Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sakk-mester

14719 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Erigaisi 12-10 arányban nyert Dudával szemben, Nakamura 14-8-ra győzte le Martinezt - Ma Carlsen - Le-vel, Nepo - Abdusattorovval néz farkasszemet - Jó, drukkolást! Jó, szórakozást!. Ismét, fáradhatatlanul jelen van a sakkvilág krémje - Carlsen, Caruana, Nakamura, So, MVL, Firouzja, Erigaisi,…..
Jó jóban lenni a világranglista vezető Magnus Carlsennel, hisz rajta múlik, hogy kit, kiket enged a sakk-mézesbödön közelébe - Kikerülhetetlenné teheted a jelölésed amennyiben élőpontod meghaladja a 2750-et! Hajrá, magyarok!. Carlsen elkötelezte magát, hogy részt vesz az eseményeken, és részt vesz…..
Sötét Bh5 lépésére világos leütötte a d6 gyalogot - Hogyan tovább sötéttel?..
      Bielben a GMT-Masters 2024-et Lê Quang Liêm nyerte - második Haik Martirosyan. harmadik lett a verseny fő esélyese Praggnanandhaa Rameshbabu  - A GMT-Challengersben  Salem Saleh az első,  Alexander Donchenko a második helyen végzett -  A két nagy nyílt tornát kazah játékosok nyerték…..
Mire jutsz sötéttel világos jelzett: Hc3 lépése után?..
Melyik színnel játszanál?..
Sötét Vd7 lépésére világos f5-öt lépett - Hogyan tovább ezután?..
Hajrá! Sötéttel!..
Ez a lépés nem volt egy nagy ötlet! Miért is?..
Sötét Ke6 lépése után világossal a nyerés ízlés dolga! Te miként nyernél?..
Világos bxa5 lépését követően mutasd be sötét nyerését!..
Miként vezeted győzelemre a sötét sereget?..
Menetelj a matt felé!..
Látsz-e valamilyen konkrétumot ebben az állásban?..
A lichesst kértük fel bírálónknak  - Azért őt, mert kedvesebb velünk, s ki az, aki nem a kedvesebbet kedveli! Ez a játszma így alakult - persze nem tartunk még itt, de néha fut a szekér! A tanácskozási játszmának az a hátulütője az edző felé, hogy az örökkön kíváncsi tanítvány képes megkérdezni a…..
  Régen hoztam Könnyed-én-es partit – Kérlek,  lejátszáskor ne nézd, ne lásd a leírt lépéseket, csak a tábla legyen a látóteredben és próbáld kitalálni világos lépéseit – Jó, szórakozást! your web browser and/or your host do not support iframes as required to display the chessboard..
Az élő-közvetítést a fenti képre kattintva éred el!  A részletes eredményeket ITT éred el!   Hajrá, Magyarok!        ..
Van itt ez meg az - Sötét He7 lépésére világos Hd4-et lépett, amire a sötét futó f7-re menekült - innen tied a pálya Kedves Olvasó!..
Sötét Ke7 lépését követően gyorsan beérik a gyümölcs - Kezd el a szüretelést! Jó, szórakozást!..
Sötét csillagos lépésére is van jó válasza világosnak! Mi az?..
A helyzet bonyolultnak látszik - Sötét leüti világos e4 gyalogját - ezután a világos vezér megjelenik a h6 mezőn - Sötét a lépésenkénti  plusz 2 másodpercből gazdálkodik   - A sötéttel játszó egy vénember, aki az előző partiban bástya és két gyalog (az f és a h) a bástya elleni végjátékban fölényben…..
Világos van lépésen - értékeld az állást, add meg a folytatást! Jó, szórakozást! Ui: Nincs mindig látványos vadászat - olykor a sivár sivatagban is el kell tudnod igazodni!..
   A chess.com 97%-ra, a Lichess 98%-ra minősíti teljesítményemet - Az ellenfelemét 96,8%- és 99%-ra, és kaptunk mindketten 2600 pontos elismerést - Az időm lejárt - A játszma véget ért! A lejátszáshoz: Jó, szórakozást! your web browser and/or your host do not support iframes as required to…..