Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sztorma(HCJD)

352 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
slapajblog Pezsgő helyett oxigén 2016.02.21 15:08:18
  A pezsgőbontás elnapolva! Igaz, meggyőztem a fehér köpenyes gyógyítókat, de elfelejtettem megkérdezni, hogy oxigén mellé lehet-e alkoholt fogyasztani! Így aztán a hideg gyöngyöző mámor még várat magára. Kapok helyette majd egy szép karcsú 20 kg-os oxigénpalackot...
  A déli harangszó az 1456. július 22-ei nándorfehérvári győzelem emlékét idézi ezt tanultuk és tanulják is a gyerekek az iskolában. Nos ezt egy napra, március 8.-ra el kell felejteni! A nőnapon a nőkért, az örömért kongatják meg majd templomaink harangjait. Ezt hirdette egy civil csoportosulás…..
slapajblog Mondj jobbat! 2016.02.09 15:49:53
„Mondj jobbat!- Hogyan lehet legyőzni a Fideszt és helyreállítani a demokráciát? címmel tartott konferenciát a Szabadság és Reform Intézet Alapítvány (SZRI) szombaton, Budapesten. Bokros Lajos kérdésére Szelényi Zsuzsa, az Együtt politikusa, Tóta W. Árpád újságíró, Kész Zoltán független…..
    Nem szeretem a beállított, műtermi fotókat. Egy emberről, legyen akár politikus is, sokkal többet mondanak az elkapott pillanatok. Ilyen felszabadult, örömteli pillanatot örökített meg B.Molnár Béla fényképe, amit elkértem tőle az interjúhoz.    ..
  Az alábbi poszt csak erős idegzetűeknek ajánlott! Az elolvasása után a részvét, és rábeszélő kommentek mellőzése kéretik! Évek hosszú kemény munkájának gyümölcse beérett! Sok kicsi folyami, tengeri méretes és méreten aluli rák, languszta, homár elfoglalta a tüdőmet, májamat és vesémet. Amúgy már…..
Kedves ismert és ismeretlen olvasóim! Július 31.-én lesz öt éve, hogy Önök kitartanak mellettem, olvassák bejegyzéseimet. Ahogy végig néztem a blogomon megjelent anyagokat, rájöttem arra, hogy nem igazán személyes blog, ahogy a besorolás mutatja, hanem inkább közéleti. Szeretném megkérdezni…..
  Aki kérdez: Demokrata.info, aki válaszol: Snétberger Ferenc, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas szintó származású gitárművész, aki 2011 nyarán Felsőörsön elindította a Snétberger Zenei Tehetség Központot. A holokauszt 50. évfordulójára komponált „In Memory of my People” (Népem emlékére) című…..
    Aki kérdez: Demokrata.info, aki válaszol:  Sándor Mária, a „fekete ruhás nővér”, az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeinek javításáért küzdő ápolónő. Múl év végén két jelentős közönségdíjat - Respekt-díj (Népszabadság) és „Az év embere” (RTL Klub) – kapott, amiket kollégáinak…..
Március 8.-ra a Nemzetközi Nőnapra egynapos országos női sztrájkot szervez egy titkos, zárt facebook csoport. Az „ötletet” az 1975.-ben Izlandon tartott egynapos női sztrájk adta a szervezőnek. Január első hetében a legnagyobb közösségi oldalon többször belefutottam a 24.hu oldalán november…..
„Az Orbán-kormány ugyanúgy be fogja vezetni a szingliadót, mint a vasárnapi boltbezárást. Az üzletek vasárnapi zárva tartását is a KDNP javasolta, azon is felháborodtak az emberek. Először azt az ötletet is elvetették, végül a Fidesz-KDNP kormány mégis bevezette.” – jelentette ki a szombati…..
slapajblog Kéne valami…… 2016.01.01 17:05:18
Kéne valami ütőset írni így az új év elején, de nem megy. Kéne valamit megfogadni, mert ilyenkor az év végén az emberek szoktak megfogadni dolgokat, de nem megy. Kéne valamiféle értékelést vonni, az elmúlt évemről, de én nem vagyok nagy ember, hogy értékelést készítsek.…..
Vidéki rokonom rendesen kiakadt. Nem érti miért zúdultak fel a népek itt fővárosban. Ő csak hallja a TV-ben, hogy nem születik elég gyerek, de nem érti. Dohog rendesen. Tőlem várja, hogy megértsem. Mondom a fiamnak, hogy ne engedje mán dolgozni az asszonyt. Minek? Maradjon csak…..
