározó film készült itt (pl. gyerekfilmek), melyekre sokan emlékeztek, de az 1990-es és 2000-es években is visszaköszönt a kerület a…..
Komolyan, miért nincsenek nálunk ennyire laza előadóművészek, akiknek AZ A DOLGUK, HOGY LAZÁK LEGYENEK? A DiCapriónak küldött sms meg priceless: Corden elkérte J-Lo telefonját, és lehidalt a névjegyzék celebrengetege láttán, megkérdezte, hogy küldhet-e sms-t valakinek, J-Lo mondta, ja, küldjél, erre…..
expressziv 2016.03.30 16:49:52
Már csak pár nap van hátra a díjkiosztóig és még mindig nem láttam minden jelölt filmet. És még csak nem is zavar annyira, mint kellene. Filmbloggertől ez persze szégyen, és előbb-utóbb utol fogom érni magam, de hosszú évek óta először nem égek Oscar-lázban, ezért nem is…..
Hamarosan esedékes a 88. Oscar-gála, ebből kifolyólag pedig az eddigiekhez hasonlóan összeszedtük nektek mindent, ami az esélyesekről megjelent ezen az oldalon. Akár azt keresi valaki, mit érdemes még pótolni a díjak átadásáig hátralévő pár napban, akár egy emlékeztetőt szeretne, hogy mely filmek a…..
Mivel az elmúlt 30 napban már a harmadik brókercéget számolják fel egymás után, elhatároztam, hogy még iziben ütök egy nagyot a vasra, hogy segítsek mindenkit a tisztánlátásban. Szinte óránként jelennek meg hírek a témával kapcsolatban, de sajnos ritka a mindenre kiterjedő…..
A kép illusztráció, az Árpád hídi aluljáróban készült(Fotó: Urbanista) A Corvin-negyed (lánykori nevén: Ferenc-körúti) metró-aluljárójában vettem volna automatából metrójegyet. Előttem egy magányos japán turistanéni bámulta áhítattal a masinát, de önálló…..
expressziv 2014.07.01 11:13:44
Az első három részről már írtam egy cikket korábban, de most, hogy befejeződött Nic Pizzolatto szinte a semmiből a nézettségi listák csúcsára robbanó sorozatának első évada, úgy gondolom, logikus, hogy megemlékezek egy füst alatt az egész szezonról. Amikor elkezdtem nézni a…..
Frank Herfort fotós 15 ezer mérföldes utazást tett a Szovjetunió utódállamainak területén azzal a céllal, hogy megörökítse a világ talán legbizarrabb épületeit, a posztszovjet építészet megalomán, grandiózus betonkolosszusait, amelyek viharos gyorsasággal nőttek ki a…..
expressziv 2014.02.09 11:34:46
A Variety egyik írója foglalkozott a Showtime kémdrámájának egykori sikerével és az azt követő hanyatlásával és végül arra jutott, hogy a Homeland azért volt jó, mert csak rövidtávra tervezték, mert az első évados, Carrie és Brody közti macska-egér játszmába beletoltak…..
Sziasztok! Power vagyok és első Smoking Barrels kritikám alanyául valami különlegeset akartam választani, így esett a voksom Lars von Trier '96-os romantikus drámájára, a Hullámtörésre. Sok mindent el lehet mondani erről a filmről, de hogy nem egy hétköznapi darab, az már egyszer…..
hogyvolt Alekosz - 1x01 2011.05.11 14:10:00
És elkezdődött. Szerelem a legfölsőbb szinteken, az atléta testű, atlétatrikós Alekosszal. Hogyvoltozzuk, hogyne, ki nem hagytuk volna a világ semmi kincséért sem. És ha valaki eddig azt hitte volna, megy ez már nekem rutinból, akkor bevallom, percek óta bénultan bámulom a…..