Regisztráció Blogot indítok
Adatok
böla

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyarok nem spórolnak, nem tesznek félre és nem mobilisak – gyakran hangoztatott vádak ezek. A mobilitás túlhangsúlyozásával vannak gondjaim, de mostanában nem érzékelem, hogy olyannyira egy helyben akarnánk maradni: inkább az elvándorlásra szoktunk panaszkodni, nem a helyben…..
Belsőség Heti merítés 2015.03.29 08:25:56
The Angel Of Darkness! Egy szép nap, édesapám felszólt, hogy menjek már le neki segíteni a garázsba. Lementem, először csak azt láttam, hogy édesanyámmal nagyon vigyorognak, aztán elállt a lélegzetem. Jó ez, csak nem EZ. Egyébként egy kényelmes, jó automata váltójú,…..
A 3D Systems tavaly júniusban jelentette be egy új gyártómegoldást, amely elsőként a 3DP történetében gyorsabbnak bizonyult a fröccsöntésnél, hamarabb készült el 2400 pici lámpaernyővel. A napokban egy független holland kutatószervezet, az építészettől a környezetvédelemig…..
Belsőség Heti merítés 2014.05.04 11:25:12
Csodák márpedig nincsenek, ez csak szimplán jó! Kinéztem egyet 2,2 Milláért, látszott hogy nem tudja eladni a tulaj, megbízott szerelő fószer nagyon kócos történetet vázolt fel a javítás tekintetében. Életérzés & vágykeltő Én egyszerűen imádtam az autót, semmi…..
böla 2014.05.04 13:03:43
@Hurri Kán: Az megvan, hogy teherautóknak és kamionoknak lakott területen kívül 70, autópályán 80 km/h a megengedett sebességük?
A sebességkorlátozó pedig az európai gyakorlatnak megfelelően hivatalosan hivatalosan 90 km/h-ig enged mert van ahol annyi a megengedett. Ez végül 93-96 km/h-ban teljesedik ki a felfele tolt hibahatárok és trükkök miatt.

Aztán hogy a kamionok mindezt ki is használják és még lakott területen belül is maximális sebességgel csapatnak, már más lapra tartozik.
Korunk egyik „legnépszerűbb” betegsége a Candida albicanshoz kötött komplex tünetcsoport. Több mint 100 betegséget, tünetet gyűjtöttek össze eddig, amiknek hátterében állítólag ez a gombafajta áll. Érdekességét az adja, hogy az alternatív gyógyászat világában nagyon…..
Fideszfigyelő Atombiztos 2014.03.11 23:44:01
Ma három éve történt Fukusimában a 21. század első nukleáris katasztrófája.Úgy tudni, természeti csapás okozta – de volt benne emberi gyarlóság is bőven. Életünk alapja a hit. Elhisszük, hogy a szakemberek tudnak házat építeni, és az nem omlik össze. Nemcsak a…..
böla 2014.03.12 00:50:46
Általában azért olvasom ezt a blogot, mert a lehetőségekhez mérten demagógiától mentes.
Úgy látom ma ez is változott.

Ezt például nem tudom honnan veszed:
"Nem követnének el otromba tervezési hibát. Pedig elkövettek. (Nem a várható földrengésre tervezték az atomerőművet, hanem az addig tapasztalt mértékűre. Szerencsére Európában nem ez a szabály – ettől, még döbbenetesebb, hogy milyen laza szabályok alapján épültek Japánban a nukleáris erőművek.)"

Tudom hogy a Wikipédia nem forrás, de most ez van:

"A percekig tartó, igen erős rengések során az erőműnél észlelt vízszintes irányú „megrázás” legnagyobb mért értéke ~0,5 g volt.[4] (Ez 5 m/s² talajgyorsulást, vagyis mintegy 20 km/ó másodpercenkénti sebességváltozást jelent.)

Mivel a fűtőelemekben a nukleáris láncreakció leállítása után is jelentős mennyiségű hő termelődik, ezért további folyamatos hűtést igényelnek. A forralóvizes reaktorok hűtővizét keringető szivattyúk és a vezérlés működtetéséhez elektromos áram szükséges. Ezt viszont itt, az erőmű összes elektromosenergia-betáplálásának egy idejű kiesése miatt csak a veszélyhelyzetekre beépített üzemzavari dízelaggregátorokkal, és csak rövid ideig tudták biztosítani.

