Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eozin Blogger

180 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eozin Blog A zene az kell! 2013.01.07 10:51:00
A ZsöK helyszínein eddig is nagyszerű koncertek és zenei rendezvények voltak, emlékezzünk csak a Zsolnay Fesztivál vagy az Örökség Fesztivál szabadtéri és klubkoncertjeire, a Kodály Központ komoly- és könnyűzenei estjeire és még sorolhatnám. Úgy tűnik ez a tendencia 2013-ban…..
Több mint húsz éve annak, hogy a Bereményi Géza és Dés László által kimondottan Udvaros Dorottyának, illetve a Básti - Cserhalmi párosnak írt számok (az azóta legjobb színészalbumoknak kikiáltott lemezeken: Átutazó, 1985; Hallgass kicsit!, 1987) megjelentek. A dalokat már akkor…..
Eozin Blog Rock és slam az E78-ban 2012.12.06 11:52:20
A hatvanas években létezett egy népszerű londoni szórakozóhely, az UFO Club, ahol olyan ismert bandák kezdték pályafutásukat, mint a Pink Floyd vagy a Soft Machine. Ezt a hagyományt szeretné tovább vinni és amatőr, de tehetséges zenekaroknak, előadóknak fellépési lehetőséget…..
A november 28-i Vujicsics-koncert címe („Hej, barátom") nem véletlenül idézi Szörényi Levente egyik, a Hazatérés című albumon megjelent dalának címét. Szerdán ugyanis különleges találkozásnak lehetnek szem- és fültanúi azok, akik a Kodály Központba látogatnak: hazánk…..
Hamarosan ismét beat-ben - dalban fürödhet mindenki, aki lesz olyan merész, hogy afféle trillázó tejesüvegekre hasonlító űrlényekkel összezárva jelen legyen azon a fergeteges attrakción, melyen nyolc fékevesztett „Alien" minden bizonnyal kiénekli a publikum hajából a hajlakkot.…..
Eozin Blog A lila tehénen is túl 2012.11.06 10:01:55
Nem hivatalos Gombóc Artúr csúcstalálkozónak sem utolsó a reménykeltő, Csokoládé-Csütörtök néven futó sorozat, mely mögött a Csoko-Láda Csokibolt többszörösen díjnyertes csapata áll. A kedélyfokozás következő alkalma napokon belül várható. November nyolcadik napja…..
Az ismereteim- és a toleranciaszintem határait egyaránt kitágította a Centropa Magyarország „Történetek egy családi albumból" című válogatása, mely a Zsolnay Kulturális Negyed Inkubátorházában volt látható október 5-26. között. Első ránézésre csak egy szokványos…..
A tavalyi Pécsi Hangzáson adott nagy sikerű koncert után ismét visszatér a Kodály Központba Lovasi András zenekara, viszont ezúttal egy meglepetésekkel teli, akusztikus műsorral. Ugyanitt debütál majd a Zsolnay Színház legújabb meghívott darabja, a Szerencsés flótás című…..
A kőszínházakkal ellentétben csak nevében, de annál inkább létező Zsolnay Színház ismét olyan merész, korszakalkotó és formabontó darabokat hoz Pécsre, amilyenek csak nagy ritkán láthatók a kulturális fővárosban. Nem mondom, az itteni színházi élet előtt is le a kalappal,…..
A Fiatal Európai Alkotók – Kortárs Művészeti Utazó Biennálé (Jeune Création Européenne - Biennale Itinerante d'Art Contemporain) másodjára érkezik Pécs városába. A kilenc ország részvételével megvalósuló projekt célja, hogy összegyűjtse majdnem száz Európában élő…..
Nem kimondottan rokon lelkek a rock&roll és a könyv, annak ellenére, hogy a történelemben már több összefonódást is tapasztalhattunk. A zene az a kifejezési forma, ami leginkább jelenti a rock&roll-t - amiről már az ovisok is tudják, hogy nem egy zenei forma, hanem egy…..
Két helyszín, a Művészetek és Irodalom Háza illetve a Zsolnay Kulturális Negyed is egész napos, javarészt ingyenes gyermekprogramokkal hívogatja a kisgyermekes családokat szeptember utolsó hétvégéjén, kihasználva a vénasszonyok nyara utolsó napsugarait. Előbbit szombaton,…..
