Regisztráció Blogot indítok
Adatok
plümpike

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt már itt a blogon pár írás, amelyik érintette az átlagos barkácsolónak szükséges szerszámok körét. Ez az írás most került a szemem elé, elvileg vagy 7 éve írtuk. Érdekes azért belegondolni, hogy ez alatt az igazából azért nem olyan hosszú idő alatt is mennyit változtak a motoros, főképp az…..
plümpike 2021.08.09 21:54:12
@Hurrá Torpedó: Van egy készlet (3 sima, 3 csillag) yato csavarhúzóm, azok tényleg kurva jók, nagyon ajánlom. 3-4 éve meg van, iszonyat sokat használtam, még vésésre is, és az összes hibátlan.

Egy másik szettet vettem a lidliben (mert abban volt rövid csillag és sima is), 8 darabos, azt is egész sokat nyúzom, (mondjuk kiméletesebben mint a yato-t) de az is jó, kb egy árban voltak, ilyen 3-4 e ft / készlet környékén.

NEO tools lemezollóm van, az elég finom cucc.

Kaptam még évekkel ezelőtt LUX tools készletet (villáskulcsok, racsnis szárak, bitek), az egy minősíthetetlen fos. Nem tudom, melyik árkategória, a kölcsönadott, majd elvesztett villáskulcsaim ellentételezésére kaptam rokontól, de az valami végtelenül hitvány egy termék. A cserélhető fejű csavarhúzón néhány húzás után már elforog a gumi (ezzel ellentétben a sok, érts 10+ évvel korábban darabra vett ugyanilyan másik ami a mai napig hibátlan), a bitek 80%-ának konkrétan letört a fogazása egy nagyobb erőltetésnél, a villáskulcsok pedig nem elég merevek, egy komolyabb lazításnál látod ahogy a pofák eltágulnak a csavaron. Persze rugalmasan, nem hajlik, nem törik, de a nagyobb méreteket még kézzel sem érdemes erőltetni, pláne toldóval.
Ami viszont meglepően jó, az az 1/4-es racsni: elég sokat használom, porban-szarban és nem úgy tűnik, mint ami fel akarja adni. A készlet pozitívuma a külső-belső torx (ritkán kell, de akkor nagyon) és az, hogy minden 6-os mérettől indul, azt viszont szeretem benne.

A leggyakrabban használt méretű villásokat megvettem Betá-ban, azok elég jók, de darabra olyan 3 ezer külör voltak.

A racsnis csillag-villás szettem az valami szerszámkell.hu-s olcsó márka, talán johannesway, vagy valami ilyesmi. Nem használom túl sokat, de volt már ami tönkrement közülük. Ez nem létszükséglet szerszám, de ha kell, akkor érdemesebb valami drágábbat nézni.

Csőkulcs szettem, zeegergyűrű fogóim szintén valami ilyesmi kategóriák, nem nagy minőség, de ritkán is kell, szóval elvagyok velük.

1/2es dugókulcsaim egy része valami szovjet szett meglévő darabjai, egy másik részük szintén a szerszámkell-ről lett rendelve, meg van pár Beta. Mind egyformán jó, ahogy egyformán jó a yato és a neo tools feles racsni is.

Van pár stanley meg parkside fogóm (különféle telefonfogók, oldalcsipő fogó, stb...) ezeket aránylag sokat, de nem túl nagy igénybevétellel használom, azt bírják.