A reaktorok leállítása után 55 perccel ugyanis egy, a tenger alatti földrengés által kiváltott, 14-15 méter magasságú szökőár érte el a létesítményt.[5][6] Mivel az erőmű tengeri gátjait legfeljebb 5,7 méteres hullámok elleni védelemre tervezték, az ezt több mint kétszeresen meghaladó magasságú ár súlyosan megrongálta a telep berendezéseit. Tönkretette a tengervíz-szivattyúkat, a dízelaggregátorok üzemanyag-ellátását és hűtőrendszerét, valamint többméteres magasságban elárasztotta a komplexum alsó szintjeit. A dízelek kiesésével és az alsó szinteken meghibásodott elektromos rendszerek miatt - villanyáram híján - pedig leálltak a reaktorok aktív üzemzavari hűtőrendszerei, és kiesett a – külön-külön is több száz fűtőelemet tároló – pihentetőmedencék, valamint a külön épületben lévő használtfűtőelem-tároló hűtése is."

Magyarul: ha az autód 5 csillagot és kitűnő minősítést kap törésteszten, majd a bóbiskoló kamion mégis palacsintává lapítja, az nem tervezési hiba.

Külön földrengés és szököár"álló"ak voltak a reaktorok, csak egyszerre és ilyen extrém méretűekre nem lehetett számítani.

2,
"Hogyan bízhatunk meg abban, hogy egy Putyin-Orbán-féle atomerőmű biztonságosan fog működni?"
Nem mintha védeni akarnám bármelyiket is, de ez pontosan olyan demagógia, mint a gyurcsány-bajnai szövetséges plakátok voltak a buszon hátulján.

Ne süllyedjetek le ti is.
Legkedvesebb Orosz Medvénk éppen bemutatót tart a világnak és nekünk, mennyire veszi komolyan: 1: a nemzetközi szerződéseit, 2: olyan faszságokat, mint államok szuverenitása meg hasonlók. Kárpátalján már mozgósítanak, keleti végeken lakó barátok szerint elindult a menekültek…..
böla 2014.03.03 07:38:19
@punkfrog:
én is az EU-ra szavazok.
Holnap indulok...
Az észak-koreai népnek is gondosan, képeken mutatták be egy korábbi politikus letartóztatását. Minket is ellát nézegetni valóval az Orbán-kormányzat, s nem is csak piti Zuschlag-okat mutatnak vezetőszáron. Volt itt már vezetve korábbi miniszter is, mégpedig kémperben – s ezt nem…..
böla 2013.12.14 14:29:23
@Kuruc ezredes: még jó hogy rájuk szavazol, hoszen téged ezért fizetnek.
Érti ezt valaki??? Kinek és miért jó, ha csökken a nyelviskolák szakmai színvonala, a piaci szereplők száma, a versenyhelyzet, cserébe erősödik a hatósági engedélyeztetések, ellenőrzések szigora? Az illetékes NGM gyorsan megcáfolt magyarázkodása a Hülye Járások…..
Lenyúlta a pénzt, az autótulajdonos amatőr hibáival segített neki, a rendőrség tanácstalan. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Az októberi második Matolcsy-csomag első két pontja volt a bankokkal kapcsolatos: 1, a bankadó marad, azaz 2013 után mégsem feleződik meg, a kormány nem tudja tartani a bankokkal kötött megállapodást - ezt 72 milliárddal több bankadót jelent a korábbi tervhez képest 2013-ban2, a…..
böla 2013.01.09 13:23:54
@ColT:
Facsebukon olvastam:

Döbbenet - OTP itthon és Romániában!

Kivételesen nem egy naiv vagy boldog ügyfél, hanem egy megdöbbent
szemlélődő sorait olvashatjuk, aki betévedt egy román OTP-be, és
elképesztő számokkal találkozott. Kiderült, hogy a határ túloldalán
... ... Csányi Sándor 14,85% THM-mel szórja a személyi kölcsönt, amit itthon
32,29% THM-mel ad. A hülyének is megéri!

