Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rézanyó

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdemes világosan fogalmazni így közel két évvel a 2014-es önkormányzati választások után. Karácsony Gergely (Együtt-PM) polgármester mostanra béna kacsaként áll hivatala élén, miközben az MSZP és a Fidesz, pontosabban Tóth Csaba és Papcsák Ferenc széthordják a kerületet. Az elmúlt hetekben számos…..
Luxus, exkluzivitás és elegancia. Ez az a három szó, amivel leginkább jellemezhető ez a 155 nm alapterületű luxuslakás. Az igényesen és stílusosan kialakított ingatlan hatalmas terekkel, egyedi fényekkel, hidromasszázs káddal, motoros alumínium redőnyökkel, hangszigeteléssel és…..
A Freedom House idén is publikálta a világ országaiban mért sajtószabadság-index eredményeit. Magyarország idén is a 71. helyet érte el a listán (bár két hibaponttal többet kapott, mint tavaly), pontszáma alapján továbbra is a "részben szabad" besorolást tudhatja magáénak. Ez…..
rézanyó 2015.04.30 10:28:22
@IPetya: Hányan vannak más véleményen?
Tulajdonképpen az a kérdés vetődik fel, hogy ki is hívta meg Angela Merkelt Budapestre?Az normális, hogy hivatalos látogatásról van szó, ennek összes kellékével, az útlezárástól a testőrökig. De olvasott valaki hiteles tájékoztatást arról, hogy a látogatás miként jött…..
rézanyó 2015.02.03 10:04:46
@fabatka2: Mikor bejelentették a Merkel látogatást, Putyin még nem jelentkezett, hogy jönne.
Ha állami meghívott lett volna, nem mehetett volna a Zsinagógába, meg egy sor protokolláris akadálya lett volna a szabad mozgásának. Pl. a teljesen "titkos" találkozó a helyi német befektetőkkel.stb. Ja, és találkoznia kellett volna az ellenzék vezetőivel. A kormány meg nem akarta Vonát.
Oda a Bástya utcai telek, elárverezték a Török Bankházat, árulják a Tiliana Hotelt és a Petőfi Sándor utca 14-et is. Ezek a Rogán-korszak előtt mind az V. kerületi önkormányzat tulajdonában voltak. A kerületi ellenzék ma sajtóközleményben hozta nyilvánosságra, hogy a Bástya…..
A reklámadóról zajló vita hullámai az RTL Klub falait nyaldossák. Sokan ironizálnak a legnézettebb kereskedelmi tévé hirtelen jött bátorságán. Azon, hogy végre igazi híradót sugároz. Hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és a miniszterelnöki papa meggazdagodásáról,…..
rézanyó 2014.07.05 12:42:41
@polyvinyl: Csak nem az ATV az "objektív hírforrás?
Elképesztő módon a ciklus utolsó, rendkívüli ülésén minden tisztségétől megfosztják az V. kerület egyik alpolgármesterét – ez a belvárosi önkormányzat csütörtöki testületi ülésére tervezett napirendekből derül ki. A jegyző és a kerületi rendőrkapitány után Puskás…..
rézanyó 2014.06.27 00:37:32
@Vendéglős: vaj'h miért vagy itt még mindíg, csodáa külvárosi - olcsón bérelhető - zabra
mentes éttermecskék vannak szerte e fővárosbanííííí, ímiért vagy még mindíg uitt? ha ezt ki tudod dumálni akkor beszélhetsz.....
Az országgyűlési és az európai parlamenti választások jelezték, hogy a baloldalnak a nagyobb önkormányzatok közül néhány megyei jogú város (pl. Szeged és Miskolc) mellett a fővárosban és annak kerületeiben van csak esélye az önkormányzati választásokon. Előállt hát a…..
rézanyó 2014.06.02 13:24:19
rézanyó 2014.06.02 13:32:36
@Tidal Wave: Miért nem lehet kerületeket egyesíteni, ahogy már volt róla szó. Tök fölös egy rakás korrupt polgármester meg a hivatala, ha Berlinben meg tudták csinálni, itt is meg lehet. ott csak a polgármesterek főállásúak, a képviselők nagy megtiszteltetésnek veszik, hogy főállásuk - vagy nyugdíjuk mellett dolgozhatnak a közért.Ha így lenne itt is, sok milliárdot spórolhatnánk meg.
