Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vándorember

129 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A maláj utunk harmadik részében Langkawi szigetén eltöltött öt napunk élményeit, felfedezéseit foglalom össze. A változatos programok és látnivalók mellett elősorban a pihenésé volt a főszerep, de mutatom, mit érdemes tudni a szigetről!..
Fedezd fel Kuala Lumpur varázslatos forgatagát! A második részben betekintést nyerhetsz a maláj főváros pezsgő életébe, történelmi és kulturális emlékeibe, és a lenyűgöző építészeti remekeibe. Tarts velem egy izgalmas utazásra Délkelet-Ázsia egyik legmeghatározóbb metropoliszába, Kuala Lumpurba!..
Ha Délkelet-Ázsiába tervezel utazni, talán már hallhattál a hírhedt duriánról. Az ázsiaiak imádják, de a legtöbben rosszul vannak a királygyümölcstől. De milyen valójában? És hol a királynő? És mit keres itt a jackfruit?..
A május az egyik legszebb hónap városnézésre. Kellően meleg van már ahhoz, hogy reggel útnak induljunk, de még nincs az a hőség, mint nyáron, hogy délre már teljesen leizzadunk. A pünkösdi hétvége viszont csak természetjárásra ideális, hiszen ezt az ünnepet egész Európa ünnepli. Viszont az egy…..
A thaiföldi utunk hihetetlenül izgalmasra sikerült, így ismét elmenekültünk a hideg elől a csodás Délkelet-Ázsia egyik újabb gyögyszemébe, Malajziába! A sokszínű ország rengeteg dolgot rejt, amit ráadásul nagyon olcsón tudunk felfedezni, akár saját szervezéssel, ahogy mi is tettük...
Az utazós kiegészítők és kütyük piaca végtelen. Rengeteg nélkülözhetetlennek titulált dolgot vetetnek meg velünk, amelyekről tényleg elhisszük, hogy szükségszerűek – mindaddig amíg nem találkozunk a valósággal...
A reptéri átszállás az utazás legstresszesebb része. Azonban egy kis odafigyeléssel és tervezéssel a folyamat gördülékennyé tehető. A legfontosabb dolog, amit el kell dönteni, hogy mennyi időt kell hagyni az átszállásra. Nézzük, mire kell figyelni! via wiki..
Végre itt a jó idő! Egy hétfőt kell csak kivenni, hogy eltölthess egy hosszúhétvégét a kontinens egyik leggazdagabb országában, Svájcban!..
A repülés izgalmas élmény, de komoly kihívást jelenthet a szervezetünkre. Valószínűleg már rengetegszer hallottad, hogy repülés alatt igyunk sok folyadékot, hiszen minden travel influenszer állandóan ezt szajkózza. Jó, jó… de vajon miért? via flickr..
Vándorember 2024.03.04 19:24:03
@Motorogre: Igaz, de egy felvonós kirándulást nem lehet összehasonlítani egy 10-12 órás repülő úttal ;)
Az utazások során értékes dolgokat viszünk magunkkal, ékszereket, elektronikai eszközöket vagy fontos dokumentumokat. Az ilyen értéktárgyak megóvása és a biztonságos utaztatása elengedhetetlen, és ebben a TSA-zár játszik népszerű és kulcsfontosságú szerepet. De mi is pontosan a TSA-zár, miért jó,…..
Március utolsó napjaira esik idén a húsvét. Érdemes kihasználni a hosszú hétvégét, azonban ez még mindig hideg időszak a kontinensünkön, így nem nagy a választék. Ráadásul az ünnep miatt sok minden zárva van. De Törökország teljesen más világ, ráadásul a 15 fok körüli nappali hőmérséklet is…..
A repülés egy csodálatos élmény. De vajon ismerjük-e az íratlan szabályait? Ebben a cikkben feltárjuk a repülés rejtett etikettjét, amelyet minden utasnak ismernie kell. Ezek íratlan szabályok, sokan nem törődnek velük, és mások élményét rontják el, legyen szó a repülőgépen való viselkedésről, a…..
Vándorember 2024.02.04 22:03:50
@Etniez: egyébként az a legfurább, hogy nem kell sok gógyi, hogy lássa az ember, hogy hátulról előre feltölteni sokkal gyorsabb és nem késnének a gépek. Másrészt úgy tudom, hogy minél több a földön eltöltött idő, annál több pénzt vesztenek. Szóval a cégeknek is előnyükre válna egy okosabb ültetési rendszer.
