Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mirx

0 bejegyzést írt és 2373 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma ismét három blog három posztját ajánlom a figyelmetekbe, ebből kettő még nem szerepelt itt, úgyhogy ismét premier(ek)nek örülhetünk. Szó lesz ma a svájci munkavállalási engedélyről, belfasti önkéntes munkáról és megnézzük, sikerült-e negatívumokat összegyűjteni…..
mirx 2014.02.23 19:45:42
@Lex D'Arquebus: ja, te már itt vagy? csak nem valami ilyen bútorozott serviced apartmanban laksz? arra jól rá tud menni az ember inge, gatyája, miegymása.

@Sütemény1975: Szerintem oltári tévedésben vagy az emberi természettel kapcsolatban. Nincs arany középút. Ahol nem tartatják be a szabályokat, az emberek nagy része (akik ugye nem jutnak el addig a gondolkodásban, hogy a rövidtávú személyes érdekeiket háttérbe helyezzék az össztársadalmi, hosszútávú érdekkel szemben) mindig a rövidebb, könnyebb, utat választják, mert csak a pillanatnyi szükségleteikben tudnak gondolkodni. és ahol ezt nem szankcionálják, ott bizony járdaszigeteken parkolnak az autók, szanaszét van dobálva a szemét az erdőben (meg akár még a saját lépcsőházukban is), állnak a terhes nők a buszon, meg szájkosár nélkül rohangál az összes kutya az utcán. Ismerős esetleg? Vagy ez már az arany középút lenne?
Nekem ezek a dolgok nem érik meg, hogy azt csinálhassam, amit épp jónak látok, és ami *szerintem* épp racionális vagy logikus, meg nem is hiszek abban, hogy ezt minden adott helyen és időben épp az döntesse el, aki már eleve érdekelt abban, hogy valamelyik választ értelmesnek tartsa... nem tudom, melyik az az ország, ahol nem kell rászólni senkire, mégis teljesen magától minden az élére áll, szerintem ilyen nincs.
mirx 2014.02.23 20:26:15
@Lex D'Arquebus: segítek én neked szívesen tolmácskodni, szoktam másoknak is. sőt, vészhelyzetben még egy üres szoba is van itt nálam. írjál mailt a profilomon keresztül, ha gondolod.

@diggerdriver: igen, csak én rohadtul nyakatekerten, a te mondanivalód érthetőbb :)
mirx 2014.02.23 20:42:23
@Határátkelő:

"Most már baromira unom, hogy a belvillongásaitokkal hazavágjátok a blogot. Ez az utolsó figyelmeztetés."

Na, én ezt viszont csak most láttam meg, és ezennel elbúcsúzom tőled/tőletek.

Az elmúlt 2 hónapban (= 60 nap) 3 (három!) poszt alá kommenteltem.

