Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KezenFogva

44 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytatjuk sorozatunkat a Down szindrómás kislányt nevelő család életéről. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére. Ez a szösszenet nem lesz vidám vagy vicces. Réka lányom sulijának a farsangja verte ki a biztosítékot nálam. Vagyis nem maga a…..
KezemFogva Bemutatkozik a család 2013.01.02 17:23:32
Ezzel kellett volna kezdeni a blogolást.Családom 5 tagú. Ők a blog állandó szereplői. Zoltán, a férjem, aki  a Zuram név alatt is fut időnként. A másik felem, a gyakorlatias énem. És akihez kétszer is hozzámentem feleségül…. Kornél a középső gyerekem, 1993-ban…..
Folytatjuk sorozatunkat a Down szindrómás kislányt nevelő család életéről. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére. Mama (Anyukám) az örök kedvenc. Rékának is, meg a tesóknak is. A nyugalom szigete, a szabadság. Réka számára pedig maga a kánaán.…..
KezemFogva Fogorvos – újra 2012.12.13 14:14:32
Folytatjuk sorozatunkat a Down szindrómás kislányt nevelő család életéről. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére. Kontrollra kellett mennünk fogászatra. Mit mondjak, én jobban paráztam, mint Réka. Egyrészt a régi rossz élményünk miatt, másrészt…..
Folytatjuk sorozatunkat a Down szindrómás kislányt nevelő család életéről. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére. Réka lány PaDöDö rajongó. Kitartóan és régóta. Személyes kapcsolata is van a lányokkal, Mariannal és Györgyivel, mióta egyszer…..
Folytatjuk sorozatunkat a Down szindrómás kislányt nevelő család életéről. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére. Adatok a lányomról, a teljesség igénye nélkül, és meglehetősen csapongó (hol ez, hol az jut eszembe-stílusban) gondolatok…..
Folytatjuk sorozatunkat a Down szindrómás kislányt nevelő család életéről. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére. „Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban..." Legalábbis most, ma este így érzem, ennyire messzinek és régnek tűnik, így…..
Folytatjuk sorozatunkat a Down szindrómás kislányt nevelő család életéről. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére. Történt valami nemrég, ami megállított egy pillanatra, elgondolkodtatott és elszomorított… Sétáltunk a szegedi Kárász utcán a…..
KezemFogva 14 évesen 2012.11.08 16:47:28
Folytatjuk sorozatunkat a Down szindrómás kislányt nevelő család életéről. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére. Ma van a Réka szülinapja! 14 éves! Alig hiszem! Hiszen még csak most volt kisbaba. Egy kis rongybaba, akiben szinte senki nem hitt.…..
KezemFogva Fogorvosi kaland 2012.11.02 14:07:17
Folytatjuk sorozatunkat a Down szindrómás kislányt nevelő család életéről. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére. Kitaláltam, hogy rendezni kéne Réka kusza fogsorát (fogai majdnem két sorban, mint a cápáknak) ezért bejelentkeztünk…..
Folytatjuk sorozatunkat a Down szindrómás kislányt nevelő család életéről. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére. Volt egy orvos, egy EMBER (így nagy betűvel), akinek köszönhetően sínre került az életünk (de nem jött a vonat) Dr. Tekulics…..
KezemFogva Ébredés... 2012.10.17 16:06:50
Az elkövetkezendő hetekben egy Down szindrómás kislányt nevelő család életébe pillantunk be. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére. Kontrollra kellett visszamennünk a szegedi Gyermekkórházba, ahol egyébként azt a tényt is közölték, hogy nem…..
Az elkövetkezendő hetekben egy Down szindrómás kislányt nevelő család életébe pillantunk be. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére. A mostani történet Réka érkezését dolgozza fel az édesapa szemszögéből. Réka lányom szerelmi házasságom…..
Az elkövetkezendő hetekben egy Down szindrómás kislányt nevelő család életébe pillantunk be. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére.  1991 május….Zavartalan terhesség, 21 éves boldog ifjú asszony, szerető 24 éves apukával. Se dohányzás, se…..
