Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Master7

5 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fedett parkoló egyben tölti is a beálló elektromos autókat. Néhány napja Plainville-ben (Connecticut/USA) másodikként mutatkozott be az az autótöltő állomás (carport), amely a beálló elektromos autóknak (EV - Electric Vehicle) nemcsak fedett parkolási, hanem töltési…..
Egy helyről látható az egyes felhasználók összes követőjének összes bejegyzése A Twitter-nél újragondolták azt az aloldalt, ahol egy felhasználó követőit meg lehet nézni.A '/following' oldal egy új - alapértelmezett - fület kapott a beszédes "Tweets" névvel, és…..
Tech Noir A Google 5 ellensége 2011.05.28 03:25:00
Nem mintha "csak" ennyi lenne neki. De ezek a leghangosabbak. A legújabb, a Google Wallet elleni PayPal-kereset "alkalmából" a CNet News szerkesztője frappánsan összefoglalta az internetes óriás elleni legnagyobb visszhangot keltő támadásokat. Saját elmondása…..
Egy kiszivárgott és a Reuters tudomására jutott, április 13-án kelt Európai Bizottság-i tervezet az Internet-szolgáltatókra (ISP - Internet Service Provider) hárítaná a "kalózkodás elleni harc" ellenőrző szerepét. Vagyis a szolgáltatónak folyamatosan figyelnie (Erről mi is jut…..
Master7 2011.05.26 10:04:32
@Joaquin: Köszönöm a kiegészítést.

Valóban hiányos volt a megfogalmazás - javítottam.
Master7 2011.05.26 10:15:08
@$pi$: Bocs, ha félreérthető voltam, de a dőlt betű és a kérdőjel pont az ellenkezőjét akarta kifejezni..

tehát hogy én sem (nagyon nem) értek vele egyet, hogy eleve elrendeltetés-szerűen de facto illegálisnak nyilvánítják ezeket a tevékenységeket és eszközöket.
Master7 2011.05.26 12:20:17
@$pi$: Pontosan erről van szó.

Hogy a torrentezés fogalma összekapcsolódott az illegális terjesztéssel/letöltéssel.
Ami persze elméletileg nem igaz, mert a technológiát nem lehet felelőssé tenni (valóban, a bíróság előtt sem áll meg) a felhasználással, mint ahogy a hosszú pengéjű kés fogása sem gyilkossági szándék.
De gyakorlatilag ha valaki katanát vagy baseball-ütőt lobogtat az utcán, arról feltételezhető, hogy esetleg nem krumplit fog vele vágni vagy labdát fog vele ütni. A torrent-használóknál pedig eleve feltételezik is, hogy illegális tevékenység szándékával használják.

Egyébként egy oldalon állunk, és a cikk mondanivalója is az, hogy ez így nem jó.
De amíg a kiadóknak sok pénzük van, addig - sajnos - oda is tudnak csapni a - kétes - érdekeik védelméért.
És ha a gépedet lefoglalják, mert beleesett a "szórásba" egy razzia során, az akkor is kellemetlenség, ha - évek múlva - a bíróság kimondja, hogy az Ubuntu DVD letöltésével tulajdonképpen ártatlan vagy.
Azzal, hogy meghurcoltak, már illegálisnak nyilvánították a tevékenységedet, akkor is, ha később másként ítélkeznek - hozzáteszem, ehhez Neked kell védekezned saját erkölcsi és anyagi forrásaid megelőlegezésével.
A Microsoft-Skype megállapodásnak még tojáshéj a fenekén, de máris beindult az Internet fantáziája, milyen is lesz a Microsoft Skype. A kedélyeket a Skype elnök-vezérigazgatója egy interjúban hűtötte le, és megtudhattunk pár megnyugtató részletet a VoIP szoftver jövőjéről. A…..
Tech Noir Mindenről, aminek... 2011.05.01 00:00:00
...kapcsolója van és el lehet rontani   Igen, ez az: a Tech Noir a Terminatorban (bocs, A Halálosztó-ban) szereplő éjszakai klub neve. Ahol a történet majdnem véget ér, de aztán mégsem...