Regisztráció Blogot indítok
Adatok
önk. figyelő

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar szurkoló lelkiállapota már csak ilyen egy 1-8 után: ha valami nem sikerül, akkor dobjunk ki mindent, égessük fel, sózzuk be a helyét, és akkor minden jobb lesz! Pedig tudjátok, mennyin múlott az, hogy a mostani hullaszag pont az ellenkezőjébe, önfeledt önneplésbe váltson,…..
  Középtávú elképzelés, hogy minden iskolának, vagy akár osztálynak önálló zenekara legyen, hogy a gyerekek „a közös muzsikálásban örömet találjanak, megtanulják az egymásra figyelést” – közölte Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár pénteken…..
Márka milliárdokat költött Erich Honecker, hogy 350-500 személyes atombiztos föld alatti várost építhessen magának és a hozzá hű keletnémet elvtársainak. A Kelet-Berlin mellett 1983-ban átadott komplexumhoz hasonlót -a Szovjetunió kivételével- egyetlenegy keleti blokkba tartozó állam sem tudott…..
Mandiner blog A szotyielnök 2011.08.22 10:31:00
  „A hatalmi ágakhoz mindig kötődnöm kell, elismerni a tevékenységüket és adott esetben meglátogatnom őket” (Schmitt Pál az MTV-nek)   Mi úgy szocializálódtunk, hogy egy közjogi méltóságnak, egy köztársasági elnöki tisztségnek kijár a tisztelet.…..
  Túl könnyű az angol, ezért nem ezzel kellene kezdeni a nyelvtanulást – áll egy oktatási államtitkárság által elkészített stratégiatervezetben, amely az Origo birtokába került. Hüledezve állunk a nyelvtanulást érintő kormányzati tervek előtt, amelyek mintha…..
Varánusz Úton a béka segge alá 2011.08.17 05:33:00
Időnként hajlamos az ember azt gondolni, hogy ahol most vagyunk attól már nincs lejjebb. Aztán jön egy olyan nap, mint a tegnapi, és politikai elitünk jóvoltából villámgyorsan kiderül, hogy de, nekünk a bányászbéka segge alja tulajdonképpen emelet. Ám csüggedni nem kell,…..
Március közepén némi segítséget kértem a blog Olvasóközönségétől a „Hatvan” helységnév eredetéről összeállított kérdőív kitöltése ügyében. Ezúton szeretném megköszönni Mindenkinek a kitöltést megfejelő számos és számtalan továbbküldést, megosztást és egyéb web-2 szintű aktivitást, amelyek nyomán…..
önk. figyelő 2011.08.17 09:16:49
KKBK Talpuk alatt fütyül a szél 2011.08.13 02:35:00
  "Rőfnél, fontnál igazabb az emberség... mérce csak a huncutoknak való!..." Alapigazság.... a pásztorok és a földművesek között örök ellentét volt. pásztorok nehezményezték (érthetően), hogy egyre több legelő, földterület kerül művelés alá és az…..
önk. figyelő 2011.08.16 10:05:18
Kumin szerint Ami a bankokat illeti 2011.08.12 11:45:00
Lehet, hogy rövid az emlékezetem, de én ekkora hullámvasútra devizában nem emlékszem, mint amit a frank mutatott az utóbbi egy hétben. Ha három hete valaki azt mondja nekem valaki, hogy „Fellélegezhetnek a frankhitelesek: 250-nél az árfolyam” címmel jelenhetnek meg cikkek,…..
Carhartt-cuccokat követel a nép   Azért nem egészen így képzelte Lenin a proletárforradalmat: úgy tűnik, még több iPodot akar az IPOD-nemzedék. Meg ingyen baseballsatyit, bónusz neonszínű pólókkal és masszív deszkás cipőkkel. Külső-London napok óta zavargó suttyói úgy…..
  Eltörölné a kormány a középiskolákban a nyelvi előkészítő, úgynevezett nulladik osztályokat; három nyelv tanulását tennék kötelezővé a nyolcosztályos gimnáziumokban; a felsőoktatásba való bejutást nyelvvizsgához kötnék – derül ki a nyelvoktatási…..