Ahol csak tudok, igyekszem békebeli cuccokat menteni,a svédfogóm, nagy satum, franciakulcsaim ilyenek, meg egy pár elektromos gép: apai örökség. Na ezek tuti túlélnek még engem is.
Itt a blogon már több alkalommal írtunk a modern, vizes bázisú, pontosabban vízzel hígítható festékek otthoni használatáról. Ezeknek több előnyük is van a hagyományos, észteres, lakkbenzin vagy épp nitro hígítású festékekkel szemben. Egyrészt a hígítók (bármilyen!) manapság igen drágák már, márpedig…..
Még a múltkori csavarbehajtós írásunkban ígértük ezt a posztot. Azóta viszont jobban átgondolva a kérdést, elbizonytalanodtam. Egyszerűen túlságosan sok gyártó készít ilyesmit, mi ezeknek töredékét sem próbáltuk ki. Szóval néhány szempontot ugyan összeszedek ebben a posztban, de azért szívesen…..
Tegnap egy közeli rokon hívott, hogy új tűzhelyük lett, és be tudnám-e esetleg kötni. (Kerámia főzőlap és mindent tudó sütő kombójáról van szó.) Átmentem hát, szerszám nélkül, mert eredetileg csak arról volt szó, hogy megnézzük, mi kell a bekötéshez, mert az eddigre tudott volt, hogy a korábbi…..
plümpike 2021.03.31 14:38:41
Nekem a fő akkusom egy zöld Bosch PSR 1800 LI. 2015-ben vettem, black friday akcióban, a teliára 56 ezer volt, féláron (azóta a félár a teliár, ami nagyon versenyképes szvsz). Azóta túlzás nélkül felújítottam vele kb 10 ingatlant, kevert habarcsot, gipszet, betont, leesett egymilliószor, a 30 centis szerkezetépítő csavart úgy tekeri be a vörösfenyőbe, mint a pinty (klímaszerelő sógor Makita ütve csavarozója elhasalt ezen). A tokmánya már kicsit kopott, nemrég kapott egy új akkupakkot (feleslegesen, mint kiderült a töltője halt meg, vateráról lett új), és megy, rendületlenül.
Porban, szarban teszi a dolgát, imádom.

Emellett a nyáron vettem egy 12 voltos CMI-t az Obiban, mert kellett (ekkor halt meg a Bosch akkuja, ill. mint kiderült a töltője). 10 e ft alatt volt, mivel tényleg csak azon a hétvégén akartam dolgozni vele, mert tudtam, hogy a Bosch kerül amibe kerül, feltámasztom, ezért az volt a szempont hogy "a pénz nem számít, csak olcsó legyen". Na ez az első leesést követően meghalt (szerencsére már kész voltam azzal, amire vettem) visszavittük, szó nélkül cserélték, a csere eddig működik, persze közel sem használom annyit, mint a Boscht.

Tegnap előtt este hirtelen betonfúrhatnékom támadt (16 darab 12-es dűbelt), de a 650 wattos Hyundai ütvefúróm kissé karcsú volt ehhez, így hirtelen ötlettől vezérelve megint elmentem az OBI-ba, izmosabb ütvefúrót venni. A 2 éves gyermekemnek megtetszett a CMI kis marokcsavarozója, és mivel olcsóbb, mint a játék Bosch, ezért megvettem neki. Na ez kapásból nem működik. Elvileg tölteni kéne (ami LI akksis cucc lévén legalábbis fura) a töltőn villágít, meg kijelzi az akksi maxot, de nem levéve róla semmi.Visszavisszük. A Maki ugyan fúúúúúúrni tudna vele jelen állapotában is, de ha már megvan, akkor működjön. Bútort összerakni, meg ezt-azt csavarozgatni kényelmesebb lenne, mint a nagyokkal. Már persze ha a Mókus kölcsönadja, mert az az ő első igazi szerszámja (lesz, ha működik).