Csuhaj. Egy csapásra megoldódni látszanak a bizonytalan zuglói szavazók gondjai. Papcsák és az összefogás embere Tóth Csaba mellett úgy vágytunk egy érdemes jelöltre, mint egyszeri smasszerek a rácson túli kiéhezett, vonzó csomagolású pinára. Aztán egyszer csak, hogy, hogynem…..
rézanyó 2014.02.19 10:49:59
@Virág et.: Mit tud ez a zseb-snowden? Csak nem gondolod, hogy ilyen veszélyes árulkodót maga mögé enged valaki is, Ja, hogy Mesterházy is maga mögé engedte "teisfiambrutust"... Szép remények: korrupció helyett zsarolás.
Vendégszerzőm, a Bölcs Boldi Bácsi sem akar kimaradni a nyílt levelek írásából. Én mondtam neki, hogy ez butaság, de ragaszkodott hozzá, hát íme:Nyílt levél az Amerikai Egyesült ÁllamoknakÍrta: A Bölcs Boldi BácsiKedves Amerikai Egyesült Államok!Az Önök budapesti…..
rézanyó 2014.01.16 02:02:33
@Sapika: Hogy hívták Hitler pártját? német SZOCIALISTA MUNKÁS PÁRT....
Ünnepélyes állampolgársági esküt tett az ötszázezredik külhoni magyar kérelmező, Böjte Csaba és édesanyja, Böjte Julianna csütörtökön a Parlamentben. Az eskütételen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Semjén Zsolt…..
rézanyó 2013.12.08 19:54:33
@jan: Én úgy gondolom, példával lehet nevelni. Böjte atya példakép, minél többet forog közszájon, annál többen érdeklődnek utána. Ez jó, nem?
A 2014-es országgyűlési választásokon már levélben is lehet szavazni – de nem akárkinek. A TASZ alkotmányjogi panasszal élt, mert úgy véljük, diszkriminatív a szabályozás. De pontosan milyen eltérő terheket ró a szavazás napján külföldön tartózkodó választópolgárokra a választási eljárás jelenlegi…..
rézanyó 2013.11.11 03:10:00
@OkoskaTo:rp: tévedésben élsz, azok akik mostanában távoztak egyáltalán nem fognak szavazni, nem hogy az ellenzékre. a régen távozottak meg a jelenlegi kormánypártra szavaznak.Azrt egyszer megnézném, hányan dolgoznak kint jelenleg legálisan, és hányan élnek segélyből, feketemunkán stb,

@Nelson.: Mindenki szavazhatna levélben, de akkor mindenki csalna - feltételezésetek szerint-

nyugdíjas lévén egy vacak fecni a nyugdíjas igazolványom. érdeklődésemre elmondták, rengetegen váltogatják lakcímüket, adataikat heti rendszerességgel/és nemcsak nyuggerek/. Mégis jó lett volna a regisztráció, ezek a problémák nem vetődnének fel, akár mindenki szavazhatna a határokon kívül élők közül írásban.
rézanyó 2013.11.11 03:13:06
@csak egy néző:
ki vagy te, hogy megengeded magadnak embertársaid lenézését?
...mindenki magából índul ki...
