Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yankee Z

29 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Policity A "lehet más" missziója 2014.01.18 10:31:40
Érdekes nyilatkozatok hangzottak el az utóbbi hetekben LMP-s politikusoktól. Úgy tűnik, hogy néhányan feladták, elvesztették a hitüket az előző országgyűlési választások előtt indított közös projektjükkel kapcsolatban. A választáshoz közeledve érdemes azon is elgondolkodni,…..
Mesterházy Attila pártbeli karrierje nagyjából az ezredforduló óta mintaszerűen ívelt az MSZP elnöki széke felé, azonban a kezdetektől kérdés volt, hogy meddig lesz képes megtartani pozícióját. Röviden áttekintve már a Horn-kormányban a Miniszterelnöki Kabinetiroda…..
Policity Régimódi fóti győzelem 2013.11.26 09:18:14
A fóti időközi választás eredménye megmutatta, hogy ellenzéki összefogás esetén a Fidesz legyőzhető, ha nem indul a választásokon és hűséges választóinkat szorgalmasan fuvarozzuk szavazni. Gratulálunk az MSZP-Együtt-PM-DK közös jelöltjének, Takács Istvánnak. ..
Policity Égnek áll a szocik haja 2013.11.02 15:42:39
A baloldalon egy ideje az történik, amit Gyurcsány Ferenc akar, az Együtt és a szocialisták pedig csak kapkodják a fejüket. De miként számolhatnák fel ezt a helyzetet? Amióta a Demokratikus Koalíciót Mesterházy Attiláék kikosarazták, az egykori miniszterelnök felvonultatta teljes…..
Amikor 2009-ben hosszas kaszting után Bajnai Gordont tette kormányfővé az akkori MSZP–SZDSZ-es parlamenti többség, a miniszterelnök olyan arculatot épített ki, amelynek középpontjában a szakértelem, a válságkezelés állt. A kezdetektől hangsúlyozta, hogy igyekszik „tartani a…..
Policity Mit akar a Magyar Hajnal? 2013.09.21 11:15:46
A közelmúltban megjelent a színen a Jobbik nemzeti radikális konkurense, a Magyar Hajnal. Az új mozgalom szereplői a pártalapításon is gondolkodnak, ami felveti a kérdést, van –e esély arra, hogy még egy ilyen párt felemelkedjen, a magyar pártrendszer releváns szereplőjévé…..
Már-már kezdtek csillapodni bennem a gyászos román-magyar által keltett érzelmi hullámok, amikor belefutottam Fricz Tamás témával kapcsolatos véleményébe, mellyel egyáltalán nem tudtam azonosulni. Fricz lényegében azért méltatja a meccset közvetítő riportert, mert merte…..
Policity Elpuskázott ziccer 2013.09.02 10:46:31
A múlt pénteken felszínre tört a két legnagyobb baloldali politikai erő civakodása. Mint ismert, a mosolyszünet úgy kezdődött, hogy Bajnai Gordon, Mesterházy Attila számára meglepő módon, azzal a javaslattal állt elő, hogy a két, miniszterelnök-jelöltségre aspiráló vezető…..
Policity Érdekünk szavazni 2013.08.03 11:36:57
Hazánkban a fiatalokra bizonytalan, nem stabil szavazóként tekintenek a pártok, ezért lehetséges, hogy olykor nagyobb hangsúlyt fektetnek a jóval stabilabbnak tartott nyugdíjas szavazóbázis érdekeinek becsatornázására. Egy idei Eurobarométer-felmérés adatai szerint a magyar…..
Policity Nem értik 2013.06.25 17:40:27
Szentpéteri Nagy Richard néhány napja, a Népszavában megjelent írása kiválóan szemlélteti, hogy sokaknak mennyire fals elképzelése van a konzervativizmusról, ezért, ahogy erre már korábban is kísérletet tettünk, röviden ismét megpróbálok néhány általam tévesnek vélt…..
Policity Feri bohóc valósága 2013.06.22 13:53:24
Múlt vasárnap ismét porondra lépett Gyurcsány Ferenc, hogy egy újabb szenvedélyes előadásban értékelje a magyar politika főként Őszöd óta lejátszódott történéseit. (forrás: hirado.hu) A politikai valóságról alkotott képének alfája és ómegája továbbra is az őszödi…..
Kis híján hároméves a „gazdasági szabadságharc” fogalma a magyar politika napirendjén, azonban a héten a történet igen lényeges pontjához érkezett, hiszen, mint ismert, az Európai Unió bizottsága a hazánk ellen 2004 óta folyó túlzottdeficit-eljárás megszüntetését…..