Ez a megjegyzés, hogy én "hazavágom" a blogot, meg hogy utolsó figyelmeztetés (miközben nem volt sem első, sem második), tipikusan az, ami a csont fölösleges keménykedés meg moderáció esete.
Nekem iugyan mindegy, de szurkolok, nehogy "valami" hazavágja a blogot.
Gondolom, sejthető, mire gondolok.
VK blog Kurvák vs. informatikusok 2014.01.30 22:32:13
A minap egy állásajánlat kapcsán elgondolkodtam, mi is tulajdonképpen a különbség a fenti két mesterség gyakorlói között. Például: az egyikben többségben vannak a nők, míg a másikban a férfiak ööö... ööö...  Azt hiszem, a másik irányból megközelítve jobban…..
A mai történet számomra (és a szerzője, Alex számára is) azt bizonyítja, hogy érdemes mindent beleadva, keményen dolgozni, mert lehet előrejutni. Alex és párja két éve élnek Angliában, most pedig nagy lehetőség előtt áll. Hogy mi is az, a poszt végére kiderül. Mielőtt…..
mirx 2014.01.31 09:26:29
@Babette_: Nincs kutya, és nem is vagyok felháborodva. Sőt, nekem tetszik ez a poszt. De főleg azon gondolkodom, hogy milyen fura ez a dolog, mármint hogy a mai napig sokat angolul álmodom, sőt, bonyolult vagy stresszes szituációkban frankón angolul folytatom a "belső konverzációimat" magammal. Pedig ezer éve német nyelvterületen élek. De németül még sose álmodtam-beszélgettem magammal. Lehet, hogy megbolondultam?
(két macska voltam, és egymással játszottam?)
mirx 2014.01.31 09:45:43
@tableno: már nagyon régóta meg szeretném kérdezni, hogy a nicked hogy kell értelmezni, kiejteni.
A közelmúltban meglehetősen nagy vihart kavart Norbáj két Ausztriáról szóló posztja (aki még nem tette volna, itt és itt elolvashatja őket). A kialakult vitára reagálva született meg a mai poszt, melyben Viktória a saját kezdeti hányattatásaikat írta meg. Nem akármilyen…..
mirx 2014.01.30 21:37:27
@charlieharper (UK, de nem London!): a hozzáállás számomra süt kifele, ezerszer láttam, ez az a fajta kutyatulaj-típus, aki bármikor a szemedbe vágja, hogy a kutyáját "többre tartja az embereknél"
(ha véletlenül ez eddig nem lett volna nyilvánvaló)

hogy én ezt a világhoz meg emberiséghez való viszonyulást mennyire szinten alulinak tartom, arra szavak nincsenek. mert mennyivel többet ér az én kis kutyám iránt táplált vonzalmam, te meg mint ember, te elmehetsz a fenébe, mit izélsz, hogy nem tudsz aludni. szerintem gusztustalan, balkáni, belesz*ós, na. bécsben akarok élni, mert a pénz kell, de a kultúreurópai normák, na arra teszek.
Szerda lévén elérkeztünk bulgáriai sorozatunk utolsó, befejező részéhez. Roland írásainak első részéből kiderült, hogyan is került „Vulgáriába" (ha nem olvastad volna még, akkor katt ide!), míg egy hete kiderült, hogy a bolgárok nem kifejezetten munkamániás típusok, és…..
mirx 2014.01.29 18:34:18
@mojyo: csak nem a Jani haverját keresed?

blog.hu/user/191569/tab/activity

A honlapját:
alfa-kontakt.info/
már csak a full büntető prüntyi miatt is érdemes megnézni. :)
mirx 2014.01.29 18:39:26
@Kövérmadár [swe]: akkor ezeknél még a sírban is lehet wifi, mert az ember szorgalmasan kommentel a vastagbőrre pl
mirx 2014.01.29 18:51:32
@Kövérmadár [swe]: hát az automatikusan elinduló, prüntyis szintetizátorral készített műfolk
ami büntet :)
A három hónappal korábbi műtétnél az orvos nem követte a protokollt, és nem vette észre. Tisztelt Praxis blog!     Sajnos a bejegyzésem pont tíz évet késik, de gondolom példaértékű. Sajnos ez is a Margit-kórházról szól!      A feleségem, 14…..
mirx 2014.01.29 12:10:07
@Tempus-Anh: hát most nem azért, de egy 50 éves embernél a bélelzáródás elég gyanús. Az első dolgom lenne daganatot keresni.
Nekem csak részleges elzáródásom volt, de úgy megtükröztek alul-felül azonnal, ahogy kell. Utána ultrahang, és utána CT. Jahogy külföldön élek.
mirx 2014.01.29 13:14:54
@Tempus-Anh: Ja az "megoldást nyert", ha fel van oldva az elzáródás, de az oka nincs felderítve (pl daganat), részedről?
Abszolút nagyon erősen remélem, hogy az égvilágon semmi közöd az egészségügyhöz. Vagy majd az égési sérülésed "megoldásra kerül", ha letakarják pár takaróval, úgy tudnillik nem látszik, úgyhogy le van a gond.
Idióta.
Az egyik gyakori ok, amivel a hozzánk fordulók felkeresnek minket az, hogy újra meg újra hasonló helyzetben találják magukat, függetlenül attól, hogy életük mely szakaszáról vagy területéről van szó. Pl. elképzelhető, hogy valaki azt éli át, hogy mind a párkapcsolatában,…..
Korábban már itt, a blogon is akadt olyan poszt, amely azzal foglalkozott, mi mindent kell intézni, ha külföldre költözünk, ám egyrészt az régen volt, másrészt ismétlés a tudásnak az édesanyja, így aztán a mai blogajánlóban szó lesz erről is. Ezt követően megnézzük, mi a…..
mirx 2014.01.12 10:19:58
@M. Péter: Bejegyeztethet ellened egy betreibungot, de ezt aztán vitathatod, és a pereskedés előtt még van egy békéltető testület vagy miszösz is. Ha nem volt igaza, természetesen a behajtás vissza lesz vonva.

