Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FISZinfo

50 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vedd elő a fiókban bujkáló kötetterved, és küldd be a Fiatal Írók Szövetsége alkotói pályázatára június 15-éig! A pályázat nyerteseinek köteteit kiadjuk, és meghívást kapnak nyári irodalmi táborunkba is. Felhívás A Fiatal Írók Szövetsége alkotói pályázata A…..
Időpont: 2014. október 9.Helyszíne: FISZ-iroda, 1062 Budapest, Bajza utca 18.Levezető elnök: Szőllőssy Balázs (egyhangú)Jegyzőkönyv-vezető: Antal Nikolett (egyhangú) Jelen vannak: Antal Nikolett, Varga Betti, Mészáros Márton, Neszlár Sándor, Szőllőssy Balázs elnökségi tagok…..
Időpont: 2014. február 4.Helyszíne: FISZ-iroda, 1062 Budapest, Bajza utca 18.Levezető elnök: Mészáros Márton (egyhangú)Jegyzőkönyv-vezető: Szőllőssy Balázs (egyhangú)Jelen vannak: Antal Nikolett, Varga Betti, Neszlár Sándor, Mészáros Márton, Kollár Árpád, Szőllőssy Balázs…..
Érdekel az irodalom? Írsz te is? Ha a kérdésekre igen a válaszod, gyere el a II. FISZ Irodalmi Táborba! Találkozz fiatal írókkal, költőkkel, műfordítókkal, szerkesztőkkel határon innen és határon túlról, a műhelyekben és a felolvasásokon mutasd meg, mit és hogyan írsz –…..
  Az évek óta 15 éves Fiatal Írók Szövetsége valójában idén ünnepli 15. Születésnapját. Ennek örömére az idei ünnepi könyvhétre számos érdekes programmal és születésnapi (after)partyval készülünk. Kérünk, ünnepelj velünk és partnereinkkel a könyvek…..
Irodalmi városnéző túrával, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és kötetlen, zenével aláfestett felolvasásokkal várja az érdeklődőket az idén 15 éves Fiatal Írók Szövetsége az Ünnepi Könyvhéten. Hogyan teremthet közösséget a könyv…..
  A 84. Ünnepi Könyvhéten a Vörösmarty téren, a Fiatal Írók Szövetsége standjánál dedikálnak azok a szerzőink, akik friss kötettel jelentkeztek a könyvünnepre. Szeretettel várunk Benneteket is. A FISZ könyveit a helyszínen kedvezménnyel vásárolhatjátok meg! A…..
  A FISZ és az Imagine Budapest által közösen szervezett irodalmi séta a 2012-es Könyvhét egyik legnépszerűbb rendezvénye volt.  A jegyek jelentős része már a meghirdetés pillanatában elfogyott, ezért a 2013-as Könyvhéten újabb 60 érdeklődő vehet majd részt…..
  A 2013-as Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Korpa Tamás: Egy híd térfogatáról című verskötete, a FISZ gondozásában. A kötetpremierre június 5-én 20:00 órától kerül sor, a Lumen Kávézóban, meglepetésekkel, A könyv alternatív útjai című kerekasztal-beszélgetést…..
  Hogyan teremthet közösséget a könyv napjainkban? Milyen alternatív csatornákon, kalandos utakon juthat el egy-egy mű olvasótól olvasóig? Milyen kísérletek vannak erre ma Magyarországon? Mennyire eredményes a közösségi könyvcserebere vagy épp a könyvsikerek…..
    A 2013-as Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Balázs K. Attila kisregénye, A zöld fotel lakója. Balázs K. Attila 1973-ben született Baróton, jelenleg Székelykeresztúron él. Előző kötete, a Vizuáliák (versek) 2009-ben jelent meg. A kötetszerkesztője, Zsidó Ferenc így…..
