Regisztráció Blogot indítok
Adatok
djhambi

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki másé változatlan marad. ..
Ki ne szeretne 5 másodperc alatt több fény-évnyit utazni, hogy más bolygókat fedezzen fel? Új lények, emberek, fajok, új kultúrák, technológiák tárházát ismerhetnénk meg alig pár év alatt. Roland Emerich víziója a csillagkapuról 17 évadnyi sorozatos pályafutás után egy filmes reboot trilógiát kap.…..
Nem is gondolnánk, de a spórolás nem csak azért jó, mert a saját pénztárcánkat megkímélhetjük, de sokszor, ha kicsit odafigyelünk, akkor a környezetünket is megóvhatjuk vele. Ma olyan tényeket mutatok meg nektek, amik elolvasása után biztos ti sem felejtitek el betartani ezeket a…..
Mikor máskor lett volna technikai problémája szegény AXN-nek, mint tegnap este, amikor a Csillagok háborúját adták a tévében (a saga első három részével nagyon izmos, 10 százalék környéki közönségarányt produkáltak)? A csatorna Facebook oldalának tanúsága szerint a Digi, a…..
djhambi 2015.10.12 08:10:40
@rotartsinimda: Csakhogy a P2P alkalmazások eszenciája a visszaosztás, ami nélkül nem is lehet a trackereken maradni. Az más kérdés, hogy az ncore 600 ezer felhasználója közül hány száz/ezer a rendőr, ügyész, stb. Végső soron be kell látni, hogy a világ erre tart, és mivel nem lehet 600 ezer embert börtönbe dugni, el kell fogadni a létét.

Számomra tönkreteszi a filmnézés élményét, hogy az egy órás reklámblokkba betesznek pár perc filmet is, ezért én nem vagyok hajlandó havidíjat fizetni. Az amerikai OTT szolgáltatók vagy nem elérhetők idehaza vagy drágák a hazai fizetéshez mérten, így nem csoda, ha az ember a torrent után nyúl.

Törvényes kiutat jelenthet, ha olyan alacsony feltöltési sebességet állítasz be a kliensen, hogy a segédinformációkon kívül tényleges adatot már nem tud kiküldeni - ha nem gond, hogy nem lesz feltöltésed.
PÖCS; Mindennapos éneklés; Pedagógus-életpálya-modell (ami nincs is); Egyetemek összevonása-szétválasztása politikai alapon; Gimnáziumok leépítése; Utolsók lettünk a PISA-teszten. Megírtuk már többször, hogy mi történik: leépítik az oktatást, egyre kevesebb a…..
djhambi 2015.10.02 08:38:16
Először is, konszenzusra kéne jutni abban, hogy mi az oktatás célja. Szerintem az, hogy jó képességű diákok versenyképes tudással jussanak ki a munkaerőpiacra.

Ezt nem érhetjük el forráselvonásokkal, létszámcsökkentésekkel, intézmények összevonásával. Pedig érdemes lenne dúsítani az oktatásra fordított összegeket, hiszen egy diploma önmagában egy tízszeresen megtérülő hosszútávú befektetés az államnak - már ha a diploma nélküli és diplomás SZJA-befizetéseit összehasonlítjuk a diploma árával.

Persze minden a tanárképzéssel kezdődik (hogy verseny legyen a tanárok között, fizetésemeléssel vonzóbbá kell tenni a szakmát). A másik irány a diák számára összeállított megfelelő tanrend az óvodától a diplomáig. A mindennapos éneklés itt kapóra jön; lehet hurrogni, de fél évszázada léteznek olyan tanulmányok, amelyek azt bizonyítják, hogy a zenélés humán és reál téren is nagymértékben fejleszti az agyat: a hangokat ki kell tudni számolni, matematikai transzformációkat kell végezni, miközben előadóművészként kell tudni közvetíteni a karmester érzéseit, gondolatait. Egyszerre több dologra kell figyelni (kotta és szöveg, karmester, két, függetlenül mozgó kéz, stb.), ezért segíti a párhuzamos gondolkodást. Nem csoda, hogy a zenét tanuló gyerekek hamarabb tanulnak meg írni, olvasni, számolni, fegyelmezettebbek és kötelességtudóbbak.

