Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frankel Leó

5 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Összefogás a Budai villamosért! Fonódó villamos másként Fiatal, független közlekedésmérnök-hallgatók csoportja új megoldással állt elő a Budai fonódó villamos projekt végleges elvetését elkerülendő. Gyors cselekvésre sarkallt minket Tarlós István főpolgármester egy…..
Frankel Leó 2011.05.02 23:36:02
@városjáró: Köszönjük, egyetemi kötelezettségeink ellenére igyekszünk mindenkinek válaszolni. Diplomamunka is van, ami fonódó projekt agglomerációval való összeköttetésével kapcsolatos. Ha ma még messzinek tűnik egy-egy ötlet kidolgozása és megvalósítása, az senkit ne csüggesszen, annál inkább meg kell fogni a munka végét. (Tudjuk, tapasztaljuk, érezzük, hogy ez nem a megszokott felfogás, de a jövőnkért együtt kell tennünk). Időre van szükségünk nekünk is. Mindenkinek szép estét ma este még egy forgalmi videót posztolunk.
Frankel Leó 2011.05.04 03:09:17
@ZBR: Nagyon szépen megfogalmaztad :), nem BKV-nál vagy egyébként? Ott is téma volt valamikor a fonódó? voltak vélemények? Meg érdekelne a te véleményed is. Feketekefének, a HÉV karakterisztikája miatt, valahol félúton van a villamos és a vonatok közt, tehát komolyabb fékút, tömeg. De ZBR ezt jobban tudhatja nálam. Nem vagyok otthon a bizberekben lehet, hogy létezik olyan ami képes lenne rá. Csak annyiba kerülne, hogy értelmetlen. Egy HÉV szerelvény akár 900 embert is vihet, míg egy ICS csak 250-et. Tehát a prioritás egyértelmű.
Frankel Leó 2011.05.05 23:15:12
@kispista: szia nem hazugság, az egyik ugye buszsáv nem de? Sőt van parkolás is. Tudod mennyi maradna ezekből összesen? Egy közlekedő sáv, ha a mentő a költöztető, a dhl-es vagy csak egy kocsi lerobban, vagy bárki gondol egy merészet és ő ott megáll. Akkor Buda ennek a része megáll. De csinálok akkor most egy posztot amiben az eredeti helyszínrajzokat megtaláljátok, biztos sokan láttátok már, de akinek mégis új lenne, jó nézelődést.
HamPLÓ Libikókán járó Combino 2011.05.05 09:30:00
Most hirtelen nem tudom, hogy a Margit híd budai hídfője melletti tér lesz-e az Elvis tér, és hogy a villamosmegálló is ezt a nevet fogja-e kapni, de a 4/6-os villamosok már nagyban rázzák a rakenrólt arrafelé. Na nem önszántukból, hanem mert a sínek egy pöttyedt megsüllyedgettek.…..
Frankel Leó 2011.05.05 13:56:10
@Hamster: Ajánlom figyelmedbe eléggé friss kezdeményezésünket :)
fonodunk.blog.hu/
Óvodás homokozólapát-hisztin kívül semmilyen értelmes magyarázatot nem találok arra, miért tesz a II. kerület minden különösebb indok nélkül keresztbe egy fővárosi fejlesztésnek.  Fiatal, független közlekedésmérnök-hallgatók csoportja új megoldással állt elő, hogy…..
Frankel Leó 2011.05.03 17:09:10
@Perillustris: Erre pedig az lenne a megoldás, ha az újonnan épített lakáshoz, kötelezővé tennék bizonyos övezetekben garázs vételét, vagy csak garázzsal lehessen eladni. Tudom akinek nincs kocsija, avval szemben etikátlan, de utána eladható a garázs, vagy kiadható. Vagy ne költözzön be az adott övezetbe. Tudom radikális gondolat.
