Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maratonfuto

45 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Jó cégnél dolgozom. Több okból is. Aki ismer, tudja, most ezt inkább nem részletezném. De hogy egyszer a „sportkarrierem” is a Knauf oltárán teljesedhessen ki, az már gyanúsan sok a jóból. Létezik egy szimulációs elmélet, ami azt mondja, hogy az ismert világunk nem más, mint egy jövőbeli emberiség…..
Két tényező miatt esett a választás a szlovén fővárosra: közel van, kellően késői időpontban tartják és sík a pálya. Ja, ez már három, mindegy, annál jobb. Az előző éjszakai őszi óraállítás miatt a 10:30-as rajt valójában éppen ebédidőre esett, viszont így egy…..
  2015. szeptemberétől a beszámolóim az alábbi oldalon érhetők el:   MARATONFUTO.HU  ..
Egy újabb (futó)év telt el, élvezetes és néha keserves edzésekkel, emellett számos kedves  és alkalomadtán kevésbé kedves versennyel. Nagy általánosságban elmondható, hogy a versenyeim 70%-ban minden évben ugyanazok, mégsem mondanám, hogy unalmasak, vagy egysíkúak lennének…..
A tavaly itt elért egyéni legjobbam (PB) azt mondatta velem, hogy idén ősszel újra csak itt fussak maratont, még ha akadt is a múltkor néhány “megfizethetetlen” (ennek ellenére megfizettem rendesen) élményem a rend éber labanc őreivel… A múlt heti, már-már kánikulai…..
Kivételesen a végéről kezdem: köszönöm mindenkinek, aki látott bennem némi fantáziát, nem írt le még teljesen, azaz valaha el tudott képzelni akármilyen dobogón, aminek nem a második fokát terhelem. Nehéz elhinni, de ez most megtörtént és ahogy egyszer álmomban titokban már…..
Nem sikerült tehát a tervem (a beharangozóban volt olvasható), ami 8 órán belüli teljesítés lett volna. Viszont, mint szinte minden ultraverseny, a kisbéri 100 km is számos tanulsággal szolgált. Lássuk, hogy alakultak a dolgok menet közben! A versenyre való rápihenés rendben…..
Szombaton kerül megrendezésre az idei 100 km-es országos bajnokság Kisbéren. Beharangozóként szeretnék írni kicsit a versennyel kapcsolatos várakozásaimról.   Kilencedik alkalommal készülök 100 km-es, vagy annál hosszabb táv megtételére, némi rutinom tehát már van az ehhez…..
Endre már évek óta szervez a meggondolatlanabb egyesületi tagok részére futást a Keszthelyi-hegységben, idén viszont kissé túllőtt a célon :) Először is, fura mód elkerülte minden induló figyelmét, hogy az eredeti mailben meg lett említve, hogy 750m szint lesz belepréselve az…..
Ahogy a beharangozóban már megírtam, idén nem indultam túlzottan vérmes reményekkel a szokásos évzáró versenyen, célom csupán az volt, hogy kihozzam magamból a jelenleg elérhető legjobb időt (ezt 3 órára saccoltam), illetve ezzel folytatni tudjam azt a szép sorozatot, miszerint…..
Itt van a nyakunkon a Szilveszter, legfőbb ideje jelentkeznem a szokásos esélylatolgatásommal. Idén nem indultam túl sok versenyen, ha jól számolom, csak 7 viadalon vagyok túl, tehát kedden vár rám a nyolcadik. Meglehetősen vegyes képet mutatnak az idei eredmények:1. Sárvár 12…..
Bár az előzmények (sok kimaradt edzés után még nem értem utol magam) alapján benne volt a pakliban, hogy nem sikerül jól az Optivita évzáró versenye, de ekkora betlire azért nem számítottam. Most, a verseny után is úgy érzem, a formám alapján olyan 75-77 km lett volna a reális,…..
