Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Before

240 bejegyzést írt és 5772 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napjainkban Gyermekvasút néven üzemelő egykori Úttörővasút a szocialista rendszer egyik büszkesége volt. Ezzel is utaltak arra, hogy lám ilyesmire is telik a dolgozó nép országában, és generációkon át volt a legmenőbb csábítás az ifjú generáció számára. 1961. április 12. Úttörővasút…..
Before 2020.11.05 12:42:41
@Levente B.: Arról már nem is beszélve, hogy azok a fiúk inkább jobbra, de maximum középtájt vannak... :)
A Star Wars kultusz 1977 óta része a filmes világnak, mely azóta valódi univerzummá nőtte ki magát: 11 mozifilmmel, számtalan rajzfilm-feldolgozással, kisfilmmel, játékfigurával, újsággal, rajongói közösséggel, rendezvényekkel, sőt még hivatalosan bejegyzett Jedi vallással is. Ma már tízmilliók…..
Before 2020.10.27 14:04:43
@Szőrös Kaméleon: Jabba nem volt ember sose olyan verzióban, ami kiadásra került. Létezik néhány felvétel egy ilyen ötletről, de az sose került be a filmekbe.

Nemtom, én hova illek amúgy. Az eredeti trilógia nagyjából meghatározta a gyerekkoromat. A Csillagok háborúját vagy tízszer láttam moziban, a Jedi visszatért meg gazdag ismerősnél láttam VHS-en (egy hét alatt kb ötször) egy szarrá másolt kalózkópiáról. Gyűjtöttem a trafikos fotókat (külön extra nagy érték volt, amin olyan kép szerepelt, ami nem a filmekből lett kivágva), felsős általános iskolai fizikaképzésre támaszkodva lézerkardot akartam építeni...
Nagyon vártam az előzményeket, látványosak voltak, de abszolút nem hozták már ugyanazt, nem is igazán találtam érdekesnek.
Ezzel szemben fülig vigyorral néztem végig a 7. részt, ami - számomra - egy véget nem érő nosztalgiafröccs volt, imádtam minden percét. A sztorija...hát igen, nem volt egy hanyattlökés, de ha jobban belegondolunk, az első részek sem voltak különösebben agyoncizelláltak. Sajnos a folytatások viszont a legmélyebb sötét verembe taszítottak, olyan mocskos szarok, hogy - egyfajta védekező reakcióként - néha szinte el is felejtem, hogy léteznek.

