Regisztráció Blogot indítok
Adatok
afejer

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Marcellus Amfiteátrum még ma is meglévő romjai részletét láthatjuk, mely ősi színházból Pierleone a XI. sz. közepén erős várrendszert épített ki. 1099-ben II. Orbán pápa az erőd egyik bástyájában szenvedte ki lelkét.         A római zsidó közösség (diaszpóra) történelmi létezése időszámításuk…..
I. László királyunk, - aki a források szerint erőskezű lovagkirályként határozottan vezette országunkat 1077 és 1095 között - egy zűrzavaros, harcokkal teli időszakban került a Magyar Királyság trónjára. Európát ekkoriban épp a pápa és császár (VII. Gergely és IV. Henrik) konfliktusa osztotta meg,…..
Megszereztük a Belvárosban az Uber ellen tüntető taxisok követeléseit, nem kizárt, hogy néhányat teljesíteni fog valaki...
afejer 2016.01.28 09:34:18
Megállapodott a Kormány és a főváros. A plusz forintokért cserében Csepel Nógrád megye gyarmata lesz, Soroksárt az Emberi Erőforrások Minisztériuma kapja meg, Óbuda pedig a Közlekedési Múzeum kiállítóhelyeként közvetlenül a Miniszterelnökség fennhatósága alá kerül. ..
afejer 2016.01.28 09:27:47
@garfild-5: nem is lenne rossz!!
Orbán-rendszer: elmagyarázva. (nagyításért katt a képre) ..
De mégis az, hogy nem egy ilyen példát tudunk mondani, és hogy most Magyarország még azt a hibát is elkövette, hogy maga választotta azt a vezetőt, aki belevitte az országot a mérhetetlen túlerővel szembeni teljesen értelmetlen és felesleges háborúba, az nagyon durva. A korábbi…..
afejer 2012.01.07 10:24:36
@Brendel Mátyás: Az, hogy miért vállalja be, és kinek a bábja, nem derül ki. (majd egyszer, talán...) De valószínűleg megéri neki. Ha tényleg ennyire elszállt az agya, a hatalommánia betegségbe, akkor furcsa, hogy a pártja nem tudja észre téríteni. Hisz szolgai módon minden hülyeséget megszavaznak... Nem lehet, hogy minden fidesz politikus is pont ennyire hülye legyen.
Tegnap Selmeci Gabi nagy vehemenciával még mindig az aktuális kormánypolitikát magyarázta, szinte lesöpörte az asztalról Kálmán Olgát.
Azért gondolom, hogy valami lehet a háttérben, mert ennyire hülyén csinálni a gazdaságpoiltikát és a külpolitikát normális esetben nem lehet. A demokrácialeépítés és saját maguk bebetonozásának ilyen pofátlan módja sem normális. Értelmes ember nem gondolhatja, hogy egy uniós tagország ezt büntetlenül megteheti...
Kettőt aludva 2012 első tüntetésére, ma mindenki azt találgatja,egymásra talál-e a parlamenten belüli demokratikus ellenzék (MSZP, DK, LMP) a Házon kívüli demokratikus, az orbánváltásban ugyancsak érdekelt erőkkel.Szerintem az események gyorsulására lehet számítani. Nem…..
afejer 2012.01.05 15:51:31
@kvasztics47: Szerintem sikerült neki. Minden hatalmat megszerzett és még nem fogyott el minden pénz. És most elkezd katonákat sorozni. Hátra van még a fegyveres diktatúra. Nem fogja könnyen adni magát. Ahogy szembemegy a világgal, szembemegy a népével is. Hatalom mindenáron!
afejer 2012.01.06 11:04:44
@Az igazi sztrovacsek: Igazad van, ennek az érdekcsoportnak volt köszönhető, hogy az IMF-t elküldte a kormány, és talán ennek az elméletnek lesz bizonyítása, hogy most sem akarja, hogy idejöjjön. Tehát nem lesz megállapodás a valutaalappal, csődbe megy az ország orbánostul, persze ők jól meg lesznek fizetve. OV-ért és tsaiért pedig nem kár, ők már úgyis leszerepeltek csúnyán.
Piroslap Ébredj fel, kisköcsög! 2011.12.30 16:37:00
Ha az egyiptomiak, ha a tunéziaiak meg tudták csinálni, akkor mutassuk meg, mi magyarok, hogy mi sem vagyunk kevesebbek! *** Az indexvideó tanulsága szerint az említett felszólítást eredetileg Kukorelly Endre, író, az LMP képviselője követte el ezt a felszólítást december…..
