Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tűzgolyó

162 bejegyzést írt és 209 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A két fővárosi rendőr súlyos sérülésével járó Teréz körúti robbantás gyanúsítottját elfogta a rendőrség, elég nagy erőket mozgósítottak a sikeres felderítés érdekében. A médiatartalom-szolgáltatók részére adható tájékoztatás rendjéről szóló 10/2013. (III. 14.) ORFK utasítás szerint a rendőrség…..
Tűzgolyó 2016.10.21 09:21:09
@ZON: Inkább olvasd el a HVG cikkét, és kiderül számodra is, nem a rendőrök köptek a firkásznak.
"Mobiltelefonjával, fényképezőgépével vagy kamerával készült felvételeit online is átadhatja a rendőrségnek. Mint ismeretes, a Központi Nyomozó Főügyészség és a rendőrség nagy erőkkel keresi a Teréz körúti robbantás elkövetőjét. Kérjük, hogy amennyiben a birtokában van bármilyen hang- vagy…..
A számlájuk mellé kaptak egy kis ajándék üzenetet az ELMŰ-ÉSZÁM Zrt. céges ügyfelei.  Közölték, hogy a 2016. évi IX. törvény alapján késedelmes fizetés esetén 2016. május 1-jétől igényt tartanak a behajtási költségátalányra. Ennek összege 40 eurónak megfelelő magyar forint. A törvény…..
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobiltelefonos applikációja már jó ideje elérhető a Google Play kínálatában. A NAV-Mobil nevet viselő alkalmazás akár még hasznosnak is mondható, főként az utastájékoztató része, ahol rendkívül fontos információk vannak arról, ha egy adott országba utazunk, mire kell…..
Ugye mindenki emlékszik arra, amikor Budapesten a még át nem adott füvesített villamospályát egy pótlóbusz felszántotta? Aztán sorra jöttek a hírek hasonló esetekről, és kiderült, a tűzoltók szempontjából sem volt egy épeszű ötlet az újítás. Most a Budapesti Közlekedési…..
Közröhejjel indul az új év: két napja derült ki, hogy mától csak fizetős úton lehet elérni Ferihegyre, vagyis aki akár csak egyszer vinne ki valakit egy géphez, kénytelen venni egy 3 ezer forintos 10 napos matricát, ha meg 10 napon túl kétszer, akkor egy 5 ezer forintos Pest megyei…..
Január 1-jétől az autópályák eddig ingyenesen használható, városokat elkerülő és bevezető szakaszai fizetősek lettek. Természetesen teljes a kormány kommunikációs káosza az új sarccal kapcsolatban. Az egyik érdekesség a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre való…..
Botrányosra sikeredett a Húsevő Növény Találkozó és Börze Budapesten, az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban. Rendkívül kis területen bemutatott vagy árult növények, meghirdetett előadások helyett néhány lézengő ember. Ráadásul még a szülőkkel érkező egy év…..
A BKV utastájékoztató rendszere nap mint nap szolgál érdekességgel. Az már világhírnevet szerzett, hogy nem azt jelezték ki a metrónál, mikor jött, hanem azt, hogy mikor ment el. Most a 4-es metró is szolgál érdekességgel. A Kálvin téren a 4-es metróról a 3-asra való…..
Az idei első negyedévben hirtelen nagyot romlottak a magyar mutatók, például közel harmadával több volt a halálos baleset - mutat rá a Totalcar cikke, mely az okokra is próbál rávilágítani. Ezen okok között eggyel viszont nem számol az újságíró, a baleset-megelőzés…..
Úgy tűnik, az internetes bankolás biztonságának csökkentésével próbálja csökkenteni a költségeit az Erste Bank, és ezt még megspékeli egy hazugsággal is. Ez a két üzenet található a Netbank belépési oldalán: Tisztelt Ügyfelünk! Az elmúlt napokban ismertté vált egy…..
Az újságíró szakma láthatóan bízott abban, hogy március 15. előtt sikerül a színfalak mögött rendezni a kérdést az új Polgári Törvénykönyv fotózással kapcsolatos része kapcsán. Mint ismeretes, mostantól tömegfelvétel és a nyilvános közéleti szereplésről készült…..
