Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aranka néni

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bajnai 2010. májusa után semmiképpen sem kormányozott volna. Vajon 2014-ben megváltozik-e az a titkos belső valódi ok, ami miatt semmiképpen sem akart volna már 2010. májusa után sem kormányozni?Szerintem nem. Ugyanúgy fennálnak a valsóságos titkos belső főokai annak, hogy Bajnai…..
Aranka néni 2013.02.05 06:10:15
@magyar-magyar szótár: Tartom magam, hogy nem politizálok Dudinál többet, mint aktív tanár szólok bele.
Az elkeserítő 2000-es PISA vizsgálat után a magyar oktatás képes volt megújulni, a tanárok lassan megtanulták a kompetenciafejlesztésre épülő módszereket. Az újabb vizsgálatok alapján a magyar gyerekek az erős középmezőnyben vannak, miközben nálunk egy tanár kb. 30%-kal leterheltebb, mint a nálunk jobban szereplő országokban. Az oktatásra fordított pénz pedig a fele (vagy kevesebb)
Az utóbbi két évben a jövedelmünk úgy harmadával csökkent, a változatlan bértábla azt jelenti, hogy minden juttatást elvontak, akinek eddig még volt, attól most az államosítás vette el januárban.
Kidolgoztak egy központosított, poros – poroszos tananyagot, amitől a helyi sajátosságoknak megfelelően nem lehet eltérni, tehát azt hazudjuk majd, hogy egy HHH településen ugyanazt és ugyanúgy kell tanítani, mint egy elitiskolában.
A képzésekből, általánostól a szakképzésig az idegen nyelvet és az informatikát húzták ki a leginkább, lesz helyette erkölcstan / hittan.
Mivel annyi emberük nincs , hogy az iskolaigazgatókat mind seggberúgják (meg iskolát vezetni amúgy is fárasztó) így feléjük ültettek mindenhol egy tankerületi felügyelőt, hatalmas vízfejet építve az iskolák fölé, a munka neheze az iskolában marad, de az igazgatókat kiskorusították. Pl. nem munkáltatói az iskolában tanító tanároknak.
Az államtitkárnő egy cinikus és képmutató rosszindulatú és alkalmatlan picsa, aki össze-vissza hazudozik.
A kormányzat tele szájjal szidja a tanárokat, az eddigi oktatást, a felsőoktatást, de ha ilyen rosszul tanítunk, akkor mi a fasznak kell hallgatói szerződéseket kötni? Az oktatás mércéje, hogy a munkaerőpiacon kell-e a frissen végzett. Ha szar az oktatás, akkor miért kell erőszakkal itthon tartani, úgysem kell sehová, nem? Vagy mégsem volt eddig szar az oktatás, mert szakképzettek és diplomások is tömegével mennek külföldre? Sőt, még szakképzetlenek is? (ami azt jelenti, hogy megfelelő kompetencia fejlesztés folyt az iskolában, mert alkalmas a munkára)- Ha szar az idegen nyelv oktatás, akkor hogy boldogulnak el külföldön?
Az, hogy 30 évvel ezelőtt tanítottál 1 évet - kacagnom kell....de majd jössz, és jól elmagyarázod, te jobban tudod nálam, mi van az oktatásban, mert a szomszéd utcában van az iskola. Mikor nyitottál fel utoljára bármilyen hivatalos tanügyi dokumentumot, mikor írtál utoljára ped. programot, tanmenetet, stb? Mert én idén is....

ja, és várom a linket, amit ígértél a keretszámokról. Vagy nincs ilyen link?:D
Aranka néni 2013.02.05 18:36:44
@Frick László Emlékzenekar: sokszor gondolkoztam már, szeretnék-e én is annyira okos lenni, hogy élből kijelenthessem, hogy az összes tanügyi dokumentum és a teljes nyugati oktatás úgy szar, ahogy van.
Hosszas gondolkodás után arra jutottam, nem szeretnék ilyen okos lenni.