Rövid beszámoló egy hosszú edzésről Tavaly egyszer már nekifutottam nagy lendülettel, de csak félig sikerült a Deák túra leghosszabb, 70 km-es próbája. Nem sikerült ugyanis célba érni, sikerült viszont több ízben is alaposan eltévedni, utoljára annyira, amit már nem tudtam…..
Régen jelentkeztem új írással a blogon, ennek prózai oka az időhiány volt: szeptember eleje óta új munkahelyen dolgozok (Ausztriában programozok, weboldalakat fejlesztek). Az átállás heteiben nagyon kevés szabadidőm jutott, sajnos edzések is el-elmaradtak emiatt, így a nyári…..
A legutóbbi verseny (Békéscsaba-Arad) óta több mint két hónap telt el, amit szinte végig kemény edzésekkel töltöttünk. A fő cél a novemberi 6 órás országos bajnokságra való felkészülés, ebbe felmérőként kiválóan beleillett az OptiVita versenysorozat 4. állomása, ami…..
Életem egyik legnagyobb élményén vagyok túl, megpróbálom gyorsan leírni az emlékeket, amíg még frissek. A versenyről Röviden: 205 km 2 nap alatt. Kicsit bővebben: ultramaratoni versenynek hívjuk mindazokat a futóversenyeket, ahol a táv meghaladja a klasszikus maratoni távot, azaz…..
Semmiképpen sem szerettem volna idén kihagyni az egyik legszínvonalasabb futóversenyt a környéken, viszont egy elég kemény edzésprogram kellős közepén vagyok, különösebben nem pihentem rá a dologra, ráadásul néhány nap múlva egy igen kemény kihívás elé nézek…..
Mióta elkezdtem a futást, 2002 nyara óta vezetem az edzésnaplómat (még papíron kezdtem, de jó pár éve már online), így km-re pontosan tudom mindig, mekkora távot futottam le azóta. Észre sem vettem, csak utólag tűnt fel, hogy éppen a sárvári verseny közepén (egészen pontosan…..
Másfél hete, Tapolca után aggódni kezdtem, vajon tényleg elszoktam-e már a maratonnál rövidebb távoktól, vagy egyszerűen az edzésmunka nem arra irányult – így nem is várhattam sokat magamtól. Egy 1:21:30-ra még a nyárias időjárásban sem lehettem büszke. Egy hét múlva…..
Avagy: hogyan fogyjunk 4 kg-ot 12 óra alatt? Kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódtam az év első hónapjaiban, így messze nem tudtam teljes értékű edzésmunkát végezni. Sokáig hezitáltam is a sárvári indulással, de aztán március közepe óta már végig gond nélkül mentek az…..
Itt a friss lecke, amely egy rövid összefoglaló arról, én miért is szeretem, és mi futók, általában miért is szeretjük a futást. Órákig tudnék róla beszélni, szóval rendesen vissza kellett fognom magam... :) Itt érhetők el a leckék (videók) egy helyen: Maratoni ABC   A…..
Elnevezés ide vagy oda, egy dolog jó előre biztosnak látszott: sétaGalopp tutira nem várható. Sőt, már hetekkel előre tudott volt, hogy a hó- és belvízhelyzet miatt idén nem a pályacsúcsot fogjuk ostromolni. Kb. 12-en vágtunk neki az ismeretlennek – talán csak a szervező…..
Régóta tervezgetett ötletem lépett ma a megvalósítás útjára: elkészült az első videó, közzétételével útjára indul a hosszútávfutás sportágának alapfogásait bemutató sorozat, a Maratoni ABC. Mivel az elmúlt évek során egyre többen fordultak hozzám tanácsokért a…..
Amikor futásra adtam a fejem 2008 környékén, nem gondoltam konkrétan a maratonra, mint valami végső célra, amely egyszeri lefutása után majd jól visszavonulok, mégis, mostanra valamiért ezt tekintem fő versenyszámomnak. Sőt, első cudarul sikerült félmaratonom után egy osztrák…..