Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jeriba zammis

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Éjjel volt, aludtam mikor álmomban egyszer csak megjelent a Francia Köztársaság elnöke. Egy fogadáson találkoztunk. Felém fordult és megszólított: - Mondja kedves Potrien Tsaby, megtudná mutatni nekem a 2021-es évjáratú zöld számlapos luxusóráját? Tudja, ami egy olyan tengeralattjáróról van…..
jeriba zammis 2021.12.18 10:01:01
1853 körül. Egy asszony mosáshoz vesz vizet egy angol falu kútjáról. Csaknem 170 éves a fotó ..
Üdvözlök mindenkit az "Új évben", amely minden reményünk szerint jobb lesz, mint az előző. Az első Napi érdekest láthatjátok ma és mostantól a vasárnap reggel is indulhat majd vele, mert e héttől a hét utolsó napjának nulla órájától lesznek kint a legnézettebb sorozatunk bejegyzései. Az online…..
Pár hónapja bejelentette, hogy egy évig nem fog új előadást vállalni, aztán kiszállt a Mintaapák című napi sorozatból, majd beszerezte élete első (két) tetoválását. Az újratervezés időszakát élő Kovács Patríciával beszélgettünk...
jeriba zammis 2020.07.03 09:26:59
@gabardin: Telefon, Player Fm telepítése (ez egy podcast app), keresés, filmklub, és ott van, a telefonon is online meghallgatható, vagy letölthető.
Ha van ember, aki VHS kazettákra született, akkor az Christopher Lambert. A francia felmenőkkel rendelkező színész gyakorlatilag a karrierjének kezdeti időszakát leszámítva, a Tarzan, valamint a Luc Besson-féle Metró kitérőket nem számolva, csupa olyan alkotásban szerepelt, amikről már messziről…..
A Vernee márkát kedvelőkkel együtt úgy vártuk a MIX 2 készülékét, mint a messiást! Érthető is, hiszen ez az első olyan telefonja a gyártónak, ami felveszi a versenyt a harcban a vékony kijelző kerettel szerelt modellekkel és, mint már az előzetes információkat tudva, kevés az esélye annak, hogy…..
Gwen, Björk és Dolores, három csodás baronesz. Anneke, PJ, és Tarja, mindenki őket akarja. A rock legdögösebb istennői belőlünk is előcsalták a botcsinálta költőt, lényük rímfaragásra késztet, de ígérjük: alább inkább a képek beszélnek a csacska szavak helyett...
Nézegetve az ókori görög egész alakos szobrokat, óhatatlanul is a harmónia, a szépség jut az ember eszébe. Ugyan melyikünket ne érintett volna meg kultúrájuk, a ránk hagyott hihetetlen tudásuk.  A divattörténeti sorozat következő állomásaként nézzük meg tehát, hogy milyen viseleteket öltöttek…..
jeriba zammis 2017.07.24 22:27:07
Nem is olyan régen adtam hírt a GearBest saját márkájának, a Zanflare-nek legújabb F1 névre hallgató katonai zseblámpájáról, ami igencsak meggyőzött. Végre megérkezett a tesztpéldány, így most a gyakorlatban is bizonyíthatja, hogy valóban olyan tökös legény-e, mint aminek vallja magát...
Kilenc hónapnyi félelemmel vegyes várakozás után 2014. májusában megszületett Bence. Az édesanyja még a kórházba is nagytáskával érkezett, hiszen az újszülöttnek szánt ruhákat is vitte magával, hogy majd együtt térhessenek haza otthonukba. Bence problémamentes születése után a csecsemőt az édesanyja…..
jeriba zammis 2016.03.31 21:40:57
Kedves Ilona.
Nem tudom, hogy ön mennyi időt töltött el a gyermekvédelemben, hány védőnővel, kórházi szociális munkással, családgondozóval, szakellátásban levő szociális szakemberrel beszélt, illetve mennyi gyámhivatalt, gyámhatóságot keresett fel, magyarul milyen kutatásokat végzett a témában, mennyi interjút készített.
A cikkből számomra az derült ki, hogy a gyámhatóság, amely éppen javaslatokra és szakvéleményekre alapozva hozza meg döntéseit, élvezetből emeli ki ezeket a gyermekeket.
Gondolom ön még környezettanulmányt sem készített még. Gondolom a fent említett szakemberekkel huzamosabb időt nem töltött el.
Gondolom nem vizsgálta, hogy ha ez a család több gyermekének a nevelésére alkalmatlan, hogy lesz az egy újabb gyermeknél.
