Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Igaz_Metal_GAZ

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak a hét végére nyugodott le az a hisztéria, amely eme cikk alapján robbant ki. A cikkíró azzal riogatta az erre érzékeny közönséget, hogy Hoffmannék most a latintanítást akarják kötelezővé tenni (a nyolcosztályos gimnáziumban). Aztán kiderült, hogy nem egészen, hiszen már…..
  2001 ősze óta mérik a hatodikos, a nyolcadikos és a tizedik osztályos tanulók szövegértési és matematikai képességeit. A mérésben alkalmazott feladatok nem a Nemzeti Alaptanterv, a kerettantervek, illetve az azokhoz fejlesztett tankönyvek által közvetített…..
Az előző bejegyzés meglepően komoly visszhangra talált. Egészen váratlan helyekről kaptam reakciókat, a kommentárok szokatlanul széles skálán mozogtak. A legtöbbet mégis egy újraolvasott könyv, egy politikai regény segített: a Primary Colors (magyarul: A piszkos kampány), amely…..
Igaz_Metal_GAZ 2011.08.22 13:20:14
A csúnya politikusok! Lopnak csalnak hazudnak! Fúj! Bezzeg az sok Szent Ember aki itt írogatja a hozzászólásokat...!

Emlékszem, mikor kicsi voltam, az egyébként nagyon jámbor nagypapámra időnként rájött valami. Ilyenkor vérben forgott a szeme, keze ökölbe, hüvelykujja kinyújtva mutogatott maga mögé. "Ezek ilyenek/olyanok, ezt/azt csinálják...". Amikor azt kérdeztem a felnőtteket, hogy miért mérges a Papa, akkor az volt a válasz, hogy nem mérges csak politizál. Többek között azt sem értettem, hogy "Ezek" hol lehetnek, mert függetlenül attól, hogy melyik égtáj felé nézett, mindig maga mögé mutogatott.

Messze nem vagyok egy buddha, de valahogy "ezek" miatt miatt nem tudok ideges lenni. Mert mi lenne, ha "ezek" között lennék én is? Én lennék a szeplőtelen nemzetmegváltó? Hát messze nem vagyok benne biztos, hogy igen!

Kíváncsi lennék pl., hogy az itt megszólalok hány százalékának van lopott szoftver a számítógépén, amiről ide írogat? Jaaaa, hogy az más? Miért más? Szerintem mindegy, hogy 10Ft 10eFt...10e9Ft....

Nem dolgozok lopott szoftverrel. (Most éppen arra várok, hogy a Főnököm össze tudjon szedni ~4000 Eurót MatLab programra, mert elegem van az Octave nevű open-source gyönyörűség bug-jaiból.) Bizonyos határokhoz, melyeket nem lépek át, fafejűen ragaszkodok. De nem azért mert szent vagyok. Hanem pont azért mert tudom, hogy nem! És ha politikus lennék? És ha celeb lennék? (és nem azért nem vagyok, mert szent vagyok, hanem mert béna vagyok hozzá. Egy egyszerű bolti reklamációnál is ideges vagyok, hogy nem vagyok-e túl pofátlan...) Még jól emlékszem rá, hogy kisgyerek koromban rendszerint hogyan csúszott át az ártalmatlan játék durva csínytevésbe... Először csak egy forintot lop az ember. Aztán csak százat. Aztán CSAK tízezret. A függvény exponenciális.

Mert mi kell ahhoz, hogy valaki országos szinten politikus legyen? Rengeteg olyan tulajdonság (szuggesztív erő, jó helyzet felismerő képesség, taktikai érzék... stb.), ami az többségben nincs meg. És ilyenkor savanyú a szőlő. Mert azt elismerni, hogy balfék/csúnya/buta vagyok, az valahogy legtöbb embernek nem megy. Ilyenkor lehet acsarkodni a szomszédra akinek nagyobb az autója mert lop, de a másik szomszédnak akinek kisebb, az természetesen bal~pénisz~. A dagadtabb szomszédasszony igénytelen disznó. A vékonyabb? Hát persze, hogy ~puttana~...

Az hogy a hatalmat birtoklók így vagy úgy (bunkó/kard/gazdasági ügyeskedés..) többlet anyagi javakhoz jutnak a többséghez képest, mert erősebbek, okosabbak, szemfülesebbek, az emberi természetből fakad. Ezen kár morgadozni, mert változtatni úgysem tudunk rajta. Ha valaki tudja, hogy ő biztosan nem „ilyen” lenne, akkor annak nagyon jó. Ha nem, akkor jobb ha csendben marad.

Nem akarok felmenteni senkit !!! Csak azt mondom, hogy a saját gyengeségeim ismeretében nem merek ítélkezni. Egyébként azt sem hiszem, hogy nekik jobb. Mert akárhogy is nézzük egy politikusnak soha nem lehet normális élete. Századannyi stresszt nem bírnék elviselni, mint ami pl. egy államtitkárra jut.
Igaz_Metal_GAZ 2011.08.22 14:37:29
@Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu]:

"Szakemberek, csak engem zavar, hogy a színpalettán zöldből meg pirosból keverik ki a sárgát? A valóságban ugye a sárga a főszín és a sárga meg a kék keveréke a zöld. Vagy ez most poén?

Mert ha nem poén, akkor nagyon jól leírja Török Gabi szakértelmét... :DDD "

Te bölcsész vagy? Közgazdász? Jogász?
Gratulálok!