Alkalomszerű felhasználónak mindenképpen a parkside-ot ajánlanám, mert 3 év a gari rá, és a gariztatás sima ügy. Azt gondolom egyébként, hogy ebben a szerszámkategóriában a mechanikus strapabíróság, meg a por/szar állóság illetve ennek hatása az akku-élettartamra lehet a legfontosabb minőségjelző, mert a spanyolviaszt már feltalálták ez előtt.
Ez egy rövid posztocska lesz. Annyi történt, hogy újra támadt némi építkezni való itt a stúdióban, és ehhez kapcsolódóan elsőként rendet kellett rakni a fűrészgép körül. (Pontosabban helyet csinálni az elkövetkező fűrészeléseknek.) Miután a mostani műhelyben nincs fűtés, télen csak a legszükségesebb…..
Furdancs Blog Családi porecset 2021.01.23 09:21:35
Szentimentális szombati szösszenet. A képen a családi porecset látható. Mióta az eszemet tudom, ez volt apám porecsete, a mindenféle famunkáknál ezzel söpörte le a csiszolóport, miegymást. Ott lógott egy szögön a műhelyben a szekrény oldalán...
plümpike 2021.02.17 08:13:48
@zooltek: Jaj ne fájdítsd a szívem, hát így is lelkifurdalásom van miatta... De tényleg felelseges, kelleni nem kell ilyesmiket csinálni, viszont csóri Hetra komoly feltámasztást igényel, 10 év nedves pincében lakás után...
Az évek óta lebegtetett  terv megvalósult, a TESCO leépíti műszaki szegmensét. Először a szórakoztató- és háztartási elektronika váltott forgalmazót néhány éve a (legalábbis Veszprémben) Mediamarkt számára bérbe adott üzletrészben, majd nagyvonalú leárazások közepette a festék, kerti…..
Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a fenti fürdőszobán semmi sírnivaló nincs. Nem túl nagy, az igaz, de ezt leszámítva teljesen pöpec darab. Hogy miért kell mégis sírni rajta, pontosabban benne, azt az alábbi levél részletesen kifejti, fotókkal és egy - még a fotóknál is lehangolóbb - videóval…..
  N. már nagyon várta, hogy a magyar közvetítő cégen keresztül talált animátori munkába belekezdhessen, ám Görögországban a második nekifutásra is olyan állapotok és feltételek várták, amikkel ő nem tudott kiegyezni.  Koszos, lerobbant, látványosan magára hagyott szellemszállások és vállvonogatás.…..
Még áprilisban volt egy szerény, de határozott javaslatom a Párbeszéd vezetőinek: mivel Ferencvárosban még nincs megnevezve a közös ellenzéki polgármester-jelölt, és a jelölés joga hivatalosan az övéké, jelöljék a helyben népszerű, a kerületi (és a fővárosi) közélet, valamint a környezet…..
plümpike 2019.06.29 13:06:55
@szepipiktor: Ez ugy van, ahogy irod. Az elmult 1 ev kizarolag arrol szolt, higy ki lesz az ellenzek vezeto ereje. KO nem azert lett jelolt, mert polgarmester akar lenni, hanem mert Feri meglatta a lehetoseget az EP valasztason abban, hogy mivel az LMP, meg a Jobbik kinyirta magat, neki mar csak a szocikat kell elintezni, es visszaal a regi jo haromosztatu vilag.

Ezzel nem az a gond, hogy nem ilyen a politika, mert ilyen. Csak viszont az a szavazok hulyenek nezese, hogyha ezt kozben osszegogasnak, ellenzeken beluli peace love and heppinessnek adjuk el, mikozben a partjaink elet halal haborut vivnak egymassal, es ha egy kidol, akkor a politikusaik mehetnek a levesbe.
plümpike 2019.06.29 13:15:19
@invalid user name:
A sorosozas lehet szerinted kocsmai szibvonal, de hogy a kurvaeletbe van az, hogy amikor a migransbarat renzi kormany olaszorszagban megbukott, es a nagy nehezen felallt az 5csillag-Liga kormany bezarta a hatarokat, akkor 2 heten belul megbuktattak Rahojekat spanyolorszagban, es a szocdem miniszterelnok a beiktatasa napjan fogadta Sorost, masnap pedig megnyitottak a kikotoket. Mindez persze tokre veletlen.