Gondolom elővette a Gyvt.-t, a Gyer.-t, a PTK-t, a gyámhatósági határozatot, oszt adj neki.
Az ön által leírt történet sajnos nem egyedi, láttam hasonlót. Olyat is számosat láttam, hogy kiemeléshez vezető veszélyeztető okok megszűntével a szülők visszakapták a gyermeket, gyermekeket.
Nem ismerem a gyámhatóság döntésének hátterét, de nem feltételeznék rosszindulatot a részükről. Ha jól olvastam a jogorvoslati lehetőségek igénybevétele során, a hatóság döntését szépen sorban helyben hagyták a felettes szervek.
Én inkább azon gondolkodnék el, hogy milyen okok vezettek a kiemeléshez. Ön magatartásproblémáról, iskolai hiányzásról beszél.
A szülői felelősségről egy szó sem esett. Hogyan élnek, milyen normákat követtek ezek a szülők, milyen értékeket közvetítettek a gyerek felé, hányszor kísérték el őket az iskolába, milyen volt a pedagógusokkal a szülők viszonya. Milyen ruházatban jártak (itt természetesen a higiéniára gondolok)gondozottak, pihentek voltak-e a tanórákon, a tanulásuk biztosított volt-e otthon. Mi okozta vajon ezeket a zavarokat. Változott-e valami amióta a szakellátásban vannak a gyermekek életében, viselkedésében. A szülők rendszeresen látogatják-e őket. Ebben az ügyben mit tettek a megoldás érdekében?
Kedves Ilona, a segíteni akarás tiszteletre méltó dolog. De nem biztos, hogy úgy kell tenni (most csak erről az esetről beszélünk), ahogy önök teszik. A segítségnek, önkéntes munkának sokféle formája van. Például elmehetne egy Gyermekjóléti Központba és megkérdezhetné, hogy mire lenne szükség, vagy miként látják egyáltalán ennek a társadalmi csoportnak a helyzetét. Csupán a joggal, paragrafusokkal ezt nem fogják megoldani. Ennek a családnak a helyzetét sem. Lehet, hogy a gyermekek visszakerülnek a családba, úgy legyen. De azt hiszem ön is tudja, hogy elég közel állunk a feudális viszonyokhoz e csoportot tekintve, így én nem tartom kizártnak, hogy ezek a gyermekek felnőve ugyan így fognak élni, ugyan ezeken a történéseken fognak keresztülmenni az ő gyermekeik. Újratermelődés.

Nem óhajtom most kifejteni a tanulatlan emberek gyarapításának következményeit, gondolom ön is tisztában van azzal.

Mi kell végre ahhoz, hogy a gyerekeket iskolába kényszerítsük, hogy megfelelő nevelést és oktatást kapjanak, megmutassuk nekik, hogy akár egy könyvvel kitárul a világ (mert olvasni sem tudnak). Mi kell hozzá, hogy azokat a szülőket akiknek a családjában a szakellátás kell belépjen, felelősségre vonják. Személy szerint minden ilyen családnál büntető eljárást kezdenék, kivizsgálni az okok hátterét. Nem csak a gyermekek jövőjét teszik tönkre, hanem miénket is.
Kedves Ilona kíváncsi lennék, hogy az ön nyugdíját, vagy az enyémet ki fogja megtermelni. Ezek a gyerekek nem biztos, hogy köztük lesznek.
Tisztelettel
Nem is tudjuk hol kezdjük! Talán ott, hogy pénteken a Nightwishnek majdnem le kellett mondani a denveri koncertjét, mivel Anette Olzon énekesnő annyira rosszul volt, hogy még a kórházba is be kellett mennie egy éjszakára. A (régebben áriázós, ma már inkább operettes) finn…..
Praxis Édesapám szörnyű halála 2012.08.13 09:45:00
T. Címzett ! Az alábbi történetemet leírtam, és szeretném, ha megjelentetnék. Édesapám 2010-től 2011 tavaszáig járt Kardiológiai ambuláns rendelésre, és szépen helyrejött. Ezután többet nem ment el. 2011. december végén rosszul lett, úgy nézett ki, hogy az arca egyik…..
jeriba zammis 2012.08.13 14:58:26
A Tisztelt posztolóval sajnos részben, de egyet kell értenem! Abban, hogy az egészségügy embertelen, nivótlan, azt hiszem vita nincs. Még egyes orvosok (tisztelet a kivételnek) szakmai felkészültségében is vannak problémák. Legjobb barátom édesanyja, édesapja főorvos, volt osztályvezetők, kórházigazgatók. Ők mesélték, hogy egyes kollégák, mennyire nem tartják a lépést a szakmával, egy könyvet nem láttak náluk, tájékozatlanok, csak a kötelező továbbképzéseken jelentek meg, amelyek had ne mondjam, miről szólnak. Említett barátom sógora angliában orvos, 6 számjegyű forintban a fizetése, és a 8 óra munkaidő után szígorúan el kell (!) mennie, mert ügye a fokozott terhelés után esetleg beugrik egy műhiba, hát lehet fizetni. És érdekes módon az angol egészségügyről is lehet rémségeket hallani.