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: itt mindent szépen leleveleznek, aztán kapcsolják ki :D és semmit nem úszol meg, az ziher. kivéve, ha lelépsz, de akkor meg se próbálj visszajönni az országba (nem fogsz engedélyt kapni). éppen csak gondolatrendőrség nincs.
mirx 2014.01.12 11:14:05
@charlieharper (UK, de nem London!):
majd csinálok.

hát igen, ez a svájci hozzáállás. "In God we trust, all others we monitor."
mirx 2014.01.12 12:04:20
@Sexual Harassment Panda: ez egy szalonnás-paprikás krumpli kolbászkarikával? mellette meg valami köménymagos tejföl?
 Kedves Munkahelyiterror! Kérem, olvassák el az alábbi esetet, és ha lehet, reagáljanak pár szóban, mit gondolnak az ügyről... Sajnos, csak szóbeli megállapodást kötöttem egy nagy magyar vállalat leányvállalatával, (ott a kreatív igazgatóval) , melynek értelmében…..
mirx 2014.01.12 11:36:40
@Grammár Nándi: Egyetértek, baromi idegesítő, mikor valaki így ír:

"mondták...Csak hogy ideges vagyok... És hogy akkor adjam le a laptopot, meg hozzam a számlát..."

Ilyen írásképpel rovatvezető lehet valaki? Eszem megáll. Riporternek nem venném fel, nemhogy rovatvezetőnek.
Külföldön is előfordul, hogy a főnök megpróbál visszaélni hatalmával és ellenszolgáltatást vár azért, hogy „jóban legyenek". Nem könnyű ezeket a helyzeteket kezelni, miként az Edina mai írásából is kiderül. Már csak az a kérdés, hogy jön ide a szakáll? A kép…..
Mai utunk Ausztráliába vezet, ahonnan Greg küldött beszámolót. Egy éve él a Föld túlsó oldalán, saját bevallása szerint többé-kevésbé sikerült beilleszkednie, ami viszont nem egyszerű, az az állandó változás. „Úgy illik, hogy először bemutatkozzam, ha már új…..
mirx 2014.01.09 00:28:50
mirx 2014.01.09 00:39:47
@Barátusz [UKCaLCM]: egyrészt mert azt hittem, hogy sokkal jobban tudok (vagyis hamarabb visszarázódom bele), csak nem számoltam igazán azzal, hogy ezek ráadásul még tücskül is fognak hozzám beszélni, és akkor nekem hochdeutschul kéne válaszolni, és ez a konstrukció azért nagyon ááá!
(most már belejöttem)

