Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dendrimer

2 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalábbis a TIME magazin szerint:A körülmetéléssel megelőzhető a HIV fertőzés: afrikai országokban ennek fontos következménye lehet.Az áttétes mellrákok szűrése: erről hamarosan külön posztot írok.A madárinfluenza elleni első humán vakcina: szó sem esik hazánk…..
MedIQ Morbid anatómiai múzeum 2007.12.13 16:50:00
Ez a brüsszeli múzeum sajátságos oldaláról mutatja be az orvoslást. A régi módszerek, terápiák ismeretében talán majd jobban értékeljük napjaink vívmányait:..
Dendrimer Blog Who will win? 2007.12.09 15:50:07
There are two applicants for the management rights of the Markoth Ferenc County Hospital. HospInvest Co. and City of Eger.What do you think who will win?..
Ezeket a híreket, videókat találtam érdekesnek az elmúlt néhány nap terméséből válogatva: Magyar metakeresők a weben: A Figyelő a metakeresőkről írt, melyben megemlítette a Dokim.hu egészségügyi és az Orvosoknak.hu orvosi keresőket is. "Viselhetsz" egy…..
MedIQ Robotpáciens fogászoknak! 2007.12.01 11:01:22
A japánok leleményességére és anyagi forrásaikra nem lehet szavakat találni. A következő robotpácienst a 2007 International Robot Exhibition eseményen mutattak be Tokióban.A szája tele van szenzorokkal, így ha a fogászhallgató hibát vét, a robot grimaszol és azt mondja, ez fáj.…..
Egy ideje megfogalmazódott bennem a vágy, a programozás iránt. Az oskolában magas szinten műveltük a semmit, azaz az office csomagot, mellé pedig némi pascal-t. Talán így 4. középben, a nagykorúság küszöbén állva többre vágyik az ember, mint borlandék pascal-ja, ezért vettem a…..
Amikor az ember már azt hinné, hogy minden bőrt lehúztunk erről a virtuális sebész témáról, akkor jön egy újabb darab. Az Edheads oldalán bárki sebésszé válhat és elvégezhet egy csípőprotézis-műtétet. Kapunk instrukciókat a páciens felvételével, a műtét elvégzésével…..
Írtam már a HopeLab Re-Mission nevű videójátékáról, melyet kifejezetten leukémiával küzdő gyermekeknek készítettek. Egy Roxxi nevű karakterrel a test véráramában kalandozunk, és meghatározott gyógyszermolekulákkal, antibiotikumokkal pusztítjuk a rákos sejteket és…..
Azért, mert ma nem ritkán ilyen a gyógyszerelés (főleg az antidepresszánsok esetén): Pedig valami ilyesminek kellene lennie:Breaking News: A személyre szabott genetika megérkezett!Személyre szabott genetika: Kérdések és VálaszokMit jelent a személyre szabott orvoslás?Mérföldkő: a…..
HamPLÓ Haladék a vicinálisoknak 2007.11.20 18:40:00
Haladékot kaptak a mellékvonalak, talán tavaszig, talán tovább:"Most megmarad az összes mellékvonal: 12 vonalon busszal is lehet majd utazni, 26-on üzemeltetőket keresnek" / Index /Persze nem is merem feltételezni, hogy ez egy racionális  döntés volt amiatt, hogy…..
MedIQ DNS a hálószobában 2007.11.20 18:40:00
A személyre szabott genetika vívmányait máris meglovagolják bizonyos cégek. Ezek közé tartozik a DNA11, mely a következő, szokatlan szolgáltatást kínálja. Megrendeljük a csomagukat, mely tartalmaz egy csövet, amibe a szájnyálkahártyánkból kell kis mintát adnunk és…..
Éppen most ért véget a 23andMe személyre szabott genetikával foglalkozó cég élő webcastje, melyet volt szerencsém végighallgatni. A hír igaz: a 23andMe megkezdte működését és fogadja az első mintákat. Miről is van szó?Szeretném tudni, hogy genetikai kódom alapján milyen…..
dendrimer 2007.11.20 00:35:15
dendrimer 2007.11.20 00:50:48
"Ennek a személyre szabott genetikának kb. annyi köze van így az igazi orvosláshoz mint a mellnagyobbító plasztikai műtéteknek."

Most majdnem személyeskedtem...


Ezért írtam bele, hogy "így":A kapcsolat ott van a kettő között, hogy mellnagyobbítás is (új)gazdag hóbort és egy jó ideig a sz.sz.g. is az lesz.


Ja és még valami: Azt gondolhatod, hogy az újítást ellenzem. Pedig fejlesztési eredményként tényleg nagyszerű, csak igazából messze vagyunk még a szenzációtól.


