Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trigon_

0 bejegyzést írt és 272 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Hofi-kérdés 2018.10.21 08:25:53
Az a kérdés, hogy van-e Hofi-kérdés. Már hogy volna? Hofi Géza a 20. század legnagyobb, vagy várjunk, volt azért egy Karinthy is, volt egy Rejtő is, akkor a 20. század második felének legnagyobb humoristája, szerző, előadó, egyedi jelenség, sem utódja, sem boldog őse senkinek. Egyszer volt. És ha…..
Trigon_ 2018.10.22 17:13:56
Rajtakaptam már magamat, hogy amikor társaságban poénkodtunk, én önkéntelenül Hofi jellegzetes időzítésével és stílusával mondtam el egy sztorit. Működött. Öreg vagyok már, én Hofit még élőben "tanultam", és hallom magamban a hangját. A mai stand-uposok egyike sem tudta (vagy akarta) megtanulni azt az építkezést és tempót, amit Hofi tudott, bár a maiak között is vannak jók. Mert nem Hofi az egyetlen jó a műfajban, viszont aki őt hallotta, az könyvben is őt hallja.

@maxval balcán bircaman: "Viszont Hofi tehetséges szakasza (1990 előtt)"

Hofi váratlanul egy furcsa, mindaddig ismeretlen, megoldhatatlan helyzetben találta magát. Az ország több részre szakadt. Egy előadás közönségét nem lehetett többé egyszerre megnevettetni, csak kilúgozott poénokkal. Régen, az "elnyomó" rendszerben a káderek kivételével mindenki nagyjából ugyanúgy érzett a rendszer iránt, mindenhol hasonló volt a munkamorál, az életszínvonal, a problémák, értelemszerűen ugyanaz volt az "ellenség" is. 90-ben ez megszűnt, és Hofi, aki épp a felsoroltakra építkezhetett, biztos talaj nélkül maradt.
Trigon_ 2018.10.22 20:31:25
@bombázótiszt: Nem, nem az előadó képességét veszítette el, hanem a sértődőssé és egymással ellenségessé vált közönségnek már nem mesélhetett közülük valóként. A Sas-kabarének mostanra végleg "letisztult" a vevőköre, Hofi már nem érhette meg a polarizálódást. A mai stand-uposok is sokszor kerülik a politikai mélységeket, és a hétköznapi életből meg a tévéből merítik a témákat.
Egyáltalán nem tökéletes az Európai Unió működése, de egyelőre senki sem talált ki jobb konstrukciót ennél a szövetségnél. A britek most a saját bőrükön érzik, milyen csapdába kerülnek akkor, ha populista szólamokkal meg lehet téveszteni a szavazópolgárok többségét. A reakció nem is maradt el,…..
A jó tévézés kurva sokba kerül, ezt mindenki tudja, így az HBO is, ahol sikerült ismét elérni az álomhatárt, és 100 millió dollárt elkölteni egy sorozatévadra. Utoljára ez a The Pacific esetében sikerült, vagy öt éve. Eddig úgy tudtuk, egy évad 60 millió dollárból kijön, azaz 6 millióból részenként…..
Trigon_ 2016.04.02 00:04:23
@lalolib: Figyelek rá, pedig valóban nem érdekel. Csak a memóriám elég jó ahhoz, hogy emlékezzem arra, hogy azt a hóka macát meg a Trónok harca kifejezést már huszadszor látom a hónapban.

Egyébként pár napja ezt valamiért éppen szóba hoztam a feleségemmel beszélgetve, és akkor tudtam meg, hogy ez az HBO-n megy. Szóval a marketinghenger valamiért nem érte el nálam eddig, hogy utánanézzek, hol láthatom a sorozatot. (Talán öregszem.) Az HBO-n biztosan nem, mert már jó ideje nem vagyunk rá előfizetve. De mondom, lehet, hogy letöltök egy-két részt, talán valami nagyszerűből maradtam ki mindeddig. Nem mondok rá nemet látatlanban.

@sixx: Nem tudom, hogy hogyan megy. Miért is ne mehetne akár ilyen egyszerűen is? De tudom, hogy ez ma már szabályt sem sért, bevált gyakorlat, a műsorgyártó már nem a műsorral, hanem a marketinggel fogja a nézőt. Ma már a vérnyomásom meg sem rezzen, amikor aznap is éppen valami közérdekű történt Sarka Kata, Kim Kardashian, Mihalik Enikő, Palvin Barbara, VV-akárki életében vagy az aktuális RTL Klub-os valóságsóban, megbukott Orbán Viktor, még több vér és csöcs a Spartacusban, felrobbant az internet, valakinek valamije kilátszott. A minőséget is hordozó tévésorozatok, mint amilyen talán ez is lehet, szerintem maguknak ártanak, ha az emberek szeme már átsiklik felettük.
Trigon_ 2016.04.02 00:05:53
@Trigon_: Ja igen, és a Star Wars portáján is mindig éppen történik valami jelentős. :-)
Trigon_ 2016.04.02 15:47:18
@sixx: Ne húzd fel magad, hiszen én nem támadlak, sőt, el is mondtam, hogy a rendszert mai jelenségként el is ismerem. A működését nem ismerem, hiszen azt nem szokták nyilvánosan kitárgyalni, azt sem, hogy egy hírportálon ki mikor, miért, hogyan írja elő a megírandó hírek összirányát, hangvételét. Azt, ugye, hogy a hírportálokon halványan érezhető egyfajta kiegyensúlyozatlanság, nem szükséges taglalni.