A spinoffok se jöttek be, a Rouge one-nak mondjuk tetszett a vége, mert kinyírtak mindenkit, nem volt főhős-babusgatás, meg ahogy rákötötték a Csillagok háborújára, azt imádtam, de kb ennyi is maradt meg a filmből. A Solo olyan unalmas volt, hogy túl se jutottam az első fél-háromnegyed órán.
A magyar politikában már egy ideje jelen lévő Magyar Kétfarkú Kutyapárt újonnan nemcsak, hogy vicces, és tevékeny, legújabban közügyeket lát el. 2020 októberére rendkívül nagy port kavart a XII. kerület, azaz a Hegyvidék önkormányzatába bejutott kutyapártos vezető, Kovács Gergő, aki az első hírek…..
Aki keres, az talál – nincs ez máshogy a hibák és hiányosságok feltárásában sem. Múlt hét elején jelentették be hivatalosan az új iPhone 12-modelleket, amelyek - az eseményt megelőző pletykáknak eleget téve - igazolták a velük kapcsolatos elképzeléseket, de azért jócskán hagytak maguk után…..
Before 2020.10.22 16:56:20
@Sörnyelő: Az almás sznobizmusnál csak az androidos sznobizmus erősebb, csak más a szöveg.
Szerencsére mindkét "táborban" ezek csak a hangos kisebbséget jelentik, a normálisabbja egyszerűen csak használja a neki leginkább megfelelőt.
Before 2020.10.23 10:18:16
@efi: Igen, minden félkezű ember számára.
Before 2020.10.23 10:22:36
@Zed is not dead yet: Ezt a baromságot mikor álmodtad, amit az első bekezdésben összeirkáltál?
2015-ben robbant be a köztudatba a Primitive Technology nevű youtube csatorna. A készítője John Plant, az ausztrál srác, aki egy szál térdnadrágban kosarat fon, tüzet fúr, cserepet, agyagedényeket éget, és kunyhókat épít a dzsungelben puszta kézzel. Videón bemutatott tevékenységét már könyv…..
Van egy magyar üdítőital gyűjtemény Magyarországon. Tarlós László szenvedélyébe, a 25 éves gyűjteményébe adott betekintést. László Dél-Amerikában nőtt fel, és már ott is gyűjtötte az üdítőitalos üvegeket. A rendszerváltozás után tért haza Magyarországra. Akkor indult újra a gyűjtés, immáron a…..
Before 2020.10.11 21:44:47
@butyko: Nem semmi szemed van! :)
1938-ban jelent meg Agatha Christie egyik leghíresebb regénye, a Tíz kicsi néger (Ten Little Niggers) amelyben egy téli szállodában egymás után törnek össze kicsiny szobrok, és minden törést egy gyilkosság követ. A cím amerikai rasszista felhangú dalra utal, amelynek alapja egyébként egy máig…..
Autósként, bicajosként, a HÉV-en zötykölődként egyaránt érthetetlen, hogy miért kell a főváros 3. kerületének egyik legparásabb szakaszán Tour de France-bajnokot imitálni vitatható tüdővel, egyensúlyérzékkel és combizommal. Mutatom a térképen, hol ne tekerj feleslegesen, mert veszélyes...
Bár lehetett olvasni a tengerparti nyaralóhelyek gyengélkedéséről, július közepén a szófiai buszpályaudvaron ez puszta siránkozásnak tűnt. A naposparti buszra utolsónak szálltam fel. A busz teljesen tele volt, csak a hátsó sor középső ülése maradt szabadon. Remek utazásnak nézett ki, hét óra a…..
A fizikumok hierarchiájában számos szintet különböztethetünk meg atletikustól, az átlagoson és a skinnyfat-en át a túlsúlyosig. A tápláléklánc legalján viszont kétségtelenül azok állnak, akik 20-30+ kilós súlyfelesleget cipelnek magukon. Az állatvilágban a hierarchiában elfoglalt pozíció a túlélési…..
Before 2020.07.18 09:41:24
Az indiai Larsen & Toubro (L&T) bejelentette, hogy az ITER fúziós reaktor munkálatai során sikeresen befejezték a világ jelenlegi legnagyobb vákuumkamráját. A hatalmas rozsdamentes acél henger alakú kamrába, amely összesen 650 tonnát nyom és 30 méter magas és 30 méter átmérőjű, kerülnek majd…..
Before 2020.07.09 12:31:37
@David Bowman: Igen, magyarok vagyunk és a magyar helyírás szabályai szerint írunk. Például ezt a szót vákuumnak.
Before 2020.07.09 12:50:21
@David Bowman: Ez szerintem nem rossz hír, mivel ez nem egy erőmű, hanem egy kutatási projekt. Tessék megnézni, mekkora volt egy 5-10 megabyte-os merevlemez a 60-as években és hogy hány terabyte fér el ma a kisujjad körmén.