Aranka néni 2013.02.05 18:38:58
@magyar-magyar szótár: ez átnevelőtábor már rég, amit itt fenntartasz, nem blog
:D
szerintem használj velünk szemben keményebb módszereket, Hanni is folyton ellenkezik, Nagyjocó, Kikoránkell, én is, sehool egy jó kis kormánypárti kommentelő, aki aláddolgozhatna. Valamit csak rosszul csinálsz, hogy naponta elmondod nekünk, mit kéne gondolnunk, és mégsem azt gondoljuk:D
Na igen, a nemorthodox kari, azaz Szanta Kláá lecsöngött.. de hátra van még az orthodox...     Azt tudjuk, hogy az Úniónak két udvara van, az első a díszkertekkel meg a hátsó, a rumlis. Azt is tudjuk, hogy a kormány a buta és az ellenzéke MOST az okos.  …..
Aranka néni 2011.12.30 08:47:15
@magyar-magyar szótár: azért már....khm...nálunk a család H. korszakot megélt tagjai nem favorizálták annyira azt a rendszert, sem a sémita ág, sem a másik
persze, te biztos jobban tudod, mi volt akkor:D
érdekes, de nem emlékszem olyan idős rokonra, aki visszasírta volna H-t
>>Ámberek! Akartok nejlon ingeket? Ászonjok! -nejlon kombinékat? Akkor támogassátok a Munkás-paraszt Fóradalmi Kórmán-t!<< /Kádár János beszéde Mezőtúron, 1957./ Először egy viccet akartam elmesélni a kedves és egyre kedvetlenebb olvasóim üdülésére, miszerint…..
Sőt, irodájuk van :Resident Representative for Hungary Iryna Ivaschenko Resident Representative in Budapest H-1054 Budapest Szabadság tér 7 Hungary E-mail: RR-HUN@IMF.ORG Tel +36 1 866 66 30 Fax +36 1 866 66 39Nyami az Elite Magazinból: A pénzvilág nagykövete - Irina Ivaschenko a…..
Aranka néni 2011.12.10 06:58:48
@magyar-magyar szótár: akkor némi túlzás volt abban, hogy "rendszeresen olvasol" női magazint, nem?
persze, biztos voltam benne, hogy St. az etalon, a fény az éjszakában, jól főz, ügyes médiaszemélyiség, jó szerkesztő, satöbbi:D
Aranka néni 2011.12.10 07:28:18
@magyar-magyar szótár: nem, erről nekem más az elméletem (mármint a S.K-ra vágyó nénikről)
próbálkozni a lehetetlennel igazából a lehetséges próbálkozások elvetését jelenti
Aranka néni 2011.12.10 08:06:53
@magyar-magyar szótár: megnyerJÜK? én nem emlékszem, hoyg együtt pályáztunk volna:D
"Bazdmeg, ha nem fogod be a pofád osz' űsz nyugton a picsádon, foglak és olyan nevet adok neked, mint a Zappáék kölykeinek van!" /Cher a kislányához , Chastity Bono-hoz a Hippikorszak végén/   mindjárt elmesélem, de előtte meg is kéne hallgatni ezt a számot Zappa Zoot…..
Aranka néni 2011.12.10 07:00:24
@Frick László Emlékzenekar: ha látlak ezzel a névvel belépni, mindig megnézem, hátha valami értelmes is fölkerült oda, dehát...:D
Aranka néni 2011.12.10 07:26:09
@Frick László Emlékzenekar: de én nem csak elolvastam, hanem kérdeztem egy provokatívat is, ami elől ügyesen elhajoltál (ignoráltad a kérdést)
2012-vel, a digitális "televíziózás" bevezetésével a televíziózás, mint műfaj meghal és valamiféle spec. innternetezésről fogják azt hazudni, hogy az televíziózás lenne. A lényege az, hogy a "televíziózó" is  letapogatható lesz,…..
