Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dor B. Zoltán

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Név:Apród borozó-söröző (étterem)Cím:Budapest VI. ker., Szondi u. 17.Nyitvatartás:07-22Csapolt:Soproni 230 FtHelyiség, kat.:Nem egy nagy hely, de van pár asztal azért. Hát ez se egy fényűző étterem... :) Nyilván kocsmának és játékteremnek használják. Amúgy van konyha…..
FuraTermék Blog Mini kuka 2018.07.27 09:39:40
Miután a címben sikeresen ellőttük a poént, nem maradt más hátra, mint felfedezni a miniatürizált hulladéktároló edények világát - csapjunk hát bele a közepébe!..
MovieCops ÁRVÁCSKA 2019.02.04 06:00:00
A családi legenda szerint édesapámtól örököltem a filmek iránti vonzódásomat, mert fiatalkorában ő járt gyakran moziba, és sokat tudott az akkori hazai és külföldi sztárokról. Gyerekkoromból természetesen elsősorban a szocialista országokból importált mesefilmekre emlékszem, mint például a…..
A tekintélyes professzor, hű szolgálófiúja és egy macsó bálnavadász egy balul sikerült kutatóexpedíció eredményeként egy rejtélyes tenger alatti acélrúd fogságába kerül, egy nagy csapat ismeretlen hovatartozású, izmos matrózzal körülvéve. A professzor a kezdeti sokk után egyre szorosabb kapcsolatba…..
„A mindennapi élet csodái nagyon izgalmasak – írja munkásságáról Robert Doisneau – nincs az a filmrendező, aki olyat tudna alkotni, mint amilyenek az utcán található váratlan dolgok.”Doisneau - az egyik legnagyobb francia fotográfus - születésének századik évfordulója…..
A Pin Up Girlöket tartalmazó römikártyás bejegyzésnél kaptam egy érdekes levelet, amiben egy hasonló régi kártyát ajánlott a figyelmembe a tulajdonosa.Nagy Gál Józsefnek a nagyon mulatságos nevet viselő Vaskalap kártya van a birtokában, ami egy párkeresős  pakli. Szerencsére bescannelte a lapokat,…..
Haragos zeneszerzők, bezárt bérház-kapuk és kórházban végződő pályafutások szegélyezték a verklisek életét, az emberek azonban rajongtak értük...
Dor B. Zoltán 2018.01.10 06:28:48
Egy újabb adag Jucikával jelezzük, hogy a blog még él és mozog. A képsorok egy részét Vörös Éduának köszönhetjük. Mindegyik a Ludas Matyiban jelent meg 1962-ben, szerzőjük Pusztai Pál...
Gyanakvó vagyok a túlhájpolt internetes trendekkel szemben. Emlékszem mikor emberek bármit, tényleg bármit megtettek volna, hogy tesztelési fázisban hozzájussanak egy Google Buzz (vagy az a Wave volt?) meghívóhoz. Egy év után - vitathatatlanul jogosan - megbukott mindkettő, de a MySpace részvények…..
Dor B. Zoltán 2017.12.08 16:02:58
A ősgyerekeket az evolúció arra programozta, hogy ne egyenek meg új dolgokat, nehogy gyűjtögetés közben megmérgezzék magukat mindenféle ismeretlen terméssel és állattal. Az ősszülők nem stresszeltek a válogatósságon, mert a legtöbb gyerek az éhhalál előtt mégis betolta a vadkörtét vagy a…..
Tavasszal derült ki, hogy a cseh, a szlovák, az osztrák és a magyar közmédia közösen készít minisorozatot az európai történelem egyik legjelentősebb uralkodójáról, Mária Teréziáról. A forgatás a Csehországban található Kromerzsízsben vette kezdetét, majd utána Pozsonyban, Bécsben és Toszkánában is…..
„Ha Ön házasságban él, két ember legkülönlegesebb kötelékét választotta. A házasság néha a tökéletes öröm mámorát jelenti, máskor inkább gyógyíthatatlan betegségnek tűnik. Egy-egy hosszabb ideje tartó házasság bejárja a két pólus közti teljes érzelmi skálát.” (Gary Chapman) A tél hosszas vergődését…..
