Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chigavera

17 bejegyzést írt és 477 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre kínosabb, hogy szegény Orbán mennyire egyoldalúan szerelmes az ázsiai verőlegényekbe. Hiába hízelkedik, visz nekik baltás ajándékot, jelentkezik önként gyarmatnak, ezek a kemény, tetovált nepperek folyamatosan kiröhögik és csicskáztatják. Múlt csütörtökön az…..
Chigavera 2014.01.21 10:47:10
@♔bаtyu♔: Ezekre a körökre egy ilyen horderejű döntés optimalizálása és társadalmi elfogadottsága miatt van szükség. Ha ez elmarad, akkor az sima gambling és diktátum. Orbán nem helyettesíti, hanem képviseli az állampolgárok közösségét, amely elv az ilyen improvizált, egyéni akciózásnál súlyosan sérül. (Az nyilván nem egy komolyan vehető egyeztetés, szakmai megfontolás, ha odafordul, hogy "ugye ez jó lesz így, Némethné?")
Chigavera 2014.01.21 10:58:05
@Füstszűrő: Egyszerű, a jövőt kicsit is távlatosabban szemlélő társadalomban évtizedekre kiható megfontolt döntést nem egy-két tucat ember, egy szűk politikai bizottság hoz, akiknek szintúgy fingja sincs az energiaiparról, mint egyszeri józsinak. A parlament is a szakértői vizsgálatokra adott felhatalmazást. A németeknél pl. egy hosszabb folymat nyomán kötelezték el magukat a megújuló erőforrások fejlesztése mellett, többek között épp az energiafüggés enyhítése érdekében.

Azt pedig Bős-Nagymarosnál is láttuk, hogy a társadalmi hatás korántsem lebecsülhető. A Fidesz pl. anno többek között azzal is nyert, hogy kijelentette, garanciát ad arra, hogy nem lesz vízlépcső. Paks bővítése miatt azonban éppen hogy szükség lesz ilyen gátra. Minimum érdekes.

Mindez így minimum felelőtlen, felkészületlen, kapkodó döntéshozatal, és ostobán hazárdírozó politizálás.
Chigavera 2014.01.21 11:32:53
@Füstszűrő: @Füstszűrő: Ehhez képest az energetikai szakmát meglepte a döntés, és odanyilatkoztak, hogy bizony nem volt szakmai vita, egyeztetés vagy bármi hasonló. Tehát de, ez egy döntésmániás magánakció volt, nem előzte meg semmiféle alapos szakmai felmérés, munka, számítás.
Amikor a Való Világ szereplőin, Benkő és Delhusa luvnyáin vagy az Éden hotel agyhalottain edződött egyszeri tévébuzi azt hitte, hogy a Life Network Ha Ciki, Ha Nem: Beteg Vagy! című műsoránál félelmetesebb nincs, amikor nem tudott elképzelni annál ijesztőbbet, hogy a walesi…..
Chigavera 2014.01.11 13:29:13
Abihal,

jó hogy ezt leírtad, mivel én pont birkóztam és fociztam gyerekként.
A birkózást imádtam, alig vártam az edzést, pedig kemény volt. Viszont éppen amiatt hagytam abba, mert átkerültünk egy másik helyre, ahol viszont másról szólt: megalázásról, nemtörődömségről, szadizmusról, a tisztelet és megbecsülés teljes hiányáról. Egy 9-10 éves gyereknek bizony lehet nagy sebeket okozni, és ehhez nem feltétlenül kell szexuális zaklatás vagy dopping, bár sajnos nem egy helyen az is része a történetnek.
Itt nem fekete-fehér dolgokról van szó, vagy hogy ez ilyen vagy olyan. Van példa jóra és rosszra is. Igen lehet csinálni zseniális, építő, és lehet silány, aljas mocsok módon is. És egyáltalán nem mindegy, melyik környezetbe kerül a gyerek. Nem minden edző állat, de korántsem mindegyik nyugodt, felkészült, humánus szakember.

Azután focizni mentem, amit pedig azért hagytam abba, mert egy bizonyos korosztály után olyan mértékben nőtt meg a szándékos szabálytalanságok és sérülések aránya, hogy azt mondtam, ez nem éri meg. Azért sportolok, hogy egészségesebb legyek, nem azért, hogy kivédhetetlenül rokkanttá tegyenek egy évben 3-4 hónapra és már tizenévesen egy fél fémépítő készletet pakoljanak belém.