KezemFogva A dicséret sokat ér 2012.08.03 10:57:00
Sokat beszélünk mostanában arról, hogy felgyorsult a világ, és ez hat a magánéletünkre, a kapcsolatainkra is. Szívesen nosztalgiázunk, sóvárgunk a régi nyugalomra. Panaszkodunk s válságra, az anyagi javak rossz elosztására, a mindenkori politikára. Ritkán érezzük jól magunkat…..
A napokban megcsörrent a telefonom, megkeresett egy cég egy „kihagyhatatlan” ajánlattal, melyet én el is fogadtam. Ez eddig egy hétköznapi történet, hogy ne mondjam, sablonos. No, de a folytatás… Abban egyeztünk meg, hogy másnap egy megadott időben fölhív egy…..
KezemFogva Szól a RÁDIÓ! 2012.07.11 13:36:00
„Rehab a tortán? Jaj de ismerős! Eszembe jutott, a Bumerángban mesélt róla egy lány, aki vendég volt a műsorban!”- mesélte egy taxisofőr egy éjjel, amikor Petrát az egyik műsorvezető társamat vitte haza éppen a Tilos Maratonról. Én a Bumerángban? Olyan hihetetlen volt…..
KezemFogva Egy család története 2012.06.19 14:58:00
A világ színes programunk kapcsán érkezett ez a hosszabb írás, amit egy 10. osztályos fiú küldött. Teljes terjedelmében közöljük. A használt fogyatékosügyi kifejezések nem tükrözik a Kézenfogva Alapítvány szóhasználatát, de nem állt szándékunkban „javítani” ezeket,…..
KezemFogva A látszat néha csal 2012.06.12 10:47:00
„Szegény az ördög, mert nincs lelke.” – mondta mindig a nagymamám, amikor valaki sajnálkozott rajta. Én sem tudok igazabbul felelni az úton útfélen elhangzó mondatra. Megszoktam már a döbbent reakciókat is. Pár napja azonban engem képesztett el egy alkalmi…..
KezemFogva Gyerünk a moziba be… 2012.06.06 11:41:00
„Eltévedtetek? Segíthetek kimenni?” Ezek a szavak egy moziban hangzottak el, amikor párom és én a helyünket kerestük. Két fehér bottal közlekedő ember a moziban? Kissé szürreális kép. Mit is keresnek? Az értetlenség látszott a hölgy arcán, aki segíteni próbált kimenni a…..
KezemFogva Hurrá, nyaralunk! 2012.05.30 14:09:00
„Megőrültetek? Ketten, egyedül, külföldön? Ez nem egy életbiztosítás. Gondoljátok meg!” Egy régi kedves kollégám szörnyülködött, amikor közöltem vele, hogy ketten, a párom és én, két látássérült, a spórolt pénzünkön Krétára megyünk nyaralni repülővel.…..
KezemFogva Modern példaképek 2012.05.23 08:08:00
Manapság sokszor elhangzik, hogy értékváltásban élünk, a fiataloknak példaképekre volna szükségük, a mostani ismert, divatos celebritások nem igazán alkalmasak erre a szerepre. Hol vannak már a régi hősök, polihisztorok, megfellebbezhetetlen teljesítményű bajnokok, akikre…..
Sok cikket, TV interjút és blog bejegyzést lehet olvasni a megközelíthetetlen iskolákról, kórházakról, a mozgáskorlátozott helyeken jogtalanul parkoló autósokról. Igen, valóban botrányos, hogy az egészséges emberek egyáltalán nincsenek tekintettel fogyatékos társaikra, de azt…..
KezemFogva Dühös vagyok! 2012.05.18 07:02:00
Andris egyszer csak mindent földhöz csapott és elviharzott. Döbbentem álltam mellette, mégis milyen viselkedés ez! Az én okos nagyfiam ilyet szinte sosem csinál, ráadásul nyilvánosan, egy rendezvényen, több száz ember előtt? Mi történt? Mi ez a 3 éves kislányokat meghazudtoló…..
KezenFogva 2012.05.18 12:24:37
Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke szép, okos és sikeres lenne. És ez mindig így is van – az ő szemükben legalábbis. Egy anya számára a saját csemetéje a legtökéletesebb, még akkor is, ha mások „csak” egy látássérült, mozgáskorlátozott vagy értelmi fogyatékos…..