Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1enes

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfél bepróbált egy kézműves terméket, amit vélhetőleg illuminált állapotban fejlesztett a feltalálója. A hazavitt szárított paprika fülbevalónak teljességgel használhatatlannak bizonyult, hiszen az előtt szétesett, hogy kijutott volna a szabadba. Mindenesetre még így is…..
Hogyan drágul az olcsónak hirdetett jogosítvány, miért kötelező a pótóra, és miért fontos, hogy elnyerjük a vizsgabiztos bizalmát? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
1enes 2012.02.15 07:41:44
Találtam egy jegyzetet az egyik autósiskola Facebook oldalán. Érdemes elolvasni.

A Közlekedési Hatóság 2,5 órát javasol a forgalmi oktatásra.
"Tény: "B" kategóriában a hatóság által előírt minimális óraszám 30 vezetési óra.

Tény: A hatóság szigorúan előírja, hogy a 30 órán belül, hol és mennyi időt kell eltöltenie a tanulónak.

Következtetés a "számok nem hazudnak" elv alapján.
Kiindulás 30 óra.

Alapoktatás: A tanpályán kötelező eltölteni 9 órát, ahol mindenki megtanulhatja az elindulást, megállást, csúsztatást, kormányzást, fékezést, tolatást, stb.

Főoktatás:

Marad: 21 óra a kötelezően előírt főoktatásra, azaz a forgalmi vezetésre.

Ebből, levezetésre kerül 2 óra, melyeket éjszaka kell teljesíteni.

Marad: 19 óra

Országúti vezetés gyakorlására 4 órát kell szánni.

Marad: 15 óra

A forgalmi vizsgára 1 óra áll rendelkezésre.

Marad: 14 óra

Az új szabályok szerint, 9 feladatot (régen, ezekből volt a rutin vizsga a tanpályán) már a városban kell teljesíteni, tehát célszerű az autók között gyakorolni a parkolásokat és a megfordulásokat. Összességében 1 feladat megtanulása, gyakorlása, 1 órát vesz igénybe. Azaz, 9 feladat az 9 óra! (Megjegyezném, hogy ezek a feladatok az életszerűségtől oly messze vannak, mint a keszegnek a Himalája csúcsa, de ez a jegyzet nem ezért íródott.) Tehát,

Marad: 5 óra

Idén, bevezettek egy új vezetési kartont, melyet kicsit bonyolult kitölteni. Óra elején és végén is adminisztrálni kell egy sereg adatot, melyet óra elején és végén is alá kell írni a tanulónak. Természetesen a következő vezetési időpontot is egyeztetni kell a tanulóval. Gondolom, mindenkinek egyértelmű, hogy - mindez - nem az oktató szünetéből fogja elvenni az időt. Óránként 5 percet bátorkodtam szánni erre a tevékenységre. 30 X 5= 150 perc=2,5 óra

Marad: 2,5 óra

Nem kommentálnám a gondolataimat, hogy ez mire elég!!!!!"