Később 15 évnyi küzdősport alatt nem sérültem annyit összesen, mint kamaszként a fociban. A sport nem kiképzés és háború, és nem is szabad azzá tenni.
Vannak reménytelen küzdelmek: számomra az egyik ilyen annak elmagyarázása és elfogadtatása, hogy az elemző politikai véleménye, reménye és vágya nem része az elemzésnek. Nem azért, mert ezek ne lennének fontosak, hanem azért, mert hiszek a politikai vélemények szabadságában és…..
Chigavera 2013.10.25 19:28:13
@Balt: Pont emiatt nem mindegy a felelősség kérdése.
Chigavera 2013.10.25 19:45:50
@6.Lenin: Vlagyimir, persze, és ez érthető is. De itt nem csak a vesztesről van szó.
Chigavera 2013.10.25 20:05:27
@6.Lenin: Látod, ezt szépen kitágítottad: a görögöknek volt igazuk, és az egyetlen győztes végzet. Hát lehet ezzel vitatkozni? :)
A KARD Szegfű hervadóban 2013.10.22 17:14:28
Kedves szocialisták, ezt még mindig komolyan gondoljátok? Mármint hogy megnevezett, egyértelmű jelölt nélkül akár labdába lehet rúgni egy érdemi választáson? Persze nyilván az sem mindegy, hogy ki a jelölt, de amit most csináltok, az a létező legrosszabb: hogy senki. Persze, van…..
Klinghammer István felsőoktatási államtitkár szerint évről évre emelni kell a felvételi ponthatárt (azaz tanuljanak többet a középiskolások), de ami még fontosabb, a diákok tanuljanak meg egy idegen nyelvet, mire elérnek a felvételiig: "A mostani 240-es felvételi pontszámot…..
Chigavera 2013.08.18 22:34:25
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Kedves Maxval,
nem, nem tudtak alapszinten latinul. Hallottak latin szavakat a templomban, és ezek némelyike hasonlított is az általuk használt szavakra, ill. a köznyelvben is voltak latin műveltségszavak, ahogy ma is. De a többség nem tudott latinul, pláne a parasztok, és ez tény. Ha mondtál volna nekik egy latn mondatot, nem értették volna. Mint írtam sok esetben a klerikus alsóosztály sem értette, mik is azok a latin varázsigék, amiket el kell mondania, hát még a falusi közönsége. Éppen ezért volt szükség a reformációra, hogy népnyelven menjen a szertartás - ergo értsék és ne vudu-magicként jelenjen meg. A latin tudás bizony a művelt keveseké volt a középkorban, miként az írás olvasás képessége is. Egy olyan korról beszélünk, amikor egy királyi(!) könyvtár pl. 54 darab könyvből állt. Parasztokig lemenő általános latintudás pedig, na az nem volt. (Rugózhatunk ezen, de véletlenül pont a középkor a szakterületem, hidd el, nem akarlak átverni.)
Onlinemarketing blog Mennek...? 2013.07.09 22:13:18
A Lapcom szép csöndes kivonulása nem igazán látványos folyamat, de a kész tényként kezelt Sanoma szétszedése és eladása már látványosabb változást okozhat a hazai piacon. A valamikor kiemelten kezelt közösségi média oldalukat, a HotDogot már eladták, és a pletykák szerint…..
Többször írtam már arról, hogy az online sajtó monetizálásának egyik lehetséges útja az egységes fizetési kapu bevezetése. Már tavalyra azt prognosztizáltam, hogy várható, hogy idén bevezetik nálunk is ezt a megoldást, és miután nem történt meg, arra számítottam, hogy…..
Chigavera 2013.07.06 12:18:41
Kedves Cottage,
köszönöm a választ!
igen, a számtógépnek és a webnek az egyik legkiválóbb tulajdonsága az információk terjesztése és szervezése. Ebben forradalmi, míg tartalmai legtöbb esetben hagyományosak.

A gugli meg a facebook nem csak azért nyomja le a hazai szereplőt, mert ő olyan nagy (nem volt mindig az), hanem mert jobban megold egy problémát, akár az információ megtalálásáról van szó, akár arról, hogyan szervezzen hirdetést.

Addig, amíg a hazai portálok keresőjével még a saját tartalmaik között is lehetetlen bármit megtalálni, a hirdetési metódusuk az adsense-hez képest pedig egy trágyahalom, addig bizony ebben a vesenyben egyszerűen le vannak maradva. És ez közel sem pusztán anyagi kérdés, ez bizony innovációs kérdés. Jajgatnak, miközben csak cammognak a trendek után, és olyan védett rezervátumot szeretnének, ahol továbbra sem kell csipkedniük magukat. Mert az tényleg egyszerűbb.

