Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GrenAbla

0 bejegyzést írt és 324 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Horrornovellák Ötven év ébren 2020.07.18 18:45:16
Ez az írás több forrásból táplálkozik. Az alapszituáció megvilágosodásszerűen jött, mikor valamelyik este, a szomszéd szobában anyám félve/féltve rászólt apámra, hogy ne aludjon el. Apám mostanában valóban rengeteget alszik, és a szíve is…de a lényeg, hogy hirtelen előttem termett egy pár, akinek a…..
GrenAbla 2020.07.20 07:53:08
Recepciós vagyok a SCDP ügynökségen, ablaktalan kiskonyhában várom, hogy felforrjon a víz. Előttem papírdobozok, felmosóvödör, kávéfoltos mikró. Becsukom a szemem. A piros tűsarkú, amit kinéztem a Mammutban, kurva drága, de kell, kellene. Nem baj, kölcsönkérek Icától. Kinyitom a szemem. Poloska…..
GrenAbla 2020.01.18 16:46:51
Azt mondják az a lényeg, hogy azt csináld, amit szeretsz. Ez igaz, de az is igaz, hogy a megfelelő munkakörnyezetben teljesedik ki az egyén. Sokan hiszik azt, hogy aki otthon dolgozik az szerencsés, azonban ennek a környezetnek is megvannak a maga zavaró tényezői és kihívásai: hangoskodó vagy fúró…..
Ez a filmsorozat a tökéletes példa a filmcímek fordításának problémája. Az első film érkezésekor igaz nem gondoltuk hogy a film még további 2 nagysikerű folytatást is könyvelhet magának, így a forgalmazó rögtön az eredeti címet mely az Olympus Has Fallen (Olympus elesett) helyett egy teljesen új…..
Idén szeptemberben mutatják be Sylvester Stallone sorozatának ötödik, egyban utolsó részét. Cannesban bemutatták az 1982-es első Rambo film felújított változatát és nagy meglepetésre az új ötödik részből az első pár képkockát is megtekinthették a jelen lévők, amit egy szemfüles néző dokumentált is…..
- prokee - Madonna a postán 2017.09.07 11:44:06
Madonna vagyok, és megint a csomagom miatt telefonálok - mondta Madonna. Én meg már megmondtam magának, hogy ne velünk szórakozzon - válaszolta a csomagküldő szolgálat. Madonna on Twitter When you've been arguing with fed-ex all week that you really are Madonna and they still won't…..
GrenAbla 2019.05.29 12:36:53
Philip K. Dick a legvadabb álmában se gondolhatta, hogy az ő komplex, paranoid és gyakran lehangoló végkicsengésű írásait tömegfilmek alapjainak fogják használni. Miután az egyik novelláját igen sikeresen alakították át egy Schwarzenegger akciófilmmé, elkerülhetetlen volt, hogy mások is…..
Mik az esélyei annak a katonának, aki a döntő csata előtt nosztalgiázik? A kutya mindig túléli? Az a fránya autó pedig pont akkor nem akar indulni a horrorokban, amikor közeledik a baltás gyilkos. A tejössz blog összeszedte a legnagyobb filmes közhelyeket, avagy ami felrobbanhat, az fel is…..
GrenAbla 2019.01.31 12:16:08
A főgonosz a végső jelenetben nem egyszerűen pofán lövi / szíven szúrja / megfojtja a főhőst, hanem egy részletes, feltáró jellegű monológ formájában elmagyarázza / kifejti / megvilágítja, hogy mit miért csinált, mire mi volt az oka, és hogy most meg fogja ölni a hőst. Aztán ráfogja a pisztolyt, lövés dördül, de nem a hőhős hal meg, hanem a főgonosz, mert a monológot a főgonosz háta mögött illedelmesen ácsorogva hallgatta a főhős nője / barátja / addig bénázó beosztottja.

Egy horrorban az első ijesztés mindig kamu, mert csak a macska / patkány / törött faág adta a hangot. A másodikra már persze ott a rém, és kampec.

Az autók a poros földúton is csikorogva indulnak el / állnak meg.

