Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Regösbendegúz

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban a jelölt alapvető vasútszakmai ismeretei kerülnek feltárásra. Az alábbi válaszok közül rajzoljon zártárcsát a helyesnek gondolt válasz betűjele (a folyószövegtől külön, kapcsolatlan állapotban található karakter) elé. Minden kérdésnél csak egy helyes…..
Regösbendegúz 2013.04.02 00:32:11
Az év elején több változtatást is bevezetett a MÁV-Start, melyeket a közlekedést irányító minisztérium határozott meg. Ezek közül az átlagos utasok pénztárcáját leginkább a pót- és helyjegyek árváltozása terhelte meg: a feláras vonatokon százötvenről száznyolcvan…..
Regösbendegúz 2013.03.04 19:16:08
@-Sárga keramitkocka-:
Igen, tulajdonképpen ennyi is; ez az egyetlen vonal. De még ezen vonaliaknak is sebesvonatnak kellene lennie (a vonatszámok egyébként sebesvonatiak), szerintem a MÁV-ra jellemző következetlenség és a 2003-1010-ig tartó vonatnembéli őskáosz maradványa, hogy ezeket gyorsvonatoknak nevezik.

A cikk többi részével egyébként maradéktalanul egyetértek.
Tarján András blogja Bizalom 2011.11.08 13:41:00
Régi tuvai közmondás szerint, a gyanú megbetegít, a bizalom meggyógyít. Nézzük, hol vesztettük el az emberek bizalmát! Mi ez a sok gyanakvás, ami közéletünk mellett már magánéletünket is behálózza? A Szabad Demokraták Szövetsége az 1989-90-es rendszerváltás pártja, mely…..
Regösbendegúz 2012.11.09 02:44:10
Még egy megjegyzés utolsó gondolatként a bizalomról való eszmélődéshez: az egykori liberális ifjúsági szervezet, a Fidesz 1994-es jobboldalivá válása semmivel sem jelent kisebb gerinctelenséget, mint az SZDSZ 1994-es kommunista csatlóssá válása. Mindkét 180 fok egyet jelent: az identitását a közhatalom megszerzéséért feladni képes csoportosulást. A Fidesznek alapvetően pont ugyanakkora nulla a hitele, mint az SZDSZ-nek. A közös kezdetek mellett ez a másik hasonlóság a két párt között, éppen csak az irány különböző.

Hasonló továbbá az izmusokkal való reláció: ha egy liberális ember számára a liberális értékrend izmussá válik, ugyanazok a vegyi folyamatok játszódnak le a buksijában, mint egy átlag jobbosnak, ugyanaz lesz a gondolatmenetének a módszertana (csak a fogalmak mások), és rendkívül hasonlóvá válik a retorikája ahhoz, amit egyébként ki nem állhat. Az égvilágon semmi különbség nincs Bartuss László és Bayer Zsolt fröcsögése között, mint ahogyan nincs különbség Gyurcsány avasi akciója és Orbán kolontári gumicsizmás terepszemléje között sem. Bartuss katolikusozik és orbánozik, Bayer zsidózik és kúrcsányozik. Döntetlen.

Az a szabad demokrata, aki 2012-ben hajlandó fenntartani azt a lehetőséget, hogy Gyurcsánnyal szövetkezzen Orbán megbuktatásáért, semmit nem tanult a saját utóbbi 18 évéből; semmiféle hitele nincs, így a szavazók bizalmára sem méltó. Tovább eszmélődni a bizalomról tehát lehet, de hogy van-e értelme.... körülbelül annyi, mint egy Fidesz szavazónak meghatódnia Csintalan Sándor vagy Pozsgay Imre nemzeti beállítottságán.

Ahogy említettem, Fidesz szavazó voltam világéletemben. Most azonban - elgondolkodva az itteni írásokon - arra jutottam, hogy a történelemnek éppen úgy el kell törölnie a Fideszt is a magyar közéletből, ahogyan eltörölte az SZDSZ-t és az MSZP-t. Mind a hármat; és nagyon remélem, hogy mind a hármat feltámadás nélkül. Azért, mert mind a három párt alkalmatlan volt az európai politikai kultúra megteremtésére. Külföldre vándorolt fiataljaink nemcsak a nincstelenség elől menekülnek innen, hanem a szellemi-közéleti-politikai balkán elől is, amit sajnos az itteni írások is nagymértékben tükröznek. Ki kell nőnie egy valóban intelligens új generációnak mind a bal- mind jobboldalon, amelyek tagjai tudnak együttműködni, sőt adott helyzetben tudnak együtt dolgozni (akárcsak Németországban); akik számára a politikai értékekhez való kötődés nem jelent izmust és vallásos tiszteletet. Erre azonban sem a Fidesz, sem az MSZP, sem a jelen blog atmszférája nem alkalmas.
 Bródy dalát hallgatom, mikor az ünnepre készülődöm. Ötvenöt évvel ezelőtt, ezen a napon, alig tizenhét évesen, csodálkoztam rá a világra, és rájöttem, amit szüleim otthon mondtak az mind igaz!Igaz, hogy itt diktatúra van, igaz, hogy félnek az emberek, és igaz, hogy a…..
 Ma a kétharmad kimutatta a foga fehérjét! Az egykori fiatal demokrata, ma rendőrségét küldte az antidemokratikus törvények ellen tiltakozókra.Láttunk már a XX. század történelmében, forradalmárként induló ifjakat, akik a hatalom megragadását követőem diktátorrá…..
Pedig, talán, nem nekem kéne! Tegnap, sétáltam az Andrássy úton. Sütött a januári nap. Mentem, kávét venni a Nespressohoz. Már az Oktogonnál láttam, rendőrök kettesével sétálnak, a Nagymező utcánál is posztolt egy főtörzs és egy őrmester. Visszafelé tűnt fel, hogy a…..
Idézek Magyarország Alaptörvényéből: „Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk." Tehát az '56-os forradalom tizenhárom…..