Az ellenzéki vezetők állórajtot vettek, és szétsereglettek a szélrózsa minden irányába -- úgymond kampányolni. Félreértés ne essék, önmagukért. Azóta mindenki össze-vissza beszél, jószerivel azt, ami eszébe jut. Ágyin. (Elkezdtem felfrissíteni az orosz tudásomat.)…..
Előzetes telefonbeszélgetések alapján nagy tisztelettel és szeretettel meghívunk mindenkit SERES MÁRIA (SMS) sajtótájékoztatójára. Helye: Nyíregyháza, Centrál Hotel Ideje: 2014. március 7. (péntek) 10:00   Téma: jelöltállítás, SMS üzenete, célkitűzései   Várom a…..
Ismét tanúbizonyságot mutatott az Országgyűlés (=Orbán-rezsim) a teljes dilettantizmusáról, illetőleg arról, hogy gőzük sincs a médiáról. "A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 148. §-a alapján, a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról…..
A tegnapi jegyzetben volt egy idézet, amelynek hitelességét ugyan senki sem vonta kétségbe, mégis pontosítanám. Újra meghallgattam a Kósa Lajossal készített interjút, amely azóta országos hírré lett a nyilvánosságban, és rájöttem, hogy a debreceni polgármester valójában ezt…..
Tűzgolyó 2014.01.08 22:30:11
@Blogger Géza: Olvasd el a médiatörvényt, vagy gondolkodj józan paraszti ésszel, talán akkor nem írnál ekkora baromságot.
Ahogy ígérik, 2014 legnagyobb dobása a Google Glass piacra kerülése lesz, ám Magyarországon a használata tilos, de minimum erősen korlátozott. Március 15-én, a nemzeti ünnepünk napján ugyanis életbe lép az új Polgári Törvénykönyv, amely teljes mértékben szembe megy…..
Nem csupán a szakemberek, a laikusok számára is egyértelmű, hogy a kártyás fizetés büntetése milyen mértékben káros az országra. Márpedig a kormánynak (= 2/3-os hatalmával visszaélő Fidesz = Országgyűlés) köszönhetően jövőre tranzakciós illetékkel (mely önmagában is…..
Tiltakozásnak álcázott címgyűjtő kampány indult a téli időszámítás kapcsán. Az oraatallitas.hu oldal 1 millió csatlakozót szeretne, hogy október 27-én ne történjen óraátállítás a téli időszámításnak megfelelően. Hogy miért rossz az óraátállítás? Az oldal szerint…..
Joggal merül fel a kérdés abban, aki emlékszik még Nógrádi László közlekedési miniszter 2001-es balesetére. Frissítsük fel egy kicsit az emlékezetünket! Az első Orbán-kormány alatt 2000. május végén Katona Kálmánt (Fidesz) Nógrádi László (Fidesz) váltotta a…..
A Magyar Posta felsővezetői szinten foglalkozik a Tesco ajándékutalványainak eltűnésével. Egyre több ugyanis a panasz, hogy nem érkeznek meg a Tesco Clubcard program keretében a több száz vagy több ezer forintról szóló ajándékutalványok a címzettekhez. A Tesco tudhatja…..
Tarlós István főpolgármester beismerte, hogy hiba volt a Nagykörút lámpáit áthangolni. Az eredmény az lett, hogy a villamosok menetideje - a BKK szerint - 2-3 perccel csökkent a félórás úton, az autóforgalom viszont ellehetetlenül. Az áthangolás hírénél már lehetett érezni,…..
2006. augusztus 8 óta minden évben megemlékezünk a budapesti műegyetemi tűzben életét vesztett 3 tűzoltó kollégáról. Nem tartom szerencsésnek, hogy minden évben csak róluk emlékezünk meg. Az elmúlt évtizedekben sok hasonló tragikus esemény történt, melyben tűzoltó…..
Hét évvel ezelőtt, 2006. augusztus 8-án három fővárosi tűzoltó halt hősi halált a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületében. A lőtér máig tisztázatlan okok miatt gyulladt ki, a tűzoltók haláláért pedig senkit nem vontak felelősségre. Pedig lett volna…..
Ugye ismeri mindenki azt a szokásos trükköt, hogy az árusok úgy tesznek, mintha leértékelés lenne, de valójában egy forint kedvezményt se adnak. Ennek ékes példája látható a Grando online plázán. A PCland termékeinél szúrtam ki, hogy kamu a kedvezmény, a cég saját honlapján…..