Vándorember 2024.02.05 09:42:52
@Etniez: egyébként egyetértünk ? kiegészítésként írtam is a végén, hogy ha már fent vannak a bőröndök és mindenki beszállt, fel lehet rakni utólag a kisebb dolgokat ha marad hely. Csak sajnos a legtöbbször azt látni, hogy hátizsákkal, retiküllel és kabáttal van tele és az utolsó utasok percekig nyitogatjak újra az összes rekeszt eredménytelenül ?
Ha négy napod van Isztambulban, érdemes átgondoltan tervezni, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki belőle. Ebben a cikkben egy három teljes napra vetített útitervet mutatok be, amely a város fontosabb látnivalóit és programjait foglalja össze. (A negyedik nap az utazás.)..
Februári utazásra van valami tipp? Őszintén szólva február a leghálátlanabb hónap az egész évben. Short Trip szempontjából sem egyszerű, de talán egy ciprusi út arra mindenféleképp jó, hogy megkóstoljunk mindenféle finomságot!..
Isztambul, a világ egyik legérdekesebb, Törökország legnagyobb városa és egy igen népszerű turisztikai célpont. A város gazdag történelemmel és kultúrával rendelkezik, számos látnivalóval és programlehetőséggel, amit két világ közötti, szó szerint átívelő, szerepe tovább színesit...
A legtöbb utas számára a reptéri biztonsági ellenőrzés (angolul Transportation Security Administration, rövidíten TSA) okozza a legnagyobb stresszt. Gyorsan túl leszek rajta, beragadok a sorba, netán átkutatnak? Ezekre a dolgokra figyeljetek oda, és minden flottul fog menni!..
Egy rövid hétvége Dublinban, így indult, de annyi érdekességet és látnivalót tartogatott, hogy nem fért bele egy posztba. Az előző részben (ITT) néhány alapvető tudnivalót átbeszéltünk (utazás, szállás, az ír kocsma élet), és elkezdtük felfedezni a várost. De most jön csak a java!..
Ismét nyereményjáték a Short Trips-en! Besegítünk a következő utadba, ahol egy 8750 forintos Ryanair ajándékutalvány ütheti a markodat! ..
Utazó Tódi Évadzáró 2023.12.09 09:18:49
Bár az év nagy részében az Egyesült Államoké volt a főszerep egy váratlan fordulatnak köszönhetően, azért ne felejtsük el, hogy az év elején milyen felejthetetlen utakon vettünk részt a Távol- és a Közel-Keleten...
Visszatértünk Írországba ahonnan most egy dublini útinaplót hoztam. Részben kocsmatúra, néhány csodás látnivalóval elegyítve és az ír főváros felfedezésére vonatkozó megjegyzésekkel fűszerezve, a legfrissebb tippekkel, árakkal és tudnivalókkal. ..
Januárra egy általam már felfedezett helyszínt hoztam, ez pedig nem más mint az olaszországi Puglia régió fővárosa Bari! Ide repülj el egy hétvégére, ha jókat akarsz enni és mesés dolgokat szeretnél látni!..
A Tropicfeel Nest a stílus és funkcionalitás tökéletes harmóniáját kínálja azoknak, akik szeretnek kényelmesen utazni. Az alábbiakban megnézzük, mi teszi ezt a hátizsákot különlegessé...
Mivel sokan merítettetek ihletet a 3 napos pakolós listámból, bizonyára hasznos lesz egy bővített egyhetes csomagolós lista is. Íme hát a Short Trips Pakolós Listája Egy Hétre!..
Ha Münchenben jártok és elegeteg lesz a nagyvárosi zajból, mutatok két hibátlan programot a környéken. A német Alpok egyik központja Füssen alig 2 óra kocsikázással elérhető. Innen a kisváros bejárása után a környék két leghíresebb látnivalóját nem érdemes kihagyni. Ezekről lesz most szó...
Eleged van a turistacsalogatásból és a lehúzásból? Olyan helyere utaznál, amit még nem leptek el tömegével az utazók? Szeretnél útikalauzok nélkül, saját magad felfedezni egy kevésbé népszerű országot? Itt a toplista Európa legkevésbé látogatott országairól! Ha ezekre a helyekre utazol, biztos, hogy…..
Vándorember 2020.02.15 07:44:23
@bm613: az hogy jött ki? Ugye tudod hogy nincs Wizz sőt semmilyen más közvetlen járat oda? Át szállással meg biztos nem jön ki 18 ból.
Vándorember 2020.02.15 08:44:26
@bm613: ja, hogy Gruziáról van szó :D (azt hittem Moldováról) kicsit megtévesztő volt a kommentek közt. Valóban! Ezt jó lesz észben tartanom. Köszi az infót! :)
Vándorember 2023.11.09 12:39:58
@geegee: ha a legfrissebb számokat nézzük akkor sajnos biztosan így van ☹️