Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bendzsi98

87 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még mindig nehezen ocsúdunk fel attól, amit az utóbbi napokban a biatlonosoknál láttunk Pjongcsangban...
Heti összefoglaló a pjongcsangi sífutószámokról...
A nők esetében pedig pontosan olyan érzésünk van, mintha a 2017-es világbajnokságon lennénk.....
Legalábbis nagyon így érezzük az első versenyszámokat követően.....
  Persze csak azok után, hogy a svédek adtak egy kijózanító pofont a válogatottnak a nyitónapon.....
  Vélhetően a biatlonosok hónapok óta ezzel a kérdéssel kelnek-fekszenek. Pjongcsangban eljön a valóság pillanata!  ..
Landolt az utolsó gép, összes sportolónk szerencsésen hazaért Rio de Janeiróból, végleg végéhez értek tehát a 2016. évi nyári olimpiai játékok. Kiválóságainkat ünnepi hangulatú ceremóniával fogadták a budapesti SYMA Rendezvényközpontban, mindenki megkapta a neki maximálisan járó köszöntést,…..
Mese Kozák Danutáról. A lányról, aki már 29 évesen beevezett a történelemkönyvekbe. 1987 telén látta meg a napvilágot egy kislány Budapesten… Na, jó bizonyára több kislány is született még azon a télen, de a mi mesénk egy egészen különleges lányról szól, akinek már neve sem szokványos, mégis…..
bendzsi98 2016.08.23 17:37:49
@tantum verde 3: Kritizálás felsőfokon, csak gratulálni tudok hozzá! :)
Végéhez értek az atlétikai számok, ezzel egyetemben végéhez ért a 2016-os olimpia. Volt minden a rekortán világában, mi szem s száj ingere: rekord rekord hátán, világcsúcsdöntés, öröm és bánat egyaránt jellemezte a mögöttünk hagyott tíz napot. Ami pedig minket illet: újfent úgy zárult egy ötkarikás…..
Első naptári hetének végéhez ért a 2016-os riói olimpia, ám sokak számára még csak most kezdődik. A sportok királynője, az atlétika versenyszámai rendre a legnépszerűbbek között szerepelnek az ötkarikás játékokon, a hagyomány kiváló összhangban ötvöződik a modern kor kiváló sportembereivel.…..
Az időfutamokkal máris végéhez értek az országúti kerékpározás versenyszámai, ami a riói olimpiát illeti. Miközben a néhány nappal ezelőtti mezőnycsaták a bátrak és szerencsések álmait igazolták, ezúttal a rutinos rókák értek fel a csúcsra: a hölgyeknél Kristin Armstrong, az uraknál - kisebb…..
A tények: Hosszú Katinka olimpiai rekorddal aranyérmes 200 vegyesen, Kenderesi Tamás egyéni csúccsal harmadik 200 pillangón, Cseh László favoritként ugyanitt hetedik, Gyurta Dániel fő számában, 200 mellen tizenhetedik. A részletek: alább! "Hú, ez szoros volt. De megvan!" - sóhajtunk fel így, nem…..
Még mindig Hosszú Katinkáról szól a fáma, ami a riói olimpiát és az úszást illeti: a 400 méter vegyesen világcsúcsot úszó klasszisunk a 100 hát fináléjának nem topfavoritként vágott neki, mégis emberfeletti produkcióval oktatta a világot. Avagy eddig kettőből kettőnél tart az Iron Lady!   Elállt…..
Nem éppen a mieink napja volt a második a 2016-os riói olimpián: versenyzőink sorra búcsúztak saját szakterületeiken. Több sporttörténelmi pillanatnak lehettünk ellenben szemtanúi: Koszovó cselgáncsban rögtön megszerezte fennállása első olimpiai aranyérmét, Novak Djokovic pedig idejekorán búcsúzott…..
Egészen frenetikusan kezdődött minden magyar számára úszás szempontjából (is) a 2016-os riói olimpia: Hosszú Katinka egészen lélegzetállító világcsúccsal ért fel a csúcsra 400 méter vegyesen! Érezhető volt, valljuk be. Az utóbbi, verseny előtti napok is Hosszú Katinkáról szóltak: hol azért, mert…..