Ahogy írtam, már nem borulok ki a sok Trónok harca-poszt miatt. Érdekelne, hogy mi az oka ezeknek a csomósodásoknak a posztok témáját adni képes műsorok felhőjében, de elfogadom, hogy ez egy-egy esetben nem publikus, az online médiának is megvannak az üzleti titkai.

Arra nem büszke vagyok, hogy a Trónok harcáról nem tudtam, hogy hol megy. Tudom magamról, hogy hálistennek elég rossz reklámfogyasztó alany vagyok. Én furcsaságként, a marketing eredményességének tökéletlenségeként jegyeztem meg, hogy a folyamatosnak érzett reklámozás ellenére is újdonságként hatott a pár napja hallott információ. Akik nézik a Trónok harcát, azoknak valószínűleg fölösleges ez a szinte folyamatos híradás, akik viszont nem nézik, azok esetleg már a folyamatos és halál unalmas bulvárszemét közé söprik ezt is, amikor a híreket olvasgatják.

Én a tévés műsorajánlók stratégiáján is változtatnék, a reklámozás technikájában is azt hinném, hogy növelni tudnám a hatékonyságot, de valószínűleg nem, mert nem tudom azok helyébe, fejébe képzelni magamat, akik a Jóban-rosszbant nyelik. Egy olyan hihetetlenül sokba került produkció, mint ez a sorozat, érzésem szerint takarékosan és hatékonyan hangolt marketinget igényelne, de lehet, hogy ez a hatékony. Hogy te, Sixx, az összképből milyen tényezőket ismersz, azt megtippelni sem tudom, és érthető lenne, ha a forgalmazó sérelmezné néhány adat közzétételét, de pusztán az emberi viselkedésen sokat gondolkozó emberként érdekesnek tartanám, ha kicsit megérthetnék abból, hogy miért térült meg a SW7 világszerte orrba-szájba nyomott marketingjének költsége, amikor a film iránt érdeklődőktől a nemhivatalos csatornákon is mindenhová eljutott a hír. Olyan lenne ez, mint a bittorrent: ha sokakat érdekel, amit csinálok, akkor nem kell nekem elküldenem mindenkihez, hanem el fog terjedni az erőltetés nélkül is. Láttam én már olyat, hogy egy programhoz több mint ezer seedert jelzett nekem a kliens. Nem biztos, hogy a gyártó örült ennek, de ha okosak, akkor igenis tudnak ebből hasznot csinálni. Az HBO elég nagy tőkéjű cég ahhoz, hogy jól sakkozhassanak a terjesztéssel.
A Kettős Mérce mutat rá, hogy a sztálinista-rákosista módszereket csak nem lehet kiirtani a Nemzeti Hírtévéből (amit egy jogerős ítélet alapján akár Állami Nemi Szervnek ís hívhatunk, csak mondom). Pedig párszor már megütötte a bokáját a közmédia a hamisítások miatt: Lomnici Zotán kiretusálása után…..
Ha a mai események után bárkit megkérdeznének, hogy kik tolongtak a Nemzeti Választási Irodába reggel: kopaszok. Most hogy kik ezek a kopaszok, meg úgy általában mit akartak, az nem ide tartozik, viszont elég nehéz volt letagadni, hogy volt egy pont, amikor úgy nézett ki a folyosó, mint a…..
Trigon_ 2016.02.24 01:16:14
Az M1 híradójában viszont vagy öt percig tárgyalták az egész dolgot, láttam a felvételeket, meghallgattam a beszámolót, majd meghallgattam azt is, amit az ellenzék erről mondott. A hirado.hu monnyonle, oszt csókolom. Megszokhatnátok már végre, hogy azon rugózni, hogy valamelyik hírportál miről ír és miről nem, a sajtószabadság körébe tartozó kérdés. Hihetetlen módon én még olyat is láttam, hogy az Index valamiről nagyot hallgatott. Meg kell nézni máshol is, oszt csókolom.

Az Orbán által aláírt hazaáruló mittudoménről azért elég árulkodó volt, hogy sem az Origo, sem az Index nem írt róla semmit, aztán fél nap után is csak alig. Pedig ha Orbánról kiderülne, hogy elárulta a híveit, mindkét portálon egészképernyős főcím tudatná velünk. Aztán szépen ki is derült, hogy a Jobbik és a DK is csak a jégre ment, de azt jó nagy hevülettel.

Az MSZP meg a többi párt pedig ne azon siránkozzon, hogy a népszavazási törvény rossz, hanem adja be a javaslatot az Országgyűlésen arról, hogy ehelyett mi lenne az, ami segítene elkerülni a hasonló trükközéseket. Egyébként a trükközés addig, amíg nem bizonyítható a bűnös mivolta, csak leleményesség marad. A liberálisok szokták mondogatni, hogy ha valamiről azt akarjuk, hogy ne csinálják, akkor tiltsuk be törvénnyel. Ez a mai zsiványság szerintem nincs betiltva. Valószínűleg nincs előírva, hogy az ott megjelenő számot is húzzon, az sem, hogy mettől meddig álldogálhat odabent, az sem, hogy melyik sportklub biztonsági szolgálatánál dolgozhat. Nyakó lemaradt, legközelebb már ő is vinni fogja az embereit, aztán majd összejönnek egy pofoncsatára.

@siriq111: A rövid címek bajnokságára esetleg benevezném a TV2 gyöngyszemét is, ha megengeded. "Gyilkosság miatt leszavazták", emlékezetem szerint ez volt az egysoros cím a képen, miközben arról volt szó, hogy leszavazták azt a képviselőt, aki annak a képvselőnek a lemondatását javasolta, akit egy hete gyilkossággal gyanúsítanak.