Ha egy mellékszereplő köhint egyet a filmen, akkor hamarosan kórházba kerül / meghal. Ha a főhős köhög, akkor csak kórházba kerül. De ok nélkül senki sem köhög.

A főhős, tekintet nélkül a végzettségeire / tapasztalataira általában első ránézésre megmondja egy sebesülésről, hogy az gyógyítható-e, vagy perceken belül meghal az illető.

Ha az autós üldözés során az autók felhajtanak a járdára, akkor az ott található presszó / kávézó / étterem teraszáról mindenki időben fel tud állni és félre tud ugrani.

Az autós üldözések során minimum egy zöldséges standot és egy kartondoboz-halmot fel kell borítani a kocsival.

Az autós üldözéseknél a kukásautó mindig a megfelelő ütemben és sebességgel jön / áll keresztbe. Ha a főhős üldöz, még épp meg tud állni előtte, ha a gonosz üldöz, akkor nekirohan és felrobban.

Ha egy idegen városban üldöznek, rohanj ki az utcára, biztosan lesz ott egy kínai / vudu / mexikói / akármilyen felvonulás, ahol jól el tudsz vegyülni.

Ha erdőben üldöznek, és elbújsz egy fa mögé, akkor mindenképpen hátrálva lépj ki a fa mögül, mert mögötted lesz a rém.
Igen, mostanában sűrűbben voltak/vannak adások, és ezt köszönjétek I. Gyula pápának, aki időszámításunk szerint 350-ben be akart tartani az év végi pogány ünnepeknek, ezért elrendelte, hogy a Megváltó születésnapja december 25. legyen, hogy aztán az erről való megemlékezés összefonódjon ajándékozós…..
GrenAbla 2018.12.26 10:37:01
@FF: jajaja!
Palik László fogja vezetni a TV2 januárban induló új műsorát, az Exatlon Hungaryt, írja az Origo. Ez egy külföldről átvett formátum, amit sikerrel vetítettek Brazíliától az Egyesült Államokig.  Az Exatlon Hungaryban két csapat küzd egymással különböző akadálypályákon. Az egykori és jelenlegi…..
Hollik Kereszténydemokrata István lett az új kormányszóvivő – helyes tehát röviden áttekinteni, mi maradandót alkotott ő mindeddig, s mire is számíthatunk őkelmétől a jövőben...
GrenAbla 2018.11.26 19:11:51
@rallus: a tanárképzőre gondolsz, vagy a századvéges gittegyletre? :DDD
Mi is megírtuk, hogy Pedro Pascal, a Netflix Narcos című sorozatának egyik főszereplője, a Trónok harcában viszont csak fájdalmasan kevés időt eltöltő, chilei származású színész viszi majd a hátán a The Mandalorian című Star Wars-sorozatot, ami az első élőszereplős SW-széria lesz, és amit kizárólag…..
GrenAbla 2018.11.16 17:15:04
 Henry Cavill éppen Magyarországon van, ebből már könnyen össze lehetett rakni azt, hogy a Witcher című videojátékokból készült tévésorozat is itt készül. Na jó, de pontosan hogyan is fog kinézni Cavill ebben az egészben, mint Ríviai Geralt? A Netflix most megmutatta:..
GrenAbla 2018.10.31 19:01:50
Megint durván nyomja a Malév GH a budapesti reptéren. Egy náluk dolgozó alkalmazott is mesélt nekünk arról, hogy milyen bevételkényszer van, hogy emelik egy szolgáltatás díját lényegében a duplájára. Áprilisban volt egy posztunk, amely arról szólt, hogyan húzza le a Wizz…..
GrenAbla 2018.10.09 15:06:36
@Kánikula: valamiből szegény, állam csecsén lógó, évekótaveszteséges cégnek is élnie kell. :D
A Mészáros Lőrinc által felvásárolt Mediaworks összes megyei lapja megszavaztatta az olvasóit arról, hogy a Sargentini-jelentés szerintük, esetleg, talán, nem lehet-e, hogy Soros, Gyurcsány, a Sátán és a hazánkra irigykedve fenekedő többi gazemberek együttes műve. De sajnos akárhogy is igyekeztek,…..
