Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KLMS

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két délnyugat-kínai településen majdnem teljesen kifogytak gyertyából és gyufából, mert az emberek tartanak attól az interneten terjedő rémhírtől, amely szerint közel az utolsó ítélet, és hamarosan sötétségbe borul a Föld. Az ország más részein is aggódnak. A Szecsuan…..
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
KLMS 2012.11.08 21:04:37
@Ruxin:

Én személyesen ismerek többek közt pl. magyar, spanyol vagy indiai menedzsert is akik mind alulról kezdték és közülük többen elég nagy cégnél vannak. - menedzserként, és elég nagy cégnél vannak? ...

Egyébként orülok, hogy neked ilyen remek tapasztalataid vannak. De tegyük hozzá, hogy a nagy átlag nem ez.

Én anno nem makogtam, 2 nyelven - egyiken kozépfokon, másikon anyanyelvi szinten - beszéltem első éves egyetemistaként.

Most 2 és fél diplomával sem mennék vissza.
KLMS 2012.11.08 21:21:17
@Ruxin: ja, igen, így már világos; 5 csillagos szállodában dolgozni az valami.

Az, hogy te nem akarsz hazajonni, a tapasztalataidon alapuló magánvéleményed.
Nacionalizmus, patriotizmus, fasizmus, hitlerizmus,mussolinizmus, szálasizmus, vonizmus, orbánizmus, csurkizmus, eceterá. Mi történik a magyar jobboldalon? Nahát… Még gyakorlatilag ki sem látunk a régi baloldal mocskából, és jön a pofon jobb oldalról. Amikor azt hittük, hogy a…..
A Jobbikot nyiltan támogató Dörner György igazgatói kinevezése ellen szervezett demonstrációt az Új Színház elé a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége. A Hatvennégy Magyar Vármegye és néhány gárdista utódszervezet ellentüntetést tartott. Mekkora művészet bújik…..
KLMS 2012.02.03 02:30:32
KLMS 2012.02.03 02:32:57
@Kompli: nem nyert.
Tisztelt Munkahelyi Terror blog! Én is a Zepternél dogozom Decemberóta. Nekünk is ígéreteket tettek, hogy nem kell semmi után menni csak az irodában kell lennünk és az ügyfeleket fogadni. Minden az irodában fog történni. De ez sajnos nem így van. Mindent nekünk kell csinálni,…..
KLMS 2012.01.25 15:13:55
@KopaszMercis: úgy tűnik nem, mert - mint kifejtetted - én ehhez nem értek.

Mondjuk valóban nem vagyok gasztroenterológus, vagy belgyógyász szakorvos, még csak dietetikus sem. Mindössze megpróbálom "józan paraszti ésszel" megközelíteni a témát.

Én azt a nézetet osztom, hogy az ember bélése egy több tízezer éves konstrukció. Az evolúció meg baromi lassan dolgozik, és a szervezeted egész egyszerűen képtelen volt adaptálódni az élelmiszeripar találmányaihoz ezalatt az 50-60 év alatt, mióta az élelmiszeripart "feltalálták". Az az iszonyú mennyiségű finomított szénhidrát és cukor, amit egy mai "jóléti társadalomban" élő ember magába töm, nem normális. (A többit - színezékek, ízfokozók, blabla - meg inkább hagyjuk.) Szinte nulla mozgással kombinálva meg máris kidobja a gép azt, amit látsz: társadalmi szintű kóros elhízás, cukorbetegség, szív-és érrendszeri kórképek, stb.

Az én világról és táplálkozásról alkotott képem ezeken az alapokon nyugszik. Nem tudnék holnap ledoktorálni anyagcseréből, meg biokémiából, és különösebben nem is érdekelnek ezek a tudományágak. Ami érdekel, az a "nagy totál", és én ezt az evolúció, az etológia és az evolúciós pszichológia szemüvegén keresztül nézem és próbálom megérteni. Ahhoz pedig ez az általad hőn gyűlölt paleo téma áll a legközelebb. Ennyi. Ha érdekel, miről makogok, van egy kiváló könyv, ami nemrég jelent meg, és tökéletesen a "témánkba" vág: Csányi Vilmos - Miklósi Ádám (szerk.): Fékevesztett evolúció. Lehet, hogy szerinted ostoba vagyok, de én ezekben a dolgokban hiszek.