A mindennapos testnevelés gondolata sem rossz, ha arra gondolunk, hogy a testmozgás segít egészségünk megőrzésében, amely egy meglehetősen alulbecsült értékünk, ismerve a magyar káros szokások és betegségek adatait a világhoz képest. Ismeretes, hogy egy betegség megelőzése tized annyiba kerül, mint a kigyógyítása.

Tehát az egészségtudatos nevelés hosszú és boldog életet biztosít, a zenélés pedig elősegíti az agy fejlődését, teret adva komplex tudományos és/vagy nyelvi, művészi, szakmai ismeretek tömeges befogadásához, elősegítve a diploma megszerzését. A diploma pedig kulcs az egzisztencia megteremtéséhez.

A mindennapos testmozgás és zenélés tehát hozzásegíti gyermekeinket egy egészséges, boldog és kiegyensúlyozott élethez. Egy dologra kell csupán ügyelni, hogy az órarend összeállításakor ne nyomják agyon a többi tantárgyat.
Sajnálom, hogy idáig fajultak a dolgok, de a nem túl rugalmas gondolkodású megmondóemberek kedvéért kénytelen vagyok tisztázó cikket írni arról, hogy mi is a helyzet valójában. Nem kell aggódni, ezúttal semmi humor; rövid leszek és tárgyilagos. 1. Az eredeti cikkem nem a paleo…..
djhambi 2014.07.29 15:32:11
@Deansdale: De miért is van valaminek száz változata ahelyett, hogy pontosan egy lenne? Mert nem nyugszik egzakt, tudományos alapokon, és ezért mindenki saját elképzelései alapján módosítgatja.

(Off, de ugyanez a helyzet a vallással is. És éppen ezért nem mondhatod azt, hogy bezzeg a mormonoknak van igazuk, és a református keresztény egy gagyi vallás.)
„A nemzetpolitika aktuális kérdései címmel tart előadást Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke január 16-án, szerdán este 18 órától a kolozsvári Minerva-ház Cs. Gyímesi Éva termében. (Jókai /Napoca utca 16 szám). Az eseményre a Kós Károly Akadémia…..
A honlapot azért hoztam létre, hogy az ELTE BTK-ra járó diákok számára nyilvánvalóvá tegyek néhány kérdést. Magam is tagja vagyok a szervezetnek, anno kifejezetten azért indultam, hogy ezt az egész maffiát felderítsem. Igen, tényleg listázták a hallgatókat származásuk…..
djhambi 2013.02.21 00:37:59
thomasbauer.b02.hu/blog/?p=1376

Érdemes ezt is elolvasni a témában.
Sortilegus írása A magyar társadalom talán legnagyobb rákfenéje, a gazdasági kibontakozás egyik legkomolyabb akadálya a korrupció. Dr. Papanek Gábornak, a Magyar Tudományos Akadémia Ipari és Vállalatgazdasági Bizottságának elnökének tanulmánya szerint Magyarországon a…..
djhambi 2012.12.01 03:12:28
Petrovai László LMP-s képviselő blogján találtunk rá egy érdekes bejegyzésre, amely egy 18. kerülettel foglalkozó Facebook-csoport viselt dolgait boncolgatja: Nincs ez másként a kerület legnagyobb taglétszámot magáénak tudó ‘Tizennyolcadik kerület’…..
Makeup Blog 10 napos léböjt 2012.03.04 11:00:00
Karácsony óta kissé elkanászodtam az evést illetően, visszaszivárogtak az egészségtelenebb gyorsételek, illetve már gyakorlatilag minden nap ettem valami édességet. Mivel rendszeresen sportolok, szerencsére nem híztam emiatt, de éreztem, hogy megint rosszfelé haladok. Ekkor…..
djhambi 2012.03.05 22:15:43
@taxi33:

A medve azért hízik meg ősszel, hogy kihúzza tavaszig, nem böjtöl, hanem feléli a zsírját, de fontos, hogy téli álmot alszik lelassult anyagcserével, és nem végez fizikai munkát. Mert ebben az esetben pl. az emberi szervezet tényleg fehérjét kezd el bontani, mert így sokkal hamarabb hozzájuk az energiához, mint zsír esetén. Tehát az ember izomból fogy, ha böjtöl, és nem zsírból, mint a medve.