Majd akkor lesz ebből szenzáció, ha legalább minden egyetem lesz ilyen labor és a krónikus betegségben szenvedőket le lehet szűrni tb-számlára, hogy a legmegfelelőbb gyógyszerre lehessen őket beállítani és felfedjük a betegségüket tovább súlyosbító potenciálisan meglevő addig ismeretlen rizikófaktoraikat. Ezt már most is meg lehetne valósítani, hiszen a technika itt van már egy ideje, inkább csak a komcepció az ami új, csak hát fedezet nincs rá.

Egyébként az egész eü-t meg annak a mostni állítólagos reformját nem értem, mert még most is ott tartunk, hogy kezelésekre költünk el egy csomót a tb-ből, ahelyett hogy a preventív szemléletet igyekeznénk erősíteni.

Itt van pl a HPV-oltás (előző postban téma is a betegség). Ha jól tudom, ma már be lehet adatni Magyarországon is, százezer forint körül van a költsége.

Lehetne ezt is támogatni, sok méhnyakrákot meg lehetne előzi. A gyógyításban történő ellátása sokkal nagyobb költség, mint százezer forint, nem beszélve a beteg termelő tevékenységből való kiesése miatti nemzetgazdasági veszteségről illetve felvett táppénzről.

És mégsem ingyenes az oltás.

Előfordult már néhányszor, hogy megemlítettem a virtuális világ, azaz a Second Life szerepét az orvosi oktatásban: Miért és hogyan használható a Second Life oktatásra? Az első orvosi szimuláció a Second Life-ban: percről percre! Orvoslás a Second Life-ban: virtuális…..
Budapest már tizenvalahány éve azon dolgozik, hogy teljesen lakhatatlan hellyé váljon, és néha úgy tűnik, ez az ország egyetlen jól haladó projektje a rendszerváltás óta. Főleg azért, mert ezen az ügyön együtt dolgozik politikus és egyszerű állampolgár. Kezdődött…..
Bigyóblog Lebegő lámpa 2007.11.05 13:14:00
A lebegő lámpát a Dutch Desing hetek alatt mutatták be, megalkotója Angela Jansen. Videó. Via GeekAlerts..
Blog moved to:http://dendrimer-molecule.blogspot.com/..
Az Adsoftheworld.com-on jelent meg egy érdekes kép arról, hogy a világ különböző tájain hány emberre jut egy orvos. Európa kitüntetett helyzetben van. Kattints ide a nagyobb képért! (Hat tip: Bodr.hu)..
MedIQ Orvosi Nobel-díj 2007 2007.10.08 18:22:21
A 2007-es orvosi/élettani Nobel-díj kitüntetettjei:Mario R. Capecchi (Howard Hughes Medical Institute )Sir Martin J. Evans (Cardiff University)Oliver Smithies (University of North Carolina at Chapel Hill)A kutatók az egér genetikai állományának embrionális őssejteken végzett…..
dendrimer 2007.10.15 01:36:18

Nem nagyon van itt mit tisztelni, ha utánanézel.

Elvileg erről van szó:
(Nekem nagy kamunak tűnik.)

www.mtv.hu/videotar/?id=2409#

A videó végén elhangzik az engedélyeztetés kapcsán, hogy "jövö héten". Mindez volt májusban.

Másrészt, gondolod, hogy majd pont itt akarnak bejelenti egy gyógyszerújdonságot?

:) Nevetséges az egész.
MedIQ Kis hírek a blogvilágból 2007.10.09 19:53:24
Kezdeném mindjárt azzal, hogy ma már olvasható az eheti nemzetközi orvosi blogkarnevál a Nurse Ratched's Place blogon. Minden héten egy orvosi blog összegyűjti az összes többi, hasonló témájú blog legjobb cikkeit és egy olvasmányos téma köré rendezi. A mostani kiadás kicsit…..
MedIQ Hétnyitó válogatás 2007.10.08 10:17:32
Íme néhány érdekesség, új szolgáltatás a hét kezdetére:Az Origó Egészség rovata egész oldalt szentelt a célzott daganatterápiának. Miért életveszélyesek a piercingek? (Hvg.hu)Most mindent megtudhat laboreredményeiről! (Haon.hu): A Lab Test Online egy…..
MedIQ A vakbélnek van funkciója? 2007.10.07 19:47:00
Ma végigszántotta az angol blogoszférát a hír, hogy a Duke University Medical School kutatói előálltak egy elmélettel a vakbél funkcióját illetően. Mindeddig a vakbelet egy csökevényes evolúciós maradványnak vélték, ezért általában rutinszerűen el is távolították. Az…..
Az elmúlt hónapokat ennek a témának szenteltem és egyre többször látom felbukkanni a címben feltett kérdést. Azt szeretném példákon keresztül bemutatni, hogy mit jelent a személyre szabott orvoslás és mennyiben fogja ez megváltoztatni a közeljövő orvostudományát.Kezdjük…..