Aranka néni 2011.12.06 18:29:36
@Kabalco: miért kötöd pont a keresztény ünnepkörhöz a benézést? :))
A lábszagot úgy értettem, hogy egy k-in-fost komolyan vevő, ideológiailag oda elkötelezett ember, bármilyen tanult, vagy bármilyen olvasott, sőt, az IQ-ja is lehet, hoyg magas, a szememben csak egy primitív tapló, egy frusztrált kis pöcs, aki erőlködik, hogy félelmetesnek tűnjön
talán nem a lábszagú rá a legjobb szó, de most nem jut jobb eszembe a jellemzésükre
Aranka néni 2011.12.07 15:44:54
@magyar-magyar szótár: a Stahl megint egy olyan kérdés, amiben soha nem fogunk egyetérteni:D
MŰMÁJER
te tényleg nem érzed a rossz hangsúlyokat a beszédében? Nem zavar a hanglejtése?
Nem veszed észre, hogy nem őszintén ilyen búgóan kedves, hanem ez egy színjáték, csak sajnos rossz színésznő, és így elcsúsznak a hanglejtések
állítólag kettőnk közül te vagy a zenész, neked van hallásod, nem nekem
csukd be egyszer a szemed, és csak hallgad a nőt, ne azt mit mond, hanem hogyan hangsúlyoz
mint az amatőr szinész a családi körben:D
ha valaki születetten nem kedves és nem édibédi, akkor minek azt játszani? Én sem vagyok az, de nem is próbálok úgy hangsúlyozva beszélni, mintha egy tündéjke lennék
Aranka néni 2011.12.07 18:43:06
@magyar-magyar szótár: nem láttam semmiféle paródiát.
A Buday egy külön pasi, akin látszik, hoyg élvezi a főzést meg az evést.
T. Barbaráról fogalmam sincs.
Már többször elmondtam, itt a neonfényesben nagy a verseny a gyerekekért. Ahol nem helyes az ovónéni vagy az alsós tanítónéni, ott már le is húzhatják a rolót. Cipő, smink és kislány ügyben most nem coming outolnék, mert nem azért járnak ide az olvasóid, hogy az én hülyeségeimet nézegessék.
magyar-magyar szótár relativizmus 2011.12.06 10:26:00
Ajánlom eme  műveimet egyrészt a Kerényi Imre féle díszkiadásba, másrészt Tamás Bencuska Gáspi fesön & jókiffiú emlékkönyvecskéjébe (nyállal beragasztva)                          ..
avagy szafári a Sültgalamb Kategória nyomában, kétpupu tevénmottó:A madár se szarik a saját fészkébeavagynem szarik a galamb, ha már sült! csak fiataloknak!-akik még nem emlékezhetnének esetlegBlog.hu - Hirdetési rendszerA hirdetési rendszer fogalmaiMilyen hirdetési lehetőségek…..
Aranka néni 2011.12.05 06:12:31
@magyar-magyar szótár:
....Muchchachos, jó is bejegyzést lehetne ebből írnom, ha dec 1-jétőél nem vállaltam volna a szabad véleményfeladást jógyerkolvasóim agyvérzsírszintjére tekintettel. Ugye négyerekesapák, akiket agyonvág az EVA meg budai úrhölgyek, aki szerint ....
rám ne hivatkozz, nem az én agyvérzsír szintem miatt hagytad abba
én csak annyit kértem, hogy bármilyen érvem ne ugyanazzal a panellel válaszold meg, hogy jógyerek vagyok, azért nincs igazam. NEKED vannak agyvérzsirszint problémáid, mert ugye, az itt a ki nem tett, de jól látható jelmondat, hogy bárkit lehet kritizálni, kivéve a gyevi bírót.
Szóval, tőlem (és szerintem 4 gyerekes evas apáktól is) olyan postot írsz, és arról, amiről akarsz. Azért hagytad abba a politizálást, mert rájöttél, a védhetetlen még a te nyelvi erőddel sem védhető.