Ebben a cuccban nyilván azért van cukor, hogy ezt megelőzze. Ha fizikai munkát kell végeznie az embernek, a test először a vérből veszi ki a cukrot, abból csinál ATP-t, és csak utána nyúl az izmokhoz. De a zsír csak hosszútávon tud csökkenni - egészségesen.

(Nem vagyok biológus, szóval vegyétek úgy, hogy ez magánvélemény.)
Miután elég felháborító módon az első évad utolsó részére sem derült ki semmi a Coriolanus nevű világméretű összeesküvésről és még a black boxot is összetörték, a Hacktionről lemondott a jónép. Pedig addig sem szaggatta szét az AGB nézettségmérőit.Ahogy azt már…..
2perc.blog.hu ..
djhambi 2012.01.15 20:23:17
2perc Dubstep az arcodon 2011.12.03 13:08:44
2perc.blog.hu..
djhambi 2011.12.03 13:47:50
Mandiner blog Kedves Dorottya! 2011.10.20 12:01:00
  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.   Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló…..
A Fidesz névváltoztatgatásai, szimbolikus baszakodásait nagyrészt figyelmen kívül szoktuk hagyni, hiszen legtöbbször ők is csak fogják a fejüket, ennyire hülyék nem lehetünk. De most eljött az idő amikor azt kell mondani, foglalod a kurvanyádat, de nem ám a mi hazánkat! A…..
addict Metrózz úgy mint egy jedi! 2011.09.26 15:27:00
A metró ezentúl a metrón is veled lehet, köszönhetően egy vicces reklámötletnek, ami Japánban már biztosan megvalósult, de a hírek szerint az itthon metrókocsikban is lehet már találkozni vele. A lényege, hogy a kapaszkodókat matricázással fénykardokká alakították, aminek…..
Kedves Olvasók! Előre szólok... hosszú lesz. 2011. április végén teherbe estem. Boldogok voltunk férjemmel, mert mindketten gondolkodtunk már a gyermekvállalásban. Kb. 8 hetes terhes lehettem, mikor kiderült egy nőgyógyászati vizsgálat alkalmával. Igyekeztem körültekintő lenni…..
djhambi 2011.09.26 00:43:14
@Dr.laikus PhD: Ha több a pénz az egészségügyben, akkor több orvos jön ide, és lehet orvosok között is szelektálni, hogy a jobbakat vegyék fel. Ha az orvos könnyen eldobható, mert van, aki helyettesítse, akkor jobban félti az állását, és jobban tesz azért, hogy meg is maradjon, egyszóval rá van kényszerülve, hogy jobban végezze a dolgát. Ez az egészségügyi dolgozók közötti verseny. Javíthatná a helyzetet, ha a magánszektornak is lenne szerepe az egészségügyben, mert a néhol minősíthetetlen állapotok helyett lenne más alternetívája a kórházi ellátásnak, és lennének emberek, akik azt mondják, hogy eddig tűrtem, inkább fizetek csak azért, hogy törődjenek is velem. (Sok orvos ezt az állami szektorban is így gondolja, és leszarja a betegét, ha nem kap borítékot.)
Az alábbi videón látható amerikai nő anyja hét és fél hónapos várandós volt, amikor úgy döntött: megöleti kislányát. Ilyen előrehaladott állapotban már az úgynevezett vegyszeres feltöltést alkalmazzák, ami abból áll, hogy az anya méhébe sós oldatot fecskendeznek, amit…..
djhambi 2011.09.20 23:28:18
@nemecsek ernő áruló: Egyetértek.
djhambi 2011.09.20 23:30:52
@bbjnick: "Mert ha 16 évesen átesik egy abortuszon, azzal aztán nem csesződik el az élete?"