"A mai rendszer legnagyobb gondja az, hogyan tudna megszabadulni a marxizmustól anélkül, hogy a hatlmát elveszítené"/Szabó Lajos könyvtáros, filozófus, 1951./ Magyarországon nagyságrendekkel több a kommunista, mint Kínában, vélemezem, akár 2-3 kommunista is…..
Kezdjük a jó hírrel: májusban egyszer biztosan nem hazudott Szíjjártó Péter, mikor megígérte, hogy "nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunkaprogramokat" indítanak. Ez idáig a legrémisztőbb fideszes törvényjavaslat, nem…..
(A szerző újságíró)Az, hogy Horvátország még a magyar elnökség idején teljesítette a csatlakozási tárgyalások lezárásához szükséges alapvető feltételeket, alighanem az EU-t és a horvátokat is egyaránt meglepte. Alig ocsúdtak fel a kezdeti sokkból, már a horvát…..
Csak a szokásos: nemes szándék, pocsék kivitelezés, sértődöttség, szánalmas magyarázkodás. Balsai alkotmánybírójelölt-fideszesképviselő csodálatos törvényjavaslatáról van szó, amely nyomokban alkotmányellenes részeket tartalmazhat. Az elgondolás nagyon is helyes: jó…..
  Magyarlapád  (Lopadea Noua) a régi Alsó-Fehér vármegyében, Erdély középső részén, a Maros és a Küküllők összefolyásánál fekszik, Nagyenyedtől tíz kilométerre keletre. Színtiszta magyar református község. Odafelé Nagyenyed meglátogatása beleférhet: Bethlen…..
  Olimpiák, labdarúgó EB-k és VB-k előtt minden tele van az elektronikai áruházak televízió-hirdetéseivel. Szebbet, nagyobbat, laposabbat! A legnagyobb kockázat és megpróbáltatás, amit az ember a meccsekért vállal, az a fogyasztási 40+-os THM-je.   Felvidéki bloggerünk…..
  A magyar konzervatív joggal hivatkozik Széchenyire: a magyar konzervativizmusnak joggal már-már megkérdőjelezhetetlen ikonja ő. Országépítő, amilyenből nem sok volt a magyar történelemben. A magyar jobboldali kormány joggal nevezi el róla gazdaságfejlesztési terveit, joggal…..
A szerb biztonsági szolgálat tagjai a belgrádi Száva Központ közelében elfogták egy belgrádi fekete BMW tulajdonosát, akiről azt gyanítják, hogy merényletet tervezett Schmitt Pál ellen – adta hírül a szerb alo.rs. Arra gyanakodnak, hogy a fiatal megpróbálta…..
Mindig érdekes a politikusok és a média viszonya. Nem okoz csalódást Kövér László sem. "Az elmúlt húsz év médiatevékenysége miatt az emberek jelentős részének nincs kellő információja ahhoz, hogy összefüggéseiben lássák a dolgokat” – közli tényként a…..
Kumin szerint Megyó 2011.05.10 23:39:00
Különös szellemidézés volt kedden a 2002 és 2010 közötti hiánynövekedés okait vizsgáló parlamenti albizottság ülésén. Amíg nem láttam a mai híreket az eseményről, komoly kétségeim voltak afelől, hogy mennyi értelme lehet ilyen címen bizottságosdiba bonyolódni. Azután…..
Tegnap megkezdődött Képíró Sándor pere (egy különösen ízléstelen sárgacsillagos performansszal az elején, jót nevetgéltek a fiatalok), akit az ügyészég háborús bűntett elkövetésével vádol, mégpedig az 1942. január 23-i újvidéki események miatt. Érdekes egy tárgyalás…..
A magyar állam a diákok átverésében segédkezett, aminek véget kell vetni: morális kötelesség a diplomagyárak bezárása. Nem tudjuk, hogy Hoffmann Rózsának a felsőoktatási intézményekkel kapcsolatos tegnap kiszivárgott tervei a valóságban mennyire előrehaladott…..