Aranka néni 2011.12.05 15:53:20
@magyar-magyar szótár: megint ugyanott tartunk, semmi érv, semmi cáfolat, csak hogy én bocsjav..MI jógyerekek vagyunk
Mivel én erre ráuntam, hogy a normális felvetéseimre soha semmi más válasz nem érkezett, mint hogy jógyerek vagyok, lásd Che guevara, Kunbéla, satöbbi. Ja, meg én vagyok venszan és a bástya sakkör is egyszemélyben, illetve MI vagyunk. ezért mondtam, hogy KISZÁLLOK a politizálásból.
De ez a te blogod, van itt még más kommentelő is Hanni bácsin meg rajtam kivül. Tehát nem igazán értem, hoyg két ember miatt (aki ugye EGY, mert MI)minek önmegtartóztatni, mint katolikus papnak a lánycserkész táborban.Nyugodtan politizálj a többiekkel. A többi kommentelő az smafu?
Aranka néni 2011.12.05 17:20:56
@magyar-magyar szótár: de mondtam már, tényleg JÓgyerek leszek, nem pofázok bele a politizálásodba
miattam aztán ne legyen a többi olvasó megfosztva a napi intravénás DUdielemez adagjától

megígérem, hogy semmi kritikait nem fűzök hozzá a pol. postokhoz
Alföldi Róbert: [milyen egy művész:]"Egy konzervatív gondolkodású művész is liberális. Mert nyitott, kíváncsi. Más filozófia szerint él, gondolkodik, de igazi művészként nem lehet más. Mert akkor kizárná a világot. És ő azért művész, mert a világról akar…..
Aranka néni 2011.12.05 16:42:11
@budai zöld: ha városban laksz, akkor választhatsz
én pl fogtam magam, párszor körbementem a környéken, és ahol láttam, hoyg még rossz időben is kinn vannak a gyerekek, oda adtam be őket
abszolut állami ovi, mégcsak nem is az elegáncs, ahová mindenki be akart kerülni, hanem egy futottak még kategória
az a baj, hogy általánosítunk állandóan
de, igen vannak jó ovik, meg jó iskolák is, amik önkormányzatiak, egyszerűen körül kell nézni, és nem a divatost választani, hanem a tőle 300 m-re lévő, kevésbé felkapottat, ahol meglepően elégedettek leszünk
na, de hogy jön ez Alföldihez? :)))
Az utcakő a proletárok fegyvere.     A túlzás és projekció pedig a szókincsben szegény, de lelkiekben zsírkőgazdag sajtómunkás végső eszköze. De mivel nincsen neki csak ez az egy árva eszköze, hát azzal csépel, ha szarból kutyakorbács se lesz sose, akkor is. Azzal…..
Aranka néni 2011.12.05 16:02:44
teljesen igaz, valami hungaricumot kellett volna, pl. pirospaprika vagy matyóhímzés, ilyesmi
esetleg pálinka-köztársaság:D
amúőgy a banana republicnak jó cuccai vannak, nálunk sajnos nincs üzlete, de néha az úriasszonyok boltjában (turi) vannak cuccok
media.onsugar.com/files/ons1/187/1878652/15_2009/51bab0ae9591c93c_Picture_1.xlarge.jpg

Amúgy
minek nevezzelek
KÉTHARMADOS törvénybe akarják foglalni az egykulcsos adót. egyrészt, nem alapvető emberi jog, vagy ilyesmi, hoyg csak mint az alkotmányt lehessen módosítani
másrészt, még a legtehetségtelenebb pénzügyes is könnyen megtalálja, hogy attól, mert egykulcsos, hogy lehet két vagy háromkulcsos, csak az nem kulcsnak nevezzük, hanem kiegészítő adónak, stb
mint ahogy 2012-től is az egykulcsos kettő lesz, csak nem úgy fogják hívni.
Az se semmi volt, amidőn az elektronikusmédia szemetjei nem hajléktalanok etettek nakkari-kor ennen gennyedett lelkiismeretük és a saválló face-ük javítására, hanem szemet gyűjtöttek.Most azonban az internetesmédia nőimagazin szarkái* a naaagy hatalmas papírmédia hollóknak a…..
