Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grelda

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A böngészés, szörfözés a neten mindennapjaink része. Ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabban és legkényelmesebben töltsük időnket a világhálón, ki kell választanunk egyet a különböző webböngészők közül. De vajon melyik a legjobb, leggyorsabb, legmegbízhatóbb? Google…..
A Google 2013-ra tervezi piacra dobni az okostelefon alapú Project Glass találmányát, azaz a Google-szemüveget, amin keresztül kiterjesztetten láthatjuk a valóságot. A szemüveg lehetővé teszi, hogy a szemünk a látottaknál többet is érzékelhessen, olyan plusz információkat is,…..
Eljött annak az ideje, hogy a bevásárlókosarunk házhoz jöjjön. Tavaly nyáron Koreában megnyílt az első virtuálisnak is mondható szupermarket, új távlatokat nyitva a fogyasztói társadalom számára. Mennyivel kényelmesebb lenne és mennyi időt lehetne azzal megtakarítani, ha…..
Autóban, vezetés közben telefonálni úgy, hogy a kezünkben tarjuk az eszközt, nem csupán veszélyes, de büntetendő is, ezzel – úgy tűnik – mindenki tisztában van. Újabb kutatások arra is rávilágítottak, hogy a telefon kihangosítójának a használata sem a legjobb…..
Technikai eszközök és újítások jelennek meg mindenhol: a munkahelyen, az otthonunkban, az üzletekben. Segítenek spórolni az időn, kényelmessé teszik az életünket, ezért is szeretjük őket. Nem mindenki vesz azonban egyaránt az újdonságok bőséges kosarából, a technikai…..
Az idő eljár minden felett: rég kimentek a divatból a hangkazetták, videokazetták. A lejátszóik is eltűntek, és most úgy fest, hogy a CD-k kora is lejárt. A legfrissebb hírek szerint a nagyobb cégek is leállnak a közeljövőben a Compact Discek gyártásával, a jövő az újabb…..
Kezdeti lelkesedés és nagy érdeklődés, napi több óra facebookozás, aktív posztolás. Naponta körülbelül 500 ezer új felhasználót regisztrálnak, azonban egyúttal el is tűnnek régi felhasználók. A tervezett egy milliárd regisztráltat 2012 márciusára, azaz erre a hónapra…..
Szinte bármi és bárhol elérhetővé válik már vezetékes kapcsolat nélkül: telefon, laptop, televízió, minden kiegészítő eszköz, például az egér vagy a billentyűzet. A vezetékes telefont lassan a múzeumba vonul. A hagyományos asztali PC-ket kiszorítják a laptopok, tabletek, a…..
A kód már több mint 17 éve létezik, mégsem olyan ismert, mint vonalas társa. A vonalkódra emlékeztetően fekete-fehér színben, kis alakzatok rendezetlennek tűnő halmaza látható ma már szinte mindenütt: újságokon, plakátokon, hirdetésekben és cikkek végén, játékokon,…..
Az Apple cég a mobilpiacon az iPhonenal, a zenelejátszók piacán az iPod-dal, a számítógépek között pedig az iMac és iPad termékeivel messze magasan az elsők és legjobbak között található. Nincs fogyóban az innovációs kedv az Apple-nél: a tervek szerint 2012 szeptemberéig új…..
Facebook, iWiW, myVIP, MySpace, Twitter, Barátikör.hu, Milgram – a közösségi oldalak nagy számban vannak jelen, választani is nehéz. Melyik a legérdekesebb, a legtöbb lehetőséget nyújtó, adatvédelmi szempontból melyik a legbiztonságosabb, barátaink hol regisztráltak már?…..
Új fejezet kezdődik a könyvek publikálásának történelmében . A hagyományos könyvkiadás procedúrája a technika és az internet nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően megváltozott. A kész kézirat kiadásához nem feltétlenül kell kiadókat keresni, támogatók után járni,…..
Nincs határa a képzeletnek és a lehetőségeknek. Minden, ami nem volt, ma elérhetőnek tetszik. Részt vehetsz egy fesztiválon, másként, mint korábban, megnézhetsz más városokat, mintha te is ott állnál a város legmagasabb pontján. A legújabb BMW-t is megismerheted kívülről és…..
Ismét itt egy figyelemre méltó jóslat. „2012 lesz a mobilfizetés éve, Magyarországon is.” - mondta a közelmúltban Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója. Amerikában nemrég startolt a Google Wallet fizetési rendszer, amelynek mintájára hazánkban a…..
Az orvosnak nem kell feltétlenül személyesen találkoznia a beteggel ahhoz, hogy diagnózist állítson fel, s a kezelés is történhet úgy, hogy a páciens nincs a kezelőjével egy helyen. Egyáltalán nem ritkaság ez az internetes alkalmazásokat intenzíven használó országokban.…..
Ára van annak, ha a virtuális közösségek sajátos szokásaihoz és elvárásaihoz vakon alkalmazkodunk. A digitális szleng, az idegen szavak, a rövidítések felelőtlen használóinak, az igénytelenül megfogalmazott, csúf mondatokban kommunikálóknak az önkifejező képessége és…..
Nincs távolság és nincs idő – nanotérben élünk. Nem számít, hány ezer kilométer választ el két embert, a kapcsolat létrejöhet közöttük egy szemvillanás alatt, anélkül, hogy egy lépést is tennének. Folyamatosan kommunikálunk, aktívak vagyunk, információkat és…..
Elgondolkodott-e már azon, hogy milyen lenne az élete számítógép nélkül? Ha nem csupán egy kattintásba kerülne kapcsolatba lépni az ismerősökkel, ha nem interneten keresztül bankolna, ha a leveleket nem billentyűzeten pötyögné, hanem kézzel írná? Megszoktuk,…..
Egyre többen szörföznek vezeték nélküli hálózaton, wifin – fütyülve a veszélyekre és a kockázatokra. És olykor arra is, hogy törvényt szegnek, amikor potyáznak mások hálózatán.Az internetezők nagyobb része használta már mások vezeték nélküli hálózatát, fizetés…..
A felsőoktatásban használatos szoftver, a Neptun megkönnyíti a hallgatók mindennapjait és sok felesleges, adminisztrációs papírmunkától menti meg őket. A rendszer azonban nem tökéletes.Azok az idők már elmúltak, amikor még a vizsgákra úgy jelentkezhettünk, hogy a tanszék…..
Észrevétlenül férkőztek be mindennapjainkba és megváltoztatják mindennapi kommunikációnkat. A közösségi portálok, a Facebook, az iWiW, a Twitter, adnak, de el is vehetnek.A közösségi portálokon könnyedén és gyorsan társaloghatunk ismerőseinkkel, üzletfeleinkkel. Megoszthatjuk…..