Ezeket az egysoros címeket egyébként én külön büntetném akkor, ha a hír meghallgatása nélkül, csak egy rövid részlet vagy egy állókép megpillantásakor a cím megtévesztő. "Megverte a szeretőjét", szól a cím, és a képen egy férfi látszik; láttam már ilyen kiemelt képet hírből. Csak a képen az az ember volt látható, és fél percig ő beszélt, aki azt mondta el, hogy a valódi verő ezt nem először tette, és nem lenne szabad ilyet csinálni. Mégis, ha valaki a képre néz, ezt az ember hiszi gyanúsítottnak. Ez nekem nincs rendben.
Az angol The Graham Norton Show című talkshow-ban van egy szegmens, amiben behívják az utca (gondosan előszűrt) emberét, beültetik egy nagy piros székbe, és elmondatnak vele egy vicces sztorit. Ha a műsorvezető Norton és vendégei jónak ítélik, elmehet, ha nem, a szék felborul, ő meg kiesik belőle. A…..
Trigon_ 2016.02.01 19:08:43
@otgorbebogre: Ahogy valami néger híresség balhét csinált azért, mert nálunk a polcon látott pár csomag Negrót, simán el tudom képzelni, hogy a nagypapát sokkolóval leterítették a reptéri őrök. És örülhet, hogy nem lőtték hátba.
Az RTL egyik jó húzása volt a Master Chef hazai átdolgozásának is tekinthető A konyhafőnök című műsor, ami hamarosan a negyedik évadát kezdi majd meg a csatornán (A konyhafőnök junior is folytatódik majd), de immáron új zsűrivel. A Bors szagolta ki, hogy Fördős Zé mellé új zsűritagokat keres a…..
Trigon_ 2016.02.01 18:07:38
@élhetetlen: Te Ramsayt a Pokol konyhája alapján ítéled meg. A Masterchefben nem szokott káromkodni, sem nagyokat balhézni, csak fintorog meg letol. Ott az olasz az, aki kidobja a tányért. (Éppen most megy egy évad válogató része, a feleségem megjegyezte: "A Gyilkos már majdnem mosolygott.") Ez igazán belefér, jó színt ad az egésznek, és a versenyzők számára is szemmel láthatóan jól érthető bírálat.

Ők is leszúrják a versenyzőt, ha nem csinálja meg azt, amit "sugalltak" neki. Én elhiszem nekik, hogy ők jól tudják, hogy miért rossz az, amit a versenyző csinál, és azt is pontosan tudják, hogy milyen lesz az íze. De olyan is van, hogy a renegát versenyő kajáját végül az égig dicsérik. Ez az egész egy nagy Műsor, nem egyszerűen verseny, egy csomó gyanús apróság van a vágásokban, de összességében egy érdekes szórakozás.

És igen, a versenyző tanulni megy oda, hogy végül annak adhassák a fődíjat, aki végül a legjobbá tudott válni. Amikor néha beszállnak egy verseny erejéig a játékba, és Bernáth mókásan látványos nagyképűséggel megcsinálja ugyanazt kevesebb idő alatt, kényelmesen sétálva, akkor látszik, hogy a versenyzőknek még bizony van szabad terük a fejlődésre.

Remélem, hogy a válogatás jól sikerül, mert speciel nekem a zsűri véleményezése néha érdekesebb része tud lenni a műsornak, mint maga a főzés. A főzésből engem az érdekel, ha valami érdekes történik, merész választás, tévedés, kiemelkedő rutin, kapkodás, profi mozzanatok, effélék. Én ezeket a műsorokat többé-kevésbé nézem, de a sima főzőműsorokat nem. Épp ezért én azt sem bánnám, ha a zsűrizésre jutna egy kicsivel több idő, hosszabbra vett műsorban. Az évad elején azért kellene még tíz perc, mert sokan vannak, a végén meg azért, mert már kitömik reklámmal.
Trigon_ 2016.02.01 18:21:27
@élhetetlen: "Azt is belátom, hogy a gyerekekkel kifejezetten aranyos volt (még nem játszott a hiúság, ők még feltétel nélkül elfogadták?)."

Nem mindig fogadták el, a zsűri volt megbocsátóbb. De nem határ nélkül.

@Pink Petsch: "A gyerekes verziót meg nem néztem, így arról nem is mondanék semmit."

Rosszul tetted. Először én is nagyon kétkedve néztem, de lenyűgöző volt, hogy ezek a gyerekek milyen hihetetlenül profi dolgokat tudtak. És a verseny nem vált óvodáspátyolgatássá.

Volt két "nagykislány", egyszer tésztát kellett gyúrni, élmény volt látni, hogy milyen természetes rutinnal nyúltak hozzá. Vagy ahogy a tojásfehérje felveréséhez kezdtek, mint akiket az igazi falusi nagymamák szoktak tanítgatni otthon. Egy sváb vagy osztrák származású, végtelenül szimpatikus kislány el is árulta, hogy a (talán cukrász) papája néha mondja neki, hogy na, Leni, most félretesszük a konyhagépet, aztán nyomás.
Ahány lap, annyiféle hozzáállás a Nagy Magyar Médiaháború avagy az újraértelmezett Októberi Sajnálatos Események tegnapi történéseihez (itt bővebben, itt összefoglalva) a nyomtatott és elektronikus sajtóban. Persze érthető, hogy egy kormányközeli lap nem foglalkozik az…..
Mikor máskor lett volna technikai problémája szegény AXN-nek, mint tegnap este, amikor a Csillagok háborúját adták a tévében (a saga első három részével nagyon izmos, 10 százalék környéki közönségarányt produkáltak)? A csatorna Facebook oldalának tanúsága szerint a Digi, a…..
Trigon_ 2015.10.11 22:01:33
@Gour: Akkor viszont máris legalább két magyarázat is található lehet ahhoz, hogy tévében megnézem, amit lemezen is megnézhetnék, megspórolva egy csomó klozetpucolót, bőrápolót és bankhitelt. Mivel én az "online-érzés" gyanúja ellen is berzenkedek, én nem akarok online lenni, nekem még a telefonom is buta. (Ez nagy igazságtalanság, mert zenét hallgatni, rádiót hallgatni és fényképezni is tudok vele, csak éppen fennakadás nélkül.) Nálunk inkább valami nemtörődöm enerváltság győzhet ilyenkor, amikor az ember csak lapozgatja a tévét, konkrét szándék nélkül. Botlottam már bele így kiváló filmekbe, amelyek egyébként kikerülték volna a figyelmemet, de sokszor néztem már meg megkedvelt film felét is, ha éppen azt adták valahol.

