Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ahoj-

0 bejegyzést írt és 451 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre, végre, végre! Vagy inkább: sajnos, sajnos, sajnos! Lezárult a Blaha Lujza tér felújításának közbeszerzési tendere, amit pont az indulása óta kritizálunk, és e kritika bármekkora hullámokat kavart is, olyan tevőleges politikai szereplő, akinek egyszerre elég akarata és befolyása lett volna a…..
A várospolitika, a fenntarthatóság, a Budapest iránt érdeklődők nyilván tudják, hogy miért, de az egyszeri utas szokásain csak az fog változtatni, hogy milyen áron és mit kap. Ennek fényében, ha amiatt aggódunk, hogy a járvány után sok ember nem tér vissza a tömegközlekedéshez Budapesten, akkor vagy…..
A kőbányai úttörők kaptak egy MIG-15-ös repülőgépet, beköltözött az első lakó az újpalotai lakótelepre, és megépült az első közműalagút Budapesten, 1971 áprilisában...
Gombóc mondja Nógrád-körvasút 2021.02.28 20:00:00
Magyarországon jelenleg rengeteg kiaknázatlan lehetőség van a vasúton, a Száz vasutat, ezeret... kezdetű cikksorozatomban ezekkel foglalkozom. Ebben a bejegyzésben Magyarország északi részén teszünk egy látogatást, ahol megnézünk egy pár rendkívül alulhasznált vasútvonalat, s hogy mit lehetne…..
Időutazzunk megint egy kicsit Tomáš Dvořák felvételei segítségével! A múltkori trolik után most villamosos képek következnek. Vajon hol ácsorog ez a magányos Stuka, látszólag a semmi közepén? Nos, ha ma állnánk ugyanitt, balra végállomásozó buszokat látnánk, no meg a Rendőrpalotát - ha nem…..
Mesze nem profi gumiteszt az, amin keresztült ment a négy és fél éve beszerzett Michelin CrossClimate abroncs, amely típusának első generációját képviseli. A profik gondolom elkoptatják a gumit egy éven belül, ha a tartósságáról és a kopásarányos viselkedéséről szeretnének beszámolni. Azonban az…..
Megtudtuk miért vonták össze a két állami mamut vállalatot. Egész egyszerűen időt akarnak nyerni ezzel a húzással, hiszen ez év végén kellett volna megkezdeni a Volán piacnyitást...
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
Ahoj- 2020.07.15 07:09:31
@Opportunista mikroba: vegyél egy Chromecastot (ha van a tv-n HDMI csatlakozó), így szinte minden lapostv-re át tudod nyomni a netes tartalmakat. Az okos tv csak pár évig okos utána kijön valami új kódolás és b.... szhatod mert nem fut majd rajta a program.
Ez most egy nagyon részrehajló poszt lesz, bevallom a gyerekkorom jó részét a Lakitelek melletti holtág közelében töltöttem. Nem csak a holtág szépsége miatt tértünk vissza rendszeresen, hanem a hangulat miatt, amit ma egyszerűen retronak titulálnak. Az elmúlt évtizedekben sokmindent építettek,…..
HamPLÓ Nyári berek 2020.06.16 07:00:00
Kelenföldről nem kimondottan Kamaraerdőn át vezet a legrövidebb út Gazdagrétre, gimnazista koromban mégis rászoktam, hogy ha szép volt az idő, és nem volt jobb dolgom, akkor órák után kibuszoztam a budafoki kocsiszínhez, és onnan a 41-es villamossal kizötyögtem annak külső végállomására, a…..
Ahoj- 2020.06.18 20:58:10
@KAMA3: Siófoktól Zamárdiig az összes új oszlop kifakult, rozsdasodik.. Pedig alig pár évesek. Mi lesz úgy 20 év múlva?