A véleményem az, hogy orvosaink és az eü. dolgozók bérét már vagy 20 éve rendezni kellett volna. Igen az orvos, akinek az életünk a kezében van kapja meg ami jár. Szlovéniában ha jól emlkészem 500.000 Ft fizetéssel kezdenek. Szóval aki tanul, az kapja meg ami jár. Azok után azonban, aki elfogad hálapénzt, az legyen BTK-s ügy. Ezek után szigorúan követelni is lehet.
Ja. Nővérem Németországban, útközben lett rosszul, epeműtétet kellett végezni nála. A kórházban fél európa nációjából kerültek ki az orvosok és az ápolónők. Na azt mondta, hogy ott meg lehet nézni a hozzáállást, orvosainknak pár hónap ott jót tenne.
      Használd nyugodtan az ilyen-olyan közösségi médiaoldalak gombjait. Kövess minket a Facebook-on is, hogy értesülhess az újabb beszámolókról, ill. ajánljuk a fotóalbumokat. Világháborús óvóhelyre rendszeresen járunk a Csepel Művek…..
    Használd nyugodtan az ilyen-olyan közösségi médiaoldalak gombjait. Kövess minket a Facebook-on is, hogy értesülhess az újabb beszámolókról, ill. ajánljuk a fotóalbumokat. Világháborús óvóhelyre rendszeresen járunk a Csepel Művek területén,…..
Profi szerelőtől vettem, teljes volt a bizalmam hozzá. Én hülye. Életem egyik legnagyobb fejtörőjének bizonyult, de persze, a lehetőségek is szűkösek voltak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
A ChangeWave legújabb kutatásában 4163 embert kérdezett meg (ezek közül több mint négyszáz nem az Egyesült Államokban lakik) és arra jutott, hogy a felhasználók jelentős része, egészen pontosan 46 százaléka iPhone-t venne a legszívesebben. Ennél csak egyszer, tavaly júniusban,…..
jeriba zammis 2011.07.19 21:41:44
jelentkezem én is, mint aki elégedett a winmobillal. omnia 2-m van 6.5-el és ami nekem kell, minden megvan hozzá. navi progik autóhoz, túrázáshoz. könyvolvasó, skype, frankó ütemező, stb. ja, és frankón futnak.
800-as proci, 3.7-es amoled kijelző, normál körülményekkel négy napot elmegy. levettem a gyári szar skint és feltettem az spb-t rá, így nem fogja a memóriát, megy mint a villám. memória tisztító beállítva, így nem kell hetenként ki- be kapcsolgatni, hogy hibamentes legyen, teljesen oké a cucc. persze a winmobilnak vége, lassan nem lesz készülék amin majd fut, így ha lesz lóvém 1 galaxy 2-t, vagy HTC-t szeretnék. de akkor is szeretem.
megjegyezném van androidos cuccom is, és a pc-en megy a linux is, így teljesen analfabéta nem vagyok, van némi ismeretem, felhasználói szinten elvagyok. ahogy egy linux fan haverom mondta, nem jobb egyik a másiknál, hanem más. és ez vonatkozik a l. alapú androidra is.
azt is elismerem, hogy hardveresen az almának nincs párja, úgy megy mint az álom, eszméletlenül össze van rakva, nem hiszem, h mostanában valami is utolérné, de ezen kívül parasztvakítás, marketing buli az egész. van egy cimborám angliában, van neki mind a 3-as, mind a 4-es almás, de azt mondja, ha akkor mikor az utóbbit vette lett volna wp7, azt vette volna, tesztelte és eszméletlen jó. sajna az én kezemben ilyen készülék még nem volt. egyébként lehet bármilyen a cucc, ha hardveresen gyenge. ZTE, vagy kategória társai társai elmennek 1-2 napot. miről beszélünk? cseréljem le az egy éve csúcs, 100 rugós cuccot csak azért mert android vagy az OS a divat? marhaság.az átlag felhasználónak meg fogalma sincs hogy melyiket válassza, általában a pénztárca után mennek. most az android a legolcsóbb, ezzel kaszálnak.