Regisztráció Blogot indítok
Adatok
popymuhelye

79 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Popy műhelye Pipacsos hangulatban 2011.06.12 09:01:00
Anyu imád festeni és az én egyik kedvenc virágom a pipacs. Ezt a két dolgot összeadva készült el az én pipacsos festményem. Mivel pedig nem kaptam a képhez megfelelő méretű keretet, ezért a férjemet kértem meg, hogy dobjon össze egyet díszlécekből. A keretet temperával…..
popymuhelye 2011.06.16 13:32:34
popymuhelye 2013.07.03 11:00:55
@Joe Pass: én imádom ezt a képet. olajfestmény és itt láthatod nagyobb méretben is a festő többi alkotásával egyetemben: www.kepafalon.hu/festmenyek_Szurovecz_Eva_%28Vica%29_Pipacsok_kid_74466.html
Anyu imád festeni. Mindig is szeretett, de komolyabban csak az utóbbi években kezdett a festészettel foglalkozni. Elfogultság vagy sem, én imádom, amit csinál és a környezetünkben nem én vagyok az egyedüli rajongója. A napokban készült el egy pipacsos festménnyel, amit a…..
popymuhelye 2013.07.03 10:57:19
Hamarosan érkező bébiknek készítettem ezeket a kis csizmákat és mivel kezdetben nem tudtam, hogy fiúk vagy lányok érkeznek, ezért készült ilyen is, olyan is. Azóta már tudom, hogy lesz egy kislány és egy kissrác. Lehet válogatni.…..
Az öreg partvis Anna nénié volt. Mikor megvettük a házát, a miénk lett. Jól sepert. Végigcsinált velünk egy felújítást. Ütöttük-vágtuk. A szálai között még mindig ott vannak a glett és festéknyomok. Viharvert, de minek vegyünk újat, ha még mindig jól seper. Így kapott…..
Lassan, de biztosan itt van az ősz. És ha ősz, akkor én menthetetlenül kötök és horgolok. Ehhez pedig adva volt néhány gombolyagnyi hófehér és ekrü színű pamutfonalam. Szépek-szépek de mivel kényesek, igazán semmire sem jók. Így azon kezdtem gondolkozni, hogy mi módon…..
A korábban gyártott pénztárcáimnak köszönhetően újabb felkéréseket kaptam további pénztárcák készítésére. Mivel azonban nálam a varrás alkotói folyamat - vagyis akkor csinálom, ha kedvem és ihletem van hozzá - beletelt néhány hétbe, míg egyáltalán nekiduráltam magam…..
popymuhelye 2012.08.18 23:00:33
@Vica8: Kedves Vica! Van szabásmintám, de csak olyan, amit én magam vettem le, egy már meglévő pénztárcámról. Amint tudom feltöltöm ehhez a bejegyzéshez, kis türelmedet kérem.
Popy
popymuhelye 2012.08.23 10:16:54
@Vica8: Feltöltöttem a szabásmintát. Remélem jól használható. Ha segítség kell, kérdezz, segítek, ha tudok. Jó varrogatást! Popy
Gyerekkori emlékeket idézett fel bennem a minap Hugh Fearnley-Whittingstall, a kedvenc tévés szakácsom, amikor pillecukrot készített az egyik műsorában, és ahogy kerestem a receptet a neten belebotlottam Wise Lady pillecukrába, ami annyiban tetszett jobban, hogy ehhez még tojás sem…..
Nem sokáig bírtuk. A hétvégén beköltöztettünk, a már meglévő kendermagosok Panna és Bözske mellé, két picike japán csibét. A kerületi takarmányboltban kaptunk egy közeli címet és mivel amúgy is terveztük az állománybővítést, elmentünk és megnéztük Gyula bácsi…..
popymuhelye 2012.06.07 08:28:51
@HOttó: akkor hajrá, kereszteld el őket. most te jössz :)
Már jó ideje dédelgettük a saját tyúkok gondolatát, mert kert van, jó nagy, mert tyúkól van, csak rendbe kell vágni, és mert mennyivel jobb a saját tojás, saját kapirgálóstól, mint a bolti kitudjahonnani. Aztán a tavaszi tojás árak elszabadulása adta meg a végső lökést a…..
popymuhelye 2012.06.05 18:38:06
@zzeldi:
Szia zzeldi! a mi kis hölgyeink a veresegyházi piacról származnak, és imádnivalók. 1 hete pedig bővültünk 2 kis japán csirkével. ők egy 16. kerületi baromfi udvar lakói voltak eddig.
Végre lekerült a gipsz a karomról és a tavasz is megérkezett. Ideje tehát, hogy bevessem a hetek óta készülő vidám tavaszi kiegészítőimet, a papírgyöngy hadosztályomat.Mint már az előző bejegyzésben említettem, a csuklótörést megelőzően papírgyöngy gyártásba kezdtem,…..
popymuhelye 2012.03.29 14:20:43
@somoska: köszi és igyekszem :)
Nem tudom, hogy volt-e valakinek hiányérzete azért, mert jó ideje nem álltam elő semmilyen "popysággal" (csak remélni merem, hogy akadt ilyen), de az történt, hogy korizás közben elzakóztam és eltörtem a csuklómat, azok közül is pont a jobbikat. Így hát most a jobbom…..
Nagymamám egyik kedvenc expressz sütije az egyszerű kakaós kevert tészta volt. Idővel, ahogy egyre gyengébb lett, szinte már csak ilyet sütött. Mikor pedig már nem tudott többé sütni, Nagypapám vette át a stafétabotot és Anyuval készítették közösen. Szerettem ezt az egyszerű…..