Filmnézéshez hozzákezdeni egyfajta elkötelezettség, arra gyanakszom. Tévét úgy nézünk, hogy ha nem jó, majd elkapcsolunk, és ha csak egy órát nyomkodom a tévét, úgy is jó. Ellenben eldönteni, hogy kiválasztok egy filmet és na, akkor megnézem, az olyan, mint moziba menni, ritkábban szakít rá időt az ember. Nálam, azt hiszem, az idő rászánása ott van a fő okok között, néha értelmetlenül, de érezhetően.
Trigon_ 2015.10.12 15:14:02
@varisztor: "Stream?"

Nem hiszem, hogy @artisan hogwash: arra gondolt volna. Ő talán valami szupi terabyte-os csúcseszközön tárolná a filmeket, esetleg a Felhőben. Nekem viszont nincs szükségem internetre ahhoz, hogy megnézzek egy filmet, nem fogja akadályozni sem rendszerhiba a szolgáltatók valamelyikénél, sem egy véletlen vagy jogászok által kiharcolt törlés. Nem fog akadozni sem.

Egyébként pedig a streamelők arra a készletre korlátozzák a filmnézési lehetőségeiket, ami a streameken valahol éppen elérhető. Én viszont ha már megszereztem valahogy egy filmet – tévéből, torrentről, VHS-ről, YouTube-ról –, az most egyszerűen megnézhetem. Két hangsávval, felirattal, ha éppen olyan kópiát szereztem vagy CSINÁLTAM annak idején. Mert van egypár olyan filmem, amit alig vagy éppen SEHOGY nem lehetett megszerezni, ezért a VHS kazettánkról készült másolatot őrzöm. Szépen betömörítettem egy DivX fájlba, a hangjáról leszűrtem a magnós sziszegést, esetleg kiegyenlítettem a hangerőt – megfelelő programokkal ez nem hónapokig tartó gürc –, esetleg egy letöltésből alápasszítottam az eredeti hangot, ha az valamiért érdekes, esetleg alápasszítottam egy feliratozást is. De van, hogy a filmet jó minőségben letöltöm, és aláteszem a VHS-en meglevő klasszikus szinkront. Én értek ezekhez, megvannak a megfelelő programjaim – többnyire régiek, működőek –, és most van egy filmem, amely nincs meg senki másnak. És levehetem, betehetem a lejátszóba vagy átmásolhatom pendrive-ra, és nézhetem, ingyen, hálózat nélkül. Lehet, hogy nem korszerű, de a "korszerű"-mániáról és a vele járó egyre durvább megalkuvásról megvan a magam elmarasztaló véleménye.

Szóval ha a stream lett volna a válasz a kérdésemre, akkor az engem nem győzött volna meg.
Trigon_ 2015.10.13 00:38:15
@artisan hogwash: Átérzem az aggodalmadat, én is féltem a legeslegfontosabb értékeimet. Az a különbség, hogy én feltehetőleg idősebb vagyok nálad – sokaknál –, és talán ezért én már összeomlás nélkül viselném el, ha a scifi-könyvgyűjteményem (teljes KFK és hasonlók) például tűz martalékává válnának. Nagyon fájna, de már túlélném. Ugyanígy vagyok az AVI-val töltött kb. 200 DVD-mmel. Azokat a programokat és dokumentumokat, amelyek elvesztése szinte lehetetlenné tenné az életem folytatását, többfelé el vannak mentve. Van egy winchester a polcon, pirossal ferdén sávozva :-D és megmondtam a feleségemnek, hogy ha bármiért szaladni kell, akkor ezt kapja fel, mert pénz, irat, ruha, lakás szerezhető valahogy, ezek nem.

A DVD "old school", de nem mágneses elven tárolja a tartalmat és bírja a vizet is, vagyis elég stabil adathordozó, ilyen szempontból. A memóriakártya fejlettebbnek tekintható, de a DVD-n 1 GB tárolása kb. 25 forintba kerül, a legolcsóbb memóriakártyán ugyanez 250 Ft.

Valamiért most kapható egy Barracuda 500 gigás HDD 8700 forintért, ezen 17 Ft/GB, másokon felmegy 25-35 Ft/GB-ra az ár. Csakhogy van ezekkel egy olyna probléma, amire nem sokan gondolnak. Ha én tűzbe ejtek egy (vagy tíz) DVD-t, azzal elveszítek, mondjuk, 5 (vagy 50) giga adatot. Ha a winchester bármilyen okból meghibásodik, akkor egyszerre veszítek el 500-1000 giga adatot. És én már több winchestert láttam meghibásodni, mint ahány DVD-t eltörni vagy megolvadni. A műszaki hibát nem nézve is a winchestert le tudja törölni egy vírus vagy egy hülye felhasználó, a DVD-R-nél ennek a valószínűsége sokkal kisebb, bár nem nulla.