másrészt közbiztonság, kedvesség, udvariasság, megbízhatóság, jóindulat, kultúrált viselkedés, IGÉNY a tisztaságra (akkor sem dobják a földre a vonaton a kólásflakont, ha nem látja senki), barátságosság, és hát rend és fegyelem, mert nekem az is bejön :D
mirx 2014.01.09 00:59:17
@Barátusz [UKCaLCM]: a németek a svájciakhoz képest egy cigányputri :o)
A mai poszt elé elöljáróban annyit: aki rózsaszín mesét vár az angliai raktáros munkáról, az ne olvassa el. Aki szeretné tudni, milyen órákat 4 fokra hűtött hangárban melózni, az igen. Mint Béla írja: ez nem élet, csupán létfenntartás és vegetálás heti 200-250 fontért,…..
mirx 2014.01.06 20:41:27
@Mr Long: a "beles" az nem az "éhes"?
mirx 2014.01.06 20:49:29
mirx 2014.01.06 21:38:11
@svajcineger: ööö nekem lausanne környékén élő ismerősömtől is kértek egy strandon igazolványt, és ott is volt egy tábor, tehát annyira nem izolált eset volt az talán.
Határátkelő Csendesebben ütnek 2014.01.01 06:52:00
Mint azt tegnap megígértem, az újév első napján kicsit még visszatekintek a tavalyi évre, és röviden beszámolok az idei tervekről is. Ne várjatok túl hosszú posztot, mégis csak január elseje reggel van. (Szolgálati közlemény: a szilveszterezős képgaléria - azért, hogy…..
Tulajdonképpen sokféle címet adhattam volna a mai posztnak, mert Krisztina írása nagyon sok témát felölel. Mai utunk Olaszországba vezet, és kiderül, hogyan használják ki a tengerparti szállodákban a kelet-európai munkaerőt, kiderül, milyen is a valóságban az olasz bürokrácia…..
mirx 2013.12.30 12:03:07
@Kövérmadár [swe]: a legtöbb ilyen feleségnek van annyi esze, hogy úgy üljön a férje pénzén, hogy a pacák nagyon megszívja egisztenciálisan, ha hirtelen frissebb pipit akarna otthon ágymelegítőnek

csak éppen az a b+ az egészben, hogy aki ilyen pasast választ magának, aki mellett kizárólag házitündérként/htb-ként tud tündökölni, az a pacák bizony 45 éves korában akkor is ugyanezt fogja akarni (hamvas+ engedelmes pipihusit), és a poszterina mehet a piskótsütési tudományával a levesbe. még akkor is, ha anyagilag előnytelen a pacáknak a válás - de bizony külföldi nővel a legkönnyebb jogilag kics.szni.
(ennyit a "miért választanak ázsiai-kelet-európai-stb feleséget nyugati férfiak-témáról)

szóval megnézem én ezt az ilonkát 48 éves fejjel festett vörös rövid hajjal, a két rendetlen, kettes tanuló kamasz lányával meg a nagy okosságával, hogy kell-e még az embörnek ez a házitündér, vagy jó-e a 20 éves egyetemista szerető-tisztító-étterem kombó.
mirx 2013.12.30 12:38:25
@diggerdriver: Nem tökmindegy, milyen a párja? Ő arról megmondóemberkedik, hogy miért szeretik az olasz pasik a magyar nőket. Annak fényében, hogy a párja romániai, ez még külön röhejes.