Popy műhelye Filofax újratöltve 2012.01.19 08:52:00
Az utóbbi időben a mamuszok mellett leginkább filofaxokat készítettem. A tavalyi ajándék filofaxokat újabbak követték, és erre az évre már konkrét felkéréseknek tettem eleget, például Krisztinek, akinek egy horgolt kabátos példány készült; Tündinek, akinek az…..
Egyszerűen bolondja vagyok a házi sütésű péksüteményeknek és kenyereknek. Különösen a kelt tészták a gyengéim. Mióta láttam, ahogy Hugh Fearnley-Whittingstall kovászos kenyeret készít, többször is megpróbálkoztam a saját kovászom elkészítésével, sikertelenül.…..
Popy műhelye Mamusz mamusz hátán 2012.01.11 09:16:00
Nálam egészen a hétvégéig még mindig egy kicsit karácsony volt, ugyanis lapult még egy-két ajándék a szekrény mélyén, arra várva, hogy végre a tulajdonosához kerüljön. Idén is saját kezűleg készült ajándékokkal rukkoltam elő a barátnőimnek és mi mást is…..
Mindig is kacérkodtam a saját készítésű bonbonok, szaloncukrok gondolatával. Lila fügének köszönhetően még az utolsó pillanatban sikerült egy kis saját készítésű édességgel kiegészítenem a szeretteim ajándékait. Receptért katt ide.Bár a málna helyett eper volt…..
Amint elkészültem az első mamusszal, komoly kampány indult a legkisebb részéről azért, hogy neki is kell, de azonnal. Egy tavaly felbontott pulcsinak köszönhetően, pedig volt olyan fonalam, ami bírja a strapát.  A horgolási minta hasonlóan alakult, mint a felnőtt…..
Popy műhelye Nyertem! 2011.12.13 10:31:00
Kénytelen vagyok azzal az elcsépelt frázissal kezdeni ezt a bejegyzést, hogy: én még soha nem nyertem semmit. Pedig így van, illetve volt. Eddig. Mert hála Nektek és a Blog.hu csapatának a múlt heti könyvkötéses posztommal bekerültem a 4 legkedveltebb bejegyzés írója…..
popymuhelye 2011.12.13 14:06:20
@esszencia13: köszönöm :)
popymuhelye 2011.12.14 15:09:24
@otto.h: kedves Heizlerek, nagyon köszönöm :)
Karácsonykor a nagyszülőknek az egyik legnagyobb örömet az unokájukról készült fotókkal megtöltött fényképalbummal szerezhetünk.  Néhány évvel ezelőtt összegyűjtöttünk néhány fényképet kis srácunk első pár évéről, előhívattuk, albumba rendeztük, feliratoztuk…..
popymuhelye 2011.12.13 14:13:19
@HOttó: szuper!
Ha beköszöntenek a hideg napok, sapkából soha nem elég. Jöhet kucsma, pomponos, csíkos, vagy egyszínű, kötött, vagy horgolt. Ez a csavart mintás cirmos kötött sapka még évekkel ezelőtt, maradék fonal felhasználásával, hamar elkészült és azóta is töretlenül…..
popymuhelye 2011.12.11 17:50:18
@HOttó: ugye? már nem is emlékeztem arra, hogy ilyet is kötöttem :)
Tavaly karácsonyra filofaxot készítettem a barátnőimnek, amit saját kezűleg szerkesztettem meg, nyomtattam ki és fűztem össze. Volt, aki hasznát vette, volt, aki nem, de legnagyobb örömömre Kriszti idén is kért tőlem egyet, tehát Krisztinek határozottan bejött és ezért…..
popymuhelye 2011.12.06 17:00:34
@esszencia13: örömmel :)
popymuhelye 2011.12.06 17:02:38
@mammka2: kedves mammka, örülök, hogy hasznát tudod venni a leírásnak. sok sikert a könyvgyártáshoz :)
popymuhelye 2011.12.11 17:49:23
@cogwheel: Kedves cogwheel, köszönöm a hozzászólásodat, mindig van mit tanulni és meglehet használni is fogom a legközelebbi naptárak készítésénél :)
Téli estéken nincs is jobb, mint fázós lábunkat jó melegbe bugyolálni, kezünket pedig forralt borral kibélelt bögrével melengetni. A fázós lábakra készítettem ezt a horgolt mamuszt. Hozzávalók:- jó vastag fonal - 4-es horgolótű- maradék fonal a szegélynek- gombok,…..
Egy egyszerű ajándék kézi munkát kedvelő családtagunknak, barátnőnknek vagy csak úgy saját magunknak, a kötő- és horgolótűk rendben tartásara.Az én tűimnek a helye jó ideig egy nejlonzacskó volt, ahol állandóan egymásba tekeredve, összegubancolódva képtelenség volt…..
Földig érnek a szomszéd fűzfájának ágai. Többek között hozzánk is átlógnak. Levágtam, de sajnáltam kidobni.  Egymásba tekertem az ágakat és hamarosan kisebb-nagyobb koszorú kerekedett belőlük. Feldíszítve karácsonyi dekorációként használjuk fel…..
Popy műhelye Lila sapka 2011.10.31 08:13:00
Nem mondhatnám, hogy ha beköszöntenek a hideg napok, akkor állandóan sapkában szaladgálnék, sőt. Viszonylag ritkán viselek sapkát. Ennek ellenére egyik évben sem állom meg, hogy ne kössek még pár satyit a már meglévők mellé, vagy szívesen meglepem a családomat és a…..