Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Helheié

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Déjà vu érzésünk lehet itt Magyarországon, mert idehaza mi már láttunk ilyet '90-ben a taxisblokád idején. Franciaországot valósággal lángba borították és blokád alá vonták a láthatósági mellényes tüntetők.  Macron francia elnök kormánya — akárcsak annak idején az Antall-kormány — meghátrált: mégsem…..
A 2014-ben magyar termék nagydíjas szolgáltatás a főváros egyik kirakat-projektje volt az előző kormányzati ciklus elején. „A lakótelepi-, belvárosi, illetve egyéb társasházas övezetekben összesen 83.000 db 240 literes, a kertvárosi, családi házas területeken 320.000 db 120 literes hulladékgyűjtő…..
Helheié 2018.10.25 21:09:41
@Nancsibacsi:
a tejesdoboz megelőzése:
- nem veszel tejet (ez a tej esetében nem feltétlen jó döntés, de vannak termékek, ahol értelmes megoldás ez is :D)
- veszel tejet de nem dobozosat

Szerintem az utóbbira az újratölthető műanyag vagy üvegpalackok abszolút jó megoldást jelentenek, csak jelenleg nincs rá kényelmes megoldásunk. Ettő még hosszú távon lehetne olyan megoldásokra törekedni amivel eleve kevesebb csomagolóanyag, szemét keletkezik.
"Janics Natasa az elmúlt hetekben körbejárta a szponzorokat és sportvezetőket: köszönetet mondott mindazoknak, akiknek segítségével itt lehetett, és mindent megkapott Magyarországon. Ebbe a sorba illett bele a szegedi városvezetésnél tett látogatás is. Múlt hétfőn a Magyar…..
Míg az "Isten, haza, család" szentháromságból a Fidesz "intézi" a hazát, vívja a szabadságharcot, addig a nem érhető KDNP kisebb kormánypártként viszi a másik kettőt projektet, igazán dicséretesRétvári Bence például 33 évesen már a KIM államtitkára, aki az "Új alkotmány…..
Helheié 2012.10.21 00:21:17
Nem értem én ezeket a KDNP-s fiúkat. Néha komolyan az az érzésem, hogy direkt le akarják járatni az egyházukat.
Rendes keresztény pártnak nem azon kéne ügyködnie, hogy rákényszerítsék az ország nem hívő (ill. másban hívő)állampolgáraira az egyházuk állásfoglalását, hanem talán a vallásuk tanítása által diktált általános szociális és emberi problémák megoldására.

Nagyon szomorú, hogy ő speciel úgy érzi, hogy az ő házasságának értékét csökkenti, hogy más emberek hogyan élik párkapcsolatukat, csak az a helyzet, hogy ettől még semmi köze mások életéhez. És úgy egyáltalán az egyháznak sincs semmi köze a nem-hívők életéhez. Mit számít az mondjuk Istennek, hogy Gizike és Bendegúz élettársi kapcsolatban vagy polgári házasságban élnek? Egyiket sem ismeri el, nem? Akkor nem mindegy? A katolikus egyházak csak egyházi esküvőt ismerik el tudtommal.

Az egyháznak feladata, hogy erkölcsi útmutatást nyújtson híveinek. Ezen belül jogos a magánélet szabályozása is. Joga, sőt kötelessége, hogy a híveit felkészítse a házasságra és családalapításra és ennek minden vallásban megvannak a szabályai. Így hát teljesen oké, ha előírják a jegyesoktatást, vagy akár elvárják a szűzen házasodást is.
Az összes többi ember hálószobájából viszont takarodjanak ki, és ne követeljék az állami törvények egyházhoz igazítását, mert ez egy szekulásis állam ahol vallásszabadság van. Szép dolog a keresztény hagyomány, történelmünk része, senki nem kérdőjelezi meg a jelentőségét és érdemeit, de a jelenben nem csak hívő keresztények állampolgárai ennek az országnak.
Egy keresztény pártnak pedig nem az kéne hogy legyen a feladata, hogy megpróbálja államvallássá tenni a katolicizmust (vagy bármi mást), hanem az hogy a keresztényi értékeket képviselje. Én úgy emlékszem, hogy a kirekesztés és másik megítélése nem tartozik a legszebb keresztényi érdemekhez.