Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jocó papa

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Mt! Jelenleg még egy kereskedelmi cég alkalmazottja vagyok, a céget gazdasági helyzet fizetésképtelené tette, így nekem sem tud fizetést biztosítani, de még a szabijaimat sem tudom, csak fizetetlenbe kivenni. Jelenleg a cég még a bankkölcsönökre kapott felszámolási…..
...volt olyan eset is, amikor az adós emailben közölte velük, hogy épp most ég az autó. Csupán egyetlen baj van: mindez nem ésszerű dolog. Sőt, kifejezett ostobaság. Minden kár, amit az autóban okoz az ügyfél, az ő adósságát növeli, azaz, ha az autó megsemmisül, az…..
A Zugügyvéd számára is elég bizarr az alábbi történet, mindenesetre ezentúl messze elkerüli a motorkerékpározó tanoncokat.Tisztelt Zugügyvéd! A kategóriás jogosítványt készülök szerezni. A hétvégén gyakorlati oktatás közben kisebb balesetet okoztam, az anyagi kár kb.…..
Nemsokára készül a költségvetés, és természetesen ismét előkerült a kérdés, hogy jó-e a jelenlegi egykulcsos jövedelemadó-rendszer vagy sem - én nem akarom megmondani a frankót, mondjátok meg ti! A következő posztban öt izgalmas elméleti lehetőséget vázolok fel röviden,…..
Jocó papa 2011.09.06 07:37:35
@tele a t..:
Nem biztos hogy munkaórában többet dolgozik. De lehet, többet tanult, nagyobb a felelősség, amit viselnie kell, stb-stb.
Azt kéne látni, hogy a munkabér nem olyan, hogy azt "kapjuk". Az egy alku, megállapodás eredménye, amit az adott vállalat köt a dolgozójával. Az állam végre azt ismerte fel, hogy ebbe nem feltétlenül kell beledumálnia.
Jocó papa 2011.09.06 07:49:21
@Knorr: Sajnos nem keresek (még) annyit, csak a példa kedvéért írtam. De ha ennyire ezen rugózol: volt anno talán Hornéknak egy jelmondata a kilencvenes években: európai úton, európai módon. Na, akkor gondolkodjunk már európai módon. És ne a román meg borsodi meg indiai meg mittudomén milyen (bér és élet) színvonal legyen a viszonyítási alap, hanem az európai átlag. És igen, mondjuk a 300k nettó valahol az ottani szakmunkás bérszínvonalat jelenti. MIndennemű felsőfokú képzettség nélkül.
Jocó papa 2011.09.06 07:55:02
@Knorr: Tökmindegy, ki vezeti az országot. Ha tudsz olyat mutatni egy munkáltatónak, ami megért neki 3-4-5 kilót, akkor mindegy milyen kormány van, meg fogod kapni ezt a zsét.
Ha meg nem, mert egyszerű vagy, képzetlen, tapasztalatlan, vagy egyik sem, és csak az a bajod, hogy olyan szakmád van, amelyhez sok munkanélküli is ért, na akkor megintcsak mindegy ki van kormányon, te akkoris csak minimálbért fogsz keresni.
Belsőség A rettegés mocsara 2011.09.01 07:00:00
Nem szép sztori ez. Nyilván lesznek majd, akik megjegyzik – lehetett volna máshol autót venni, hiszen a szomszéd most adta el a hibátlan Golf III-asát ennyiért, százezer kilométerrel. Igen, csodák vannak, de ezekben a tesztekben azt szeretnénk modellezni – mit érez az…..
Már a Brazil című film óta tudhatjuk, hogy egy keresztnév elírása akár egy egészestés pszichohorror cselekményének elég, úgyhogy Tamás jobban teszi, ha meghúzza magát a nevetséges -4000 forintos, nem a nevére szóló bankszámlájával és kártyával, mielőtt komolyabb baja…..
Októberben fogadta el a Fidesz a közterület életvitelszerű lakhatás céljaira használók megbüntetését célzó jogszabályát. A Fidesz most belátta, hogy a hajléktalanok pénzbüntetéssel való sújtása nem a megfelelő módszer a „probléma” kezelésére. Ellenben a…..
Jocó papa 2011.06.15 14:09:55
@Vasmacsek: Én nem állítom, hogy egyszerű, én azt mondom,hogy perspektivikusabb, mint a városi semmi :)
Jocó papa 2011.06.15 14:17:49
@Rive: Persze, én is falun lakok :) Én csak azt mondom, hogy azért hajléktalan az ember többnyire azét nem úgy lesz, hogy ma van lakása, holnap pedig sem lakása, sem semmilyen ingósága, sem egy fillérje. Azért a hajléktalanná válás egy folyamat. Én azt mondom, hogy amikor ennek a folyamatnak az elején jár az illető, és még valamilyen pénze-mozgástere van, de az is már tisztán látszik, hogy gondok lesznek a lakhatással, érdemes ezen az úton elgondolkozni.
Tény, hogy kell némi vetőmag meg induló állomány, de ez néhány ezer ft kérdése...
  Jó pár hónapja ping-pongoznak a sajtóban a nyolcvanas nemzedék témájával, és minden érintett társaságban előkerült már a vitatéma, a „már megint kirúgtak tőlünk két embert” kezdetű blokkhoz kapcsolódva. A nyolcvanas nemzedék tagjai – meg a kicsit…..
Jocó papa 2011.05.18 11:01:45
Igaza van a cikkírónak sok mindenben. Tény, hogy a ma az életben indulók esélyei nagy vonalakban siralmasnak mondható. Az egész gazdasági - társadalmi szerkezet jelenleg olyan mértékben ambivalens, hogy a különbözőségeket sokaknak (a nagy többségnek) esélye sincsen áthidalni.
1: a gazdasági szerkezetből fakadóan (minden valamire cég külföldi és multi, jól működő kkv-k, családi vállalkozások nuku) a pályakezdőnek teljes nulláról kell indulnia az életben. Tehát nincsen vagy csak miniolyan családi vállalkozás, cég, gazdaság vagy bármi, ahol a pályakezdő az előző generációk eredményeire, a családi vagyonra támaszkodva és azt tovább építve jelenhetne meg. Ez jobb helyeken ugye nem így van.
2: ugyanakkor szintén a gazdasági szerkezetből fakadóan élet-követelmény a saját tulajdonú lakóingatlan. Nincs kultúrája a hosszú távú piaci ingatlan-bérlésnek, (az ilyen jogviszonyra a szocializmus örökségeként a kiszámíthatalanság, alá-fölé rendeltség és jogon kívüli állapot a jellemző), állami bérlakás meg már nincsen, szóval lakásvásárlási kényszer van.
3: az ingatlanárak meg el vannak szállva az átlagbérhez képest - kb. 5 évi átlagjövedelemből lehet ma lakást venni.
4: és akkor még nem beszéltünk a munkanélküliségről, az ezzel kapcsolatos kiszámíthatalanságról... stb.

