Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SuperShift

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ígéretekhez híven folytatódik a Városi levegő Budapest legszebb házait, apró szépségeit bemutató sorozata, melyben tesztelheted, mennyire jársz nyitott szemmel a városban. Már annyi korábbi rész volt, hogy létrehoztam egy külön címkét, ahol mind megtalálható, mennyit ismersz fel sorozat néven.…..
Gyűjteményem eddigi fénypontját mutatom be nektek, legutóbb már láthattatok belőle egy részletet, méghozzá az egyik ülés formájában. Azóta kettő lett belőle és bekerült a végleges helyére - de ne szaladjunk ennyire előre. Ez az első makett, amit ilyen formában…..
Az egyre melegebb időben, nyári hétvégéken sokan választják a természetjárást, kirándulást időtöltésként, ami tényleg kiváló szórakozás, ugyanakkor veszélyeket is rejthet. A kullancsról mindenki hallott már, sokaknak közelről is volt alkalmuk megismerkedni vele. Lássuk…..
1PÁR LAMBÓAKTÓ EGYSZERÜ A FELSZERELÉS TELSZKOPOK FIKSZ FELFIGATÁSA ÁLITÁSI LEHETÖSEGEI VANAK NAGY FORDULATSZÁMÉRÖ ELVÁLTÁSI LÁMPÁVAL ÚJ NEM VOLT BESZERELVE KÁBELEKEL MINDEN MEGVAN HOZZÁ CSAK ÖSSZE KEL KÖTNI!!! Ezek után lássuk a portékát: Azért az alany sem semmi,…..
A város középső harmada a TV-toronyból. Magyarországon és Európában is több város van (Egertől Drezdáig), amikre a környező dombokról, kisebb hegyekről, mint egy magas toronyból, szépen rá lehet látni. Olyan település viszont jóval kevesebb akad (többnyire az Alpok…..
Kicsit szakadjunk el a villamosoktól, és lássunk pár gumikerekűt! A múltkor öreg keleti munkagépeket nézegettük, most következzék néhány spécibb verda: Tavaly kisebb sokként ért, amikor láttam, hogy Trabanttal csinálnak városnézést Budapesten (biztos nem tavaly óta van…..
  Menj innen, te troll Tudom, mi lesz az első kérdés azoktól, akik végigkövették az idén már ötvenedik évét taposó, majdnem napra pontosan két évvel ezelőtt Svédországból behozott öreg Mercim sorsát: készen van-e már végre a fényezés?  Most már rajta van a…..
A TASZ jelenti Káros a prüdéria 2012.02.27 17:46:00
Vajon káros a házasság előtti szex? Múlt pénteken alakult meg a Magyar Családvédelmi Társaság. „Az egyetlen nemi társra való törekvés a házasság, a család, a kultúra és a társadalom legfőbb védőbástyája és így a civilizáció alapja” – hangzik a mottójuk. A küldetésnyilatkozatban megfogalmazottakkal…..
SuperShift 2012.02.27 23:37:15
Tény ami tény, az Európai társadalom alapegysége sokáig a család volt, szerintem most sincs másképp. Szóval a család igenis érték, de szerintem ezt ugyanúgy tudják a TASZ-nál is, mint ahogy (nagyon helyesen) a cikkel ellentétes véleményű kommentelők is.
Kérdés az, hogy vajon mi védi jobban a családokat? Az, ha az állam majd megmondja, hogy márpedig csak 1 az Isten, 1 az üdvözítő út és a "deviáns köcsögöket" meg majd jól kiközösítjük, vagy végre valahára megpróbál olyan környezetet teremteni ahol megvan az az érzés, hogy itt érdemes tervezni hosszabb távra.