Gréczyblog Fidesz-EKA 1-0? 2011.12.30 08:56:00
Úgy fest, lépést téveszt a demokratikus ellenzék, ha úgy tetszik, a Gyorskocsi utcai koalíció. Január 2-a a ciklus eddigi legfontosabb ellenzéki mozzanata lehetett volna, de a ziccer valószínűleg kimarad.Ahelyett, hogy a demokratikus ellenzéki pártok vezetői összefogódzkodva…..
A pénteki nagy parlamenti ralliban a Fidesz-frakció elfogadta az egyik  olyan sarkalatos törvényt (az egykulcsos szja bebetonozását tartalmazó gazdasági stabilitásról szóló törvényt), amelynek visszavonása az IMF-fel és az EU-val folyó tárgyalások megkezdésének feltétele…..
afejer 2011.12.27 21:17:23
@oggángyi: És a többiek is! Nézzétek a jutubon (tudom, hogy nem így kell írni) a Simon's cat kis rajzfilmjeit, nem lesz rémálmotok, nagyom jókat nevetgéltem rajta. Valami kikapcsolódás kell a folytonos szorongások feloldására.. Az az egy biztos: az OV rendszernek vége lesz... egyszer.
afejer 2011.12.28 19:42:39
@oggángyi: Arra, hogy az emberek nem tanultak a történelemből, az idézett Petőfi vers is nagyon jó bizonyíték. Nem is várom el tőlük. Csak annyit, hogy nyitott szemmel és füllel élnek, de ezt is hiába. Értelmes, okos ismerőseim, rokonaim is vitaképtelenek, ha politikáról esik szó, egyszerűen egy másik (orbáni) dimenzióban élnek, összeesküvéselméleteket gyártanak, aminek semmi köze a valósághoz, ezzel nem lehet semmit sem kezdeni. Szinte szektásak. Ez nagyon elszomorít. Nem szeretném, ha a kádári nihilbe, közönybe merülne ez az ország. Amikor az alapérzés: úgysem lehet tenni semmit, úgysem lesz jobb vagy más, minek okoskodni.
afejer 2011.12.28 19:51:38
@Roy: De azért lehet, hogy minden eddig bólogató paprikajancsi nem akar urával és parancsolójával feltétlenül együtt bukni. Azért Brüsszelben valakik rábeszélték, hogy a nem-ből talán legyen. (persze nem sok értelme volt...) Viszont az EU-ból való kiiratkozás lehet, hogy a terv része. Azért azóta levelet írt H. Clinton, alakul az új kerekasztal, történnek a dolgok. Bízzál!
Volna itt néhány dolog, amit érdemes lenne tisztázni. A december 23-ai események ugyanis egyrészt logikusak, másrészt váratlan fordulatról tesznek tanúbizonyságot. Akik ott voltak az előző napon a Magyar Rádió épülete előtti tüntetésen, már érezhettek valamit abból a dühből…..
afejer 2011.12.27 09:51:52
@Obszerváló: Legelőször a fontossági sorrendet kell kitalálni. Az OV rezsim eltávolításához nagyon fontos az összefogás, ennek első jele volt a 23-i megmozdulás. Bár kevesen voltak, de még ez csak a kezdet. Remélem, lesz folytatás. A kerekasztal is jó ötlet, ha tud működni. Összefogás, összetartás nélkül nincs esélye az ellenzéknek. Nem árt a külföldi támogatás sem, de ezt a problémát itthon kell megoldani.
Mielőtt a magyar zember imára kulcsolja a kezét, hogy valahogy túlélje a 2012-es esztendőt, nem árt vetni egy pillantást az évet záró közvéleménykutatásokra.Az adófizetők pénzén eltartott fideszes Nézőpont Intézetet most inkább kihagynám a sorból. Szerintük a a…..
Már sokszor nekifutottam ennek az írásnak, de soha nem jutottam a végére – de még a közepére sem. Elsősorban azért, mert az első mondatok visszaolvasása után már éreztem, hogy ezer sebből vérzik; nem érthető, félreérthető, vagy egyszerűen csak hamis. A dilemma ettől…..
Mert ugye valami bűzlik Gyöngyöspatán. Nem mennék bele most a dolog agyonelemzett részébe. Cigánybűnözés, rasszizmus, kirekesztés, meg a kóchengeres biatorbágyi zsarátnok most más téma. Itt és most az a téma, hogy a Fidesz kormány a bűnözés helyett a bűnözéssel szembeni…..