Alkotmánybíróság, Európai Bizottság, Európa Tanács; talán a közéletet figyelemmel követő olvasók első gondolata ezen intézmények mindegyikéről az, hogy politika felett álló, technokrata szervezetek, amelyek szakmai érvek alapján hozzák meg döntéseiket és viszonyulnak más…..
Néhány hete ismét éleződni látszik a Magyarország és az Európai Unió, illetve annak egyes intézményei, szereplői között zajló vita. A vitában terítékre kerülő számtalan téma, eljárás és szabály fergetege mögött egy átfogóbb, koncepcionális jellegű ellentét is…..
Az elmúlt napokban ismét azt tapasztalhatjuk, hogy elkezdtek gyülekezni hazánk felett az EU-s felhők, újra felerősödött azon kritikák hangja, amelyek hazánk demokratikus berendezkedését féltik, sőt önkényuralmi rendszerről, a demokrácia összeomlásáról szólnak. Az egyik,…..
Policity A gyáva nyúl 2013.03.09 15:25:11
Ha előbb-utóbb össze is áll a baloldali szövetség, a pozícióharc még nem dőlt el. A választásokra való készülődés ugyanis nem a szövetség összeállásáról szól.   Forrás: nol.hu Nem látjuk, hogy elkezdett volna felépülni az átfogó összefogás, hiszen miként…..
Policity Kinek a nevében? 2013.02.16 12:58:20
„Semmit rólunk nélkülünk” – egyebek mellett ezt is követeli a Hallgatói Hálózat, ugyanakkor erről feledkezett meg a lehető leggyorsabban, amikor hétfőn nagyszabású egyetemfoglalási akcióba kezdett. Írásomban nem célom, hogy a Haha elképzeléseit és követeléseit…..
Policity Igazi konzervativizmus?! 2013.02.05 13:32:54
“Nincs valódi konzervatív párt a közép-európai országokban, mert a konzervativizmus elitista ideológia, a köré csoportosuló pártok is elitpártok, és kevés párt engedheti meg magának, hogy csak az elit támogatására támaszkodjon.”   Így vélekedtek a Limes…..
Napjainkra igencsak elterjedtté vált a médiapolitológusok tevékenysége. De voltaképpen mi is az ő szerepük? A tiszta, objektív megértés? A politika eseményeinek teljesen pártatlan magyarázata és a kevésbé jártasak felvilágosítása? A politika egyetlen igaz logikájának…..
Policity A baloldal éve 2013.01.05 11:45:00
MSZP, LMP, DK: ezek voltak 2012 elején a magyar baloldal legfontosabb és az országos politikára tényleges hatást gyakorló szereplői, majd hosszas találgatás után október 23-án porondra lépett Bajnai Gordon és az Együtt 2014. Forrás: mno.hu Ahogy az új választási rendszer egyre…..
Ez a politika világa. A szakértelem itt nem más, mint olyan jellemző, amely elvonatkoztatottan, a választói fejekben él, ennél viszont nem több. Mitől szakértő egy politikus? Ezt a legkönnyebben egy kérdéssel igazolhatjuk: miben szakértő egy politikus? Vagy konkrétabban: mihez…..
Policity Jól teszi a Jobbik? 2012.11.28 09:51:09
Számos bejegyzés, cikk és egyéb írás foglalkozik Gyöngyösi Márton hétfői, botrányos kijelentésével. Mint az ehhez hasonló kijelentések esetén lenni szokott – és ez egyben természetes is, szinte mindenki morális szempontból értékeli az eseményt. Amellett, hogy rögtön az…..
Policity Áder a brandjét védi 2012.11.21 21:04:42
Áder János májusi megválasztása óta piacorientált köztársasági elnökként politizált, vagyis megfelelt a pozíciójával kapcsolatos választói elvárásoknak. Mesterházy Attila hétfői kezdeményezése azonban kihívás elé állítja az államfőt és stábját. Kardvívásban sem…..
„Egy mérés nem mérés.” – ezt maga Bajnai Gordon mondta, amikor a Medián friss felméréséről kérdezték, amely 22 százalékos Együtt 2014-támogatottságot mutatott ki. Igen nagy kihívás elé állítja már maga a jelenség is a közvélemény-kutatókat, amit – ha más nem –…..
A közelmúltban éppen ezen a blogon jelent meg egy bejegyzés „Ide nem kell Hollywood” címmel, amely azonban számos ponton támadható, itt csak egy ilyennel foglalkozom. A bejegyzés címbeli állítását így bontja ki a szerző: „Attól (…) tartózkodnia kell a magyar…..