Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisbalas

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az önkormányzati lakásokat mára kihalás szélére sodorta az elmúlt 20 év privatizációs kényszere. A lepusztulás és panamázás oltárképévé vált bérlakások önkormányzati tulajdonosai tankönyvi igényességgel bizonyították, hogy az "állam rossz gazda". Ráadásul…..
kisbalas 2011.02.16 08:17:38
@amishael: Pontosan erről beszélek (mondjuk már évek óta). Jó sok ember teljesen jó szándékkal bevette ezt a baromságot, hogy saját lakás kell mindenáron. Nem kell. Ingatlan-értékbecslő voltam, mielőtt elmentem szülni, nagyon jól kerestem. A munkatársaim 80%-a lakást vett hitelre, hiába könyörögtem, hogy gondolják már meg. Egyértelmű volt, hogy borulni fog a bili, záros időn belül, olyan embereknek, olyan papírokkal, olyan pocsék, piacképtelen ingatlanokra adták a hitelt, hogy nem is értettem, szinte utánadobták az embereknek. Természetesen mire 2 éves lett a gyerek, már nem volt hová visszamennem dolgozni. Kerestem mást, tényleg nehéz kisgyerekkel, pontosan amiatt, amit írtál is, ovi nálunk 17h-ig van, bölcsi 16.30-ig volt. Most éppen nem keresek túl fényesen, de magam osztom be az időmet, így jut a gyerekre is, és miután lefekszik, időnként még dolgozom egy darabig. Nekem megéri. Nemrég találtam egy olcsóbb albérletet, tavasszal költözünk. A lakótelepen, ahol most lakunk egyre több a kétségbeesett ember, nagyon sokan lettek munkanélküliek az elmúlt években, sokan el fogják veszteni mindenüket. Sok az elvált szülő is, egy fizuból lakáshitelt és rezsit fizetni... Nagyon sajnálom ezeket az embereket, nagy részük tényleg teljesen jó szándékkal, pár éve még jó fizuval, nagy tervekkel vágott bele az életbe, vette meg a lakását, stb. Ráadásul ha tömegek lába alól csúszik ki a talaj, az más jellegű feszültségekhez is vezet majd, történelemórán voltak erre példák, de elég, ha arra gondolunk, hogy mennyire megerősödtek az utóbbi időben a politikában a szélsőségek.
Összeállításunk négy részben idézi fel az áldott/átkozott 2010-es évet a tévében, az első darabot itt találják, a második negyedévről ma írunk.ÁprilisA hónap első napján felszámolta Kommunikációs igazgatóságát az RTL, Soma ls Hajós András is bekérezkedett a Cég…..
kisbalas 2010.12.29 03:16:37
Miért gondolják úgy munkáltatók, hogy a GYES-ről visszatérő anyukák képtelenek felvenni a munka ritmusát és értéktelenebbek, mint gyermektelen társaik?Mertem venni magamnak a bátorságot, hogy ikergyerekeimmel 3! (három!) évig itthon maradtam "kismamaként"... rühellem…..
kisbalas 2009.08.15 14:56:42
@Strici: Az a baj, h hiába keres mondjuk a nő jobban, még akkor sem biztos, hogy ezt választják, mert a nőt is, meg a férfit is sokan el fogják miatta ítélni, hogy nem a hagyományos szerepek mentén csinálják.
kisbalas 2009.08.15 15:20:53
@psmith: na, azért van nyomás a társadalom részéről, nem kell alábecsülni.
kisbalas 2009.08.15 15:25:25
@bolek: A távmunka is jó, embere válogatja, kinek mi jön be. Ha ez széles körben valós opció lenne, már örülne a szám.
Mai szabály: soha ne ismerkedj autóból kiesve. Ne haragudjatok, de borzalmas történetet akarok megírni nektek. Egyedül élő 27 éves lány vagyok. Talán ott kezdeném, hogy nagyon régóta nem volt rendes, igazi kapcsolatom. Az utolsó másfél évben egy harmincas sráccal volt…..
Az Oxford Egyetem kutatói olyan kutatást folytattak, amiben arra voltak kíváncsiak, melyik az a 10 kifejezés, amiből teljesen elegük van a briteknek. Nos a 10-es listára olyan kifejezések fértek fel, mint "at the end of the day" és "fairly unique", tehát a nap végén…..