A következő dolog engem ugyan nem érint, de mindenesetre
elgondolkodtató, hogy mit meg nem lehet tenni velünk, birka
magyarokkal: akár akarom, akár nem, ömlik a tv-ből a sok bank reklámja
folyamatosan, köztük Csányi Úr intézményének humorosnak szánt
személyi kölcsön reklámjai. Mivel számokkal dolgozom, megragadt
bennem a 32% körüli THM érték. Aztán nemrég sokk ért.

A román határ mellett élve a múltkor a határ túloldalán lévő
kisvárosban valahogy betévedtem az ottani OTP (igen, a magyar OTP
ottani bankjának fiókja, ugyanaz a logo, minden) fiókba. Szemben
hatalmas plakát ordít (magyarul): személyi kölcsön, THM 14,85%.
Rákérdeztem, nem jelzálog alapú, adják mindenkinek, nyugdíjasnak,
vállalkozónak, stb...

Érdemes lenne utánajárni, hogy mitől ilyen drága ez nálunk, ha más
országban (ami ráadásul nem jár több száz évvel hazánk előtt a
demokráciában) ez ennyiért megéri a bankoknak, akkor velünk miért
fizettetnek dupla árat? A román OTP honlapon meg lehet nézni (van
magyar nyelvű oldaluk), ott is meg lehet találni ezeket, számomra
kicsit megdöbbentő különbség...
Ja, bónuszként rákérdeztem: a lakossági számlavezetés teljesen
ingyenes bármilyen devizanemben, és nem csak akkor, ha 128 feltételt
teljesítünk, meg a napszél is megfelelően fúj, mint itthon pár
banknál, hanem úgy alapból...
Mindent meg lehet tenni velünk, magyarokkal?

katt. rá

www.otpbank.ro/hu/maganszemelyek/hitelek/szemelyi-hitel/

Próbáld ki a kalkulátort is.....

Küldd tovább, hogy mindenki megtudja milyen országban vagy Te
állampolgár!!!!!!!
böla 2013.01.09 13:29:07
@ColT: Ezt nem tudtam, most találkoztam ezzel először. De beleolvastam linkbe, még mindig aktuális...
off
Aztán meg csodálkoznak, ha a fiatalok elhúznak mint a vadlibák...
/off
Vastagbőr Nem értik 2012.12.13 14:51:00
A legszomorúbb ebben a felsőoktatási "reformban" hogy a döntéshozók (szokás szerint) szándékosan vagy alapból egyszerre hülyék és cinikusak, össze-vissza hazudoznak és halvány fogalmuk sincs, hogy miért is fontos a felsőoktatás a fiataloknak. Ennél még az is jobb lenne, ha…..
böla 2012.12.13 16:04:54
@Seduxen (már NEM dr.):
Megrohamozásról jut eszembe. Külföldi tudósításokat keresgéltem a tegnap estéről, mikor ezt találtam:
www.hungarianambiance.com/2012/12/liberal-bolshevik-provocateurs-inciting.html

Hááát a pofám leszakad. EZMI?
A mostani radikális keretszám csökkentés, a maga 10.500 államis hallgatói férőhelyével, a röghöz kötés mellett, meg fogja semmisíteni az általunk eddig ismert egyetemi rendszert, ezt szinte minden érintett elismeri. Ennek tükrében egészen felfoghatatlan, hogy a hallgatói…..
Most, hogy Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője a leghatározottabban kijelentette, hogy Semjén Zsolt véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekinti a plágiumügyét, végre elkezdhetünk foglalkozni Semjén Zsolt plágiumügyével és véglegesen és hivatalosan is ipari…..
böla 2012.12.09 13:24:19
@nu pagagyí:

Figyeljétek, beszarás.

Kicseréltem 6 szót az idézetekben, ha nem jelzem, soha rá nem jöttö! :)

" >>Bajnai Gordon<< kijelentette: politikai ellenfelei "fekete PR-ral" karaktergyilkosságot készülnek elkövetni ellene. Szerinte nem találtak fogást rajta, és most ezt az ürügyet használják fel ellene."