Ez a csaj gyakorlatilag mindenről osztja az észt, amiről semmi tapasztalata nincsen. Tud(na) masszírozni kűfődön, miközben a román faszija eltartja (hogy miből, arról hallgat, mint a sír), de közben ő mindenkinél jobban tud angolul, meg mindenkinél jobban tudja, hogy kell élni minden más nőnek, mindent tud az olasz pasikról is (csak épp nincs neki), egy házitündér, gondolom, szexbomba, totál bejött neki az élet. Csak épp kicsit sem feltűnő, hogy egy 200 km-es posztban kell bizonygatni az egészet.
mirx 2013.12.30 12:44:07
@zöldeketbeszélek: na, ez kimaradt, de annak tükrében, hogy egyszerűen nem bírtam az önfényezést meg az okoskodást tovább olvasni, annyira nem meglepő.
de köszi, most sokkal beljebb vagyunk! :)
Karácsony előtt nem sokkal talán nem is olyan meglepő, de a mai válogatás gerincét az ételek adják, persze aztán kiderül majd, hogy ez csak az első benyomás. Mindenesetre aki szereti a csokit, készüljön, mert azt is készítünk ma, miközben összegzünk is egy kicsit, és szokás…..
A mai posztot olvasva már össze is pakoltam, hogy indulunk Ausztráliába, mert... mert csak. Na jó, azért, mert amikor Balázs az oktatásról ír, akkor konkrétan könny szökött a szemembe, hogy ilyen is van és nem csak H.R. Nem is beszélve a bürokráciáról, ha ezt egyáltalán annak…..
mirx 2013.12.18 07:31:50
Ha Portugália, akkor a legtöbbünknek Lisszabon vagy Porto jut az eszébe, a nagyvárosokon kívül, vidéki életről viszonylag kevesebb szó esik. Éppen ezért örültem meg Eszter írásának, aki nemrégiben költözött egy kis településre, és képeket is csatolva számolt be arról,…..
mirx 2013.12.17 08:42:36
@Babette_: de én pontosan tudom, mire gondolsz ám. a következő poszt az "úgy alakult, hogy terhes vagyok" lesz.
mirx 2013.12.17 08:50:33
@bpetya75:
Én is megnéztem, és meg is sajnáltam, hogy szegény fát jól meghámozzák, csak hogy a sok alkinak legyen dugó a borába, és aztán biztos halálra fagynak télen, de aztán kiderült, hogy ez is csak olyan, mint a birkanyírás, csak annál azért kicsit ritkábban kell végrehajtani.
Határátkelő Magyarán szólva 2013.12.13 06:44:00
Kicsit gondban voltam, mit is írjak a mai poszt elé. Eddie írása ugyanis alighanem komoly indulatokat fog kavarni, de hát ez nem újdonság errefelé. Nem feltétlenül értek egyet mindazzal, amit leír, de nem is ez a dolgom, viszont érdekesnek és megvitathatónak tartom. "Ez a poszt…..
A mai poszt igazán nem hosszú, mégis úgy éreztem, érdemes közreadni. Szerzője, Tamás, megjárta Németországot, ahonnan három hónap után visszatért Magyarországra. Otthon azonban csak a reménytelenséget tapasztalta, így aztán másodszor is nekivágott, ezúttal már…..
mirx 2013.12.07 11:08:41
@zöldeketbeszélek: te vagy budaörsön vagy vidéken élsz, vagy nemtom. próbáld meg ugyanezt a hétkerben... kíváncsi leszek
mirx 2013.12.07 11:41:24
@Barátusz: Nagy hangzatos kijelentéseket teszel, amiket nem vagy képes kifejteni.

Ilyen stílusban én is tudok okost játszani.
mirx 2013.12.07 11:44:39
@mirx: Fú, de igazából hagyjuk is, mert már most lefáradtam a fortune cookie-s okosságaidtól.
Svédországról elsőként a jóléti rendszer (és a magas adók) jutnak az ember eszébe, pedig van egy csomó praktikus dolog, amit nem árt tudni, mielőtt az ember úgy dönt, nekivág északnak. Most a svéd kormányzati oldal (érdemes megnézni, milyen designt dobtak össze...)…..
mirx 2013.11.30 08:50:51
@mirx: vagyis legalábbis zürichben.
mirx 2013.11.30 08:56:32
@mirx: ugyanez nova goricában: a fél lakosság szaladt segíteni felfele a betonról. a másik fele, mint máshol, csak fotózkodni próbált..kinek mi
mirx 2013.11.30 18:58:47
@charlieharper: mert más a klíma, a cseheknél nincsenek pálmák, citromfák meg tengerpart meg 20 fok októberben.
Egy egészen durva történetet osztok meg ma veletek, melynek írója és elszenvedője, Annamária, akinek egy szép nap az az ötlete támadt az Egyesült Államokban, hogy egy évre Magyarországra költözik a már ott született fiával, hogy a gyerek is megismerhesse édesanyja hazáját és…..
mirx 2013.11.26 09:17:00
@bpetya75: jobban? minél jobban?