Mindig a Gézákkal van a baj, fel is veszek egy ilyen tag-et. A Gézáknak mindig vagy Aranka vagy Gizike a barátnőjük, akivel képtelenek szakítani. A héten a képeket a Yummie-ról lopjuk    Szervusztok! Valamiért úgy éreztem muszáj veletek megosztanom…..
kisbalas 2008.10.31 07:54:12
Legalábbis Brad Brooks nyilatkozatából úgy tűnik, hogy nem érti. Vagy nem akarja érteni. A Cnet készített interjút a Microsoft egyik vezérével, aki a beszüntetett Microsoft-reklámkapány után úgy támadja az Apple-t, mintha ezért fizetnék. Az interjú után a blogok egyöntetű…..
kisbalas 2008.10.18 11:31:14
Szerintem meg kell mind a kettő. Én azért váltottam (a legkisebb alu iMac-em van), mert megnéztem a Vistát, és nem tetszett, a kollégák meg már min. 10 éve Mac-et használnak, és láttam, hogy jó... ennyi. A Mac OS X, már nem azért, de tényleg zseniális, azzal együtt, hogy pl. szerintem a Finder-nek van néhány nevetséges (sznobságból vagy nem tudom miből) fakadó faszsága, pl. nincs külön gomb arra, hogy "eggyel feljebb", vagy "szülőkönyvtár", és nekem ne mondja senki, hogy minek, meg nem is kell :)) És igen az XP _is_ egy jó op. rendszer, és nélkülözni nem lehet. Pont. Vannak alkalmazások, amik windowson futnak, és kész. És igaza van a csávónak, a Parallels tényleg pénzbe kerül, csak éppen Vista nem kell... Meg kell az MS Office is, nekem ne jőjjön senki az Open Office-szal, meg a Neo Office-szal, mert ha a többiek MS Office-t használnak előbb utóbb csak kibújik a szög a zsákból. Magyarul: hiába jobb valami, ha a többiek nem azt használják, mert ők vannak többen, és neked ahhoz kell igazodni. Ugyanezen okból kell a Parallels, (nem a Winamp miatt, pedig vicces a Mac desktop-on) hanem mert hiába egy fos a Corel, ha állandóan abba kapsz meg félkész fos anyagokat, akkor kell egy Corel (lehetőleg a legújabb) amiben meg tudod egyáltalán nyitni, és elmenteni *,eps-be, amit már az Illustrator is ért,hogy dolgozhass vele.
DE! Nekem a Mac-et megfagyasztani még nem sikerült, gyors mint a villám, bár meg kellett tanulni ezt is, dehát az ős Mac-esek elmagyaráztak egy csomó mindent, és még el is fog tartani egy ideig, amíg úgy fogom tudni, mint az XP-t. És igen az Mac OS sokkal kulturáltabb, inteligensebb, stb. és használhatóbb mint a Windows, én nem bántam meg hogy kipróbáltam, valószínű a következő gépem is Mac lesz. JA! és a PC-met is megvettem, használtam 4 évig, egyszer elszállt a táp kicseréltem, egyszer elszállt az alaplapon a chipset-hűtő kicserélték, kész. Nem szerelgettem azt se, és a Mac-et se fogom, majd lassan veszek még bele memóriát, mert még fér bele. A színe meg pont tetszik. :P
"Szia Szaszinkó!Nekem is van pár ostoba pasis sztorim. A legszebb amikor egy randiról jöttem, rózsával a kezemben,és a buszt vártam..Egy fazon a kocsijából kiszólt, hogy elvigyen-e?Mondtam, hogy kösz, jó lesz a busz is. De erősködött, hogy a 8as ritkán jár vasárnap, és…..
Tegnap este véletlenül kikerült A legrövidebb szakítómondat című poszt, amit utólag is el lehet olvasni, de rögtön kaptunk néhány levelet hasonlóan rövid sztorikkal. Most egy fiú vallja meg nekünk, hogyan csavarta el egy lány szívét és eszét, hogyan változtatta a lány…..
kisbalas 2008.04.24 14:14:58
Félre ne értsetek! Nem akarok én rámenni az ügyvédekre. Csak ha szar a csajozós dumájuk. :) "Én is ügyvéd vagyok!Egy vidéki konferencián voltam nem sokkal karácsony előtt.Ezek a konferenciák rendkívül hasznosak a továbbfejlődés szempontjából, de mondanom sem…..
"Istennek meg kellett tisztítania az Édenkertet, melyet az ember azáltal szenyezett be, hogy tiltott anyagot fogyasztott."/Szasz/ Vajon az az érvelés, vagy inkább szimpatizáló szöveg, mely valamely nem elfogadott, deviáns magatartásforma mellett szól, az is kiteszi magát…..
Új MÁV blog Marika lelépett 2008.02.14 08:26:00
Még most is sírok a röhögéstől. Marika tessék dolgozni már a teremburáját!Rövid leszek, és célratörő.Múlt vasárnap próbálkoztam meg Érd felsőről eljutni a Camponáig. Vártam a vonatot, eközben a hangosbemondóból a szokásos MÁV szignál csendült meg, a következő mondtat…..
Egerben már EU-szabvány szerint akadálymentesítve építették ezt a társasházat. Előrelátó volt az építő/tervező, ugyanis magánépületeknek 2013. december 31-ig van idejük a változtatásokra. De ha már megépítették, hogy voltak képesek ilyen rosszul kivitelezni? Beültetném…..
Akár eltűntették Heath Ledger pucér hullája mellől Mary-Kate Olsen testőrei az egyéb drogokat, akár nem, egy tanulság azért már most levonható a sajnálatos eseményből: ne keverjük a nyugtatókat! A Huffington Post őrangyala összedobott egy örökérvényű figyelmeztetést az…..