Ha lenne ilyen fizetős fal, az nyerne, aki kivül maradna, és jó szolgáltatással és bevételi modellel elvinné az infókereső userek figyelmét és kattintásait. 

A népek egyébként igenis hajlandóak fizetni a minőségi termékek után, ezt elég pontosan mutatja pl az applikációk, a zenszámok vagy a filmek piaca. Akik váltottak a régi analóg módszerekről az összes kalózkodás mellett is többet keresnek most az új modelekkel. Itt egyébként még az előfizetéses módszer is működni látszik: havidíjért hozzáférsz egy hatalmas zene- vagy filmarchívumhoz. Mégpedig azért, mert ehhez valóban innovatív és minőségi szolgáltatás jár, amely hatékony választ ad meglévő problémákra, és emiatt választják sokan a meglévő ingyenes alternatíva (pl. az illegális, ömlesztett, kesze-kusza torrent) helyett.

Ha itthon csak annyi változna, hogy egyszer csak havi párezer forintot fizetned kell egy ugyanúgy gyenge szolgáltatásért, hogy megvédd az ekként megszüntetett vesenytől, hát az valóban nem lenne túl meggyőző :)
Hadd legyek egy kicsit közvetlen. Mióta csak a politika valamennyire is érzékelhető és véleményezhető (kb. 500 éve), folyik a nyafogás ebben az országban a közállapotok miatt. Mondhatni, itt csak azok nem nyafognak, aki eladták a lelküket az aktuális rezsimnek, mindenki más -- az…..
Chigavera 2013.06.23 10:53:26
@sörtelen: Írod: "orbán csak a rendszer-felzárkózási folyamat felgyorsításán dolgozik"

Mármint melyik rendszerhez?
Mert a nyugathoz való felzéárkózásban nem segít. Nem, még a meterséges nemzeti tőkés-réteg létrehozása sem, mivel nem teljesítmény-alapú. A keleti típusúakhoz, meg az ország többi része nem csatlakozna olyan nagyon szívesen. Mert ha megharcolni nem is nagyon akar érte, mégis inkább nyugatra költözik, ha már menni kell.
Chigavera 2013.06.23 15:53:14
@sörtelen: Rendben, értem, hogy a rendszerről beszélsz, mint ahogy én sem az életszínvonalra gondoltam, ebben nincs vitánk. Azt nem értem, hogy miben látod a felzárkóztatást?
Chigavera 2013.06.23 16:59:32
@sörtelen: Azzal telejesen egyetértek, hogy ez így nem fog menni, mivel tulajdonképpen semmilyen feltétel nincs meg hozzá. Hiába játsza el OV a maga "bekerítését", ilyen erőszakolt államosításból, mesterséges elitképzésből és korporatív típusú struktúrából max egy dél-amerikai mintájú rángás fog kisülni, amely kb annyira lesz "nyugati" mint mondjuk Paraguay.
A Ténytár szerkesztőségében is komoly vitát váltott ki, hogy a György István által benyújtott - a korábbi kormányzati gyakorlatnak megfelelően rendkívül unalmas című - törvényjavaslatot lex Balettintézetnek, lex MTESZ-székháznak, esetleg lex Sándor-palotának tekintsük-e.Az…..
A helyzet sajnos az, hogy nem csak karban nem tudjuk tartani a gépeket de sokszor fel sem fogjuk, hogy megvenni a legkönnyebb. Aztán a feketeleves. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Chigavera 2013.06.12 13:02:18
@d.z.: Kedves d.z.,
természetesen nem vagyok a használati utasítás olvasás ellen, az álatalam írtak a segítségnyújtás természetéről szóltak.

Viszont, ha már felmerült a használati utasítás, az én tippem az, hogy valószínűleg akár csak e fórum látógatói között sem haladja meg a 10%-ot azok aránya, akik végigolvasták éppen aktuális autójuk használati utasítását. Legtöbbször előző tapasztalataikra hagyatkoznak, és max akkor néznek bele, ha valami gáz van.

Ugyanez igaz persze a többi minket körülvevő dologra: általában nem olvassuk el a számtógépek, szoftverek, háztartási gépek, ruházati termékek stb. hasonló füzeteit sem, de hasonló az arány az élelmiszerek összetételét tartalmazó címkével sőt, a gyógyszerek kutyanyelveivel is. Pedig ezek mindegyike sok esetben hathat az anyagi biztonságunkra, egészségünkre stb.

