Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szeretünk olvasni

373 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Salman Rushdie neve már-már megkerülhetetlen a világirodalomban. Számos munkája, és az azt övező viták, felbolydulások miatt főleg kiemelten foglalkoznak vele. Mi is összeszedtünk pár érdekességet róla, és ajánljuk legújabb könyvét is. Sir Ahmed Salman Rushdie 1947-ben…..
Ha van olyan könyv, ami gyerekkorunkban, az iskolás években hatással volt ránk, akkor az egyik egészen biztos Lengyel Dénes, Régi magyar mondák könyve. Most új köntösbe érkezett meg a könyvesboltok polcaira. Benedek Elek unokájának, Lengyel Dénes írónak klasszikussá vált…..
Az év könyve. Állítják a nagynevű magazinok, a The Times és a The Guardian. De melyik könyvről is van szó? A Scolar Kiadó egyik újdonságáról. Per Petterson: Megtagadom. Megtagadom, hogy alkut kössek.  Megtagadom, hogy megbocsássak.  Megtagadom, hogy felejtsek. Egy kora…..
A gyerekek, fiatalok nagy része igenis sokat olvas. Külön kis ízlésviláguk, elképzelésük van arról, milyen könyvek a jók. Most egy igazi kis csajos könyvet ajánlunk a lányoknak. Vicces, izgi, és remek olvasmány. Cathy Cassidy: Cseresznyés ábránd Öt lány, öt nézőpont,…..
A szexualitás, az erotika napjaink része. Átéljük, benne vagyunk. De bátran mondhatjuk azt is, körbefog minket. Vajon ez mindig így volt? A társadalom, a világ mindig ilyen nyitott volt? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a következő…..
Előzmény: Több száz marhát hajtanak át a sáskáktól letarolt területen. A marhákat harcedzett, felfegyverzett pásztorok kísérik. A gyalogosok egyre közelebb értek, de volt annyi eszük, hogy elkerüljék a nagytermetű, öles szarvú állatokat. Rongyos, sovány emberek jöttek,…..
A mentális betegségekkel már számos irodalmi alkotás foglalkozott. Van, amelyik dokumentum regény módjára, van, amelyik prózaian, és van, amelyik minden kötöttségek nélkül, humorosan. Már amennyire lehet betegségről humorizálni. Ez jutott eszünkbe a következő, friss…..
Bizonyára már párszor ti is tapasztaltátok, egy-egy kiadó időnként új köntösbe öltözteti valamelyik szerzőjének könyveit. Ennek a megújulásnak sok oka lehet. Ezeket a változásokat van aki jól, és van, aki rosszul kezeli. Sokszor a rajongók felháborodnak, mert nem illik a…..
,,Megrázóan szép történet egy lányról, akitől még a nevét is elvették, élete mégis azt példázza, mi tesz valakit emberré." Hyeonseo Lee Észak-Koreában, a világ egyik legkegyetlenebb diktatúrájában töltötte gyermekkorát. Egyike annak a több millió embernek, akit túszul…..
A nagy ő megtalálása során a nők előszeretettel nézik meg kiválasztottjuk horoszkópját. Vajon mennyire passzol hozzájuk? Mi magunk nem igazán hiszünk ebben, de természetesen, ha valakinek ez fontos, ám legyen. Most egy könyvet ajánlunk a témában, egy igazi csajos, könnyed…..
Napjainkban a legkisebb gyerekek sokszor a televízió előtt nőnek fel. Nem olvasnak nekik, hanem ilyen-olyan mesecsatornával foglalják le őket. Sokan mindezt azzal is indokolják, így fejlődik a vizualizációs készségük. Nekik mutatunk most egy könyvet, ami kicsit több is annál.…..
Szerettétek az Útvesztő trilógiát? Elolvastátok mindhárom kötetet? Itt a jó hír! Szeptemberben jelenik meg a trilógia előzmény-kötete, a Halálparancs.  James Dashner: Halálparancs    Mielőtt megalakult a VESZETT, mielőtt létrejött a Tisztás, mielőtt Thomas belépett…..
Az alkoholizmus egy olyan betegség, amiről mindannyian hallottunk már. Egyre gyakoribb jelenség a mindennapokban. Egy kicsit utánajártunk a témának, és egy könyvet is ajánlunk majd természetesen. Az alkoholizmus egy több, sokszor ellentmondó jelentéssel bíró kifejezés. Az…..
