Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karlberger.rókus

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk, Dr. Varga Sándor, a hidroplánblogger írása. A Balaton a két világháború között is emblematikus helye volt az idegenforgalomnak, ezért repültek már 1923 júniusától a Junkers F13 hidroplánok naponta igény szerint Budapestről Siófokra. Napközben pedig a helyiek…..
Hogyan csináljunk egy kósza csákányütéssel drámai méretű rianást a befagyott Balatonra? És mi van a rianás alatt? Vendégszerzőnk, Kádár András története és fotói a Balaton téli világának legmélyéről. * Vasárnap elhatároztam, hogy kinézek a jégre. A hírek szerint…..
Ritka manapság, ha valaki a kulturális élet pozitív tendenciáiról beszél. Juhász Anna irodalmi szervező, kulturális menedzser két évvel ezelőtt irodalmi szalont indított a Hadik Kávéházban, most pedig a New York Kávéházba szeretné visszavinni az egykori pezsgő kulturális…..
karlberger.rókus 2012.12.18 10:45:46
.
  A Mandiner és az Infinety Online Kékszalag-csapatának tókerülő útja a Triton nevű Elan 340-es hajón. ..
  Mészöly Géza: Szántódi átkelés 1876...
  Alig pár év alatt a virágzó magyar fesztiválipar idénynyitójává nőtte ki magát a Pannónia Fesztivál. A magyar előadókra és mérsékelt árakra koncentráló rendezvény külföldi fesztiválhordák nélkül vált a fiatalok és a magyar zenéket kedvelők nagy…..
  Mádl Ferenc egykori köztársasági elnökről nevezik el Tihany megszépülő főterét  - közölte a település önkormányzata az MTI-vel pénteken.  A tér felújítása az Európai Unió támogatásból megvalósuló Tihanyi Legenda Projekt részeként június 15-ére…..
  Interneten szavazhatnak a keszthelyiek arról, hogy a város jelentősen átalakuló központi tere új nevet kapjon, vagy maradjon a jelenlegi Fő tér elnevezés. A város honlapján közzétett felhívás arra emlékeztet, hogy a történelmi belváros értékeinek, örökségének…..
  Fiume mindennapjai, Zoób-ruhacsodák, kortárs egyházi művészet és portréfotók – az északi part kulturális fővárosában is nyílnak a kiállítóhelyek a téli hónapok után. Dallos Krisztina, a Füredkult ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a Vaszary-villa, a…..
  Ritka a jó hír a magyar kultúra hosszú telének közepén, s a Balaton régiója sincs elárasztva egész évben működő kulturális központokkal, múzeumokkal, kiállítóhelyekkel. Egy új projekt viszont emelheti a déli part fényét. Az MTI a mai napon számolt be arról:…..
Balaton Blog Taktika erős szélben 2011.07.20 07:55:00
  „Nyerni szeles napon duplán kellemes. Légy bátor, de ne túl bátor!” – szól Gregersen Hugó építész, festőművész és vitorlázó jótanácsa a szelesebb napokra. Talán el kellett volna olvasnia a Kékszalag számtalan bajbajutottjának az egykori mester…..
Vorstag, grossfall, spifall, vantni, topholler fockroller, cunningham, gross schott, alba, achter, dirk, genakker és a többiek. Nem a holland válogatottat soroltuk fel, hanem a vitorlás különböző kisebb és nagyobb alkatrészeit, amit jó esetben bevágnak az ember fejébe a nem is…..