"Családi, személyes, privát életbeli, vagy akár egy húszéves >>munkaviszony<< ürügye mögé bújva politikai harcot folytatni tisztességtelen - jelentette ki >>Bajnai Gordon<<, aki ugyanakkor azt mondta: elviseli, mert életcélja és küldetése a magyar nemzet újraegyesítésének szolgálata."

„A >>FIDESZ<<, az >>KDNP<< és a Jobbik erkölcsi magaslatain lavírozó >>Semlyén<< jó lenne, ha vagdalkozásokra épülő politikai zuhanórepülése közben kicsit önmagára is tekintene, és ha már erkölcsi érzéke nincs, legalább politikai realitásérzékről tenne tanúságot, és végleg elhagyná a számára semmi jót nem ígérő politika színterét. Jobb, ha még most visszavonul és – otthoni magányában - keresi tovább az egyetemről megmagyarázhatatlan módon eltűnt szakdolgozatának saját példányát.″

idézetek:
mandiner.blog.hu/2012/12/08/150_ezer_uj_magyar_allampolgarert_ilyen_orszag_pedig_nincs_cccxlix/
www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/semjen-zsolt-szerint-ellenfelei-karaktergyilkossagra-keszulnek-ellene
Bár tegnapi közleménye szerint Semjén Zsolt „véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekinti” a szakdolgozatával kapcsolatos vizsgálatokat, ma mégis kamerák elé állt (a véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekintés nem sok jót jelent efféle ügyekben, általában ezeket…..
Giró-Szász András kiemelte: a kormány célja a változtatásokkal, hogy növelje a felsőoktatásba a bejutók létszámát, valamint minél nagyobb arányban növelje a felsőoktatási képzést el is végzők arányát.  Ennyi...
Szerdán tárgyal a kormány a gyerekek által elfogyasztott egészségtelen édességek megadóztatásáról. A virgács kiskapu lesz. Úgy fest, idén decemberben megéri rossz gyereknek lenni. Azok után az édességek után ugyanis, amelyeket a jó gyerekek kapnak, 10% kiskorúakat védő…..
böla 2012.11.05 15:49:55
@Lencsés István: Mert a negatív növekedés is növekedés.
Ugye, édesem?
A Totalcar TV első három adásának nyilvános ősbemutatóját elég hülye időpontban tartottuk. Hétköznap délelőttönként csak lógós egyetemisták tudtak eljönni a budapesti Liszt Ferenc téren található Hooters étterembe, hogy a műsorvezetők társaságában tekintsék meg a…..
Bizony néhanapján felmerül a kommentek között, hogy ideje lenne az extremitásokból egy picit a mindennapi közlekedés felé elkanyarodni. Érezzük ezt mi is, többek között ezért is került terítékre a Dacia Lodgy, mint mindenes válságautó az olcsóbbik fajtából. Bár a…..
A német katolikus püspökök konferenciája azzal fenyegette meg a pápát a tavasszal, hogy ha a X. Szent Piusz Testvériség visszatér az egyházba, akkor a német egyház elszakad Rómától – olvasható Father Z. blogja egyik kommentjében. A média pénteken hírét vette: a Vatikán…..
Most már biztos, hogy Orbánnak Abraham Lincoln-tripje van. A Le Monde-nak adott interjújában a populizmusát firtató kérdésre azt válaszolta, hogy „Ha az, hogy azt mondom az embereknek, hogy jobbá akarom tenni az életüket, azt jelenti, hogy populista, akkor igen. Ha Abraham…..
böla 2012.02.08 03:34:20
@Dr. No:
A minap leégett Bölcs Vezérünk könytára.
A kár hatalmas: Odalett mindkét könyve.
Az egyik még csak félig volt kifestve.
böla 2012.02.08 03:35:11
@böla: *könyvtára
TComment Huet: álmaink autója 2012.01.30 16:21:01
Hat másodperc alatt százra, fogyasztás négy liter alatt, és még jól is néz ki. Kinek nem kéne ilyen autó?Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...