Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mária blogja

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
​Az ukrán ellenzék nem tárgyal Viktor Janukovics elnökkel. Két hónapja tartanak a tüntetések, szerda óta halálos áldozatai is vannak az összecsapásoknak. Az alapvető szabadságjogokat korlátozó törvények miatt szomszédunk Európa legfiatalabb diktatúrája, ahol rohamrendőrcök…..
Mária blogja 2014.01.24 10:58:27
@m. g.:

Egy ostoba takony vagy, aki csak azért törleszkedik a baloldalhoz, hogy ilyen piti kis pozíciókat kapva, mint a posztolás ebben a szánalomblogban, kiélhesse a pici kis diktátori egóját.

Például azzal, hogy kitiltja azokat, akiknek az érveire nem képes ellenérvekkel válaszolni.

A gyakornoki programban konfliktuskezelést nem tanítanak, pici kis demokratám?
Ok, ok, ez is komolyabb, de mivel a sajtóban (még) nem jelentek meg ezek a gondolataim a kormány tárgyalási taktikájáról, megosztom veletek - talán idevágó. Az itt jobbra (:))lévő kérdés is jó egyébként . Én speciel baromi sokat. Tulajdonképpen én mindig fizettem azért ha…..
Mária blogja 2012.12.23 01:08:59
@Könnyen elkaptuk, uram!: @toto92:

Sajnos nem tudjuk itt folytatni a beszélgetést, a "tárgyalási tanácsadó" úr kitiltott :)

Mária
Mária blogja 2012.12.23 01:22:42
@Madár Attila:

Kedves Attila,

Miért is kellett volna privát levélben "feltárnom a személyemet"? Ha valaki "nem tárja fel a személyét", azt mindig kitiltja a blogjáról? Vagy csak akkor, ha az Önével ellentétes politikai nézeteket vall?
Mária blogja 2012.12.23 02:02:59
@Madár Attila:

Nos: a női mivoltra vonatkozó kérdés nem személyeskedés volt, hanem prekoncepció.

A parasztos rész pedig az után következett, pár órával KÉSŐBB, egy másik nick alól írva, MIUTÁN a Könnyen elkaptukkal és Totoval folytatott beszélgetés közben az eredeti nickemmel váratlanul kitiltott.

Gondoltam, úgyis törölni fogja, miért ne árulnám el, hogy mit gondolok a váratlan kitiltásról :)
Lehet számháborúzni, hogy tegnap az ilyen-olyan megemlékezésen, demonstráción vagy tömeggyűlésen mennyien voltak. A Belügyminisztérium a Kossuth téren 400.000 embert számolt össze, a Milla megmozduláson mindösszesen 20.000-et. A parttalan vitába nem érdemes beszállnunk, inkább…..
Mária blogja 2012.10.24 17:14:07
@Ernesto_Peet:

Így igaz. De a többi se stimmel :)

Orbán cover fotója is legalább egy éves.
Édesanyám 85 évesen saját lakásában élt. Szellemileg teljesen friss volt, keresztrejtvényfejtéssel, olvasással és TV nézéssel kötötte le magát. A mozgás nehezen ment számára, fájtak az izületei. Mi, a gyerekei (én a lánya és a bátyám) segítettünk neki az élethez…..
Mária blogja 2011.05.21 18:40:29
@szabidoki:

Idős, legyengült, beteg emberek azért száradnak ki úgy, hogy észre se veszik, mert nem jelez megfelelően az agyban az ozmoregulációs központ.

Ezért szokták kánikula idején figyelmeztetni az öregeket, hogy akkor is igyanak elég vizet, ha nem szomjasak.

Amit te írsz az azt jelenti, hogy úgy hagyják kiszáradni az idős betegeket, hogy azok észre se veszik és meghalnak.
Mária blogja 2011.05.22 02:49:34
@thbogyó:

A felfekvés ellen az EGYETLEN biztos módszer, ha nem engedik kialakulni.

Rendkívül nehezen gyógyul, és sajnos akinél jelentkezik, pláne előrehaladott, vérző állapotba hagyják jutni a beteget a lelkiismeretlen ápolók, annál sok esetben nem visszafordítható a folyamat.

Ez azt jelenti, hogy az elhanyagolt felfekvéses sebek halálhoz is vezethetnek.

Alginát kötszereket használnak rá a nálunk gazdagabb országokban. Itthon ez sajnos elérhetetlen álom, mert a kórházak nem költenek rá, a hozzátartozó pedig TB támogatás nélkül nem tudja megfizetni az árát.

Nézzetek szét a felfekvés megakadályozására szolgáló matracokat áruló kereskedők kínálatában is. Két idős szülő mellett szükségetek lesz rá.

Ha még nincs baj, pártízezer forintért lehet kapni matracot, amivel el lehet kerülni a felfekvés kialakulását, sajnos, ha a baj már beütött, a többszázezres csodamatrac sem biztos, hogy segít a beteg állapotán.

A krémek semmit nem érnek üszkösödésre hajlamos, nem szellőző, nedves, levedző sebek esetében, sőt, csak rontanak a beteg állapotán.
Rokonunk 2010 augusztus 9-én egy 5 napos infúziós kezelésre feküdt be a Váci Jávorszky Ödön kórházba,már nem először kezelték itt. 2010 augusztus 12-én eltűnt a kórházból.Se a nővéreknek, se az orvosának nem tűnt fel, hogy hiányzik egy beteg. Csak akkor vették észre, mikor…..
Mária blogja 2011.05.03 08:53:38
@mérien:

A posztoló ezt bizonyára úgy értette, hogy a páciens elkóborolt az osztályról és valószínűleg a kórház területén hunyt el valahol.

A kórház pedig a posztoló szerint kidobta a holttestet a kiserdőbe, hogy ne derüljön ki a mulasztás.