Forrás: @lilmiquela instagram 2016-ban jelent meg Instagramon a 19 éves modell, Lil Miquela, aki sok más kortársához hasonlóan elindította influenceri karrierjét a szociális médiában. Mindezt akkora sikerrel, hogy ma már fotóin olyan divatházak ruháit viseli, mint a Prada, a Proenza Shouler, vagy a…..
GrenAbla 2018.09.18 19:50:25
A Kopaszi-gátra vitte ki a sajtót az RTL az őszi újdonságok bejelentéséhez, mármint szó szerint, vízitaxival, kettővel is menten, az egyikben Nádai Anikó, a másikban Puskás Peti fogadta az utasokat, de hálistennek nem ők kormányoztak. Ők csak műsort vezetnek majd, a Való Világ új szériáját, ami majd…..
Jogosan merülhet fel bennetek a kérdés, hogy miért is nincsenek számítógépek a gyűjteményben mikor ezek is életünk szerves részét képezték a 80-as években.Ezekkel bombáztuk le Moszkvát és törtük el a joystickeket a Daley Thompson Decatlonban.A 8 bites gépek hiányának elég prózai oka van, az anyagi…..
Ízek nyelvén Retek tzatziki 2018.06.14 16:52:20
Nyáron nem vágyom mindennap meleg ételre, vagy szívesen kombinálok egy szelet sült húst egy adag friss salátával. Ilyenkor az egyik legjobb program a kerti parti, közös grillezés, vagy egy otthoni közös sütögetés, ahol igazi terülj-terülj asztalkám van, mindenki hozza a jobbnál jobb pácolt húsokat,…..
 Ma egyik kedvenc olvasói posztom EVÖR fog következni - a tisztelt szerző, hácsé ráadásul le is buktatta magát, mert azonnal felismertük benne a profi alkotót. De erre a poszt után még visszatérünk :) A tipikus-modoros playmate  Huszonöt éves, nálunk ez az első…..
GrenAbla 2018.06.12 23:05:58
A Szerencsétlen "bocs, ez az első napom"   Tudom, legyünk emberek még vendégként is, bár nem könnyű (főleg nekem). Ugye nem vagyok benne a legbelső vendéglátós szakmai berkekben, ezért nem látom át, hogy jön létre az az állapot, amikor egy felszolgáló, kiszolgáló, büfés, vagy kávézós egyszerűen…..
Mi is tudjuk jól, hogy a legtöbb férfi irtózik a táskáktól, mert azt gondoljátok az csak a nőknek való. Szerintünk ez egyáltalán nincs így, de ha már táskát nem, legalább pénztárcát használjatok...
GrenAbla 2018.04.11 16:38:37
Ismét belemerülünk a hetvenes-nyolcvanas évek budapesti utcáinak forgatagába Ab van Donselaar képei segítségével. A válogatás apropójaként az akkor még közlekedő ikerkocsikat szeretném bemutatni. Ikerkocsi alatt olyan, forgalomban nem megbontható szerelvényt értek, melynek tagjai, azaz az egyes…..
GrenAbla 2018.04.03 23:20:59
Ha gyártottál már internetes tartalmat, akkor biztosan Te is beleütköztél abba a problémába, hogy minőségi, jogtiszta képeket találj az aktuális anyagodhoz. Sokszor rátalálunk a tökéletes képre, azonban hamar kiderül, hogy a fotó nem ingyenes, sőt a szolgáltató röpke havi 30-40 dolláros…..
GrenAbla 2018.01.31 23:38:43
A skandiáv mitológiában a görög és római mondákon nevelkedett közép-európaiaknak sok mindenen kikerekedhet a szeme. És igen, mondom ezt úgy, hogy mind tudjuk, hogy Zeusz hol hattyúként, hol bikaként egye-petyézett a szebbnél szebb halandókkal. Jó hír, az északiak soha se…..
GrenAbla 2017.12.10 23:37:48