Persze ezzel szembeállítható a szállíthatóság, nem vitatom. Én is érdekesnek tartanám az összes DVD-m felmásolását egyetlen 2,5-es HDD-re, de ha a biztonságukon kezdek el gondolkodni, akkor az "old school" győzött.

Sőt. Ha el akarok tenni egy levelet a 100 év múlva azt megtaláló számára egy fontos életbölcsességgel, akkor milyen médiát válasszak? A válasz: az egyik szempont szerint az egységnyi terület információsűrűsége a legkisebb –az időjárásal és egyéb eróziós hatásokkal szemben így a legellenállóbb –, a másik szempont szerint amelynek a dekódolása a legkisebb valószínűséggel avul el. Mi jött ki? Vésett kőtábla, esetleg ugyanez valami vaskos fémlemezzel. Erősen old school, nem vitatom, de működik. Második helyen ott állhat a nyomtatott papír. És csak jóval ezek után jönnek olyanok, mint az elektronikusan kiolvasható tárolók. A gyári DVD-k ilyen szempontból előnyben vannak, mert optikai mikroszkóppal kiolvashatók, áram nélkül is. Persze a jelek dekódolása már külön ügy.

Az egyszer elkövetkező világégés után vajon mihez fog majd az emberiség a felhőben, az internet szanaszét szórt gépein tárolt egyetemes tudással? Egy fonográfhengert még le tudnának olvasni a romok között kotorászó marslakók, de egy SSD, egy "fekete doboz" több fejtörést okozhatna. Az, hogy a gyártók, fejlesztők folyamatosan elavulttá tesznek nemrég még hú de időtállónak hirdetett információtárolási technikákat, gyártásból kivont, sőt, eleve mesterségesen korlátozott működési idejű eszközöket, az az információk továbbadhatósága szempontjából önveszélyes ostobaság.

A Voyager-szondákra felszereltek egy-egy klasszikus LP-re, hanglemezre hasonlító lemezt, mechanikusan tárolt, kódolt üzenettel. A lemez tokjára rávésték a vázlatát annak, hogy az információ milyen technikával és dekódolási elvvel olvasható ki belőle. Nem értem, hogy miért nem csináltak már ilyet mindenféle alapítványok és szervezetek saját magunknak, bunkerba elhelyezve. Valami majdnem bombabiztos, több száz évet is kibíró módszerrel tárolva a jelenlegi nyelvek szótárait, a fontos tankönyveinket, és nem utolsósorban a részletes leírását annak, hogy a szanaszét előbukkanó digitális és analóg tárolóeszközökön levő információ kiolvasásának mi az elve. Ha az emberiség képes lesz rá, akkor majd csinál magának DVD-meghajtót, de akkor ne kelljen még azt is kitalálni, hogy hogyan kell kicsomagolni egy MP4 videót, amin esetleg le van írva az összes betegséget gyógyító csodaszérum gyártástechológiája, a marha utókor túlélőinek.

Akik pedig a "felhőt" az átmeneti, vagy szükség esetén feláldozható adatokon kívül másnak a tárolására is használja, azt valakik nagyon félrevezették. Az rendben van, hogy a naptáramat otthon és a munkahelyemen is el akarom érni, bár én akkor inkább azon gondolkodnék el, hogy hogyan érjem el a munkahelyemről az otthoni gépemet, és csakis én. De én már azokat sem értem, akik a Gmailt imádják. Hogy nekem internet kelljen ahhoz, hogy ismét megnézzek egy fényképet vagy egy levelet, amit a múlt héten a húgom küldött e-mailben? Nem, kösz, nekem jusson ennyi hely a saját gépemen, és nem kell szolgáltatók jósága ahhoz, hogy megnézhessem.
Vannak franchise-ok, amiket imádunk, minden deus-ex sas vagy midiklorián ellenére. Vannak olyanok, amiket kultiváltan gyűlölünk, szexista robotok vagy családos autó junkiek miatt. És hát ismerünk olyan franchise-okat is, amik az „ezek komolyan azt hitték, ennek lesz folytatása?”…..
Trigon_ 2015.10.11 21:51:04
A poszt eleje arról szól, hogy akik rögtön franchise-zal hitegetik a befektetőiket és saját magukat, azoknak először is egy jó filmet kellene letennie az asztalra. Amivel én teljesen egyetértek, mert már rühellem azt a szokást, hogy mindennek elkészül a folytatás- és előzményfilmje is. Esetleg agyoncsapva egy jól eltalált film hangulatát, a bennünk hagyott vibrációt.

De a poszt a filmek zöménél már nem mutatja meg nekem, hogy ezek mind azzal a szándékkal készültek, hogy jön belőle a folytatás.

Mondjuk, egy manga-filmnél eléggé adja magát a sejtés, hogy ajjaj, ezzel még nincs vége, de azok a nagykorúak, akik várják a mangákból, képregényekből készült mozifilmsorozatok következő részét, azok már eleve segítségre szorulnak. De Az utolsó léghajlító bennem nem keltette azt az érzést, amit például Az arany iránytű teljesen nyíltan, vagyis hogy már a bemutató előtt elkezdték kalapozni a pénzt a folytatáshoz. Mondhatnám példának akár azt is, hogy minap azt olvastam valami hírneves bukszáról, hogy ő lesz a Star Wars 8 új sztárja. Előbb túl kellene esni a 7. rész megrázkódtatásán, nem szabadna ilyen gyorsan feledni a Baljós árnyak intő példáját. Persze ez arra is példa, hogy franchise-t nem csak jó filmekre lehet felépíteni, hanem bármire, amit le tudnak nyomni elég sok átlagfogyasztó torkán.