A felvilágosítással kapcsolatban a következőt gondolom: az elhallgatás, mint a "felvilágosítás" egyik módja talán a legártalmasabb. Egyesek azt írták a kommentjeikbe, hogy azért rossz, mert utána majd biztos kipróbálják ezeket a WC-ben, és hasonló kaliberű dolgokat művelnének.
Azzal nyugtatnám a többieket, hogy a felvilágosításnak szerintem nem az a lényege, hogy pornósztárokat képezzenek a védőnénik az osztályfőnöki óra keretében, hanem annyi, hogy hogyan lehet megélni a testiséget egy kapcsolatban, mert igenis egy tizenévesnek biológiai igénye van arra, hogy így ezt is megélje, és ha mindketten hasonlóan éreznek és tisztában vannak a kockázatokkal, és felelősséget is tudnak vállalni egymásért, akkor miért ne? (Ez csak egy szelete a véleményemnek, mert ugye ide jönne az, hogy rendes családnak és nem diszfunkcionális "családnak" kéne nevelnie a gyerekeket, stb.)

Az abortuszra csak annyit mondanék, hogy szerintem nem az a kérdés, hogy tiltsuk-engedjük, hanem az, hogy mikortól tiltsuk?
A legalizálás igazi rációja szerintem nemcsak a méltósághoz, az önrendelkezéshez való jogban van, hanem annak a realitásában, hogy akár tiltják, akár nem, bizony lesznek terhességmegszakítások. Ha betiltanák az abortuszt, akkor az ezzel foglalkozó orvosok közül valószínűleg lenne néhány aki vállalna itthon ilyen beavatkozásokat, de nyilván olyan felárral tenné, ami a társadalom szűk rétege számára tenné csak elérhetővé. A többiek meg próbálkoznának mindenféle veszélyes "népi gyógymóddal" amibe az anya is belehalhat, vagy esetleg az elkeseredettebbek a csecsemőgyilkosságot választanák, ami azért szerintem sokkal nagyobb rossz, mintha egy még egy nagyon kifejletlen embriót távolítanának el biztonságos körülmények között. Ennek ellenére szomorúnak tartom az abortuszok magas számát, főleg mert lehetnek a termékenységre kiható szövődményei is, és ezért inkább a megelőzésre kéne helyezni a hangsúlyt.
Gyerekkönyvek, gyerekmesék, gyerekversek, gyerekdalok - mi lehet a szerzők célcsoportja és célja? Természetesen gyermekek szórakoztatására szánják a gyermekek nyelvén, jó szándékkal. Legalábbis ezt feltételeznénk elsőre, de minél több emlék tör felszínre, annál több…..
SuperShift 2011.08.06 12:39:25
@CernaGeza:

Csak én éreztem úgy mindig, hogy ezt jól lehetne énekelni a "Jingle Bells" dallamára?

A svéd gyermekversekről meg az óvodai évzárók jutnak az eszembe, amikor mindig elmondatták velünk a szülők legnagyobb örömére/bánatára. Túl sokra nem emlékszem, még arra se amit velem mondattak el. Na mindegy. Ma is megvan ennek a divatja amúgy?

Ami még eszembe jut az óvodás koromból, azok a számomra feleslegesnek tartott délutáni pihenők, és a mese felolvasások. Egyszer az egyik óvonéni, akivel nem voltam túl jóban, behozott egy mesekönyvet valami piros sapkás törpéről. A mese az elején még teljesen rendben volt, de aztán minden ok nélkül gonosszá változott, és akkor valahogy megutáltam a mesét.
SuperShift 2011.08.06 15:27:58
@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Most hogy mondod a címet, igen az volt!
Cork77 ugyan naezmieznek szánta az alábbi Mustangot, én lelövöm a poént, és íme, egy határozott vonalakkal átépített amerikai csoda.Ebből a szögből aztán találgathatna az ember..LSD, mi más. Innen egy kicsit már Morgan-es az orra..Veszélyes orr, veszélyes popsi.Én szóltam. Ez…..
Ma délben belém hasított valami. Negyed órával később már komoly lelkifurdalásom volt. Tudom, most az lenne a legegyszerűbb, ha elsunnyognám az egészet, úgy legalább kevesebb szemrehányást kaphatnék. Ez nem a valóság. Illetve az, csak méretarányosan lekicsinyítve De kemény…..
Szervusz Tibi!Ügyvédekről még nem volt szó, írtam egyet róluk, sorsát szíves belátásodra bízom.Üdv.Bódog   Az öreg Már a rendszerváltás előtt is ügyvéd volt, akkor, amikor még korlátozott volt az ügyvédek száma. Identitásának alapját ez adja. Hasonszőrű…..