Ijedtség ijedtség hátán, lövöldözés, esések, defektek, támadások, visszaesések, a végén pedig óriási harc a győzelemért: ez jellemezte a 2016-os riói olimpia első napjának egyik fő eseményét, a férfiak országúti kerékpáros mezőnyversenyét, ahol egy szimpatikus belga srác élete sikerét aratva íratta…..
Legyőzhető-e a legyőzhetetlen? – ezzel a kérdéssel lehet talán a legjobban aposztrofálni a 2016-os riói olimpia kosárlabdatornáját. A válasz valószínűleg a „nem” határán áll, azaz mind a hölgyeknél, mind az uraknál a Team USA az egyértelmű topfavorit, igaz, a trónkövetelőket nem szabad könnyelműen…..
bendzsi98 2016.08.06 01:00:41
@Márkaséf: Meglátjuk, legyen egy jó, szoros tornánk, spanyol győzelemmel! :)
bendzsi98 2016.08.04 23:14:08
@Márkaséf: A közelmúlt eredményei az amerikaiak egyértelmű tendenciáját mutatják, és itt nem a 2000-es olimpiára gondolunk. Külső szemlélőként, mindenféle hovatartozás nélkül róluk szól a válogatott kosárlabdázás, nem beszélhetünk mellé.
Rég nem látott sikereket, örömtől könnyes pillanatokat, nagy ünnepléseket várunk, és nagyon-nagyon bízhatunk abban, valami hasonlót kapunk vissza úszóinktól a 2016-os riói olimpián. Az egyik legjobban kedvelt "magyar sportágban" 37, alaposan felkészült versenyzőnk ugrik fejest a vízbe a…..
Egy terület, négy szakág, amely a riói olimpia egészét elejétől a végéig behálózza. A kerékpársport szerelmesei rendre megtalálják számításaikat az ötkarikás játékokon, legyen szó országútról, pályáról vagy technikás lejtmenetekről; ráadásul a sors sokszor felülmúlja a tudást, ez pedig valami olyan…..
Noha a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia magyar idő szerint hivatalosan csak szombat hajnalban kezdődik a nyitóceremóniával, valójában már az ünnepély előtt felsejlik az öt karika Dél-Amerika centrumának több városában. Augusztus 3-án a hölgyek, augusztus 4-én az urak számára már mérkőzéseket…..
Vasárnap véget ért a 103. Tour de France, melynek záróakkordjaként a Champs-Élysées-n a papírformának megfelelően bajnokká koronázták a legjobbat: Chris Froome pályafutása során harmadjára nyerte a világ legnagyobb kerékpáros körversenyét!  Ne siessünk előre, összefoglaló írásunkat kezdjük az…..
Második pihenőnapjához érkezett a 103. Tour de France! A kerekesekre négy brutális szakasz vár a párizsi pezsgőzés és fényűzés előtt, a "nemzetközi helyzet egyre fokozódik", a fáradt lábaknak szükségük van a regenerálódásra a finist megelőzően. Ezúttal a verseny harmadik hétvégéjének eseményeit…..
bendzsi98 2016.07.20 23:25:13
@Feri nagyapa: A cikk közzététele után jött a visszalépés, de legalább nemcsak az ő párizsi győzelmével lőttem mellé, hanem Mollemával is. :)
Az Alpok lába előtt jár a 103. Tour de France mezőnye. Az eddigi 11 szakasz során villogtak a sprinterek, sokat lebegett a kamerák előtt a világbajnoki trikó, láttuk az egy kilométeres kapu versenyzőkre omlását, nagy szökések sikeres végkimenetelét: magyarul nem unatkozik a karaván. Ami pedig az…..
Beigazolódott a papírforma a 130. wimbledoni nyílt teniszbajnokság utolsó versenynapján: a férfi egyes döntőjében Andy Murray magabiztos játékkal, három szettben múlta felül Milos Raonicot, így élete harmadik Grand Slam-győzelmét ünnepelheti. A skót lovag újfent felült trónjára!  A női egyes,…..
Ha előző összefoglaló írásunkban úgy fogalmaztunk, végéhez ér a 2016-os, 130. wimbledoni nyílt teniszbajnokság, mostanra már valóban a célvonal előtt néhány centivel vagyunk. Kialakult ugyanis a döntő párosítása, melynek egyik résztvevője a várakozásoknak megfelelően a roppantul magabiztosan…..