Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wiesmann

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Goodwood 2012. St.Mary's Trophy. Mindig megnézem ezeket, havonta egyszer rámtör a vágy, hogy autóversenyt nézzek, ilyenkor törvényszerűen itt kötök ki. Aztán közben olyan hangosan üvöltök, hogy hirtelen azt veszem észre, hogy Stump Bandi és Csik is itt guggolnak a székem mellett…..
wiesmann 2014.02.04 08:14:47
@korzo: Egyetértek!
A napokban jelent meg egy sokat sejtető kép a Top Gear címlapján. Azok közt a fotók közt volt, amik a Top Gear újság 20 éves fennállását ünneplő extra kiadványt harangozták be. (Innen is gratulálunk a dilinyós briteknek, kösz a sok olvasni és…..
Tisztességes kertvárosi gyerekként hamarabb volt autóm, mint jogsim. Nem tudom, hogyan spóroltam össze az árát, de gyanítom, hogy valami nyári munka során raktam össze nyolcezer koronát, amibe a libazöld Trabant 601 Universal került. Amikor az előző tulajdonos kezembe nyomta a…..
Előítéletes vagyok, ezt nem tagadom. Ha valaki terelt már komolyabb RC autót, annak a játékautók nem sok meglepetést tartogathatnak. A gyerekeknek szánt távos modellek sajnos nagyon nagy részben a gagyi szintet ütik csak meg, igaz, legalább nagyok, és világít a lámpájuk. Ezeken…..
Annyi jó hírem van, hogy degeszre tömi az internet. A Hangyász projekt nemhogy folytatódik, de egyenesen olyan, mintha egy Saturn V-re szigszalagozta volna a jóisten a sorsát. Ha szívesen bambulsz zenére, tekintsd meg a videót, amit készítettem a költözködésről.  Most pedig…..
Indul a tréler Sabc művekhez, mivel a lámpákkal nem végeztem, csak a csomagtartóba dobáltam be őket, bebugyolálva Egy hónapig állt a garázsban, mielőtt összehoztuk Sabccal az elvitelt. Közben átnéztük, kiderült, hogy milyen patent, bizgera, egyéb semmisült meg az évek…..
TComment A japán autó legendája 2012.08.23 06:23:11
Általános szemlélet volt, hogy ezek nem is igazi autók, csak lélektelen háztartási gépek. A régi, klasszikus japán autókat sehol nem említették, már a szókapcsolat is nevetségesnek tűnt: „japán klasszikus”. Mai cikkünk kommentposztja...
wiesmann 2012.08.26 12:33:44
Csak hogy én is írjak valamit... Kicsit OFF lesz!
Nem volt sok autóm életemben. Az első saját kocsim a nagybátyámtól átvett 79'es 525 volt. Imádtam! pár évig hajtottam. Egy baj volt vele, a kasztni erősen kezdett korrodálni. A másik baj velem volt. Túl fiatal, és tapasztalatlan voltam hozzá. Felújítása helyett vettem egy 2004es Cordoba Sportline-t, amit azóta is életem egyik legnagyobb hibájának tartok! Miután a Holland rendőrség nem díjazta a magyar rendszámot, Cordoba hazament. Ekkor lett egy 96' Mazda 323 szedánom. Gázzal is ment. Én nem vettem volna meg, mert teljesen lelakott állapotban találtunk rá. Barátom rábeszélt... Nem bántam meg! Minden gyári volt rajta! Minden működött, pedig nem mai gyerek volt már. Októbertől áprilisig több mint huszonötezret hajtottunk bele. Olajcserén kívül csak egy izzót cseréltem! Sajnos egy közepes koccanás után a bontóban végezte. Nem érte volna meg megjavíttatni. Jelenlegi autónk egy Lexus IS 200. Álmaim autója! Nincs benne IDrive, esőszenzoros ablaktörlő stb... Van viszont hat henger, 24 szelep. Számomra csodálatos hang! Nem érzem annyira műanyagnak, mint a fiatalabb autókat! Ez még autóból készült! 11 éves, de nem cserélném el semmire! Hibamentes, teszi a dolgát. Sportos, kényelmes... Minden nap öröm beleülni! Mindent megkap, amire szüksége van, hogy még sokáig a társam maradjon! Olaszt, franciát soha! Viszlát német... Imádlak japán!
