Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wat66

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1980-as évek. Az egykori RUC (északír brit rendőrség) tagja egy darts-nyíllal a nyakában egy zavargás során..
Nem olyan régen beszélgettem egy barátommal a férfi öltözködésről. Én személy szerint elég sokat utazom a városban és azt látom, hogy a legtöbb férfi nem ad a megjelenésére. Vicces megfigyelni, hogy a legtöbb jól öltözött férfi vagy a barátnője hatására öltözködik jól vagy egy multinál dolgozik,…..
wat66 2017.05.24 14:02:54
Egy pár éve írta valaki, hogy a magyar férfiak fele terepszínű gyakorlóban jár. Az igénytelenségnek vannak történelmi okai is. 1990-ig a kék munkásruha-svájcisapka kombó volt a normál, mert gyári munkahelyet jelképezett. A gyáripar eltűnésével a katonai gyakorló lett a menő, mert a biztonsági őr stb. állásra utalt. Akkoriban a "független" személyek suhogós joggingban jártak, hogy a fizikai munkának még a látszatát is kerüljék, míg a "vállalkozók" lila öltönyben, fehér makkoscipővel. Na, ennek a kornak is vége. A cikkírónak alapvetően igaza van, nem pénzkérdés az igényes öltözködés. Annyi árleszállítás, meg otulet van vidéken is, hogy döntés kérdése, a ruhára elkerülhetelnül kiadni muszáj pénzt a kínai áruházban költöm el, vagy az előbbiekben. Meg még annyit, hogy amíg nincs elfogadható felsőközéposztály, aki a férfimintát is szolgáltatná, helyettük csak fekete öltönyös szélhámosok (politikusok stb.) vannak, meg amíg a magyar társadalom egyharmada a létminimum alatt él (tehát a Maslow-piramisnak alsó szeletét érzi a vállára nehezedni ), addig e téren sok jóra ne számítsunk. Az értelmiség szűk réteg máig is, régen is az volt, és az elmúlt hetven évben a hatalmon lévők mindig gerjesztették a társadalomban az értelmiségiek elleni gyűlöletet. Így sajnos emiatt ők sem tölthetik be a minta szerepét öltözködésben, viselkedésben.
Az egyik világmárkánk volt A budapesti ORION gyár története I. rész A budapesti ORION gyár története az Osztrák-Magyar Monarchiában, a XIX. században kezdődött. A cégtörténeti kiadványok csak magyar szempontból világítják meg e nagynevű vállalat múltját. E cikk szerzője megpróbált kutatásai…..