Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vándorember

74 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ősz utolsó napsütéses óráit kihasználva a Stockholmba utaztunk egy hosszúhétvégére. A beszámolóban a szokásos módon bemutatom a főbb látnivalókat, hozom az árakat és az utazáshoz fontos tudnivalókat...
Ha bármikor külföldi utazásra adjuk a fejünk, a legfontosabb mindig a biztonság. És nem, most nem az utasbiztosításról lesz szó. Hanem egy nemzetközi monitoring cég, az A3M Global Monitoring évvégi jelentéséről...
Meghívsz egy kávéra? Ebben a rövid bejegyzésben szeretném felhívni a figyelmet egyrészt, hogy napokon belül 4 éves lesz a blog, hurrá! Másrészt, hogy elindult a blog Patreon oldala, ahol akár már egy kávé árával is tudod támogatni, vagy inkább kifejezni a köszönetedet a korábbi tartalmakért.…..
Az előző részben épp csak belevágtunk a város főbb nevezetességeibe, de a java még hátra van. Folytatódik a barcelonai kalandunk!..
Barcelona okkal az egyik leglátogatottabb város Európában. Látnivalóinak száma végtelen, ráadásul egyediek, nagy részük semmihez sem hasonlítható a világon. Mutatom, mit érdemes megnézni! Bevezető   Négy teljes napot sikerült erre a Short Trippre szentelni. Ez egyébként éppen csak elég arra,…..
Ha szorult helyzetbe kerülsz, késésben vagy, vagy csak teljesen ismeretlen helyre sodródsz a legbiztosabb, ha taxit hívsz. Összegyűjtöttem ehhez a legnépszerűbb appokat, amelyekről jó, ha tudsz utazás előtt!..
Folytatjuk a nagy egyiptomi kisokost. Ez az összefoglaló azoknak készült, akik még sosem jártak az arab világban. Összegyűjtöttem néhány fontos infót, és tudnivalót, amit az utaim során tapasztaltam. Egy nagy cikkről van szó, két részre bontva, szóval először mindenféleképp olvasd el az első részt!..
Ha még nem jártál a fáraók földjén, akkor biztosan sok kérdésed van az utazással kapcsolatban. Először is Egyiptom európai szemmel brutálisan más világ! Ezt érdemes jól a fejbe vésni. Aki még nem járt itt, annak szeretnék néhány személyes tapasztalaton alapuló tanácsot adni. ..
Megvetted a jegyet a következő utadra –már csak az a kérdés, mi lesz a program? „Majd sodródom az árral!” Sajnos így biztos, hogy lemaradsz mindenről. Mutatok néhány tippet, hogyan láss neki a városnézés megtervezéséhez!..
Frankfurt turisták és üzletemberek népszerű célpontja Németországban. Sajnos a legtöbben csak egy átszállás idejéig maradnak a városban, miközben egy teljesértékű, izgalmas célpontól van szó...
Az egyik legjobb program a szicíliai Cefalú városában a jelképpé vált sziklaszirt megmászása. Azonban van néhány apróság, amit érdemes tudni a túra előtt!..
A legjobb helyen jársz, ha kikapcsolódásra vágysz Szicíliában. Cefalú a sziget északi partján található gyönyörű város, amely évek óta vonzza a turistákat. A város festői környezete kedvelt megállóhelyé tette az utazók számára, de a legjobb, amit tehetsz, ha több éjszakára is megszállsz itt...
Három nap és két éjszaka. Ennyit voltunk Palermóban, ahol a kultúra és a gasztronómia izgalmas kavalkádja vár ránk...
A nagy nyári utunkon a pihenés és strandolás volt a fő cél, így Szicília egyéb látnivalói ezúttal kimaradtak, de érintjük majd őket pár szó erejéig. Palermoban és Cefalúban voltunk több napot. Az első részben kezdjük hát a fővárossal!..
Folytatódik a plzeni városnézésünk. Az első cikkben a szokásos módon az utazás szervezéséről volt szó és persze megkezdtük a kocsmalátogatást is. A második részben pedig folytatódnak az izgalmas és érdekes látnivalók Plzenben...
Elkezdtünk visszarázódni a régi kerékvágásba, hosszú kihagyás után egy short trip keretében Plzenbe utaztunk - ahol a legfőbb cél mi lett volna más, mint ismét a világhírű cseh sörök ízlelgetése. Természetesen egy kis városnézéssel vegyítve...
Ha inspirációt keresel, hogy hová érdemes idén elutazni Európán belül, akkor jó hírrel szolgálhatok, mert megjelent végre az idei toplista. Nézzük, milyen új és különleges célpontok kerültek be idén az élmezőnybe! Itt a 8 legkülönlegesebb úticél!  ..
Írország a magyarok számára nem épp toplistás úti cél, de a zöld legelőkről elhíresült ország rengeteg szépséget rejt, amiért érdemes elutazni ide. Lehet, nem sokan hallottak még a Spike-szigetről, avagy börtönszigetről, de ez a látványosság igen rövid idő alatt lett világhírű! És hogy miért olyan…..
Nincs olyan utazó, akit még ne vertek volna át a trükkös helyiek. Ez az utazás egyik sajnálatos velejárója. Taxisok, pincérek, eladók, piacosok… szinte mindenhol a pénztárcánkra éhes hiénákkal találkozhatunk. Persze, egy kis józan paraszti ésszel és odafigyeléssel gond nélkül megúszhatjuk ezeket a…..
Mire számíts, ha a Seychelle-szigetekre utazol? Ha azt gondolod, hogy a többi mesebeli szigethez hasonlóan itt is csak egy dologra van lehetőség, a strandon dögleni, akkor tévedsz. Szerencsére Mahén akad néhány alternatív lehetőség, hogy aktívabbá és változatosabbá tegyük az itt eltöltött nyaralást.…..
Egy Seychelle-szigeteki nyaralásról mi más juthat az ember eszébe, mint megannyi szebbnél-szebb egzotikus tengerpart. Azt hinné az ember, hogy egy ekkora sziget nem hozhat túl sok újdonságot, de meglepő módon szinte minden partszakasz más és más. A változatos partok közül biztos mindenki talál a…..
Hosszú szünet után végre folytatódik a blog! A rendhagyó kiruccanások helyett ezúttal egy long trippel jelentkezem. Idén nyáron a Seychelle Köztársaság fő szigetén, Mahén jártunk. A jól ismert útinaplós felépítést háttérbe helyezve, ezúttal kiemelten a látnivalókra, strandokra fókuszálok, illetve az…..
Nyilvánvalóan (sajnos) nem tudok folyamatosan úton lenni és nem fogok mindenhová eljutni. Így az az ötletem támadt, hogy ösztönözni szeretnélek Titeket, olvasókat. Elindítok a Short Trips-en egy vendégblogger oldalt. Ezzel szeretném tovább növelni és erősíteni a blog alapvető célját: minél több…..
Tavaly hoztam nektek egy listát a legjobb európai nyaralós desztinációkról, így ez idén sem maradhat el. Bár a 2020-as év nyaralásai kudarcba fulladtak, érdemes inspirációt meríteni az előző évi listáról. Valóban kissé megkésve érkezett ez a 2021-es lista, de mivel csak most kezdenek nyitni az…..