Aranka néni 2011.11.24 15:49:06
Tétel: Az Okos Magyar Gyermek, miután az Állam költségén (30-60 MFt) megkapta a diplomáját, amivel ugyan még nem egészen kész orvos (tehát rezidens) de máris rendes értelmiségi fizetést szeretne magának (úgy nagyjából  egy felnőtt kész és 10 éve gyakorló tanár…..
Aranka néni 2011.11.23 19:14:10
"Strandra fürdőkádat?"/a kollégiumi nevelőnk válasza arra, viszi-e a feleségét is Itáliába/ Ezt a bejegyzésemet magamfajta hendrix-buziknak készítettem. Akinek nincsen kedve a dögunalmas elektrojazzy számot végigszenvedni, annak a 3:00 és 4:30 körül…..
"bezzeg a régiszépidőkben, még az ókorban, a Blogter-en" -eleve úgy van kitalálva a z indexiánus-bloghús működés, hogy csak Bogin [aki Zsolt is lehet...] keresztül kaphat  zseblámpafényt is a barom, aki pl kattogást termel nekik. Namost egy címlapos-ság a…..
   Modor Tibi · Nagyfalu, Timis, Romania 2011.11.16.délelőttPedig ideje lemondania az egész kormánynak, hiszen a társadalmi támogatás már rég elillant mögüle (elég megnézni az időközi választások eredményét) - és önként átadni a hatalmat egy tényleg…..
Aranka néni 2011.11.14 16:43:35
@magyar-magyar szótár: igazán remek az okfejtés, hogy ki lakik a Rózsadombon
csakhogy
számadatok! (bolsevista trükk:D)
20 éven át a neonfényesben libsikomcsi vezetés volt, egész Tarlósig, viszont a 2. kerületben kétszer is fixx-es fiú nyert, és most harmadszor is
szemét dolog ám a statisztika, összedönti a legszebb elméletet is:D

ja, meg a kommunikációs gépezet, akkor mééér nem a milla vagy az elepé nyerte a fordulót, ha a zindeksz őket tolja, és mint tudja az indeksz mindennek az origója (ja, bocs, nem az origo egy másik komcsi lap:))
Aranka néni 2011.11.14 17:09:08
@magyar-magyar szótár: az a baj, hogy olyan vagy, mint a hetihetes az előző kormányciklusban, nem vették észre, hogy kormányoldali kabaré nincs, ez egy nemlétező műfaj
most is, a fixx-es lényegében nyert, de te a "jóoldali" sajtót basztatod az agitpropért
hogy is van ez?
Aranka néni 2011.11.15 08:01:36
@magyar-magyar szótár:
...Az új netokratív/faszbúk pártok nem ésszelgondolkodóknak...
értem
mert a hagyományos pártok mint a dzsobbik, a fixx vagy a maszoppo az ésszel gondolkozóknak van:D
a hét vicce:)))
nem, a fixx vagy a dzsobbik nem demagóg ám, a maszoppo sem:))
[részlet egy dal helyett írott levélből, dedicated to egy okleveles profi reklámszakembernek]Indexet [ a "lap"-ot se] nem olvas a paraszt,de a paraszt mit zabál, húst-hússal, rántotthústornyokat, zsírpőőkőttet soktojásos galuskával, a magyarszendvics mint a…..
Aranka néni 2011.11.13 19:58:17
@vészmadár (pica pica): ezen már én is gondolkoztam, miért
még csak nem is a leghülyébbek esnek ebbe a hibába
talán azokat, akik nem tudják magukat meghatározni, és ezek az alakulatok ebben segítenek nekik, mert az egy jó kiindulópont, hogy magyar vagyok, és ezáltal különb ennél meg annál
Aranka néni 2011.11.13 21:34:54
hvg.hu/itthon/20111113_lang_ii_kerulet_ervenytelen_vezet#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_13

na most akkor hogy is van ez? mit ér a fészbuk meg a millatünti és az egész indekszcímlap? :D
ilyen jó dógom még posztalkotás közben nem volt. Még az a bizonyos XIX. századi kis Esterházy grófocska is többet melózott, amidőn "Műveim" című művét összeollózta apu könyvtárából és sk beragaszgálta könyvébe. Én csak fogom Róna Péter szövegfoszlányát,…..