Ha nem is érdekel a 16 éves lány élete, de a gyerek élete is elcsesződik. Ha viszont még nem beszélhetünk életről, akkor a magzat élete nem csesződhet el.
djhambi 2011.09.20 23:32:25
@Bubba Washington: Nem Krisztus mentette meg a tagot, hanem a szervezete különösen ellenállónak bizonyult. A Krisztusi megmentés a csodával kezdődik, szóval minimum makk egészségesen kellett volna megszületnie.
A Kispál és a Borz búcsúkoncertje nem véletlenül mozgatja meg a közvéleményt: aki szereti, aki nem, elismeri, hogy egy kultikus zenekar búcsúzik, amely nagy hatással volt a magyar könnyűzene több, mint másfél évtizedére. Volt olyan ismert, mint az Illés vagy az Omega, tinilányok…..
djhambi 2011.08.31 00:05:35
@Sanci38: Én is így gondolom.
djhambi 2011.08.31 00:26:59
Hát Kispált nem lehet egy szinten emlegetni a Kaukázussal, Quimbyvel, Hiperkarmával vagy Kowalskyval. A kutya lényege a részletekben van eltemetve. Nem attól lesz valami alternatív művészet, mert modern a szövege, hanem attól, hogy a modern szöveg ellenére létezik egyfajta koherencia, tartalmi és formai plusz. Nem csak kreativitá kérdése. Szeretem azzal tölteni a Kispál hallgatásokat, hogy fejtegetem, hogy miről szólnak. Szerintem a Húsrágó, hídverő a kommunmizmusról szól: "Téged megesz, engem elás" a cenzúra, "én meg elhiszem / Hogy kell egy rendszer, ami nem mozog / És megígérte Anyu is, hogy megkapod": a rendszer állandósága a diktatúrából fakad, ugyanis minden szabályozatlan rendszer oszcillál. A jóléti kommunista parasztvakítás pedig az idézet második fele. "Én idáig jöttem, most dolgozzon a lelkem" a kommunista rendszer hibáinak felismerése, és abból való kiábrándulás. Vagy ott van a Csiga c. számuk. "Most az ujjam a szemedhez ér" Kosztolányi békaölős verse jut róla eszembe, s a szegény állat kiszolgáltatottsága az embernek. "Hátradőlni csak Istennek ér" itt az Isten maga az ember, aki basztatja a csigát, ergo két sorban leírja azt az istenkomplexust, mellyel a sci-fi irodalom nagyjai foglalkoztak évtizedekig. Az pedig, ahogy játszik a szavakkal, egyszerűen zseniáls. És a többi alter? Szerelm, buli, piálás, drogok... Semmi, amit egy mezei félművelt bölcsész ne tudna kiokádni "alkoholomadtán". A zenei részével kapcsolatban pedig fontos, hogy a zenét a dalszöveghez írták, úgy, hogy annak mondanivalóját színezzék, és nem egy dallamot találtak ki, és írtak hozzá valami kreálmányt, ahogy manapság a könnyűzenészek túlnyomó többsége csinájla. Ezért gyakran komolyzenei, komponált, hangulatfestő akordok követik egymást, nem pedig slágerszagú, sztenderd akkordok.

Amit te leírtál a cikkben, az a meg nem értettségből fakad. Érdemes kellő körültekintéssel lenned a világ felé, ha már kritikusi munkát végzel.

Mondjuk bajnak nem baj. Adyt sem értette meg a kora, József Attilát sem értette meg a kora, Esterházyt sem érti meg a kora. Talán a nagy művészek jellemzője, hogy úttörők, a többiek előtt járnak, ami azzal jár, hogy nem értik meg őket.
2perc Együttalvás hátrányai 2011.06.18 22:00:00
djhambi 2011.06.19 14:13:08
Agyhiány Érdekes teszt :D 2011.06.11 11:32:00
Vegyél elő egy papírt, írj fel számokat 1-15-ig! A kérdésekre a papírodon válaszolj! Hogy hívnak?Ültél már repülőn?Le tudod írni, hogy "cica"? (Igen vagy nem)Hogy hívják a szerelmed? (Valakit írj!)Írj egy számot 10-30 között!Ki a legjobb barátod/barátnőd?Mit…..
testmódosítás Vágyak 2011.02.16 15:07:00
Fontos: Még mindig jelentkezhettek a festészeti projektre, amit a múltkor tettem közre, szóval írjatok sokan, és bátran! A másik dolog, hogy hamarosan itt van az Budapest tattoo convention is, ami azért érdekes, mert a pénteki napon szemináriumot fogok tartani a scarification-nel…..