"a Patrick O’Brian könyveit feldolgozó szériának már az első..." "Daniel Handler 13 regényt magába foglaló könyvsorozata szolgált..."

A bajok talán ott kezdődnek, hogy ma már az írók sem könyvet írnak, hanem sorozatot. Ma már teszem is vissza a polcra, amelyen ott áll, hogy a készülő sorozat első darabja. Mert ez azt harsogja, hogy nincs kitalálva a vége, nyitva hagy hiányérzetet keltő szálakat, elfelejt más szálakat, és eleve lehúzásként indul.

Máskor is rájöttem már, hogy a nagyívű történetekből készülő film optimális formája a minisorozat. Az arany iránytű első fele kimondottan tetszett, a második felében pedig tapinthatóan idő- és pénzzavarba kerültek. (Én nem tudtam, hogy a mai filmek ilyen marha drágák, én azt hittem, hogy a CGI-vel pénzt megtakarítani szoktak.) De ennek a filmnek érezhetően 3-4 órányi terjedelem kívánkozott anélkül, hogy a regényt olvastam volna.

Az utolsó léghajlító 6%?? Ez durva tévedés. Fogalmam sincs, hogy akik megnézték, mire számítottak. Nem lett ütős film, de nem lett rossz sem, és valamikor megnézem megint.
Trigon_ 2015.10.12 00:41:44
@kis_kiraly: Akkor viszont ez a felsorolás túrót sem ér.
Tegnap mi is megírtuk, hogy Varnus Xavér kiszállt a Heti Hetesből, mert nem bírta cérnával, hogy a többiek, különösen Para-Kovács Imre és Hajdú Steve a műsorban szívatja. Ha csak kiszállt volna, az senkit nem érdekelne különösebben, se Xavér a Facebookon picsogott egy kicsit az…..
Amikor Alison McGovern, brit munkáspárti képviselő tegnap reggel felöltözött (szoknya, felső, blézer), és elindult munkába, majd bement a Channel 4 nevű tévéadó egyik politikai műsorába, hogy költségvetési kérdésekről beszélgessen a műsorvezetővel, még nem is sejtette,…..
Trigon_ 2015.08.30 17:55:54
@Pop40: Ha én felöltözöm, akkor az én mellközömből semennyi sem látszik ki. És rengeteg olyan nőt láttam, aki még csak nem is egy viszonylag méltóságteljes viselkedést és öltözködést megkívánó képviselői posztot töltenek be, hanem átlagos nők, és az ő mellközük sem volt látható. Nem hinném, hogy úgy érezték volna, hogy ezzel a személyes szabadságuk lett volna bilincsbe verve.

A dolog itt nem azért feltűnő, mert kilátszik, hanem hogy jó mély dekoltázsra van szüksége ahhoz, hogy kilátsszon. Ez alapján szerintem megalapozott a gyanú, hogy a "villantás" szándékos. Akkor csak az a kérdés maradt, hogy mi vele a szándéka. Csak nem szexizmus? Az áldozat részéről? :-]

A nő öltözési stílusát kifogásoló képviselőtársa egyébként ezt írta: "...a dekoltázsát ilyen egyértelművé tegye a tévében. Ez az öltözék elvonja a figyelmet a témáról...". Angol eredetiben: "deliberately trying to attract attention", tehát szándékosan magára akarja vonzani a figyelmet; illetve "your prominent cleavage distracted your male observers from hearing what you were saying", azaz az ön feltűnő ruhakivágása eltereli a férfi hallgatóit arról, hogy hallják, amit mond. Nem a levélíró nem képes a tekintetét máshová irányítani, hanem kifogásolja azt a megjelenést, amely láthatóan szándékos és kissé közönséges módon a férfiak figyelmét akarja a melleire elterelni. Ilyen vagy olyan szándékkal.

Igazat adok neki. Tudom, hogy a férfiak is fiatalnak, tetterősnek, vonzónak próbálnak kinézni, de ehhez nem izompólóban jelennek meg a nagyközönség előtt. A nő megjelenése mindössze ízléstelen, és a képviselőtársa igazán megengedheti magának, hogy kritizálja az ő pártját is minősítő stílust. Tudom, hogy munkáspárt és nem konzervatív, de mégiscsak Anglia.
Trigon_ 2015.08.31 13:49:19
@Pop40: Sajnos a stílusoddal elhomályosítod kissé azt a tényt, hogy közben mondani is akarsz valamit.

Csador? Itt csak arról van szó, hogy a nő ruhakivágása 20 cm helyett 17 cm méretű is lehetne.

A nénikés vicced mellétalált. Itt nem mi állunk székre, hogy belássunk a nő dekoltázsába, hanem a nő szabatta a dekoltázsát jó mélyre, szokatlanul mélyre, nyilvánvalóan azért, hogy mi láthassunk valamit, ami egy pillanatra nemcsak a férfiak, de a nők tekintetét is odavonzza, ha más okból is.

Sajnos azt sem értetted meg, amit a nő párt- és képviselőtársa írt. A kifogás ugyanis elsősorban nem az, hogy az újságokban a nő fényképét majd méregetni fogják az erre fogékony férfiak, hanem hogy a riport, a vita közben siklik félre a figyelmük. De ez is másodrendű probléma, a fő probléma ugyanis az, hogy a nőnek ez volt a SZÁNDÉKA.