Dor B. Zoltán 2017.04.03 07:56:03
@Burgermeister: Úgy tűnik, embere válogatja. Nálunk a házasság 35. évében is működnek. :-)
Naked Maria Dreamgirl 2017.02.28 10:21:44
Dor B. Zoltán 2017.03.02 14:03:16
Az idei nyáron elkövetett csatangolásaink sorában Nyíregyháza nagyon jó kiindulópontnak bizonyult. Akár vonatok után indultunk, akár a tájat akartuk megismerni, mindig akadt bőven látni, és felfedezni való a környéken. Vagy egy kicsit távolabb. A már említett térképen szerepelt egy határ széli vár,…..
  A nagy múltú gödöllői Karácsonyház csapatával csakúgy, ahogy minden évben idén is ellátogatottunk a kedvenc hazai üvegdísz manufaktúránkba hogy egyedi, kézzel festett gömbdíszeket rendeljünk saját elképzeléseink szerint. Így néz ki egy "nyers" üveggömb itt éppen…..
Barna hajú lányok Veselin 2015.10.08 05:18:00
Jelölj, nevezz, szavazz! Keressük a legszebb barnahajú lányt! Részletek: browhair.blog.hu/2015/09/20/miss_brunette ..
Dor B. Zoltán 2015.10.10 14:07:27
HamPLÓ Nosztalgia főcímek 2015.09.22 16:00:00
Nem várt elfoglaltság miatt (ti. lusta voltam előre megírni a bejegyzéseket, inkább mással foglaltam el magam) most valami mással kell kitöltenem ezt a hetet, mint amivel eredetileg szerettem volna: Na nem kell félni, odáig nem fajulnak a dolgok, hogy tornáztassalak benneteket -…..
Dor B. Zoltán 2015.09.23 16:31:02
@Hamster: Valami dereng nekem is, talán Szerednyei Béla? Nem esküszöm meg rá...
Különben ez tényleg érdekes, generációs különbség :-)
Nekem pl a Misi Mókus kalandjai Róna Emy rajzaival az igazi, a Foky Ottó-féle illusztrációtól kiütést kapok, de van, aki azzal ismerte meg TJJ kedves meséjét, és elképzelni sem tudja mással.
Néhai nagyapámnak, ha azt mondtuk: Kabos, ő Kabos Gyulára gondolt, ha apámnak azt mondom: Kabos, neki a "kis" Kabos, a "vörös" Kabos, Kabos László jut eszébe.
Lehetne a sort folytatni sokáig. :-)
..
Dor B. Zoltán 2015.09.06 21:02:10
Nem szokásom könnyeket ontani egy színész halála miatt (búslakodni szoktam, ha olyanról van szó, akit kedvelek, természetesen), ritkán érint meg annyira egy ilyen veszteség, mint most, Pierre Brice halálakor. Sokáig nem tudtam abbahagyni a zokogást, mert ő nem egy színész volt a…..
..
Dor B. Zoltán 2015.05.17 23:04:22
Külföldön már évek óta kapni, a magyar drogériák polcaira azonban csak mostanában került fel az ún. PISILŐ TÖLCSÉR Tény, hogy a találmány kissé bizarr, azonban sok nő életét könnyítheti meg. Nem kell sokáig gondolkodni, hol is lehet rá leginkább szükség; egy…..
Dor B. Zoltán 2015.05.11 09:45:05
@Advanced Flight: Megerősítem. Az ötvenes évek végén a rákoskeresztúri piacon magam is láttam, ahogy a sokszoknyás tót parasztasszony csak odébb lépett kettőt a csatornanyílás fölé, kis terpeszbe állt, és eleresztette. Én meg kisfiúként csak néztem ki a fejemből :-)
  Amikor februárban Budapest titokzatos legendáiról írtam, a listámon eredetileg a város eltűnt szobrai is szerepeltek, köztük a régi nullás kilométerkő. Mindent egyszerre képtelenség bemutatni. A nullás kilométert megjelenítő szobrok története pedig éppen elég izgalmas ahhoz, hogy önálló…..
Dor B. Zoltán 2015.05.01 07:59:50
@pucros: És ettől még univerzálisabb jelkép. :-)
Olvasónk metrózott jeggyel és egy háromévessel, mégis elhangzott a címbeli mondat egy ellenőr szájából. Mekkora primkóság kell már ehhez. Tisztelt BKK!  2014.12.11-én 13:05 –kor utaztam a 3 éves kislányommal az M4-es metrón. Kelenföldön szálltunk fel és a Nyugati tér…..
Dor B. Zoltán 2014.12.16 15:43:34
@Manyecska /kűdtem levélt!/: Kéne csengőhangnak? :-D