Kell az odafigyelés és gondosság? Nagyon is! Különösen az olyan veszélyes üzemeknél, mint pl. a gépjármű. Ugyanakkor a fölényeskedés, a saját tudás számonkérése máson, vagy a segítség megtagadásával való kérkedés már más kérdés. Az gáz.
Bármennyire is drasztikus az iOS új dizájnja és felületei, szerintem egészen pontosan érzik, hogy merre érdemes menni ezen a téren. Bár 2012 jelszava a flat design volt, és svájci-német funkcionalista iskola is megjelent korábban már a Microsoft-féle Metro UI-jal, az Apple igyekezett…..
És igen! A magyar csapat megcsinálta! Szűcs Zoltán és táncosai ott lesznek a Britain's Got Talent döntőjében. Újabb műsorszámukat állva tapsolta a zsűri is, meg is könnyezték azt szombat este. Ezt a még meghatóbb számot az édesanyáknak ajánlotta a csapat, Szücsi pedig a saját…..
A KARD Forradalmárok közt 2013.05.26 06:30:00
Jön végre valahára a reklámadó. A büdösszájú kapitalizmust végre a tökénél sikerült megragadni - remélem gumikesztyűben. Végre, végre büntet a fidesz. Csöppnyi elégtétel lesz ez a habos mosóporok, meg a bedrogozott telefonfétisezők spotjai után, de ne hagyjuk elterelni a…..
Múlt-kor Tudta-e, hogy...? 2013.05.21 15:27:35
A CIA, hogy lerombolja Castro imázsát, azzal próbálkozott, hogy cipőjére olyan anyagot kenjen, melynek hatására a vezér szakálla egyszerűen kihullik. A második világháború alatt a japán-amerikai katonák zömét szegregált alakulatokhoz osztották be. Az 1961-től 1972-ig tartó…..
Pézsma Rokoni szálak 2013.05.13 20:47:09
Orbán Viktor robbantott finneknél tett látogatásán: "Tény, nem pedig vélekedés kérdése, hogy a finn és a magyar nyelv rokonságban állnak – mondta finn látogatásán a magyar miniszterelnök." Be kell vallanom, most azért én is megnyugodtam kicsit. Képzelem, a finneknek is mekkora…..
Chigavera 2013.05.14 15:39:08
@nandras01: Nem az elmélettel van gond, hanem hogy azt nem Orbánnak kell megvédenie. Már csak azért sem, mert éppen nemrégiben tüntették ki államilag Bakay Kornélt, aki éppen harcosan támadja a finnugor eredetet, és a barlangrajzokban ősmagyar rovásírást lát. Gondolom, az is tény és nem vélekedés. Mindenestre megért egy orbáni pacsit, hiszen etetni kell a széljobbot is (gondolom persze, ezzel kint nem büszkélkedett). 
Fontos szabály, hogy Orbán mindig az adott közönségnek hazudik, még amikor véletlenül igazat mond is.