A népszerű elmélet szerint az emberek a „pénztárcájuk” alapján szavaznak. Szerintem viszont a gyerekeik jövője alapján. Április 8-9: a beiratkozás napja szerte az országban. Ábel fiunk is szeptemberben kezdi az iskolát. Ha kezdi. Mert idén hirtelen több mint 25%-kal több…..
rézanyó 2013.07.08 18:11:15
@Mr. Bear: nalátod.Beletaláltál a közepébe! Azt a szülőt, aki bármilyen kütyüt is ad a gyereke kezébe, vagy maga "felelőtlenül" használja a sajátjait,azt közmunkára ítélném. nem marad semmiről se le a gyerek. Nem az iskolával van a baj, hanem a szülőkkel, akik a rendszerváltás előtt voltak iskolások. sokan lettek kütyüfüggők, oszt nem érnek rá a gyerekekkel foglalkozni.Most nem érek rá, de majd megírom az unokáim mit csinálnak Berlinben az iskolában
rézanyó 2013.07.08 18:11:23
@P.Freddy: Igazán aggódom a gyerekeidért. Milyen nevelést kaphatnak egy ilyen apától?
A "Budapesten minden rossz" típusú morgolódók egyik állandó témája volt, hogy miért nem képesek megtanulni nálunk az emberek, hogy jobboldalon állunk a mozgólépcsőn, hogy baloldalt gyorsabban  lehessen haladni (vesd össze autópályák leálló-, külső és belősávja). Nos a…..
„Jávor Benedek az ATV Startban úgy fogalmazott: a Párbeszéd Magyarországért Platform kormányváltást akar, de az MSZP-vel való kormányzásban „bennragadni” nem – ezért kompromisszumos (!) javaslatot terjesztenek az LMP kongresszusa elé. Eszerint a baloldali kétharmad…..
rézanyó 2013.01.25 19:32:37
@piefke: Elolvastam...Már ma látható, hogy már az alapfeltevések is idejét múltak...Mint minden eddigi tanulmánya a Haza és Haladásnak. Ezek a termékek csak arra jók, hogy a "szakmaiság" látszatát keltsék.
Az LMP- vel meg csak legitimáltatni akarják magukat, no meg akarnak egy parlamenti pártot, akik képviselik anemlehettudni micsodát.Mégse blamálhatják magukat a DK-val. Ha nem is értettem egyet velük sok dologban/a Védegyletből kivált Élőlánc pártolójaként/, a Schiffer-féle karakánság, a nagyjából látható irányvonal stb. figyelmet keltett bennem. Mérhetetlenül sajnálom, hogy egy centristának indult - igaz, időközben "elkurvult"/bocs/- párt hogyan lesz ilyen zsebnyitogató. Oda a becsületük. Talán jobb, ha elsüllyednek, mint az SzDSz...
Amikor megláttuk a Facebookon, hogy a Hallgatói Hálózat benne lesz a Heti Hetesben, először persze azt hittük, hogy direkt a Képviselő Funkyra akarnak felkerülni egy hoaxszal, mint Gyurcsány Ferenc a műaranyos posztjaival. De amikor kiderült, hogy ez nem vicc, akkor megemeltük a…..
rézanyó 2013.01.21 10:30:09
@Nils. H: Valamelyik nem-közrádióban hallottam az egyik - magától teljesen eltelt - vezetőjüket, mesélte, hogy 93-an vannak, "és még itt-ott sejtjeik". Tipikus izgató szervezetecske, az ellenzék meg meglovagolja, sőt biztatja is őket. Nem szabad kompromisszumokat kötni, mert még végül elismerő szavakat kellene mondani a kormány rugalmasságáról. Csúnya kis uszítók, csak rájuk kell nézni.
Kevesen tudják, hogy az egy főre jutó tojástermelés volt az a gazdasági mutató, amiben legelőször leelőztük az USA-t, még az ’50-es években. Akkoriban nagy szó volt ez, Rákosi Mátyás diadalittasan jelentette be a fegyvertényt. Nemhiába kötődik a magyarság ezer szállal a…..
Míg 1989 június 16-án egy kócos-borostás fiatalember rövid, de velős beszédével felrázott egy országot, addig ma, 22 évvel később ennek fiatalembernek a kormánya a legsunyibb, legpitiánerebb módszerekkel akadályozza meg, hogy honfitársaink egy csoportja, élve alkotmányos…..