Annyi év után végre újabb naiv boltos poszt következik! Merthogy léteznek olyanok is, akik elsősorban nem vásárolni mennek be egy üzletbe. Magdolnát egy gyógyszertárban húzták le majdnem 20 ezer forinttal: Én egy patikában dolgozom, vett valamit 1485 Ft-ért 20 ezressel akart…..
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
wiesmann 2012.03.14 16:35:23
@zotyikaa:
Te még hiszel a "híreknek"???
Az Eu azt is kimondja, hogy minden EU-s pógár rendelkezhet két lakcímmel...
wiesmann 2012.03.14 16:39:54
@gmower:
Köszönöm, nincs sok affinitásom tömegközlekedni... lassan sajnos nincs is mivel! Malév K.O. MÁV... hááát... BKV...?!
wiesmann 2012.03.14 16:41:07
@Shadowbull:

Pontosan ez a bajom ezzel az egésszel!!!
  A magamfajta szentimentális jószágnak a sport (azon belül a kosárlabda) az a fajta utópia, amit a való életben szeretne mindenki. Tudom, hogy ki van velem, és azt is tudom, hogy soha sem fog cserbenhagyni. Tudom mi a célom, és hogy azt hogyan érhetem el. Tudom ki van…..
A két lábbal a földön állók aránya a vevők között ezrelékekben mérhető. Ezért, mint vásárlóerő, kalkulálni velük nem lehet. Mai cikkünk blogposztja...
wiesmann 2011.10.12 14:21:56
Az én véleményem! Szó szerint igaz a szöveg! Mindenki átver mindenkit! De! Elmondom az én példámat. Szeretett 2001es Cordobámat 4 évesen vettem "elvileg" 60000km-el. 9 évesen 173.000 volt benne. Nem volt szervizkönyvem, mert két javítás után nem voltam megelégedve a márkaszervizben elvégzett munkával, és az érte kért fizetséggel. Ellenben rendszeresen szervizeltem, minden javításról szóló igazolást és a beszerelt alkatrészekről származó blokkot megtartottam. Úgy gondoltam, ha egyszer eladásra kerül a lehetséges vásárló ezt értékelni fogja a simlis szerviz bélyegző helyett...
Volt cserélve a műszer csoport is, az indításgátló hibája miatt. Rövid ideig az autóm NULL! kilométeres is volt, mert a márkaszerviz nem állította vissza az eredeti óraállást! Röviddel ezután egy Valentino Rossi fan telibeverte a kocsim elejét egy parkolóban. Tehát az autó komplett orra javítva volt. Ekkor visszaállítattam az eredeti óra állást. (mondhattam volna akármennyit is, de nem tettem...) Mikor eladásra került, kuplungcsere érett volt, és a fűtésem is elromlott... Még Németországban járt az autó, mikor az első érdeklődő telefonon megvette a kocsit, hogy még nem is látta élőben! Igaz, az állapotát és a várható javítási költséget figyelembe véve nem kértem érte csillagászati árat! Külföldön vett autóm pedig... Külföldön sem minden arany ami fénylik! Itt is meg kell nézni mit vesz az ember, de valahogy életszerűbbek az autók. Az állapotuk pedig arányos a mutatott kilométerrel. Jelenlegi kocsimat 10évesen szervizkönyv nélkül 250.000el vettem. Elhiszem hogy ennyi van benne! Ez látszik az állapotán is és hogy volt gazdája! És nem lennék elégedettebb, ha egy százassal kevesebbet látnék az órán! És ha váratlan esemény nem történik inkább megtartom ameddig csak lehet, mert jobbnak tartok egy valódi autót, valódi karcokkal, "eredeti" hibákkal, mint egy kiglancolt fényes gumis, alig használtnak látszó "meglepetést"!
wiesmann 2011.10.14 15:59:51
@scheerti: Nagy LIKE!!!
Kedves Olvasók! Előre szólok... hosszú lesz. 2011. április végén teherbe estem. Boldogok voltunk férjemmel, mert mindketten gondolkodtunk már a gyermekvállalásban. Kb. 8 hetes terhes lehettem, mikor kiderült egy nőgyógyászati vizsgálat alkalmával. Igyekeztem körültekintő lenni…..