Értsd meg: ez a nő Nagy-Britannia és Észak-írország Egyesült Királyságának parlamenti alsóházi képviselője 5 éve. A törvényhozásban felette már csak a Lordok Háza és őfelsége, a királynő áll. Kóstolgasd ezt úgy, ahogy egy angol tenné. Ott is szitokszó néha a "képviselő", főleg a munkáspártiak, de ott az egész világ más. Ott elvárják, hogy egy City-beli üzletember konzervatív eleganciával jelenjen meg a munkahelyén, és elvárják, hogy egy magas társadalmi rangú nő ne akarja *szándékosan* a mellére terelni a figyelmet, amikor a költségvetésről beszélget egy országos tévében. Érted? Nem az a baj, hogy a melléből látható egy érdektelen kis rész, hanem hogy egy képviselő miért akarta elérni ezt úgy is, hogy ennek érdekében jó mélyre kellett szabatni a dekoltázst. Itt a méltatlan viselkedés a probléma.

A nyílt levél pedig arra jó, hogy a nő méltatlan öltözékét kifogásolók feltehetően elég nagy tömegét – nem tudunk arról, hogy ott ez mennyire lett beszédtéma – tájékoztassa arról, hogy a párt ezt nem tekinti követendő, és a párt arculatához kapcsolható megjelenési formának.

Ha nem érted, hát nem érted. De az most már nem az én problémám.
Ritkán dicsérünk magyar címeket, de a Coolon hamarosan bemutatkozó The Americans magyar címe nagyszerű lett, csak gratulálni tudunk a hidegháborús kémsorozatot magyarítóknak, és nem, nem…..
Sajnos nem vagyok nagyon otthon a Class FM reggeli műsorában, illetve az abban szereplők közül csak a három műsorvezetőt ismerem fel képről, a néha megszólaló női hangokat nem tudom beazonosítani, így azt…..
Trigon_ 2015.08.06 21:11:16
Az vajon igaz, amit ma az egyik híradóban hallottam? Az egyik diverzáns mondta, hogy itt nagyon jó, és ezért hazatelefonált a többieknek (?), hogy jöhetnek ők is.

@Mercel: "Szok kici kínai akit valahogy egyik nagy hazaféltő köcsög nem vesz észre "

A szok kici kínai dolgozni jött. Úgy, ahogy, de végül is hiánypótlók lettek, hiszen a fél megye a kínai piacon vásárolt. Ezek "szerencsét próbálni" jöttek. Mivel az ellenzéki tudósításokból már régóta tudjuk, hogy rekordmértéket ért el a munkanélküliség, nagyon érdekelne, hogy konkrétan mit jelenthet a szerencsét próbálás.
Trigon_ 2015.08.07 23:45:30
@Mercel: @csak egy néző: Mondom még egyszer. dolgonzni jöttek. Az, ha az adóhivatal és a rendőrség nem foglalkozik velük rendesen, nagyon nem jó. Mert a dolgozáson kívül tessék rendesen adózni. De ennek ellenére azok, akik megvették a sok olcsó holmit, nem azért tették, mert erre kényszerítették őket, hanem mert a vásárló, a magyar ember érdemesnek találta. Szóval nekünk, személy szerint a szok kici kínai hasznot hozott.

Kíváncsi lennék arra, de azt remélném, hogy sosem tudom meg, hogy ezek az arabok és négerek személy szerint milyen hasznot hoznának nekünk. Adózni ők sem fognak, de valamit termelni igen? Merthogy kapon már a fejéhez a sok aranyszívű menekültpárti, hogy ezek a diverzánsok először is sorozatos törvénysértéssel hatolnak be hozzánk, nyitásként. És az aranyszívűek próbáljanak visszaemlékezni, hogy utazásokon, vagy éppen útifilmeken hány arab férfit láttak dolgozni. Kevesebbet, mint amennyit nem. Én hajlandó vagyok elfogadni, hogy ezek otthon meg tudnak élni abból, hogy a fal tövében ülve naphosszat teáznak a többiekkel. De nálunk ez nem elég. Illetve vannak, akiknek elég, de én nagyon nem szeretném azokat még szaporítani is.

Pár hónapja még mindeki azt ugatta, hogy mi milyen európaellenes, szívtelen állatok vagyunk, meg hogy minek a plakát, a kerítés, a gyűlöletkeltés. Tessék, hölgyeim és uraim, a németek és britek már csinálják utánunk. Ők is európaiatlanok, gondolom.

Mellesleg: bármennyire is törvénysértő, mégsem tudom őszintén átérezni a drámaiságát annak, amikor egy Nike a félrabszolgamunkával előállított termékeit hihetetlen haszonnal adja el, pusztán a divatmajmokat kihasználva, és egyszer csak egy comó kisz kínai hamis Nike, vagy csak valami arra hasonlító cuccot dob piacra harmad-negyedáron. Lehet erről mindenkinek mindenféle álláspontja, de annyi biztos, hogy ezek a kínaiak legalább dolgoznak valamit.

Egyébként az én közelemben egy kifőzde és az "1 eurós" bolt az, ahol látom őket. Viszont látok egy pár kopaszt és/vagy cigányt a kocsma közelében álldogálni, néha olyan vastag köteg pénzt elővéve a zsebükből, hogy annyi pénzről én álmodni sem tudok. És húsz éve a Keleti pályaudvárnál rendszeresen láttam hasonló munkakörű arabokat is. Hát, akkor inkább a többé-kevésbé dolgos kínaiakat választom, és azt remélem, hogy a rendőrség nehezíteni tudja a mindenféle maffiák életét. Tudom, kínaiból is el fog bennünket árasztani egymillió, meg a románokból is, Viszont amikor százezer arab meg néger áraszt el bennünket, az pár hangadónak nem baj, hiszen szegény menekültek jaj, jaj.
Most, hogy a True Detective is eljutott odáig, hogy baszki, nincs jobb ötletünk, kúrjon MINDENKI (6. rész vége, ha valakit érdekel), ideje megnézni, milyen más orgiákkal találkozhattunk a tévében az…..
Bakizni emberi dolog, bénázni is, a technikának meg megvan a maga ördöge, mint tudjuk, de mindez így egyszerre sem menti az M4 Sport tévé (mostantól: Nemzeti Sportadó) első hetét, mert ha már 5,4 milliárd forintot rászántak egy tévéadó indulására, akkor legalább ésszel…..
Trigon_ 2015.07.27 15:28:07
@shitgun: Nyilván 4k videófalon szoktál tévézni, akkor megértem ezt a sokkoló élményt. Mert egyébként én úgy éreztem, hogy de jó, ez a futam és ez a gördülékeny, profi közvetítés jót tett a reputációnknak.