No hát ezért nem szerencsés, ha politikus tudományos kérdésekben próbál megmondóemberkedni. Ez neki nem dolga, semmilyen formában, és szerencsésebb országokban eszükbe sem jut.
Chigavera 2013.05.15 15:41:42
@adamskij: Igy van, együttélésből, műveltségi kapcsolatokból stb. átvett szavaink majd minden nyelvből vannak, amelyekhez egyébként semmi közünk, kereskedők révén még ókínaiból is (pl. dzsindzse – gyöngy). A lépcsőházi sámánok általában éppen arról ismerszenek meg, hogy szóhasonlóságokra utaznak, amelyet a véletlen is bármikor generál. Az igazi bizonyíték mindig a nyelvi struktúrában van, az ugyanis közel sem olyan rugalmas, mint a szókincs, amely bármit képes felszívni. És ezek vizsgálatához persze nem elég néhány borgőzös aha élmény, hogy jé a puli szót ismerik az Amazonas mentén is, ergo mi vagyunk az ősnép :)
Ma már azt nem tudnád elképzelni, ki az, aki nem hallott még a számítógépről, az kilencvenes években még magyarázni kellett, mi is ez a masina. A videóban szereplő hölgy szerint a DOS-t és magát a számítógépet használni nem nehéz, olyan, mint kitakarítani a házat. Pár…..
Chigavera 2013.05.04 16:07:36
@dr. mesterseges szinezek: Igen, ennek oka valószínűleg a nagy megrendelők miatti kényelem. A bankoknak és egyéb páncélseggűeknek a mai napig az a megnyugtató, ha felveszik a telefont és az IBM call centerest interjúvolják órákon keresztül, hogy hogy is van ez vagy az, vagy kikérik a rendszerintegrátort, óránként 15-20 ezerért. Az Oracle-nél hasonló árak vannak, csak ők rájöttek, hogy ahogy mondod is, elszippantják a konkurencia elől a user-tábor és így növekedési lehetőséget egyszerűen azzal, hogy bekebelezik.
Chigavera 2013.05.04 17:24:25
@tundrazuzmo: Jó sztori :)
Billy gyeekrő annyit, hogy a DOSt alapja még csak ne is az övé, tulajdonképpen az "utcán" vette egy sráctól, és eredetileg QDOS-nak hívták (Quick and Dirty Operating System vagy valami hasonló) mert gyorsan kellett valami. Ezt fejlesztette és passzolta aztán tovább. Eh Billy fiú nagy franc volt.
Chigavera 2013.05.04 21:48:24
@Szürke Egér: Grafikus UI a Xerox Park kutatórészlegben volt először, ha jól csalódom, csak a Xeroxot ez nem hozta lázba, viszont Gates és Jobs is odajárt lopni, mert nekik meg bejött :)
Akit nem győzött meg az, amit eddig a Pacific Rimből látott, az most kapaszkodjon meg valamiben mind a húsz ujjával. Akit meg még ez sem hoz lázba, az nem is tudom, mit keres itt egyáltalán. (Most komolyan: egy óriásrobot teherhajóval osztogat sallert egy óriásszörnynek. Értem?) ..
396     Április 19. Vasárnap   Én vagyok valamiért a délelőttös. Reggel megint jött a Koltay ellenőrizni, de semmit nem talált, pedig igen nagy kosz volt a konyhán. Ebből látszik, hogy csak a kedvükön múlik, mikor szopatják az embert, nem kell ahhoz semmit…..
Pézsma Születésnapotokra 2013.03.29 18:49:08
Meglepően nagy a szülinapi tolongás a 25.-et titokban ünneplő Fidesz körül. Megemlékező cikkek, holnapi népi zarándoklat a kegyhelyhez. Maguk a szervezők pedig kádár-kori hagyományőrző játékkal kedveskedtek az állampolgároknak. Felelevenítették az „ellenzékbegyűjtősdi”…..
Mint egy jóféle xenomorph, úgy Ridley Scott Alien-prequelje is szép kis transzformáción ment keresztül, mire elérte a mozivásznat: levedlette címét, lazított a kapcsolatokon, új helyszínre költözött és még befejezését is nyitva hagyta. Forrongott is rendesen a rajongói bázis:…..
Chigavera 2013.03.29 12:47:11
@Zalaba_Ferenc: Hm, mire alapozod, hogy az Alien B-film ek készült? Emlékszem anno a bemutatóra, megkapta a teljes sztárfilm körítést és felhajtást, nem volt abban hiba.
Chigavera 2013.03.29 13:54:16
@Zalaba_Ferenc: Ó, hát a forrás az bármi lehet, tényleg, nincs jelentősége. A Bűn és bűnhődés forrása pl. egy rendőrségi rövidhír volt az újságban, Fjodor Mihajlovics aztán kicsit kiszínezte :)
Chigavera 2013.03.29 14:00:01
@kaamir: Hozzáteszem, egyszerűen nincs belőle mit idézni, egy halom klisé az egész. Az Alien és a Predator, mint ahogy a Terminator vagy akár a Vissza a jövőbe vagy a Robotzsaru (csak hogy valami vicces is legyen a sorban) olyan pluszokat adtak, ami valamilyen módon kilógott a maguk korszakából, a Prometheusban viszont nincs ilyen, tucatból nyolcadik (hehe) több pénzből. Nem ég bele egy korszak popkultúrájába, nincs miért emlékezni rá.
Pézsma Kutyákból szalonna 2013.03.21 18:14:12
A kortárs abszurd népszínház „Szomorú Szaniszló” című kacagtató rémbohózatának fordulatait valószínűleg még sokáig fogjuk idézni. Legyen azonban bármennyire sírva röhögős, ennek a kispolgári vérkabarénak a legfontosabb tanulsága nem az, hogy üdvös-e, ha az…..
Pézsma Bírák könyve 2013.03.13 14:54:08
"Darák Péter, a Kúria elnöke közleményben reagált Orbán Viktor miniszterelnök hétfői parlamenti beszédére, melyben a kormányfő "botrányosnak" nevezte a bíróság elsőfokú ítéletét, melyben az energiaszolgáltatónak adott igazat. Darák szerint a bírák függetlenek, és…..