Az ételfüggőségről meg egyre többet hallani, de úgy tudom még nem bizonyított, hogy létezik. Ha létezik, biztosan ugyanolyan nehéz megküzdeni vele, mint a többi függőséggel. Nem merem azt mondani, hogy ebben sincs tapasztalatom, mert megint megkapom tőled, hogy milyen szerencsés vagyok. :)
KLMS 2012.01.25 15:58:15
@KopaszMercis: a mértékről leírt dolgot osztom. A paleo étrendben tényleg elég sok dolog tiltott, de ezt szerintem csak az elvakult hívők tartják be. Akiket én ismerek, azok ezeket is eszik, persze ritkán és mértékkel. :)

Az, hogy a "műanyagságnak" hol a határa, érdekes kérdés. Alapjában véve minden természetes valahol, mert mindegyik abból az iksz darab elemből épül fel, ami a természetben is megtalálható. A cián is tök természetes, a keserű mandula például tele van vele, mégsem szoktál ciánt eszegetni desszertnek a vacsi után. És gondolom tiszafából sem csinálsz teát a reggelihez, pedig az is tök természetes, csak némileg ront az élvezeti értékén a taxin, ami benne van. Viszont az epres joghurt tök finom (annak, aki szereti), és szerencsére természetes aroma van benne; az, hogy ezt fűrészporból állítják elő meg kit érdekel? A fa természetes anyag. És hogy mondjak valamit magam ellen is, a tök trendi nyírfacukor (beceneve: xilit) is csalóka; igaz, hogy alacsony (7) a glikémiás indexe, meg minden, de nem igen látott nyírfát. A nyírfa kérgéből kinyert anyag kémiailag megegyező, laboratóriumban előállított "ikertestvére". Ahhoz képest meg, hogy ezt is vegyészek kutyulják ki elég durva ára van.

A bigmekfüggőséges mondatodon jót mosolyogtam.:) Mondjuk biztos, hogy neked nem olyan vicces. Én mindentfelfaló kamasz koromban tapasztaltam, hogy a mekis cuccoktól csak akkor lehet gyorsan jól lakni, ha hirtelen letolsz rá min. 5 deci durván szénsavas löttyöt. Attól biztos megdagad. :) De viccen kívül: ha ennyit szívsz a későn érkező teltségérzeteddel, miért nem próbálsz meg sokat inni? Mondjuk nem alkoholt (illetve azt csak esetenként), meg nem vízben oldott, savas cukrot, hanem mondjuk vizet... :S Ez elég szadistán hangzik, de talán működne. És egészséges is! :)
KLMS 2012.01.25 17:42:03
@KopaszMercis: na, erre az utolsó hozzászólásra le a kalappal. Pár órája még erősen egy trollkodó majom képe jött le (nekem) a kommentjeidből, akinek a sz*r is ízetlen, de végül csak kiderült, hogy valószínűleg egy normális muki vagy, csak épp nem rózsaszín párnák közt élted eddig az életed. A "minden jó, ha a vége jó" közhellyel én most elbúcsúzom, és megyek főzni. Mert nem a "fődbű eszünk nyerset". ;) :D
Probléma volt, h miért nincs saját lakásom, autóm, miért nem viszem 2 havonta a szubtrópusra, miért nem vágunk bele a baba projektbe. Elégedetlen volt, nem volt neki elég az ígéret, h néhány éven belül a csillagok az égről a gardróbban lesznek.RSVPPontosan egy éve,…..
KLMS 2012.01.23 15:47:18
@Letícia: @Kytia: @Szelid sunmalac-Elmeny designer:

akkor megvan mire kell céget alapítani: "ketyegő" pasikat kell közvetíteni "ketyegő" nőknek, és fordítva! Ha mindkét tábor népes, akkor csak arról van szó, hogy nem találják egymást, mert mindenki rossz helyen kopogtat. Nem túl nagy regisztrációs díjért cserébe "összeközvetítjük" őket, és lesz nagy öröm-boldogság. Lesz sok boldog pár, sok "nagyonakart" gyerek, és hosszútávon még a népességcsökkenés problémáját is megoldhatjuk. Ezért esetleg kérhetünk állami támogatást, mert ugye közhasznú szervezet vagyunk. Ki társul? ;)
KLMS 2012.01.23 16:04:03
@Letícia: off-oltam, nem a poszt toló történetéhez akartam hozzászólni. Az ő problémájára egy megoldás van: az idő. Ha korábban nem, 5-6 év múlva tuti, hogy lélekben is lecsavarodik majd a szóban forgó hölgyről. Nem egy hasonló példát tudok erre a közvetlen ismeretségi körömből. Huszonikszes, értelmes, diplomás pasik valamiért előszeretettel gabalyodnak bele jól konzervált, idősebb nőkbe. Valaki biztos mindjárt megmagyarázza mitől van ez. Ismerek olyat, akinél ez a "rövidzárlat" (értsd: 10 évvel idősebb nővel való kapcsolat) 15 évig tartott, és 40 évesen kapott a fejéhez, hogy "húb*sszus, gyerek kéne!". A barátnő már akkor is neccesen vállalhatott volna gyereket, mikor csávókám felszedte, így nem is lett gyerek, 50 fölött meg ugye már kb esélytelen. Tehát szakítás lett a vége, azóta meg megy a fejetlen futkosás szülőképes korú nő után, ami persze egyre esélytelenebb.
Múltkor beszéltem a céges bulikról, aztán hétvégén valamelyik csatornán újra sugározták az éterbe azt a magyar filmet, amelyiket én nagyon szívesen fogadtam, aztán miután láttam jó pár évvel ezelőtt, úgy le is hordtam a faszba. A Szezon című eposzról van szó, amelyben…..
KLMS 2012.01.20 12:34:34
@monyon le: köszi a linket, nagyon üt! :DDD

A poszthoz: ha velem próbálkozna valaki hasonlóval az esküvőm napján (meg bármikor), kicsontoznám, ledarálnám és felszolgáltatnám a lagzin tatár bifszteknek (á la Hannibal Lecter :D).

Az ilyen és hasonló sztorik főszereplői bizonyára már a kezdetektől fogva igen komolyan veszik a házasság intézményét. Aki ribancot vesz el, ne sírjon, ha felszarvazzák. Az ilyen pasi vagy teljesen hülye, vagy ha nem az, akkor megérdemli a sorsát.
>>Úristen, én belga vagyok!<</Egy tüchtige budai úriember Hrabal-parafrázisa a magyar Tavasz Hajnala Hasadtán, 2012. január/ vagy vagy vagy,vagy vagy/a szerző verse/ ilyen, hogy belga belföldön [Belgiumban] nincsen, vagy vallon vagy vagy flamand…..
KLMS 2012.01.09 23:42:20
A kommeneteket olvasva én lehet, hogy most "off"-olok, de elmesélem mit tapasztaltam anno szép lelkű lány koromban Belgiumban.

Azt tudtam, hogy egy olyan országba utazom ki, ahol flamandok és wallonok élnek. Azt is tudtam, mert tanították az iskolában, hogy az egyik náció (?) hollandul, a másik pedig franciául beszél. Azt is tudtam, hogy ez az ország elég fiatal (ma 180 éves).

Azt viszont nem tudtam, de ott megtanultam, hogy a flamandok és a wallonok nem kedvelik egymást.

Első genti tömegközlekedésem alkalmával a flamand kalauz francia "Megáll-e ez a villamos itt és itt" kérdésemre válaszul tökéletes franciasággal így kérdezett vissza: "Maga turista?" Jeleztem, hogy igen. Erre folytatta - franciául - hogy "És beszél angolul?" Bólogattam. Válasza francául: "Akkor kérdezze meg ezt angolul." Megkérdeztem, és láss csodát, végre válaszolt a kérdésemre. Angolul. Így tudtam meg hol kell leszállnom.

Hazaérve a Gent melletti kis kastélyba, ahol - így utólag visszagondolva - cselédként töltöttem el némi időt, naívan rákérdeztem az aznap szerzett tapasztalat okára.

Magyarázatként azt kaptam, hogy az országukban (Belgium) két külön nemzet él. A flamandok azért utálják a walonokat, mert tőlük (a flamanoktól) minden évben egy hadsereg adót szednek be azért, hogy belepumpálják a leszakadt wallonok által lakott régióba, csak azért, hogy ne essen ketté az ország.

Ez egy flamand véleménye volt, ezelőtt több, mint 10 éve.

Wallonokkal sem előtte, sem utána nem találkoztam, de szívesen meghallgattam volna az ő véleményüket is.
KLMS 2012.01.10 00:18:11
@Emmet Ray: A királyság pont olyan komoly Belgiumban, mint Angliában. Protokoll szerepe van.