  A 84. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Csík Mónika Hattyúnyakú c. verseskötete a FISZ Hortus Conclusus könyvsorozatában, a vajdasági zEtna Könyvkiadóval közös gondozásban. Csík Mónika vajdasági Magyar Szó napilap munkatársa és a Sikoly irodalmi és művészeti folyóirat…..
Pál Dániel Levente harmadik könyve a Fiatal Írók Szövetsége Hortus Conclusus sorozatának 28. darabjaként jelenik meg. Szálinger Balázs így ír a kötetről: "Az ember egy szerelem romjaira teszi az egyik lábát, aztán az egyensúlyra ügyelve óvatosan felhúzza a másikat is.…..
Helyszín: Vének, Aranykert Tábor Időpont: 2012. augusztus 30-szeptember 2. Téma: Kortárs próza   A Fiatal Írók Szövetsége és a Hermaion Irodalmi Társaság negyedik alkalommal rendezi meg…..
A táborba való jelentkezést a jelentkezési lap kitöltésével lehet benyújtani a fisz.tabor@gmail.com  e-mailcímre. A jelentkezési lap ide kattintva tölthető le: I. Nemzetközi FISZ Tábor_jelentkezési lap.doc...
Vár az I. Nemzetközi FISZ Irodalmi Tábor! (2012. július 18. – 22., Visegrád)   Érdekel az irodalom? Írsz te is? Ha a kérdésekre igen a válaszod, gyere el az I. FISZ Nemzetközi Táborba! Találkozz fiatal írókkal, költőkkel, műfordítókkal, szerkesztőkkel határon innen és…..
Érdekel az irodalom? Írsz te is?Ha a kérdésekre igen a válaszod, gyere el az I. FISZ Nemzetközi Nyári Táborba! Találkozz fiatal írókkal, költőkkel, műfordítókkal, szerkesztőkkel határon innen és határon túlról, a műhelyekben és a felolvasásokon mutasd meg, mit és hogyan…..
A FISZ és a Púder Bárszínház bemutatja: PRÓZARÁZÁS- Irodalmi csendesülős fiatal prózistákkal - A Prózarázás című sorozatban a fiatalabb korosztályhoz tartozó prózistákat lát vendégül a házigazda, Falvai Mátyás. Azért prózaírókat, mert a líraközpontú hazai…..
A FISZ és a Púder Bárszínház bemutatja: PRÓZARÁZÁS- Irodalmi csendesülős fiatal prózistákkal - A Prózarázás című sorozatban a fiatalabb korosztályhoz tartozó prózistákat lát vendégül a házigazda, Falvai Mátyás. Azért prózaírókat, mert a líraközpontú hazai…..
A FISZ és a Púder Bárszínház bemutatja:   PRÓZARÁZÁS - Irodalmi csendesülős fiatal prózistákkal -   A Prózarázás című sorozatban a fiatalabb korosztályhoz tartozó prózistákat lát vendégül a házigazda, Falvai Mátyás. Azért prózaírókat, mert a líraközpontú…..
JÓZSEF ATTILA-DÍJ Bánki Éva, íróBengi László, irodalomtörténészBöndör Pál, költőElekes Dóra, műfordítóFenyvesi Ottó, költő, szerkesztő, képzőművészGyőrffy Ákos, költőHansági Ágnes, irodalomtörténészKarácsonyi Zsolt, költő, íróKiss László, prózaíró,…..
Március 13-án indul útjára új irodalmi sorozatunk az újonnan nyílt Púder Bárszínházban (1092 Budapest, Ráday u. 8., www.puderbar.hu). A házigazda, Falvai Mátyás hét, a fiatalabb korosztályhoz tartozó prózaíróval beszélget alkalomról alkalomra, így: Szabó Tibor Benjáminnal,…..
            Szeretettel meghívjuk Farkas Wellmann Éva Az itt az ottal és Lövétei Lázár László Zöld c. verseskötetének közös bemutatójára. Mindkét kötet az Erdélyi Híradó és a Fiatal Írók Szövetsége…..