A@ovits: "Jules Bianchi emlékének pedig egy citerás Himnusszal adóztak."

Bianchit már bosszantóan sokan emlegette mindenki. De az emlékének a csenddel adóztak. Ebből a csendből a Himnusz megszólalása meglepő volt, kicsit furcsa is, de tulajdonképpen nem volt rossz, és már maga az a helyzet is furcsa, hogy a rajt előtt a nyüzsgésben egy perc csendet kell tartani. A megemlékezés emelkedett hangulatához való hozzájárulásnak is felfogható. Citera egyébként nem volt a pálya 5 km-es körzetén belül.

@radawz: "Ezt mondjuk nem kenném az M4-re, elképzelhető, hogy a FIA, vagy a szervezők tervezték így."

Helyes. Nem az M4 a bűnös az általuk közvetített összes ügyetlenség miatt, mert nem ők irányítják a világot.

"elég kínos volt, hogy ezután rögtön jött a váltás az összeölelkező pilótákra."

Igen, ez tényleg ügyetlen volt. De nekem ennél sokkal durvább, amikor a Tényekben végignézzük valaminek a halálhírét, tragédiáját, majd rögtön ezután már a következő kispandán vigyorgó maca tűnik fel. Egy héten háromszor. Vagy amikor azt mondták, hogy "azt, hogy miért ugrott ki az ablakon, elmondjuk a reklám után".

"a FIFA honlapján már régen kiírták a kisorsolt ország nevét, amikor a Nemzeti Sportadón még csak nyúltak a golyóért."

És szerinted erről is Orbán tehet? A UPC-nél hosszú ideig megfigyelhető volt, hogy az analóg és a digitális adás közötti csúszás a 3-4 másodpercet is elérte, és sem a nagysága, sem az iránya nem volt egyforma. Mellesleg a tévéadás a ruszkiknál kezdődött, esetleg ott is körül kéne nézni, hogy az adás eleve mekkora csúszással indult el a világhoz. Nem lehet, hogy a ruszkik tartottak egy biztonsági távot egy váratlan esemény esetére, ahogy az az EGÉSZ világon szokás a nagy élő eseményeknél? Miért kell rögtön az M4-et hibáztatni.

***
Mindemellett a kép késése a hang mögött botrányos disznóság, és illene gondolniuk az ellenőrzésére és korrigálására. Sajnos az sem old meg mindent, mert a VB-t a szomszéd házban valami olyan adóról nézhették, amivel az én tévém nem tudott versenyezni, ezért minden nagy pillanatról egy másodperccel előbb értesültem. Erről nem a tévé tehet, de nagyon bosszantó volt.

A spoilerezés szintén durva disznóság. Örök probléma, de oda kellene rá figyelni. Az összefoglalót azért adják le előbb, mert aki csak azt akarja látni, azon dühöngene, hogy miért kell órákig várnia rá. Ha végig ki lenne rá írva, hogy "ÖSSZEFOGLALÓ", akkor több lenne az esély a véletlen beletekintés elkerülésére. Sajnos a tévé nem olyan, mint az internet, hogy kattintani lehet a kívánt változatra. Egyelőre.

Annyit éppen meg lehetne csinálni, hogy adnák a teljes meccset, és vele kábé bárhuzamosan egy MÁSIK csatornán elkezdenék az összefoglalót. A képre rá lehetne írni – ha már minden szart úgyis ráírkálnak állandóan –, hogy "összefoglaló az M3-on". Így aztán a néző választhatna. Ez lenne az igazi tévézés.
A képen látható hölgyet Edona Jamesnek hívják, egykori aktmodell/prosti/pornószínésznő, akit férfiből műtöttek át nővé, és most az Adam Sucht Eva című német reality egyik szereplője, amit a VH1-ról Dating Naked címen ismerhetünk, és arról szól, hogy egy egzotikus,…..
Hajnali 1 óra 35 perckor vetíti le a köztévé a Dunán, új, Földindulás című tévéjátékát. Koncz Gábor már dühöngött egy sort a tegnapi Blikkben, hogy hajnalra teszik a filmjét, ami "Kodolányinak egy nagyon szép, keresztény műve." Ez volt az első darab egyébként, amit a…..
Éden Loki, azaz Titz Dániel úgy nyerte meg az Éden Hotel harmadik évadát párjával, Barbarával közösen, hogy Péterrel kötött egy véd- és dacszövetséget, és jó reality-szereplők, sőt nyertesek példáját követve nagyon odafigyelt arra, hogy ne lépjen senkinek nagyon a lábára, hiszen a végén a sorsáról…..
Az, hogy a konzervatív oldal, és a Fidesz seggéből a nyelvét csak elvétve és akkor is nagyon rövid időre kihúzó haveri sajtó számára a homoszexualitás egy olyan métely, amit titkolni kell, mint a búcsúban megesett unokahúgot, vagy a református nagybácsit, aki ki tudja mit…..