A baj az, hogy hiaba kilecven eves az oreg, a fia nagyobb geci mint o, es a Soros birodalom nagyobb agresszivitasa miatt lathatoan mar inkabb o iranyit, nem az oreg.
plümpike 2019.06.29 13:23:11
@flacchus: Az ellenzek egy vicc. Az egyetlen ertelmes tagja a Feri, akinek viszont semmi mas motivacioja nincs, mint hogy megmutassa, hogy o meg vissza tud jonni az oszodi beszedet koveto nepszerutlensegbol is. Dehogy akar o kormanyozni, ezzel az ellenzekkel azt hatekonyan nem is lehet, de ez neki nem fontos. O a sajat szobrat epiti, es Magyarorszag nem nagy ar cserebe, hogy o elmondhassa magarol, hogy megcsinalta, visszatert.
Készüljenek a vaterások, korunk haladó és progresszív dizájnja immár belerondított a piacvezető alkuportál felületébe is. Botor, aki tagadná, hogy nemes az alapötlet, miszerint látássérült értelmi fogyatékosoknak is joguk van teljes életet élni a neten. Ennek - a Vatera látványtervező csoportja…..
plümpike 2019.06.28 23:17:19
@Sátán meg a Jocó:
Az a baj, hogy pl egy hiroldalnal oke, hogy komolyan kell loni a mobilos felhaszalokra, de egy hirdetesi oldalon, aminek raadasul eppen az az ertelme, hogy ha ugyesen krresel, szursz akkor fillerekert juthatsz dolgokhoz, ott minek erokteni? Mobilon egy normalis tobb kriteriumos szurest nem lehet kitenni a kepernyore, aki komolyan keres valamit, azt ugyis laptoprol fogja megtenni, a vatera eseteben az impulzusvasarlas kb kizart lehet.
Joggal merül fel a kérdés, hogy napjainkban van-e létjogosultsága a reluxának. Simán lehet, hogy van, és csak az én fejemben kötődik szervesen a nyolcvanas évekhez ez az árnyékoló eszköz. Mindenesetre itt a szerkesztőségben többen érezzük úgy, hogy a hazánkban fellelhető…..
A szállásfoglalós oldalak vendégértékeléseire alapozott szállásfoglalás után most jöjjön a másik oldal. Egy vendégház, amit tönkretett a booking.com. Levélíró vállalkozónk nem értette, miért nem jönnek foglalások az oldalról, aztán meglátta a lehúzó kommentet, amit…..
plümpike 2019.06.14 22:56:37
@Im just here for the comments:
En, ha egyszer ujraregisztralom a szallasomat valahol, azt fogom csinalni, hogy befoglaltatom az elso 10-15 ejszakat olyan IP cimrol, ahonnan nem kezelem a szallasoldalt, aztan irogatom a fasza ertekeleseket. Nyilvan a comissiont ki kell fizetni ezen kamu foglalasok utan is, de ennyit mas kisvallalkozas siman elkolt google adwordsre, vagy facebook hirdetesre.
plümpike 2019.06.14 23:18:46
@heidt: A kicsekk becsekk gordulekenysege: nekem a bookingon legordulo menubol kell kivalasztanom, hogy hogy kell bevsekkolni: recepcio, szemelyes kulcsatadas, kodzar, vagy valahol at kell venni a kulcsokat.

A szallashely illata/szaga szerintem tisztasagi kerdes, a leutott kinais tanyerok illetve a minimal vs full konyhafelszereltseget ertekelesere valo a "Felszereltseg" ertekelesi kriterium, merhogy ilyen is van.

Nem fogod tudni megmagyarazni nekem, hogy a szolgaltatasok kriteriumnak milyen relevanciaja van egy apartman tipusu szallashelynel, ami a 3500 budapesti szallasbol 1700.

A booking hotelfoglalo oldal volt 10 evvel ezelott. Csak az airbnb meg a tobbiek megjelenesevel (logikusan) nyitottak a kicsik fele is, de mindezt egy olyan modon, hogy a hoteles rendszer alapjai megmaradtak.

Es ehhez ragaszkodnak: en mar kb az otodik booking extranet rendszert hasznalom 2013 ota, az alapok semmit nem valtoztak. Amit atalakitottak, az inkabb csak szarabb lett, vesztjuk az informaciot, attekinthetoseget, mikozben egyreszt irrelevans dolgokat kell megadjunk (pl hogy milyen kozos teruletek vannak- apartmannal vagy hogy ajalott utvonalakat, itinereket rogzitsunk fel hegyeshalomtol kocsival, vagy az lf2tol tomegkozlekedessel) masreszt meg amit megadunk, azokat sem jelenitik meg a foglalai oldalon. Pl ezt a becsekkolos informaciot en nem tudtam megtalalni, pedig kerestem, mert kivancsi voltam, hogy mennyire egyertelmu helyen szerepel. Semennyire.
plümpike 2019.06.14 23:34:12
@Im just here for the comments:
Ertekelesre adott valasz.
Hogy ne csak szarozzam a bookingot, kb 2 eve bevezettek, hogy a vendeg irhat nekunk uzenetet, mint erdeklodo. Ez peldaul kurva jo leoes volt, rengeteg olyan uzenetet japok, ahol konkretan olyan dolgot emlitenek amit valami masik ertekelesben olvastak, es ha erre tudok olyan valaszt adni, ami igaz, es eloszlatja a ketsegeiket, akkor foglalnak.