Aranka néni 2011.11.13 08:58:24
@magyar-magyar szótár: nem Roubin egy nagyon egyszerű közg. tényt fejt itt ki
ha te mint vállalkozó el akarod adni drágán a vackaidat, ahhoz emberek kellenek nagy tömegben , akik elég pénzzel, szabadidővel, és igénnyel kell, hogy rendelkezzenek ahhoz, hogy megvegyék
"A Worluk a magyar  zsurnálizmus AC/DC-je" /Vészamdár pica-pica/Ez az ingyenreklám helye:Szegény, kormányelnyomásra az indextől elüldözött agybancombos  bérmackó, Tóta,  újra "blogol", egyelőre a régi szisztem szerint az MSZP…..
Aranka néni 2011.09.14 16:31:49
@magyar-magyar szótár: és úrinőnek hány nickje van? :D
egyébként a zenekar és Dudi között tényleg nem sok a különbség
Bezzeg Ausztria!!! - Bezzeg az Únió!!! része. Gyönyörű kis állam, aminek rétjei nyáron is zöldelnek. Völgyeiben, a hegyek meredek oldalának peremein 300-400 éves tanyák, szerte.Bezzeg az Únió tagállamainak többsége még ezer évnél is öregebb, mégse abból él. Egy pillanatig…..
Aranka néni 2011.05.15 15:48:08
@Gyarmatidoktor: most olvastam, hogy az (amúgy tökéletesen giccses, számomra nézhetetlen:D) euroviziós dalfesztiválon egyedül a finnek szavaztak a magyar versenyzőnek sok pontot - akkor nem lehet, hoy mégis ők a rokonaink?

hvg.hu/velemeny/20110515_sebok_wolff_eurovizio
magyar-magyar szótár Tabán [LGT] 2011.04.26 04:06:00
a múltszázadban éltek emberek, akik számára az LGT tabáni koncertje volt az újév első napja ..
Aranka néni 2011.05.11 18:53:22
@Gyarmatidoktor: szia Pali:D
azt hiszem, itt sikerült valami olyan szalon- archaikus nyelvet használnod, amit még én sem értek:))
pica pica nekrológ 2011.05.07 19:49:42
 Mikoron a düledező lucretiai út mellett korhadó, öreg Levéltár erős tölgyfa kapujára rákerült a karvastag bronzlakat, s az ásatag Levéltáros maga alkotta készségével végleg kiköltözött a Határ vizeire, hogy napjait a gondtalan pecázásnak szentelje, sokakban…..
Aranka néni 2011.05.10 16:39:54
@vészmadár (pica pica): én szoktalak olvasni, csak nem szólok itt hozzá:)
magyar-magyar szótár rëakciós 2011.05.10 06:39:00
Annak ellenére, hogy a "Rákosi rendszer"-ről máig azokat a motívumokat szokás erősíteni, amik a "sztalini" voltát állítják be kontrasztként a lájtos "kádár" lenini-demokráciához képest, talán az volt a fő különbség, hogy ha a "Rákosi…..
Aranka néni 2011.05.10 16:38:21
@kchkscak: Irénke meg magassarkú cipőben és fehér ruhában.

az értelmiség problémája: mert nem értek egyet sokmindennel, dolgozzak szarul? vagy álljak be árkot ásni? Nyilván van egy szint, amire az ember azt mondja, ebben nem vesz részt, de hol a vonal? És ha nem vesz részt, akkor mit tehet? Elhúz délre?
magyar-magyar szótár kiseszdéesz 2011.05.09 08:27:00
Az LMP elnevezése a politika iránt semmiféle érdeklődést nem mutató diákságunk köreiben.Húsz éve a "budai presszókban okoskodó agyérelmeszesedéses nyug. gimn. tan"*-ok így becézték az akkor még [liberális] FIDESZ-t... *un. "kereszténykonzervatív…..