    „Cser-Palkovics András Székesfehérvár fideszes polgármesterének pénteki nyilatkozata nem változtatott a helyzeten, sőt inkább rontott.” „Megyünk és gyújtunk!” - jelentették ki sokan vasárnap kora délután a Dohány utcai zsinagóga előtt gyülekezők közül, akik a…..
December 10.-én a Wesley főiskola udvarán felavatták a II. Világháborúban mártírhalált halt Dietrich Bonhoeffer és Hans von Dohnanyi emlékszobrát. A megemlékezés után Iványi Gábor egy különleges gálaesttel köszönte meg az önkéntesek és segítők munkáját, melyet a…..
  Földvári Csilla, Radnainé dr. Fogarai Katalin és a ZSIT egylet kapta idén az Élet Menete Alapítvány Kézdy György-díjait   December 8.-án délelőtt a Vígszínházban került sor idén második alkalommal a Kézdy Györgyről elnevezett díj átadására, melyeken jelen volt…..
slapajblog Kérsz teát? 2015.12.08 16:11:05
A teában és a sexben csak annyi a közös, hogy mindkettőre szükségünk van, és szeretjük „őket”. Ha nem akar a társaságában lévő teázni, azt megértjük, nem erőltetjük. Tudomásul vesszük. Azt, azonban már valahogy nincs ínyünkre tudomásul venni, hogy társunk most éppen…..
    Aki kérdez: Demokrata.info, aki válaszol: Dr. Pusztai Erzsébet, egészség és életmód coach, a MoMa alelnöke. Az Antall és az első Orbán kormány kabinetjében államtitkári feladatot töltött be a Népjóléti Minisztériumban és az Egészségügyi Minisztériumban. Az…..
A héten jelent meg a 70 éves MEASZ (Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége) 13. évkönyve, melyet a XIII. kerületben lévő Civilek házában mutatta be Hanti Vilmos a MEASZ elnöke. Nem kerek szám, a 13, de még is megérdemel pár mondatot a megjelenés, mely az Angyalföldi…..
A múlt héten Miskolcon jártam. Megtapasztaltam, hogyan utazhat ingyen egy 65 év feletti nyugdíjas ma. Hát, azért nem teljesen ingyen van az utazás. Ha nem akar az ember többször átszállni és nagyjából 4 órát zötykölődni az „oroszlán szagú”, piszkos, zajos vonaton, akkor a…..
    Aki kérdez: Demokrata.info, aki válaszol: Tóth Kata, aki kéthetente 600 adag melegételt főz és oszt ki a budapesti hajléktalanoknak, rászorulóknak a II. János Pál pápa téren. Egyik szervezője volt az I. Országos Hajléktalanok Főzőversenyének. Az ételosztásról, a…..
Az egy lakosra jutó évi 373,8 kg hulladék mennyisége mellbevágott. Vizuális típus vagyok, de ekkora halmot elképzelni nem tudnék a saját lakásomba. Ön igen? Lehet ezt a mennyiséget oda figyeléssel csökkenteni? Lehet, de nem könnyű! A hét elején részt vettem egy háromnapos…..
slapajblog Éhezők Viadala 2015.11.01 23:12:00
Nem csak a zsűri volt nehéz helyzetben, hanem a tudósító is. Neki van szíve, esze, hasa. Vitte is magával „mindet”, de tudta, hogy munkáját egyik sem vezérelheti. Tárgyilagosnak kell maradnia. A leadott anyag nem lejthet semerre. Ami az elkészült ételeket illetve viszonylag…..
Amikor a bevándorlási hullámról, a menekültekről beszélünk, soha senkinek nem jutott eszébe az, amit Dragomán György írónak egy mondatban sikerült röviden tömören megfogalmaznia a „Tükör” című írásában: „…Európa lassan megtelik honvággyal…”. Dragomán műve…..
Egy olyan fogalomról - a populizmus – rendezett előadást a Friedrich Ebert Stiftung és a Policy Solutions, melyet a meghívott szakértők, elemzők sem tudtak egybehangzóan megfogalmazni. „A populizmus az új korszellem?” című konferencia célja az volt, hogy mélyrehatóan vizsgálja…..
Az idén nem volt kedvem nemzeti ünnepünkön politikai rendezvényre menni. Gondoltam itthon maradok és olvasok. Családom nem így döntött. Elcipelt az Operába. Nem bántam meg. Igaz, egy dolgot nem értettem, hogy a balett előadás szereplő közt – a Magyar Nemzeti Balett – miért nem…..