Amúgy meg ja, vannak a szép magyar nyelvben jókora mókák... :)
Before 2020.07.09 20:47:59
@David Bowman: Lesz. ;)
Nem lesz "jól működő" fúziós erőmű ilyen áron, mert a kutya se fogja megvenni az áramot, amit termel. Akkor lesz jól működő, ha gazdaságosan üzemeltethető (és/vagy lesz hozzá megfelelő mértékű állami dotáció, de szerintem az ebben az esetben nem indokolt). A dolog másik fele, hogy ilyen beruházási nagyságrend mellett megint csak nem fog üzleti alapú erőmű épülni.
A könyveket majdhogynem mindig én vettem magamnak. A család elég hamar be- és átlátta, hogy ha könyvajándékot kapok, vizet hordanak a tengerbe, és már így is alig fér az olvasnivaló a gyerekszobába. Így jártam, véleményem szerint Szerelmetesfeleségtársammal is. Mert két dolog van. Egyfelől valóban…..
Before 2020.06.30 22:12:55
@Mohácsi Zoltán: Láttam az Expanse első évadát, hát, mit ne mondjak, egyik legnagyobb tévés élményem volt. A többi évadot viszont nem láttam, mert közben átnyergeltem a könyvekre és azóta is csak áldani tudom a választást.
Before 2020.07.01 09:03:15
@Mohácsi Zoltán: Ez érdekes, még senkivel se találkoztam, aki ilyen irányban értékelte a könyvet és a sorozatot. Annak ellenére is, hogy sorozat is szenzációs, a könyv nekem nagyobb élményt adott. A nagyon jó vélemények miatt olvastam bele, kíváncsi voltam, mennyire más a sorozathoz képest, de az első évad abszolút hűen megy a könyv után.
Aztán jött a megdöbbenés, amikor még csak a felénél jártam, és véget ért az első évad... Na, innen esélyem se volt, beszippantott a könyv, megvettem az összeset és ennyi. :)
Before 2020.07.06 08:58:45
@Mohácsi Zoltán: Általában mindenki sokkal jobban értékeli a könyveket.
Én nem vagyok ilyen mértéktartó, ha egyszer megfog valami, akkor addig habzsolom, amíg tart. Ezzel ugyan gyorsan elfogyasztom, de az élmény annyival intenzívebb így, hogy sokkal többet ad (számomra), mintha elhúznám, újra és újra fel kéne vennem a fonalat.
Meglepő élettörténetét könyvben írta meg, Memoirs and Misinformation címmel...
Before 2020.06.23 17:57:51
@Pipas: Ettől én is pipás lettem.
Gondoltam, csak a szokásos nyomorék index-szerkesztői átköltés, de nem, a blogon belül is ez a poszt címe.
A pesto egy isteni olasz szósz, ami magában foglalja az itáliai konyha minden jellegzetességét: az egyedi, semmihez nem hasonlíthatóan olasz ízvilágot, a friss, üde aromákat, és azt, hogy roppant egyszerű elkészíteni. A múltkor megmutattam nektek, hogyan kell, most pedig adok egy tippet, hogy hogyan…..
Ez a poszt azoknak szól, akik imádják az IKEA húsgolyóit, és képesek hosszú sorokat kivárni, hogy megízlelhessék a svéd, már-már kultikusnak számító ételt. Most viszont nem kell sorban állni, a svéd áruházlánc ugyanis kiadta a receptet...
A most következő recept angolosan mondva egy '' MUST HAVE '' . Mindenkinek rendelkeznie kell valami hasonlóval a tarsolyában amit egy szorult helyzetben könnyű szerrel előhúz  és hipp hopp egy csodás fogást képes  az asztalra varázsolni  .  Emlékszem , anyum készítette nekünk mindig ezt az ételt még…..
Before 2020.04.17 11:31:07
@Bambano: Mondjuk úgy nem nehéz, ha az írásjelek előtt mindenhova szóköz kerül... :D

De, hogy ne csupán nyelvtannáciskodásból álljon a kommentelés: jól néz ki a kaja, és való igaz, ilyen tepsis cucc minden családban van legalább egy. :)
A nevetés orvosság. Ha ez így van akkor ebben a cikkben egy virtuális gyógyszer elosztó állomást fogunk nyitni, mert a karanténról, a járványról és úgy általában a mostani helyzetről szóló legjobb vicceket hoztuk el nektek!..
Before 2020.04.13 11:46:57
@atomplanet: Neked még a szar is ízetlen, mi?
Dieter Kubisch budapesti villamosos képei néhány éve landoltak a mailboxomban, őszinte meglepetésemre és örömömre. Dieter a hetvenes és nyolcvanas években több alkalommal is járt a fővárosban, és szerencsénkre néha megörökítette, amit az utcán látott. Itt például egy 1940-es gyártású Stukát…..
Kínában már most látszik, hogy sokan szeretnének szabadulni a házasságukból. Rengeteg válópert kezdeményeztek, de ez a tendencia már a járvány előtt is jellemző volt: egyre többen döntöttek úgy az utóbbi években, hogy elég a hagyományos nemi szerepekből és az áldozatvállalásból, inkább kiszállnak a…..
Before 2020.03.27 10:36:43
@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: és akkor még finom voltál.
Behívtak a frontvonalra. A kórházból telefonáltak reggel, hogy van most szabad időpont a CT-re. Nem is értem. Most? Április végére adtak időpontot februárban, csak akkor kikönyörögtem, hogy tegyenek inkább várólistára és szóljanak ha van üresedés, de mostanában már igazán nem számítottam rá, hogy…..
Valóban olyan idilli és mesésen szép minden Francia Polinéziában? Utánajártunk mi van fényesen csillogó fotók és közösségi média posztok mögött.  Akárhonnan nézzük, Tahiti nagyon messze van Magyarországtól. Földrajzi távolsága, közismert drágasága, elérhetetlensége az idilli képet csak tovább…..
Before 2020.02.18 15:50:50
@ébrenjáró: Szerintem vicces és tök jó ötlet ez a bazmegelős vesszőzés! Az összetett szavak terén is van némi kihívás a szerző előtt, de nem nyelvtannáciskodni jöttem. :)

Jó az írás, hihetetlenül gyönyörűek a képek, úgy érzem, az általad említett kisebb-nagyobb csalódást mindenféle különösebb idegrendszeri megterhelés nélkül el tudnám viselni. :)