@Kövérmadár: Én nemtom, mi a "helyes" szülői hozzáállás, csak megfigyeltem, hogy a szülők nagy része ragaszkodik hozzá, hogy a gyerek meg a magyar kultúra. Volt már erről szó, írtam is, hogy az apám mittomén németország közepén képes volt a húgomat cimbalmos-körtemuzsikás néptáncra járatni, amit a gyerek utált, mert a többiek bezzeg focizni meg jazztornára jártak. De volt olyan posztoló is, aki kerek perec leírta, hogy miért kéne neki ezt erőltetni, tojik rá, hogy a gyerek meg se tud mukkani magyarul.
mirx 2013.11.26 09:22:25
mirx 2013.11.26 09:26:38
Ma ismét világ körüli útra indulunk, járunk majd Törökországban, ahol eltöprenghetünk az élet nagy kérdésein is. Aztán lazításképp végigjárhatjuk egy kutya kálváriáját Budapest és Auckland között, végül ellátogatunk egy perui piacra, ahol sok egyéb mellett…..
mirx 2013.11.24 23:44:50
@charlieharper:
remélem, birca visszanéz még holnap, hogy ezzel a csudálatos képpel korbácsoljam fel vágyait:

beccasheppard.files.wordpress.com/2011/03/hot_weird_funny_amazing_cool2_weird-ugly-people-t5-8_2009072607032812749.jpg
mirx 2013.11.24 23:58:01
@diggerdriver: A tanga egyébként igen egészségtelen. A zsinór oda dörgölődzik, ahova nem kéne, és mivel minden bugyi ülés-álláskor előre-hátra csúszik, a madzag átviszi szépen az E Colit oda az érzékenyebb területekre, és kész a baj. Kérdezd meg akármelyik nőgyógyászt, nagy tangalebeszélők.
mirx 2013.11.25 00:04:52
Arra gondoltam, a tegnapi poszt után maradjunk az egészségügynél, csak Svájcból ugorjunk át Dániába, és nézzük meg, milyen egy nővér élete északon. A történet persze ennél bonyolultabb, hiszen Ennike régi álmát teljesítve Erdélyből költözött először Magyarországra, de…..
mirx 2013.11.22 21:57:50
@blackhair-lady: Nem akarlak elkeseríteni, de aluliskolázottnak azt tartják, akinek az írási és olvasási műveltsége nem éri el azt a szintet, hogy ne vétsen bizonyos nyelvtani, aritmetikai és egyéb hibákat. Nem tudom, nálad mit jelenthet.
mirx 2013.11.22 22:00:40
@diggerdriver: Ja hát ha pusztán a nettó értékét nézzük dollárban, akkor persze, hogy nem lesz reális.
Amúgy tiszta röhej, hogy 40 000 forint, azaz 100 font lehet egyáltalán félhavi fizetés.
mirx 2013.11.22 22:10:54
@Don Kartasch: Ezek a caterpillarek frankón jódrágák ám, némelyik annyiba kerül, mint egy porsche!

Ha csilliárdos leszek, veszek egy bazi nagy parkolót, és telerakom ilyennekel, aztán jó sok pénzért bérbeadom őket. Nálunk ez nagyon megy, mert ugye folyton túrni kell, ha nincs hegy, akkor a földet, szerintem Svájc a világelső a markoló/négyzetméter statisztikában. Digger lesz a telepvezető.
Mármint Anita és családja Ausztráliában. Határátkelésük az alaposan végiggondolt és megtervezett fajtából való, de nem csak ezért érdemes elolvasni a történetet. (A nyitóképen kívül mindegyik fotó Anitáé, amit külön köszönök.) „Pénteken délután lementünk a…..
mirx 2013.11.20 13:44:39
@LyukasBogrács: Eszméletlen modoros és negédes poszt. Csemete, törpe, "picit", a legyek mint "apró jószágok", az "erszényes csodák", a szálló labda meg a gyönyörű pázsit.. ehhez képest a Nők Lapja posztmodern utópia. A svájci anyukát majdnem sikerült űberelnie.