Szóval ezek után nem más, csak egy értelmes "védekező reflex" ettől a generációtól, hogy a lehető legtovább, akár a harmincas évek elejéig is húzzák az otthon lakást, szülőkön lógást...
Nem egyszer, nem kétszer, voltam szerelmes is, próbáltam egyszer borítani, hogy akkor váljunk el, mert én nem tudok vele élni, mást szeretek. ezt elk*rtam... Több mint egy évtizede kötöttem egy házasságot, amit nem igazán akartam, de mivel jött a gyerek, úgy éreztem nem…..
Egy büntetőper gyanúsítottja számára – amennyiben fontosnak tartja a közvélemény ítéletét – kulcsfontosságú, hogy álláspontját a sajtó nyilvánossága előtt is világossá és egyértelművé tegye. Egy hónappal ezelőtt a Fradi-pálya eladása kapcsán hűtlen…..
Jocó papa 2011.05.03 12:42:25
@genyamagyar: Igen, de én nem is feltétlenül a jogszabályról beszélek, hanem a közgondolkozásról. Nagy bánatom, hogy még a jelenlegi kormány sem mert belevégni a szigorításba, de ugyanakkor meg is értem őket hiszen egy bevett, megszokott társadalmi jelenségről van szó. (Elmúlt 40 vagy 60 év ugye...)
Úgyhogy én csak azt kérdezem, (hogy a jog előtti egyenlőség meg társadalmi igazságosság sokszor hangoztatott elveit figyelmbe véve) milyen alapon kritizálja a társadalom és/vagy az állam az otthon szülő szülőket, amikor sokkal nagyobb méretű és sokkal veszélyesebb probléma felett is szemet huny?

A Geréb-perben is pontosan (!) ugyanez a probléma amúgy. Azok a szakértők húzzák le a Gerébet, akik ugyanabban a hónapban több társukat mosták tisztára...
Jocó papa 2011.05.03 13:02:38
@genyamagyar: Igen, de itt azt kell látni, hogy nem jogi kategóriákról van szó. Nem bűncselekmény jelenleg az abortusz, a magzati élet felelőtlen életmóddal történő károsítása és az otthonszülés sem. Ha viszont nem jogi kategóriák, akkor igazából csak erkölcsi alapon lehet ezeken dilemmázni.
Ha viszont egy ország közvéleménye (nem az állam, nem a jog, hanem az emberek, a közgondolkodás) megengedi pl. hogy 2010-ben 44ezer (!!!) magzatot öljenek meg a szüleik, akkor milyen alapon ítéli el azokat a nőket, akik - még az otthonszülés leghatározottabb ellenzői szerint is "csupán" kockáztatják a gyermekük életét?
Szóval évi 600 élet-kockáztatás áll szemben 44ezer biztos halállal, mi meg mégis az előbbivel foglalkozunk...
Jocó papa 2011.05.03 13:49:02
@j311: Nem értem, miért kellene bárkivel elhitetni, hogy otthon szülni biztonságosabb mint kórházban.
Az szüljön otthon, aki saját véleménye - meglátásai alapján gondolja jobbnak ezt az alternatívát. De tessék megnézni a cikket, a doktornő sem mond mást.
A szülő nők kórházba küldésén viszont kár rugózni, az eü-államtitkár nyilatkozatát idézem: "Vegye mindenki tudomásul, hogy Magyarországon az otthonszülés az eü-i ellátórendszer részévé vált"