A nyár nem csak a könnyed kikapcsolódás, a semmittevés időszaka. Sokan ilyenkor terveznek megtanulni valami újat, vagy éppen a régi tudásukat frissítik fel. Az egyik leggyakoribb kitűzött cél, a nyelvtanulás. Ehhez mi is hoztunk egy kis segítséget. John Peter Sloan: Instant…..
A wikipédia szerint Urbánszki László már elmúlt hatvan éves. Ám mégis egy új hang a történelmi regények piacán. Könyvei állandó szereplői a kategória sikerlistáknak. De vajon miben rejlik a sikere? A következőkben ennek is igyekszünk utánajárni. Urbánszki Lászlót…..
Az elmúlt egy-két évben, több alkalommal uralta valamelyik ismert ember könyve a sikerlistákat. Majdnem minden hónapra jutott egy újabb könyvmegjelenés. Ezeknek a könyveknek, és magának a műfajnak eléggé vitatott a létjogosultságuk.  Az olvasók többnyire kettő kérdést…..
Amióta bejelentették az Ulpius-ház Kiadó csődjét, némileg hiányérzetünk van. Nincsenek azok a kimondott könnyed, szórakoztató regények, amit a női olvasók magukkal visznek a strandra. Itt nem az erotikus könyvsorozatokra gondolunk. (Bár nyilvánvaló, a félbe maradt sorozatok is…..
Itt a nyár, az olvasás, a nyaralás ideje. Mostani bejegyzésünkben három, kicsit komolyabb, ám annál izgalmasabb könyvet ajánlunk a Helikon Kiadó gondozásában. A versek, költemények, mindig betekintést engednek az írójának gondolatvilágába, lelkébe. Egy jegeskávé, egy…..
Donna Tartt, A titkos történet. Ismerősnek hangzik a név. Gondolkoztunk, gondolkoztunk, de nem ugrott be. Persze tudtuk, volt már korábbi kiadás. Végül beugrott hol találkoztunk először a nevével. Az 1001 könyv, amit olvasnod kell, mielőtt meghalsz válogatásban szerepelt.…..
A Maxim kiadó gondozásában megjelenő Dream válogatás könyveket a sokszínűség jellemzi. Tényleg mindenki talál kedvére valót a választékukból. Most pedig a kiadó elindított egy külön oldalt a rajongóknak. A kiadó üzenete: Nagy-nagy örömünkre szolgál, hogy elsőként…..
Következő posztunkban a Trubadúr Kiadó kínálatából választottunk ki három könyvet, amit mindenképpen érdemes lesz elolvasni ezen a nyáron! Anthony Burgess:  Beteg a doktor John Burgess Wilson, aki többnyire Anthony Burgess néven publikálta műveit, 1917. február 25-én…..
Fehér Béla nevével már többször is találkoztunk, de egészen az év elejéig annyira nem kaptuk fel a fejünket. Akkor indult ugyanis a 6 részes tv-sorozat, a Kossuthkifli, aminek a szerző könyve az alapja. Mi most azonban a régi-új könyvét szeretnénk ajánlani nektek. Sokat…..
A következő napokban a Maxim Kiadó könyvheti újdonságaiból hozunk el egyet-egyet. Reméljük ti is találtok majd olyat, amit szívesen elolvasnátok. Második részünk szerzőjének ez lesz a harmadik könyve hazánkban. Alan Bradley egy elbűvölő regénnyel tér vissza, amelynek…..
A következő napokban a Maxim Kiadó könyvheti újdonságaiból hozunk el egyet-egyet. Reméljük ti is találtok majd olyat, amit szívesen elolvasnátok. Elsőként olyan könyvet hoztunk, aminek már a borítója is elnyerte tetszésünket.  A történet New York-ban játszódik a…..
Az iskolai irodalom órák – legyen szó általánosról, vagy középiskoláról – legizgalmasabb része sokak számára a költőkkel foglalkozó részek voltak.  Érdekes volt elmerülni abba a közegbe, amikor megtudhattuk, mi ált egy-egy vers megszületése mögött. Szerelmi…..