Színművészek, tudósok, szakemberek, környezetvédők, aktivisták, dél-pesti lakosok aláírásával indult a „stadion helyett PARKOT a Duna-partra” petíció az aHang.hu felületén. Stadion helyett PARKOT a Duna-partra! Az aláírók 4 pontban fogalmazták meg kéréseiket, melyet Orbán Viktornak és a magyar…..
Az átlag utazó számára szinte minden vonat vonat és minden vasút vasút... Csak el szeretne jutni egyik helyről a másikra, és közben kevésbé érdekli, hogy milyen rendszerek is szolgálják ki az igényeit. Sokan azért ettől már egy kicsit jártasabbak a fogalmak között, főleg azok, akik legalább Bécsben…..
HamPLÓ A kockaüveges Tatra 2016.04.30 19:00:00
A napokban beleakadtam egy kimondottan rossz 2001-es képembe, amit csak azért nem hajítottam el annak idején, mert ez volt az egyetlen fotóm a rajta szereplő Tatráról. Alapvetően az esti Moszkva téren próbáltam kitalálni, hogyan lehetne elkerülni, hogy a digitális géppel készített képek totál…..
Választási ígéreteink egyik fontos pontja az 5-ös busz végállomásának kérdése volt, mely jó ideje borzolja a városrész lakóinak idegeit. Polgármester asszonnyal januárban elkezdtük az ez irányú munkát. Sajnos a BKK elsőre nem vett minket túl komolyan de nem adtuk fel! Tegnap vendégünk volt a BKK új…..
Krisztina nagyon boldog, hogy nem fizetett előre a kanapéért, ami raktáron van, vagyis gyártják, vagyis hamarosan szállítják, vagyis ki tudja mi van vele. A képen szereplő RAKTÁRON, MAX 1 HÉT! felirat megtévesztés szagú, de láttunk már sok ilyet. Krisztina viszont éppen a gyors szállítás miatt…..
Péter elküldte nekünk is a Volánbusznak feltett kérdéseit, amikre válaszolni nem tudunk, de a felvetés érdekes. A néhány kilométernyi plusz nem is mindig eredményez büntetést, ebben az esetben viszont 250 Ft helyett 8745 Ft-ba került a kis kitérő. Az üzletszabályzat szerint persze ez így van…..
Két kollégám is lakáscsere előtt áll. Megszülettek a gyerekek, és nagyobb lakás kell. Már egy éve keregélnek, de egyre reménytelenebb a helyzetük. Az ingatlanárak emelkedése eljutott odáig, hogy ma két jó fizetésből sem temelhető ki az az összeg, ami egy másfélszobás lakásból egy háromszobás, jobb…..
Gergely tudatos fogyasztó és nem hagyja magát, ám a szálláshely és a Bónusz Brigád egymásra mutogatnak. Hogy lesz ebből romantikus hétvége? Történt hogy feleségemmel a házassági évfordulónkra készültünk, amikor is nagyon megörültem egy remek BónuszBrigádos ajánlatnak. Kapcsolatunk hajnalán első…..
Egy fesztivál sok szeméttel jár, ezen próbál változtatni a Sziget mellett idén a Samsara Fesztivál is. A cél az volt, hogy a fesztiválozók ne termeljenek szemetet. Sem szelektíven, sem sehogy, ezért a fesztivál próbált szemétmentesen működni és erre kérték a látogatókat is. Ha mégis behoznak…..
via GIPHY Ismeritek azt az ősrégi, ám soha meg nem unható oldalt, ahol bármilyen videó alá bekeverhető a Benny Hill Show klasszikus témája? Na, ez a Benny Hillifier jutott eszembe erről a Praktikeres áruátvételről, bár ez már önmagában, zene nélkül is olyan, mint egy közepes bohózat.…..
A debreceni Inter-Traction Electrics Kft. (ITE) nyerte, Törökországban gyártott Mercedes Conectokkal a BKV 20+20 darabos busztenderét. Érdekesség a végeredményben, hogy egy korábbi tenderhez képest a szóló buszok alig néhány hónap alatt húszmillió forinttal drágultak. A közbeszerzésen egyébként…..