Frankel Leó 2011.05.03 17:39:53
@dzsaszper: Van egy olyan megoldás, hogy középre helyezünk egy rövid harmadik vágányt. Ha megnézed Szent Gellért téren a Szabadság hídra is így van megoldva. Ez megoldaná a Frankel-ba befordulás problémáját. Valóban a Török utcából kifelé, nehéz garantálni a biztos kihaladást. Sorompót még sem lehet építeni a város közepére :) De erre is kell legyen megoldás. A megszokott felfestés az alap, kamerák, és esetleges büntetés is. De ha megnézed a körúti vonal tele van ilyen belógás veszélyes helyekkel, és azért megoldották többnyire.
Frankel Leó 2011.05.05 13:54:21
@záporjózsi:
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
@Perillustris:
@dzsaszper: Figyelem, érdekes közleményt kaptunk
fonodunk.blog.hu/2011/05/05/a_ii_kerulet_reagal
Pár nappal ezelőtt  a Széchenyi István egyetem néhány közlekedés mérnök hallgatója, önálló megoldást vázolt fel a Budai fonódó villamosok néven futó projekt végleges megfeneklésének elkerülése érdekében. Legnagyobb örömünkre Láng Zsolt, az érintett II. kerület…..
 Ma többször felmerül a kérdés, hogy keresztezhető-e a Margit körút, a Frankel Leó utca vonalában villamossal. Nos a Pro Urbe Kft. 2009-ben elkészített egy szimulációt evvel kapcsolatban. A szimuláció alapját valós forgalmi adatok képzik.  Tekintsétek meg a…..
Frankel Leó 2011.05.03 16:47:16
@horvathluigi: Szia köszönjük a támogatást :) Gondolom lakhelyed miatt, leginkább a buszokkal jársz, de szólj ha tévedek. Egyébként a projekt egyik nagy indoklása valóban az, észak Buda és dél Buda között hány átszállás szükségeltetik? Szívesen veszünk tapasztalatokat, a mostani helyzetről. Volt nálatok lakossággal egyeztetés? A kérdés mindenkinek szól. Aki környékbeli lakos.
Frankel Leó 2011.05.04 03:03:36
@feketekefe: Nem hiszem, hogy lehetetlen. De ott vannak a Karl által említett LÉGO pincék, vagy alagútak stb. Nem beszélve, hogy ha Fővámtéri hasonló létesítményt megnézed, eléggé hangos. Nem szép ha egy utcából ilyen krátert csinálnak, és iszonyú drága lenne a közművek miatt. De nem hiszem, hogy lehetetlen. Pénz meg nincs abban kell gondolkozni, hogy legyen a legolcsóbb.
Frankel Leó 2011.05.04 19:01:39
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Szia, abszolút egyetértek veled. Ha figyeltél észrevehetted, hogy én se támogatom ezt a süllyesztést a Frankelban. Ha sétálóutca lenne az utcából akkor kialakíthatok öblök, kisebb részek, ahol ilyen speciális esetekben meglehessen állni, úgy hogy a villamos forgalmat ne zavarják. Például mentő, költöztetők, szállítók. Nem lehet úgy lenyomni az ott élők torkán valamit, hogy gyakorlatilag a villamost kapják érte cserébe csak. Azért az utcátoknak jót tenne, ha sétáló lenne, több kávézó lehetne nagyobb teraszokkal. Élettel térrel.
 Ma reggeli első közszereplésünk, a hangos médiában. Még nem az igazi ugyan, de kezdetnek jó. Este poszt lesz, a fonódó viszonylatairól. http://www.klubradio.hu/data/files/vanicsek_daniel_fonodo_villamos.mp3..
Mindenkit Üdvözlünk!A blog létrehozásának célja, hogy előre mozdítsuk a fonódó villamosok ügyét. Mi fiatal közlekedésmérnök egyetemisták vagyunk, akik érintettek észak budai lakosként. Úgy gondoljuk, hogy a történtek alakulása miatt lépnünk kell, és ebben a ti, az…..