Az államadósságuk legyen a magánügyük, a belpolitikájuk szintén, és nem egy jó sörük van, hanem legalább 600, amit nagyjából százszor olyan régóta főznek, mint amilyen régóta az államadósság észben tartó rendszer működik.
Ha az ember műsorvezetői feladatokat vállal a reggeli tévéműsorban, azzal nagyjából tisztában kell lennie, hogy ez a televíziózás nem a mélyinterjúkról és az oknyomozásról szól, habkönnyű bulvártémákat kell feldolgozni Kiszel Tünde naptárjától az ügyeletes elmebeteg…..
Ha nincs jobb ötleted, vetesd le a főszereplő ruháját, mondja a marketinges álmoskönyv, esetleg rakj mellé kisgyereket kölyökkutyával, és minden rendben lesz. A nepszamlalas.hu részére a Femina Group készített három reklámot, egy csöcsöset, egy kisgyerekeset és egy nem…..
KLMS 2011.09.07 18:53:47
@tururú: @varvizib: @Little Fluffy Cloud: és mindenki, aki az ő véleményeikkel hasonló világnézeteket oszt:

javaslom, hogy kezdjetek bele egy új államalapításba. Valahogy úgy, ahogy ez az olasz kisvárosi polgármester tette. Ok, más okból, de a lényeg ugyanaz:

inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-453904

Nincs kizárva, hogy én is csatlakozom.
KLMS 2011.09.07 20:20:28
@tururú: "na mindegy, egyébként leszarom. hülye hívő vagy. pont. ébredj fel."

Ébren vagyok. És a "hívő" nem hülye. Még akkor sem, ha a klasszikus értelemben véve én nem vagyok az. Én azt kívánom neked, hogy te ne ébredj fel.
Tisztelt blog! Nekem a lehető legrosszabb véleményem van a Bajcsy kórházról, úgymond szépen eltették anyámat láb alól 2011 májusában. Na de nagyon dióhéjban a történet:  Anyukámnak 2db lábujja belilult, így utaltak minket a sebészetre. Még aznap éjjel műtétet írtak…..
„3 hónap múlva Attila kirúgott azzal a szöveggel, hogy a próbaidőn belül indoklás nélkül elbocsáthatja azt, aki nem jól teljesít” – nehéz a munkakeresés, de ha egy nő mégis megcsíp valamit, lehet, hogy őt is megcsípik hamarosan. Mai Levélírónkat felveszik egy…..
Peter Falk 83 évesen, június 24-én halt meg Beverly Hills-i otthonában. Világhírűvé az a Columbo című sorozat tette, ami legalább olyan intézmény lett Magyarországon, mint a Derrick vagy a Dallas. Columbo ballonkabátja, kitaposott cipője és szivarja bevonult a hazai sorozatpanteonba…..
„Ugye, nem ugathatom le, meg nem oszthatom ki, mert a főnököm. Meg nem is lépi át azt a határt, hogy leteperjen vagy ilyesmi” – ha az ötvenes kövér főnöknő rád mászik, jobb ha becsukod a szemed és tűrsz. De akár ki is találhatsz magadnak egy okos kis…..
Tisztelt Munkahelyi(T)error! A napokban attól volt hangos a média, hogy Magyarország egyik legnagyobb hiper cégénél elszaporodtak a rágcsálók. Nevet felesleges volna írnom, gondolom tudják, hogy melyik cégre gondolok. Rögtön a hír után a cég szóvivői cáfolni igyekezték ezt a…..
KLMS 2011.05.09 19:16:52
@Goompah: Itt:
"Hát, ha az áruházlánc vezetői eltűrik, hogy egyes boltjuk mocskos legyen, akkor az az ő hibájuk. Ha tudnak a mocsokról, akkor azért, ha nem tudnak róla, akkor meg azért."
KLMS 2011.05.09 20:08:36
@Akinek nem inge....: és téged még nem moderáltak ki?! :))) Különben mindenben osztom a véleményed, de a tapasztalat azt mutatja, hogy szélmalom harcot folytatsz.
KLMS 2011.05.09 20:35:41
@Goompah: pedig nagyon úgy tűnt. Ha volnál szíves kifejteni a két dolog általad gondolt különbségét, én megpróbálnám megérteni.
Sziasztok!   Nemrég a cégünk új irodaházba költözött, új helyre kerültünk. A napokban arra lettünk figyelmesek, hogy rengeteg szerelő érkezett és elkezdtek sürgölődni. Mi nem tudtuk, hogy mi fog történni, bennünket senki sem tájékoztatott arról, hogy miért is vannak…..