Na ez pl jo dolog.
Kezdjük a nyertessel, aki bizonyos szempontból azért sokat vesztett is. Persze belpolitikai téren rövidtávon megtartotta a FIDESZ a toronymagasan vezető pozícióját, de már ezen a téren se lehet felhőtlen az örömük. Az elvárás a kétharmados győzelem volt, 15 képviselő, és ennek arányában fektettek…..
plümpike 2019.05.27 16:24:28
@Fedor: Tevedsz kerlek, engem egyaltalan nem zavar az ellenzeki osszefogosdi, mivel ezzel a blogposztal tokeletesen egyetertek:

tutiblog.com/regi-bunnek-hosszu-arnyeka-sem-eleg-az-51-szazalekhoz/
Ugyan nem a mostani valasztasra irodott, de tokeletesen megmagyarazza, miert nem lesz soha, semmilyen rendszerben tobbsege az ellenzeknek.

Azon pedig kulon jot derulok, hogy a ti oldalatok ugyanott tart, mint 2009ben, hogy tudniilik ott van nektek a Feri. Persze hihetitek azt, hogy majd a rutinos Fegyor es bandaja vegigviszi azt, amit sem a Bajnainak, sem az egymast valtogato szoci vezetesnek, sem senkinek nem sikerult, es a jovendo ellenzeki osszefogasban Feri legfeljebb statisztalni fog. Megsugom: nem igy lesz
plümpike 2019.05.27 18:44:35
@Fedor: Sajnos ez csak annyit jelent, hogy majd befogott orral kell raszavaznod legkozelebb.

Ez a ti tragediatok amugy, hogy idestova 12 eve nincs kiert lelkesedni. Csak utalni tudjatok a fideszt, ennyi az osszes motivaciotok.

@Brix:
Ja, mar kilencedik eve csak lefele vezet az ut.
plümpike 2019.05.28 14:35:49
@Fedor:
Mekkora győzelem lett volna neked elég nagy, ha mindenki rájuk szavaz?

A 60%-os Orbán által elvárt győzelmet asszem a hvg írta meg, névtelenséget kérő fideszesekre hivatkozva, kb valamikor a múlt héten. Nyilván léteznek ezek a fideszes források, mint ahogy azok is léteznek, akik a mai nyilatkozatokat adták, hogy a fideszben be vannak szarva a DK-tól.

Természetesen szebb lett volna a 14, pláne a 15 mandátum, mert akkor tisztán listás választáson is megvan a 2/3, ami szép nagy pofon lett volna az összes ellenzéki médiumnak, de úgy, hogy nem lett meg, úgy sem vagyunk kétségbeesve.

Mégpedig azért nem, mert ennek a tegnapi győzelemnek súlyos ára van az ellenzéki oldalon. Ugyanis oda vezetett a nagy összefogás-mantra, hogy már szinte egyetlen pártnak sincs tábora, a szavazók össze-vissza vándorolnak. Ha a jobbik a vezető erő, akkor oda szavaznak, ha a DK, akkor meg oda. Ennek 2022-ben lesz meg a böjtje, amikor majd megint itt lesz az összefogáskényszer, de ugyanakkor pedig az is, hogy mindenki, mindenhol állítson jelöltet, mert anélkül nincs pénz.

Ha a tavalyi választás előtt kutyakomédia volt az ellenzék, akkor nézd majd meg, hogy mi lesz 22-ben.
Mit tehetünk akkor, ha az applikáció rossz pakolási zónába helyez, de nem vesszük észre és ezért más összeget fizetünk a parkolásért, aztán meg jól megbüntetnek? Hát azon kívül, hogy megírjuk a Homárnak, sajnos nem sokat. Megosztok egy terézvárosi parkolás történetet aminek az elszenvedője…..
Volt pár éve néhány írásunk itt a blogon, ahol olyan szerszámoknak-eszközöknek állítottunk emléket, amelyek meglepően tartósnak bizonyultak. Aztán ez a sorozat valahogy elmaradt, de most, legalábbis egy poszt erejéig újra egy ilyen írás következik. ..
Így tedd rá, úgy tedd rá B)..
Hogy az akkumulátoros üzemű kéziszerszámok egyre komolyabb teret nyernek a barkácsolásban, az mára egyértelmű. Hogy ez indokolt, és technikailag megalapozott-e, arról megoszlanak a vélemények, én, e poszt írója napi szinten használok akkumulátoros csavarbehajtókat és fúrógépeket, és abszolút bevált…..