Október első hetében ismét bemutatják a Kodály Központban, hogy a borvidékek tradicionális őszi ceremóniája, a szüret tárgya nem csak szőlő lehet, hanem jelen esetben, illetve ismét a zene. Erre az egyedi tevékenységre a 2012-es Zeneszüret szervezői és résztvevői…..
Az Örökség Fesztivál szerves része immáron hosszú évek óta a városban, megyében élő nemzetiségek bemutatkozása. A keddi, nagy sikerű roma nap után most hétvégén a helyi horvát és német közösségek kulturájába tekinthetünk bele a Zsolnay Kulturális Negyedben. Pécs…..
Eozin Blog Borvirágok a Kodályban 2012.09.19 10:52:09
Mielőtt bárki rosszra gondolna, a Kodály Központ nem alakul át késdobáló borozóvá. Bár a bor ez esetben is jelen lesz, méghozzá nem kis mértékben, ám a kulturált fogyasztás, azaz a kóstolás eszközeként. Utána pedig dalra fakadnak a meghívottak, természetesen mi másról…..
Tegye fel a kezét aki szeretett verseket tanulni és szavalni a suliban! Nem sok kar lengedezik a levegőben, ahogy látom, nem is csoda. A klasszikus verstanulás/tanítás nem éppen az átlag tinédzser kedvence. Viszont ha a vírusként terjedő slam-et beleolvasztanák az oktatási…..
Gigantikus klipmustránkban bemutatjuk milyen koncertek lesznek a héten az Örökség Fesztiválon a Zsolnay Kulturális Negyedben. Pécsi és nem pécsi zenekarok, előadók a hip-hop-tól a rockon át a folkig. Kronológiai sorrendben haladunk. Szeptember 12-én a a psychobilly műfaj pécsi…..
Talán még nem volt olyan rég, hogy ne emlékezne bárki is arra a két koncertre, amikor a Dóm tér Plácido Domingo utánozhatatlan hangjától zengett 2008-ban és 2009-ben. Nos, ennek a derék embernek a nevéhez nem csak ezek az Operalia koncertek fűződnek, hanem egy nívós nemzetközi…..
Habár a nyárnak vége, a fesztiválszervezők erre szerencsére fittyet hánynak és a szezont már korábban kiterjesztették az egész évre. Így szeptemberben sem maradunk többnapos dzsembori nélkül: az ilyenkor szokásos Örökség Fesztivál – Pécsi Napok idén a belvárosból a…..
Eozin Blog John Lennon Pécsett (?) 2012.08.23 13:53:33
Nem tudtam kihagyni ezt a bulváros címet, de ha jobban belegondolok, a Művészetek és Irodalom Háza The Art of John Lennon kiállításán annyi személyes dolog, karikatúra, rajz és ki tudja még mi látható a legendás gombafejűtől - nem beszélve a szervezők egyedülálló hirdetési…..
A Zsolnay Kulturális Negyed ingyenes Szamárfül Családi Fesztiválján augusztus 25-én és 26-án rengeteg bábszínházi előadás, zenés és táncos program és a legkülönfélébb foglalkozások várják a felnövekvő generációt és családtagjaikat. A Negyed két napig egy…..
Akit foglalkoztatott már a házasság gondolata, vagy netalán már túl is van az esküvőn, az tudja, hogy ennek az alkalomnak mindent meg kell adni. A helyszín kiválasztása az egyik legfontosabb opció, tudom jól ezt én is, mint gyakorló házas ember. A város megannyi pontján voltak már…..
Ma este kezdődnek Londonban a XXX. Nyári Olimpiai Játékok amelyen természetesen pécsi versenyzők is rajthoz állnak. Jakabos Zsuzsanna, Biczó Bence és Financsek Gábor úszókért illetve Csonka Zsófia sportlövőért izgulhatunk majd az elkövetkezendő hetekben, akik már az angol…..
Tegnap egy amerikai árverésen a nyugati parton 55 ezer dolláros leütési árral 65 ezer dollárért - benne az aukciós ház prémiumával – kelt el a képen is látható 37 centi magas, restaurált állapotú Zsolnay „Sárkány" váza. Ez forintban körülbelül 15 milliós összeg. A…..
Kötelező balatoni nyaralásom alkalmával sem úsztam meg, hogy ne botoljak bele Pécsbe a magyar tenger partján. Mondjuk nem is esik rosszul az ember fiának, mikor lépten-nyomon városának büszkeségeivel és egyéb lenyomataival találkozik a világban. Egy érdekes formájú és színű…..